Προς το περιεχόμενο

Δασμοί σε τελωνείο

peravrexei

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για τον ιδιο λογο που η sony/acer/whoever δινουν ενα χρονο εγγυηση φιλε μου.

Πουλανε νταβατζιλικι και εμεις πολυ απλα ψαρωνουμε. Δεν ξερω για εσενα, αλλα εγω μπορω να κανω πολυ περισσοτερα πραγματα με 6€, απο το να δινω κερατιατικα στον καθε αμορφωτο βυσματια, που επειδη τον εχωσε συγχωριανος βουλευτης του σε ενα ευαισθητο ποστο, νομιζει πως ελεγχει το γαλαξια.

Πραξε οπως πιστευεις εσυ καλυτερα. Εγω στη θεση σου παντως δεν θα το αφηνα να περασει ετσι.

Δημοσ.

φιλε εαν το προιον που πηρες ειναι πανω απο 150 ευρω τοτε δυστυχως εκτος ΕΕ πληρωνεις τελωνειο.

Ωστοσο υπαρχουν ορισμενα κολπακια οπου μπορεις να αποφυγεις το τελωνειο.

1.Μπορεις να συνενοηθεις με την εταιρια που αγορασες το προιον και να σου βαλουν την τιμη του προιοντος κατω απο 100 ευρω(απλα να δειχνει,δεν ξερω αν δεχονται οι μεγαλες εταιριες κατι τετοιο αλλα στο εbay συμβαινει συνεχεια).

2.Επισης μπορεις να πεις στην εταιρια να γραψουν στο κουτι οτι προκειται για gift.(βεβαια αυτη η περιπτωση δεν πιανει παντα)

Ο συνδιασμος τον δυο παραπανω μπορει να σε γλιτωσει απο το τελωνειο.

Βεβαια υπαρχουν και ορισμενες προυποθεσεις για τα δυο παραπανω:

1.Να μην κανει μπαμ οτι το προιον σου μπορει πραγματι να κανει πανω απο 100 ευρω(δλδ δεν μπορεις να φερεις ψυγειο απο αμερικη και να μην πληρωσεις τελωνειο)

2.Επισης να εχεις προπληρωσεις το δεμα σου.

Εγω κανω τα δυο παραπανω χρονια τωρα απο ebay και ποτε δεν πληρωσα παραπανω,ασε που πολλοι χρηστες(οι ψαγμενοι power sellers) το κανουν απο μονοι τους χωρις καν να τους το ζητησεις.

Αυτα...

Δημοσ.
φιλε εαν το προιον που πηρες ειναι πανω απο 150 ευρω τοτε δυστυχως εκτος ΕΕ πληρωνεις τελωνειο.

Vf-01S 14800Y+4000EMS=18800Y (~160Euro) Αγορά:06/2008, Τελωνειακοί δασμοί=0

Vf-0S 16800Y+4000EMS=20800Y (~177Euro) Αγορά:09/2008, Τελωνειακοί δασμοί=0

Vf-25S 12000Y+2400EMS=14400Y (~123Euro) Αγορά:01/2009, Τελωνειακοί δασμοί=6Euro

Και στις 2 περιπτώσεις που δέν πλήρωσα τίποτα στους χαραμοφάηδες,το κόστος ήταν >150ευρώ και το κουτί/δέμα που έλαβα δέν θα το χαρακτήριζες και μικρό.

Στην τρίτη μου αγορά,αν και φτηνότερη,θεώρησαν καλό να με χρεώσουν επιπλέον ένα Χ ποσό.Το κουτί δέ μπορώ να πώ οτι ήταν περίπου το μισό απο τα άλλα (εξ'ού και τα μειωμένα έξοδα αποστολής).

Αυτό που θέλω να μάθω είναι τι μεσολάβησε (αν μεσολάβησε κάτι) σε διάστημα 6 μηνών και βαράνε στο ψαχνό.Πρίν κοιμόντουσαν;Και τα 6 ευρώ που προκύπτουν,(~5% κόστος προϊόντος);Δηλαδή άν έβαζα Katana αξίας 3Κ στην χώρα, θα μου ζητούσαν 150 ευρώ;;;:mad:

Δημοσ.

εγω απλα ειπα τι ισχυει γενικα και τι μπορεις να εφαρμοσεις..τωρα βεβαια στο ελλαδισταν που ειμαστε και με τους τελωνιακους που εχουμε ποτε δεν μπορεις να ξερεις..

Το μονο σιγουρο οτι και αν κανεις ολα εξαρτωνται σε ποιον τελωνιακο θα πεσεις και τι κεφια θα εχει(αμεσα συσχετιζομενο με το τι εκανε χτες το βραδυ με την γυναικα του)

καταλαβαινεις...;)

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας παιδια και απο εμενα!!!!

Πριν απο 5 μερες εκανα μια αγορα μεσω e-bay (μια φωτογραφικη μηχανη αξιας 175ευρω με τα εξοδα μαζι) και σημερα μου εστειλε μηνυμα η USPS

Out of Foreign Customs, January 16, 2010, 3:53 pm, GREECE

Into Foreign Customs, January 16, 2010, 3:08 pm, GREECE

Arrived Abroad, January 16, 2010, 11:13 am, GREECE

International Dispatch, January 14, 2010, 1:08 pm, ISC NEW YORK NY(USPS)Arrival

Processed through Sort Facility, January 14, 2010, 2:58 am, JAMAICA, NY 11499

Electronic Shipping Info Received, January 13, 2010

Acceptance, January 13, 2010, 5:00 pm, AMITYVILLE, NY 11701

Processed through Sort Facility, January 13, 2010, 3:37 pm, MELVILLE, NY 11747

Προφανως λοιπον περασε απο τελωνειο....!!!!!!!!Θελω να ρωτησω λοιπον ποσο περιπου πρεπει να περιμενω οτι θα πληρωσω σε τελωνειακους δασμους ,φορους κτλπ περιπου....Και εαν μπορω να παω να το παρω απο το αεροδρομιο εγω η ιδια σημερα(Κυριακη) ή θα πρεπει να περιμενω να το παρουν τα Ελτα και να μου στειλουν ειδοποιητηριο να παω να το παρω απο καποιο ταχυδρομιο...Να σημειωθει βεβαια οτι το δεμα μου ειναι Express Mail International...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...