Αδμιν Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Καιρός ήταν να ανακαλύψουν τα Linux τα journaled file systems !16 χρόνια μετα απο το NTFS της MS (1993) για την ακρίβεια... Εκπληκτικό ! Με αυτό το ρυθμό σε 7 χρόνια τα Linux θα εχουν φτάσει σε αξιοπιστία και χρησιμότητα τα Windows 2000 ! Note: My hybernated WinXP takes < 15 secs to start up ! Βασικα το Linux εχει jurnaled filesystem τουλαχιστον απο το 1999 που κυκλοφορησε το ext3. Καλο εινα να ξερουμε για τι πραγματα μιλαμε.
Ventrix Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) συγχαρητήρια! αυτό είναι μεγάλη πρόοδος, μπράβο ubuntu! το Debian στο σπίτι που λειτουργεί σαν server και σαν desktop μηχάνημα, φορτώνει σε 16, το Debian στην δουλειά που το κρατάω ελαφρύ, φορτώνει σε 12 (σε πιο αδύναμο μηχάνημα) και το Debian στο eee το 7ρι, φορτώνει σε 9. Μπράβο ubuntu! Αναρτήθηκε κατάλληλο σχόλιο και στο blog μου: http://ventrix24.blogspot.com/ Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2009 από Ventrix
nikos_gr Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Ext3->Journalized και έτη φωτός μπροστά από το ntfs. Επίσης υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές.Jfs,xfs,reiserfs,zfs και μερικά ακόμα.Μείνε εσύ στο ntfs και το ... fat32 και άσε εμάς να πονοκεφαλιαζόμαστε με το ποιό να επιλέξουμε.
Αδμιν Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 ΣχεδονOfftopic/ Εγω λεω να παω σε ext4 η reiserfs4. Τι προτεινετε;
nikos_gr Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 ext4 .To reiser δεν το κόβω να προχωράει πολύ με τον Hans στην φυλακή.Κρίμα γιατί είχε τις καλύτερες προοπτικές.Αν έχεις ups δοκίμασε xfs και δεν θα χάσεις.
random Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Αυτό που παραδέχομαι στους λινουξάριους ειναι οτι λένε τα καλύτερα ανέκδοτα. στο χιούμορ ειναι έτη φωτός μπροστά. :lol: ... γελάσαμε πάλι.
elven Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 ΤΡΕΛΑΝΕ ΜΑΣ!!! όποιος νομίζει ο,τι το ubuntu είναι μόνο για firefox γελοιοποιείται με την ασχετοσύνη του... sorry αλλά πάντα ήθελα να το πω αυτό Σε λίγο θα μου πεις ότι μιλάς και στο MSN με εικόνα+ήχο!2009 το έτος της τεχνολογικής επανάστασης (καλά μπορεί να 'ναι και το 2008 αλλά who cares) πέστα αγορι μου!πλεον το Ubuntu εχει παει πολυ μπροστά και ειναι φοβερο λειτουργικό.... εχει απειρες δυνατοτητες, πολυ πιο ασφαλές και αξιοπιστο απο windows και πολυ πιο ελαφρύ ακόμα και για pc 5ετίας+. οποιοι λενε οτι το Ubuntu ειναι μονο για file/web browsing ας κάτσουν με το Msn, internet explorer & facebook μιας κ ειναι προφανώς αυτή η μόνη τους σχέση με υπολογιστές και να μην μιλάνε για λειτουργικά συστήματα.... η ημιμάθεια χειρότερη απο αμάθεια.... Ubuntu ftw! Το Ubuntu σε pc 5ετίας+;Αχαχαχαχαχαχα Και καλό θα ήταν να συγκρίνεις όμοια πράγματα,όχι να μου συγκρίνεις το GNOME με το DE των Windows,σύγκρινε το kubuntu,σε pc 5ετίας+ κι αυτό; Τώρα γύρνα τον κύβο σου(αν έχεις nvidia,γιατί με ATi και τους κακογραμμένους drivers της κακιάς AMD υπάρχουν 4.500.000 bugs,καλά και με τις nvidia έχει αλλά δεν ξεπερναν τα 1000),γράψε με φωτιά στην επιφάνεια και παίξε με τα wobbly windows και άσε τους ημιμαθείς να παίξουν crysis,να ακούσουν πολυκάναλο ήχο και να κάνουν update το anitivirus ps:Τελευταία φορά που είδα προγραμματιστάδες και γκουρού των υπολογιστών που βάλατε Linux και βγήκατε απο την ημιμάθεια,c++,photoshop(δεν είναι σαν το GIMP αλλά το παλεύει) και matlab υπάρχουν και στα άθλια και μίζερα Windows.
flamelab Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Tο άρθρο της Softpedia είναι biased, από την στιγμή που συγκεκριμενοποιεί την διανομή (λες και το Ubuntu θα το καταφέρνει μόνο αυτό!). Βέβαια, δεν περιμένω να ξέρουν και καμία άλλη σοβαρή διανομή. Η όλη μείωση επήλθε λόγω μεταφοράς σε καλύτερο επεξεργαστή, σε νέο filesystem, σε clean installed σύστημα. Δηλαδή, όλες οι διανομές μπορούν να επωφεληθούν από αυτό, όχι μόνο το Ubuntu.
Exoskeletor Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Σε λίγο θα μου πεις ότι μιλάς και στο MSN με εικόνα+ήχο!2009 το έτος της τεχνολογικής επανάστασης (καλά μπορεί να 'ναι και το 2008 αλλά who cares) Τώρα γύρνα τον κύβο σου(αν έχεις nvidia,γιατί με ATi και τους κακογραμμένους drivers της κακιάς AMD υπάρχουν 4.500.000 bugs,καλά και με τις nvidia έχει αλλά δεν ξεπερναν τα 1000),γράψε με φωτιά στην επιφάνεια και παίξε με τα wobbly windows και άσε τους ημιμαθείς να παίξουν crysis,να ακούσουν πολυκάναλο ήχο και να κάνουν update το anitivirus . ε εχουν τοσες πολλες εντολες να τρεξουν στο command promt το δικο τους, περνα η ωρα. οσο για το υπεροχο και λιτο Ubuntu εμαθα οτι θα βγει update που οταν κλεινεις ενα παραθυρο θα σκανε πυροτεχνηματα, ειναι αληθεια? παλι ξεπερασε το aero
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 το Debian στο σπίτι που λειτουργεί σαν server και σαν desktop μηχάνημα, φορτώνει σε 16, Γκουχ, αλλα αφου ειναι server, θα ειναι 24/7 on. Αρα το τελευταιο που θα απασχολησει (εμενα) ειναι αν θα μπουταρει σε 16 ή 36sec... Επισης, αν εμενα μπουταρει σε 21,5 μπορω να τους διαμαρτυρηθω?
pournaras Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Ίσως για μερικούς, λίγους ή πολλούς, είναι αρκετά αυτά που αναφέρεις + wireless internet browsing, το οποίο συνήθως απαιτεί μόνο το κατέβασμα ενός driver. Κατά δεύτερο λόγο καλό θα ήταν να εκφέρουν γνώμη όσοι έχουν αγοράσει τα windows αυθεντικά, χωρίς να εννοώ ότι δεν είσαι ένας από αυτούς. Wireless internet browsing? Στο δικο μου laptop δε γινεται Διοτι, αν και καινουριο, με μια καρτα πολυ διαδεδομενη (Atheros AR5007EG) ακομη δεν εχουν βγει οι απαραιτητοι drivers για να μπορεσει να λειτουργησει σωστα. Εχουν βγει ενα καρο αλχημειες με κορυφαια το να τρεξω τους drivers twn windows με καποιο τροπο (ειμαι ασχετος και δεν τον ξερω), με αποτελεσμα να εχω κατεβασμενες ολες τις εκδοσεις του ubuntu, και να τις κοιταω στα cd τους. Οχι, μη μου πειτε, "γινεται ετσι, γινεται αλλιως, πρεπει να κανεις πρωτα εκεινο, μετα το αλλο, μετα το τριτο" ειμαι ενας απλος χρηστης, και θελω ενα γαμωdriver που να φορτωνει αυτοματα, οπως κανει και για την ενσυρματη καρτα δικτυου. Ζηταω πολλα;
Αδμιν Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Ζηταω πολλα; Οχι, αλλα τα ζητας απο λαθος ατομα. Η εταιρια του wireless chip πρεπει να σου δωσει drivers.
elven Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Οχι, αλλα τα ζητας απο λαθος ατομα. Η εταιρια του wireless chip πρεπει να σου δωσει drivers. Άσχετο,το βρίσιμο και η ειρωνία προς την MS και τους ημιμαθείς χρήστες για ιούς/trojans/spyware,τρύπες ασφαλείας κτλ γιατί γίνεται; Τα λέτε(όχι προσωπικά εσύ) σε λάθος άτομα,πείτε τα στους hackers να ησυχάσουν και τα αυτιά μας. Δεν αναφέρομαι προσωπικα σε εσένα,no offence
Αδμιν Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Άσχετο,το βρίσιμο και η ειρωνία προς την MS και τους ημιμαθείς χρήστες για ιούς/trojans/spyware,τρύπες ασφαλείας κτλ γιατί γίνεται;Τα λέτε(όχι προσωπικά εσύ) σε λάθος άτομα,πείτε τα στους hackers να ησυχάσουν και τα αυτιά μας. Δεν αναφέρομαι προσωπικα σε εσένα,no offence Οι τρυπες ασφαλειας ειναι θεμα του developer (Microsoft για τα Windows, 300+ διαφορετικοι για το Linux). Στα υπολοιπα συμφωνω, αλλα αυτο δε σημαινει οτι δεν ειναι επιχειρημα υπερ του Linux οτι εχει λιγοτερους ιους απο τα Windows (αποτελει γεγονος). (Πολυ γρηγορα εκτροχιαστηκε αυτο το νημα) Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2009 από Αδμιν
The_Edge Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 [...] (Πολυ γρηγορα εκτροχιαστηκε αυτο το νημα) Ναι, για την ακρίβεια σε 21.4 δευτερόλεπτα! (και έτσι απλά... we're back on-topic)
Προτεινόμενες αναρτήσεις