iolakos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 offtopic σχεδόν όλα τα topics που έχουν σχέση με νέα έκδοση linux,windows ή macos το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. τρολλάρισμα τρελό. ούτε τόπικ βάζελος vs γαύρος να ήταν. ήμαρτον πια!
ghost0002001 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Και είναι απίστευτο πως μερικοί υποστηρίζουν παθιασμένα τους καλοφτιαγμένος υπαλλήλους της microsoft και πολυεθνικές σαν την microsoft. Νομίζω ότι μερικοί τα θέλουν ο κ.. να πληρώνουν μια ζωή την microsft και να συντηρούν τον θίασο γύρω από το λειτουργικό της που λέγετε, malware, antivirus, και όλα τα όμορφα που έφερε η επανάσταση των windows... Δεν κατάλαβα... Δηλαδή οι πολυεθνικές είναι κακές εξ ορισμού ? Ή μήπως γνωρίσατε εσείς κανέναν υπάλληλο της MS για να τον κρίνετε ? Ή μήπως γνωρίζοντας έναν μπορείτε εύκολα να γενικεύσετε για όλους ? Ή μήπως διαφωνείτε στο ότι η MS και η Apple είναι οι μόνες που εφεραν επαναστάσεις στον κόσμο των Η/Υ την ώρα που τα Linux τύπωναν ασπρους άσχημους χαρακτήρες σε μια μαυρη οθώνη ? To UNIX (πανω στο οποίο βασίζονται τα Linux) σχεδιαστηκε για servers και σε αυτή τη δουλεια είναι καλό - αν και ετσι όπως πανε τα Linux και με τον ερχομό των .ΝΕΤ, της LINQ, του WPF, του SQL Server 2008, του Visual Studio 2008 κ.α. του παρόντος και μέλλοντος αιώνος ... ως και στους servers ισως μια μερα κυριαρχήσει η MS ! Μήπως θα πρέπει με τη δική σου λογική να χειροκροτούμε όλους τους άλλους που δεν κάνουν τίποτα ή κάνουν λίγα και να βρίζουμε τη MS και την Apple που έκαναν τόσα πολλά ? Σε ρωτάω : γιατί κάνενας απο τους προγραμματιστές των Linux δεν έκανε κατι αντίστοιχο με όλα αυτά που ανέφερα πιο πάνω ? Και φυσικά όταν δεν κάνεις τίποτα, δεν κάνεις λάθη, και κανείς δε σε κρίνει. Τα Linux/UNIX υπήρχαν πολύ πιο πριν από τα Windows. ΤΟΣΑ χρόνια μέχρι σήμερα ΤΙ εχουν να δειξουν ? Μέχρι σήμερα προσπαθούν να κανουν την εγκατάσταση προγραμματων πιο ευκολη κ.α. πολλά που θεωρούνται αυτονόητα για ενα λειτουργικό, αλλα για το Linux δεν είναι ! Αυτός ο πιγκουίνος σας πια, έχει μπροστά του όλους τους δρόμους που άνοιξαν η MS και η Apple και φαίνεται ανίκανος ακόμα και να τους ακολουθήθει ! Εάν το πρόβλημά σας είναι τα Windows παρακαλέστε τη MS να κάνει μια δική της σοβασή έκδοση του Linux (γιατι οι του-Linux δε φαινεται να τα καταφέρνουν σε αυτή τη δουλεια). Εάν το πρόβλημά σας είναι η MS πάτε με την Apple ! Αλλά εαν το πρόβλημά σας είναι με όλες τις πολυ εθνικές και τους υπαλλήλους τους, τότε πολύ φοβάμαι ότι είστε σαν κι'αυτους που βγήκαν χθες-προχθές στους δρόμους (για να διαδηλώσουν ταχα) και εσπαζαν ότι εβρισκαν μπροστά τους - εκτός βέβαια από τα μούτρα τους - επειδή δεν ήξεραν ούτε κι αυτοι τι τους φταιει (ακριβώς όπως είπαν και προλαλήσαντες - ελπίζω να μη τους παρερμηνεύω). Και βέβαια στην Ελλαδα οι πολυεθνικές είναι κακες, εκτός βέβαια κι αν βρεθει μια θεσούλα και για σενα εκεί μέσα... Τυπικοί ελληναράδες. Αντε και έχω και τα Windows 7 για να εξερευνήσω...
Hetfield Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Ειλικρινα, σημερα μολις διαβασα ολο το thread και εμεινα εκπληκτος με αυτα που ειδα να γραφονται απο μερικους γραφικους! Ας παρουμε τα βασικα πρωτα: Ειναι το Linux και οχι τα Linux! Το Linux απο μονο του, δεν ειναι πληρες λειτουργικο, ειναι πυρηνας λειτουργικου! Αρα ξεκαθαρισε αυτο το παιδικο μπερδεμα του δημοτικου με τον πληθυντικο! Επιπλεον, ειναι ξεκαθαρο πως: τα Windows, ειναι ενα User-Friendly λειτουργικο, που προσφερει τα απολυτως βασικα Απο την αλλη, το Linux δεν ειναι πιο δυσχρηστο. Καθε αλλο, το δυσκολο ειναι να μεταβεις απο τα Windows στο Linux. Το Linux, ως λειτουργικο, εχει απιστευτες δυνατοτητες, εισαγει απιστευτες καινοτομιες και μαντεψτε γιατι... Οχι γιατι ειναι τσαμπα πραμα, αλλα γιατι ειναι ελευθερο! Προσωπικα, κι εγω, ωντας φοιτητης σε ΑΕΙ με δικτυα, εχω δελεαστει πολυ με την ιδεα του Linux, παρολα αυτα, 2-3 λογοι (π.χ. δεν εχω καταφερει ακομα να συγχρονισω κινητο Nokia με PC κτλ) με κρατουν ακομα στα Windows! Και επειδη ολο και καποιος θα πεταχτει και θα μου πει οτι στα Windows υπαρχει καλυτερη υποστηριξη για drivers... εχω να του πω, πως μια διανομη Ubuntu, απο μονη της αμεσως μετα απο την εγκατασταση, υποστηριζει τις περισσοτερες συσκευες ενος υπολογιστη, σε αντιθεση με τα Windows, που πρεπει να τις εγκαθιστας απο μονος σου! Και αμα δεν σου δουλευει η ασυρματη καρτα δικτυου, μην καθεσαι και κατηγορεις το Linux, λες και το Linux ειναι μια ανθρωπινη υποσταση ή αναπτυσεται απο μονο ενα ατομο! Φταιει η Nokia, η Atheros, που οχι μονο δεν φτιαχνουν drivers για Linux, αλλα και αποκρυπτουν πληροφοριες ζωτικης σημασιας που δυσκολευουν τη δημιουργια τους! Κατσε και γραψε κι εσυ μια γραμμη κωδικα για τον driver απο το να καθεσαι και να γκρινιαζεις! Ξερω, ειναι δυσκολο να καθεσαι να να προσαρμοζεις το λειτουργικο στις δικες σου αναγκες και να το στολιζεις για να το κανεις πιο ομορφο (ειδικα το Ubuntu που ειναι και κακασχημο)... αλλα αν ομως επικρατουσε παντα αυτη η λογικη του στυλ "τα θελω ολα ετοιμα", τοτε δεν θα καθομασταν να διακοσμουμε εμεις οι ιδιοι τα σπιτια μας συμφωνα με το δικο μας το γουστο, θα πληρωναμε αλλους για να το κανουν! Το Linux δεν ειναι δυσκολο, ειναι καινοτομο και πρωτοποριακο λειτουργικο. Σε λιγο καιρο θα βλεπουμε πιγκουινακια παντου-στα ψυγεια, στα πληντυρια, στους αυτοματους ποτιστες, στο Wi-Fi ραδιοφωνο μας! Ηδη αρχισε να εμφανιζεται αυτη η ταση - π.χ. σε εξωτερικους σκληρους δικτυου. Off-Topic Mode OFF
pigeon Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Προς το παρον αγαπητε το linux ειναι "γιαπί" και οχι διαμέρισμα. Ας μπουν οι τοίχοι και τα πορτοπαράθυρα και μετα βλέπουμε πως θα το διακοσμήσουμε. Η ιδεα του ανοικτου λογισμικου ειναι πρωτοπόρα αλλα το αποτέλεσμα πάσχει. Θελεις διπλα σου εναν linux-guru για να κανεις 5 απλα βήματα, ακόμα κι αν εισαι windows-guru. Αυτο δεν ειναι καινοτομία, ειναι κόμπλεξ, κάντο να διαφέρει απο τα windows και τι στον κόσμο! Αν κανεις το παραμικρό λάθος το πιθανότερο ειναι να μην ξαναbootαρεις στο γραφικό περιβάλλον. root και παλι root... Οι εκδόσεις που βλέπουμε embedded στις συσκευές και θα δούμε ακομα και σε τηλεοράσεις, ειναι ΔΟΥΛΕΜΕΝΕΣ με το συγκεκριμένο hardware και δεν παίρνουν πολλές μαγκιές απο το χρήστη. Αυτες οι εκδόσεις Linux ειναι ενα κλειστο κουτι! Οποιο λειτουργικο και να βάλεις με τέτοιους ορους, δεν εχει προβλήματα. Απλα, το linux ειναι σαφως πιο γρήγορο και πιο lowlevel απο οποιαδήποτε εκδοση windows, γι'αυτο προτιμάται απο τις εταιρίες που το ενσωματώνουν σε routers, media boxes και αλλες συσκευές. Κανεις δεν ειναι χαζός να πληρώνει τα windows αν εκανε τη δουλειά του "ευκολα, γρήγορα και τζάμπα" οπως διαφημίζετε. Μπορει να μην δοκίμασαν το linux ολοι οσοι μιλάνε, υπάρχουν ομως αρκετοι που εφαγαν τα σαββατοκύριακα τους ΤΖΑΜΠΑ και βερεσε δοκιμάζοντας διανομές.. Αρα τελικά το linux ειναι για οσους μπορούν; ή ενδεχομένως για οσους ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ στα windows; Αυτο που λενε "καλυτερα 1ος στο χωριο παρα 2ος στην πόλη"; Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2009 από pigeon
Tonysix Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Ρε παίδες γιατί μαλώνετε? Πρέπει όλοι ντε και καλά να χρησιμοποιούμε το ίδιο λειτουργικό? Στην ποικιλομορφία έγκειται η ομορφιά της ζωής, φοράμε όλοι το ίδιο πουκάμισο? Είμαστε όλοι ίδιοι? Ότι τον βολεύει τον καθένα κάνει, εμένα μου αρέσουν τα video games, έχω vista, παίζω Crysis και θα παίξω και ναρκαλιευτη και πασιέντζα άμα μου γουστάρει τι ιερά εξέταση είναι αυτή που περνάει ο ένας τον άλλο εδώ μέσα? Τα λειτουργικά συστήματα υπάρχουν για να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη οχι για να μαλώνουμε σε forum...
21century Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Μήπως πρέπει να δείξω το βίντεο στο msi netbook μου που τα XP τα μπουτάρει σε 10 δευτερόλεπτα παρακαλώ πολυ και έχω μόνο τα βασικά προγράμματα? Μιλάμε για πολύ αέρα...τι βραβείο θα πάρω?
DragonlordP Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δεν κατάλαβα... Δηλαδή οι πολυεθνικές είναι κακές εξ ορισμού ? Για να λέμε την αλήθεια, ναι.
choutos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Όπως ανέφερε και άλλος συμφορουμίτης παραπάνω με τις νέες εξελίξεις πιθανόν η Microsoft να κυριαρχήσει στους servers. Η πλάκα είναι ότι εν τω μεταξύ μπορεί να έχει χάσει τους οικιακούς χρήστες...
DragonlordP Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Μήπως πρέπει να δείξω το βίντεο στο msi netbook μου που τα XP τα μπουτάρει σε 10 δευτερόλεπτα παρακαλώ πολυ και έχω μόνο τα βασικά προγράμματα? Μιλάμε για πολύ αέρα...τι βραβείο θα πάρω? Καλά, υπάρχει και το splashtop linux που έχει "μόνο τα βασικά προγράμματα" και μπουτάρει σε 5...
FarCry Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Καλά, υπάρχει και το splashtop linux που έχει "μόνο τα βασικά προγράμματα" και μπουτάρει σε 5... SplashTop is a lightweight version of Linux that works off of a flash chip embedded in a motherboard. fail .................................................................. υπάρχουν και τα windows mobile αν το πάμε έτσι Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2009 από FarCry
Ventrix Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Το linux είναι για αυτούς που θέλουν, αλλά κυρίως για αυτούς που ΜΠΟΡΟΥΝ. Μην προσέχετε αυτά που λένε οι χαζοί, γιατί θα χάσετε αυτά που λένε οι έξυπνοι. Αφήστε τους λοιπόν να ζουν τον μύθο τους στα windows και απλά αγνοείστε τους. Έτσι και οι δυο πλευρές θα είναι ευχαριστημένες
Hetfield Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Προς το παρον αγαπητε το linux ειναι "γιαπί" και οχι διαμέρισμα. Ας μπουν οι τοίχοι και τα πορτοπαράθυρα και μετα βλέπουμε πως θα το διακοσμήσουμε. Η ιδεα του ανοικτου λογισμικου ειναι πρωτοπόρα αλλα το αποτέλεσμα πάσχει. Θελεις διπλα σου εναν linux-guru για να κανεις 5 απλα βήματα, ακόμα κι αν εισαι windows-guru. Αυτο δεν ειναι καινοτομία, ειναι κόμπλεξ, κάντο να διαφέρει απο τα windows και τι στον κόσμο! Αν κανεις το παραμικρό λάθος το πιθανότερο ειναι να μην ξαναbootαρεις στο γραφικό περιβάλλον. root και παλι root... Οι εκδόσεις που βλέπουμε embedded στις συσκευές και θα δούμε ακομα και σε τηλεοράσεις, ειναι ΔΟΥΛΕΜΕΝΕΣ με το συγκεκριμένο hardware και δεν παίρνουν πολλές μαγκιές απο το χρήστη. Αυτες οι εκδόσεις Linux ειναι ενα κλειστο κουτι! Οποιο λειτουργικο και να βάλεις με τέτοιους ορους, δεν εχει προβλήματα. Απλα, το linux ειναι σαφως πιο γρήγορο και πιο lowlevel απο οποιαδήποτε εκδοση windows, γι'αυτο προτιμάται απο τις εταιρίες που το ενσωματώνουν σε routers, media boxes και αλλες συσκευές. Κανεις δεν ειναι χαζός να πληρώνει τα windows αν εκανε τη δουλειά του "ευκολα, γρήγορα και τζάμπα" οπως διαφημίζετε. Μπορει να μην δοκίμασαν το linux ολοι οσοι μιλάνε, υπάρχουν ομως αρκετοι που εφαγαν τα σαββατοκύριακα τους ΤΖΑΜΠΑ και βερεσε δοκιμάζοντας διανομές.. Αρα τελικά το linux ειναι για οσους μπορούν; ή ενδεχομένως για οσους ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ στα windows; Αυτο που λενε "καλυτερα 1ος στο χωριο παρα 2ος στην πόλη"; Το οτι ενας windows-guru δεν μπορει να δουλεψει σε Linux, εμενα δεν μου λεει τιποτα. Κι εγω, που ξερω τα windows απ'εξω κι ανακατοτα, για να φτασω σε τετοιο σημειο, ξερεις ποσα σαββατοκυριακα περασα τσαμπα πανω απο τον υπολογιστη ψαχνοντας για λυσεις στις σπαζοκεφαλιες του Gates? Εχεις την εντυπωση, πως αν καποιος εκανε τα πρωτα του βηματα με Linux και πολυ αργοτερα μεταπηδουσε στα windows, θα του ηταν το ιδιο ευκολο να προσαρμοστει απ'οτι αν ξεκινουσε μ'αυτα? Ειναι θεμα συνηθειας και κατεστημενου. Φυσικα, ο καθενας προσαρμοζει τις επιλογες του στις δικες του αναγκες, οπως κι εγω που ακομα χρησιμοποιω windows και στα λεω ολα αυτα. Ομως, ειναι ανοητο να χλευαζεις ενα λειτουργικο, που η αξια του ξεπερνα τα 10 δις €/$ και σου προσφερεται οχι απλως τσαμπα, αλλα ελευθερα! Και ναι, διαφερει πολυ απο τα Windows, κατα τη γνωμη ομως οχι για πολυ καιρο. Και ξερεις γιατι? Οχι γιατι το Linux προσαρμοζεται στο window-ειδες τροπο λειτουργιας, αλλα γιατι τα Windows προσαρμοζονται στο Linuxοειδες τροπο λειτουργιας (Call me UAC baby, σιγουρα πραγματα, οχι μπατε ιοι αλεστε οπως ισχυε καποτε [αυτο πηγαινε για τη σποντα του root:)]) SplashTop is a lightweight version of Linux that works off of a flash chip embedded in a motherboard. fail .................................................................. υπάρχουν και τα windows mobile αν το πάμε έτσι Τα windows mobile δεν τρεχουν σε Desktop υπολογιστες σε αντιθεση με το SplashTop :-D:shifty:
pournaras Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Προς το παρον αγαπητε το linux ειναι "γιαπί" και οχι διαμέρισμα. Ας μπουν οι τοίχοι και τα πορτοπαράθυρα και μετα βλέπουμε πως θα το διακοσμήσουμε. Η ιδεα του ανοικτου λογισμικου ειναι πρωτοπόρα αλλα το αποτέλεσμα πάσχει. Θελεις διπλα σου εναν linux-guru για να κανεις 5 απλα βήματα, ακόμα κι αν εισαι windows-guru. Αυτο δεν ειναι καινοτομία, ειναι κόμπλεξ, κάντο να διαφέρει απο τα windows και τι στον κόσμο! Αν κανεις το παραμικρό λάθος το πιθανότερο ειναι να μην ξαναbootαρεις στο γραφικό περιβάλλον. root και παλι root... Οι εκδόσεις που βλέπουμε embedded στις συσκευές και θα δούμε ακομα και σε τηλεοράσεις, ειναι ΔΟΥΛΕΜΕΝΕΣ με το συγκεκριμένο hardware και δεν παίρνουν πολλές μαγκιές απο το χρήστη. Αυτες οι εκδόσεις Linux ειναι ενα κλειστο κουτι! Οποιο λειτουργικο και να βάλεις με τέτοιους ορους, δεν εχει προβλήματα. Απλα, το linux ειναι σαφως πιο γρήγορο και πιο lowlevel απο οποιαδήποτε εκδοση windows, γι'αυτο προτιμάται απο τις εταιρίες που το ενσωματώνουν σε routers, media boxes και αλλες συσκευές. Κανεις δεν ειναι χαζός να πληρώνει τα windows αν εκανε τη δουλειά του "ευκολα, γρήγορα και τζάμπα" οπως διαφημίζετε. Μπορει να μην δοκίμασαν το linux ολοι οσοι μιλάνε, υπάρχουν ομως αρκετοι που εφαγαν τα σαββατοκύριακα τους ΤΖΑΜΠΑ και βερεσε δοκιμάζοντας διανομές.. Αρα τελικά το linux ειναι για οσους μπορούν; ή ενδεχομένως για οσους ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ στα windows; Αυτο που λενε "καλυτερα 1ος στο χωριο παρα 2ος στην πόλη"; Ακριβως οτι ηθελα να γραψω!!! Και να συμπληρωσω, οτι καποια στιγμη οι θερμοι υποστηρικτες του linux πρεπει να καταλαβουν, οτι το λειτουργικο για ενα χρηστη υπολογιστη, ειναι το τιποτε, και οχι τα παντα (στο οποιο εχουν αναγαγει το linux οι υποστηρικτες του). Για τους χρηστες του υπολογιστη, ο υπολογιστης πρεπει να μπαινει στο internet, να χρησιμευει για τη δουλεια του (office, photoshop κλπ), να βλεπει ταινιες και να παιζει μουσικη, να παιζει παιγνιδια, κλπ κλπ κλπ, και ολα αυτα χωρις να τον νοιαζει πανω σε ποιο λειτουργικο θα τα καταφερει, ας ειναι ακομη και στο DR DOS, δεν το ξερει, και δεν τον ενδιαφερει. Το 99% των χρηστων υπολογιστη, δεν εκαναν και ουτε θα κανουν ποτε format, εγκατασταση windows η linux, και διαφορες αλλες εργασιες που θελει ενα μηχανημα για να στηθει, για αυτους ειναι ενα εργαλειο, δουλευει σωστα; ειναι καλο, δε δουλευει σωστα; θα παει στο μαστορα, και τελος.
choutos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δεν θα διαφωνήσω εντελώς με τα λεγόμενα του φίλου και συμπατριώτη (κοίτα να δεις...) Pournara, τουλάχιστον ως προς τις ανάγκες του μέσου χρήστη.Απλά το ποσοστο 99% δεν νομίζω ότι αριθμητικά σήμερα αντιπροσωπεύει τον ορισμό του μέσου χρήστη, τουλάχιστον όπως τον εννοούσαμε πριν από 4-5 χρόνια. Γνώμη μου είναι ότι σιγά σιγά όλο και περισσότεροί αποκτούν τις γνώσεις να κάνουν ας πούμε ένα απλό format ή να ψάξουν και να εγκαταστήσουν έναν νέο driver. Επί πλέον για αρκετούς το γεγονός ότι μπορούν να φορτώσουν ένα λειτουργικό στα 150 mb ενός usb stick να σώζουν όλες τους τις ρυθμίσεις και τα αρχεία τους κάθε φορά και να τα μεταφέρουν από pc σε pc είναι εξαιρετικά χρήσιμο (προσωπικά για ένα μικρό διάστημα με βοήθησε πολύ) και αξίζει τις 4-5 μέρες που όντως πρέπει να αφιερώσει κανείς για να μπορέσει να το κάνει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη λειτουργικοτητα. Σίγουρα όλοι θα θέλαμε πλήρη και άμεση συμβατότητα hardware, αλλά σε ένα λειτουργικό που υποστήριξή του βασίζεται κυρίως στους ανθρώπους που το χρησιμοποιούν αυτή η άνεση απαιτεί λίγο εως πολύ παίδεμα κάποιες φορές. Για να εξηγούμαι δεν κατακρίνω κανεναν που παράτησε το linux επειδή κάποια πράγματα δεν παίξαν με την πρώτη.
AzaZyL Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Να πω και εγώ την εμπειρία μου. 1η απόπειρα: Πρόσφατα προσπάθησα να βάλω Ubuntu 8,10 στο desktop. Κατά την εγκατάσταση μου χάλασε τον bootloader και νόμιζα ότι έχασα το Raid. Εφόσον δεν αναγνωρίζει σωστά όλους τους RAid controllers θα έπρεπε να σε ρωτά πριν κάνει εγκατάσταση τον GRUB και όχι να το έχει κρυμένο σε υπομενού. 2η απόπειρα: Σε ένα 3ετίας λαπτοπ που δεν προοριζόταν για παιχνίδια έβαλα τα WindowsXP. Ε λοιπόν ήθελε ένα κάρο drivers. ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. Εάν δεν είχα CD με οδηγούς θα το είχα και θα το κοίταζα. Έβαλα Ubuntu 8,10 και τα αναγνώρισε ΟΛΑ χωρίς να κάνω εγώ τίποτα. Είχα ιντερνετ και to openoffice να γράφω κανά έγγραφο(μιας και αυτή είναι η χρήση του λαπτοπ) και επιπλέον είχα κορυφαία εφέ. Το σύστημα φύσαγε. Συμπέρασμα: Το linux είναι για εμένα το λειτουργικό του μέλλοντος. Απλά θέλει λίγα χρόνια ακόμα εξέλιξης για να γίνει πιο user friendly. Πιστεύω (μπορεί να κάνω και λάθος ..) ότι μπορεί να μην δούμε και Windows 9. To μόνο που το κρατάει σhμαντικά πίσω έιναι πιστεύω το DirectX.
Προτεινόμενες αναρτήσεις