Προς το περιεχόμενο

Αναζητείται μάντης να με βοηθήσει για νέο gaming rig...

panther_512

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολύ λυπάμαι τους gamers με τους Quad core.....

Θα μου πείτε γιατί.

Μα γιατί όταν πρωτοβγήκαν, όλοι μα όλοι μας σκεφτήκαμε ότι αυτό είναι το μέλλον. Ότι τα παιχνίδια θα αρχίσουν να τους αξιοποιούν και ότι είναι βλακεία να πάς σε δυπήρινο (από Pentium 4), μιάς και δεν θα είναι future proof.

Μαλιστα.......

Ορίστε λοιπόν, οι Duo και οι Quad βρίσκονται στο τέλος της διαδρομής τους με τους 4-cores/8-threads i7 μπροστά μας και τους i5 επί ποδός και τα παιχνίδια αυτή τη στιγμή ακόμα συνεχίζουν να παίζουν καλύτερα (ως επι το πλείστον) στους αγαπητούς Duo με τα πολλά GHz.....

Και μιλάμε τώρα για τους i7 και το ότι θα είναι future proof, όταν ξέρουμε πολύ καλά ότι εντός του χρόνου θα βγούν οι i5, οι οποίοι έχουν διαφορετικό socket, λιγότερα χαρακτηριστικά από τους i7, αλλά πραγματική mainstream φιλοσοφία, μιάς και οι μητρικές τους θα είναι σε λογικές και όχι i7 τιμές.

Και τα παιχνίδια??? Μήπως θα εκμεταλευτούν τα έξτρα χαρακτηριστικά τους?

Ή θα σκάσουμε τα έξτρα λεφτά για ένα σύστημα που δεν θα το χρησιμοποιήσουμε ποτέ πραγματικά, εκτός από τη περίπτωση που ασχολούμαστε με video/graphics production, στην οποία περίπτωση φυσικά η καλύτερη επιλογή είναι οι Xeons και όχι οι Quads ή οι i7.

Οπότε, ποιό είναι το future proof των i7? Στη περίπτωση που τα παιχνίδια κάποτε στο μέλλον χρησιμοποιούν επι το πλείστον 4 πηρύνες? Με τα 300+ ευρω που κοστίζει έξτρα ένα σύστημα i7, σε εκείνη τη μελλοντική περίπτωση αγοράζεις έναν top-end Quad με υψηλότερο από τον τωρινό i7 χρονισμό που θα κάνει πολύ λιγότερα λεφτά ή/και αγοράζεις την τότε σούπερ ντούπερ κάρτα γραφικών...

Γνωρίζουμε κάποια λίστα επερχόμενων 4-core παιχνιδιών για το PC? Τουλάχιστον να δικαιολογίσουμε την αγορά ενός 2,66GHz i7 σε αντίθεση με έναν Ε8500 3,16GHz...

Σκοπεύω λοιπόν να φτιάξω νέο σύστημα και είμαι ακριβώς σε αυτό το δίλλημα.....

Έχουμε λοιπόν το εξής Ε8500 πακετάκι, με ένα επεξεργαστή που στη δεδομένη μητρική και με τις δεδομένες μνήμες χτυπάει άνετα τα 4GHz:

COOLERMASTER RC-690-KWN1-GP CM 690 BLACK WITH TRANSPARENT SIDE WINDOW

INTEL CORE 2 DUO E8500 3.16 GHZ LGA775 - 1333 FSB - BOX

OCZ OCZ2RPR10664GK 4GB (2X2GB) PC-8500 1066MHZ REAPER HPC EDITION DUAL CHANNEL KIT

ASUS P5Q PRO

ASUS EAH4870 DK/HTDI/512MD5 512MB PCI-E RETAIL

WESTERN DIGITAL 500GB WD5000AAJS CAVIAR SE SATA2

LG GH22NS SECURE DISC DVD REWRITER BLACK BULK

COOLERMASTER RS-700 REALPOWER M700 700W

Να βάλω και μιά ψύκτρα

THERMALTAKE CL-P0456 BIGTYP PRO14

Σύνολο 1018 Ευρώπουλα

Τώρα, για ένα 4-core i7 σύστημα, αντικαθιστούμε επεξεργαστή, μνήμη και μητρική

INTEL CORE I7-920 2.66 GHZ LGA1366 - BOX

ASUS P6T WS PRO

CORSAIR TR3X3G1600C9 XMS3 DDR3 3GB (3X1GB) PC3-12800 (1600MHZ) TRIPLE CHANNEL KIT

Σύνολο 1335 Ευρώπουλα, δηλαδή 300 ευρώ παραπάνω, για ένα σύστημα που αποδεδειγμένα αυτή τη στιγμή στα παιχνίδια δεν αποδίδει τίποτα περισσότερο από έναν Dual Core που να δικαιολογεί τα έξτρα λεφτά που θα δώσεις...

Συνεπώς?

Αγοράζω το i7 σύστημα με τη ψευδαίσθηση ότι έχω future-proof μηχάνημα

ή

Αγοράζω το Ε8500 σύστημα με το σκεπτικό να πάμε στο i5 σύστημα σε κανα 2 χρόνια από τώρα, όταν το τοπίο θα είναι ξεκάθαρο όσον αφορά σύστημα (απόδοση, διόρθωση bugs σε μητρικές, καλύτερο value for money) και απαιτήσεις παιχνιδιών.

Διότι κακά τα ψέματα, δεν υπάρχει παιχνίδι που να μη παίζει τέλεια σε έναν Ε8500 με την ανάλογη κάρτα γραφικών και τη σωστή μνήμη.....

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πολλή σοφή επιλογή το πρώτο σύστημα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου με τη λογική, ότι ουσιαστικά ποτέ δεν αξιοποιούμε τις δυνατότητες ενός συστήματος.

Εκτός βέβαια αν έχουμε hobby να πληρώνουμε ένα μισθό για να κερδίσουμε μερικά fps.

Εγώ δουλεύω με ένα AMD opteron 2x64 175 και με μια καρτούλα evga 8800 gtx και δεν μου αντιστέκεται τίποτα!

Δημοσ.

To μισθό ούτως ή άλλως θα τον δώσουμε.

Το θέμα είναι να μή κλαίς μετά τα λεφτά σου επειδή έδωσες πολλά και τελικά σου βγήκαν άχρηστα, όπως στη περίπτωση των Quad core τα τελευταία 2 χρόνια και τα παιχνίδια.

Όποιος τα έσκασε γερά για Quad στην αρχή με τη προοπτική να παίζει καλύτερα τα παιχνίδια την πάτησε.

Τελικά, αυτό που συμπεραίνω από τη 18-ετή εμπειρία μου με το PC-gaming είναι ότι το σύστημα που πρέπει να φτιάξεις θα είναι τέτοιο που να παίζει καλά τα παιχνίδια του σήμερα.

Μή στήσεις σύστημα με τη προοπτική να παίζεις παιχνίδια καλά μετά από 1-2 χρόνια γιατί πετάς τζάμπα χρήμα σε τεχνολογίες που όταν θα τις χρειαστείς πραγματικά θα είναι και πιό πολύ φθηνές ή ακόμα και ξεπερασμένες από άλλες καλύτερες τεχνολογίες σε καλύτερη τιμή.

Έτσι νομίζω είναι το πράγμα για τους i7....

Όμως δεν βλέπω κάποιον να υποστηρίζει το αντίθετο, ενώ βλέπω σε άλλα topics από παιδιά που θέλουν να στήσουν νέα gaming rigs, να προτείνονται οι i7.....

• Moderators
Δημοσ.

Τη πατησε?

Μπα... ηδη μερικα παιχνιδια εχουν αρχισει και δουλευονται σε quads, trend που δυστυχως δε θα αλλαξει, αλλα αντιθετως θα ενταθει απο τουδε και στο εξης.

Μηπως τελικα θα τη πατησεις εσυ αν παρεις Duo τωρα?

Δημοσ.

Ζήτησα στο πρώτο πόστ μου λίστα παιχνιδιών που εκμεταλεύονται τους 4 πυρήνες.

Μόνο μήν αναφέρεις το GTA IV...

Ποιά παιχνίδια με 4-core multithreading αναμένονται στο 2009?

Δημοσ.

E8500 είναι πεταμένα λεφτα, μηδαμινή διαφορά από τον Ε8400 ο όποιος πιάνει άνετα τα 4Ghz+... Καλύτερα την P5Q απλή πάρα την Pro, δεν σου δίνει τίποτα παραπάνω... Μνήμες αυτές με κάπως καλύτερα timings. Αν παίζεις σε 24άρα οθόνη, θα ΄λεγα 4870 1GB...

Εγώ προσωπικά από Σεπτέμβριο εχω Q9550, και δεν κλάιω καθόλου τα λεφτά που έδωσα... και τα 3.8ghz με o/c tα χω, και IV παίζω :P ...+1 σε αυτά που είπε ο κύριος Γιώργος.

Δημοσ.

Ο Ε8500 είναι μόλις 10 ευρώ πιό πάνω από τον Ε8400, οπότε δεν πειράζει.

H P5Q-pro το πιό πιθανό να αντικατασταθεί με τη P5Q-E.

Από κεί και πέρα το σύστημα θα παίζει σε 40-άρα TV σε 1360χ768 και αραιά και πού σε 22'' οθόνη.

Όσο για τον επεξεργαστή που έβαλες, αυτό ακριβώς δεν θέλω. Να σκάσω τη 300-άρα και να βλέπω τη δύναμή του σε 1 παιχνίδι.....

Μετά από κάνα χρόνο το ξανασυζητάμε, όταν και αν βγούν αρκετά 4-core optimized games.

Δημοσ.

Γενικά οι διαφορές είναι πολύ μικρές, πάντα να έχουμε στο μυαλό μας το best value for money, δεν είναι δυνατόν κάποια εταιρία που σχεδιάζει παιχνιδάκια να μην κοιτάζει την συμβατότητα προς τα πίσω, φανταστείτε να κυκλοφορήσει ένα παιχνίδι που να μπορεί να δουλέψει μόνο σε i7, πόσο εμπορικό μπορεί να είναι.. απο την άλλη μεριά η διαφορά ανάμεσα σε core duo και σε quad θεωρώ οτι είναι αμελητέες ακόμα και για κάποια εφαρμογή που θεωρητικά αποδίδει καλύτερα σε ένα τετραπύρηνο σύστημα.

• Moderators
Δημοσ.

Οχι δε στεκομαι στο GTA IV, αλλα στους νεους drivers της Ati (κατι αντιστοιχο γινεται και στην Nvidia) που δινουν +20% fps ετσι απλα με Quad σε σχεση με Duo.

Τσεκαρε εδω: http://www.behardware.com/news/10055/dx10-catalyst-9-1-quad.html

Αυτα συμβαινουν τωρα ε?! Σε 1 χρονο οι Duo θα ειναι καθαρα το low segment της αγορας...

Δημοσ.

Αυτό που μας δείχνεις είναι ένας Dual core των 155 Ευρώ να στέκεται πλάι-πλάι με έναν Quad core των 400 Ευρώ.....

Κατ'ακρίβεια ο 4-πύρηνος βρίσκεται 5-6 frames παραπάνω από το 2-πύρηνο, ο οποίος βλέπει παρόμοια οφέλη από τους νέους οδηγούς. Διαφορά της τάξης του 16%

Πού είναι τα 155 ευρώ και πού τα 400 όμως. Για 16% παραπάνω frames πληρώνεις 158% παραπάνω.....

Και μιλάμε πάντα για διαφορές που όχι απλώς εκμηδενίζονται αλλά αντιστρέφονται τελείως όταν αντί να σκάσεις τα έξτρα 250 για το 4-πήρυνο, τα προσθέτεις στη κάρτα γραφικών και από κεί που έπαιρνες μία, τώρα παίρνεις 2 :rolleyes:

Σε ένα δύο χρόνια από τώρα πάμε σε αυτά που έλεγα στο πρώτο πόστ....

• Moderators
Δημοσ.

Που ειναι ο gtsamour τωρααα! :cry: :P

Σου λεμε τη ταση της αγορας. Και στη πληροφορικη κερδισμενος βγαινεις βλεποντας τι σου επιφυλασει το (αμεσο) μελλον.

Κι εγω dual core εχω και ειμαι κατ ευχαριστημενος στα παιχνιδια, με τη διαφορα οτι εγω τον πηρα περσυ τον συγκεκριμενο. Περσυ, που δεν υπηρχαν οι Q9xxx, οι Phenom ακομα υπεφεραν απο TLBs, ενω για Φενομ 2 και i7 ουτε λογος...

Περσυ! ;)

Δημοσ.

δεν βλεπεις την διαφορα σε παιχνιδια γιατι η gpu παιζει τον κυριο ρολο επεξεργασιας..μην μου πει κανεις πως παιζει σε αναλυση κατω απο 1440χ900..γι αυτο αν παρατηρησες οι i7 με τους quad εχουν μηδαμινες διαφορες σε παιχνιδια..θεωρω πως πρεπει να παρεις τετραπυρινο για τις τιμες που εχουνε(δεν μιλαω για ι7)..δεν ειναι μονο τα παιχνιδια,ειναι και πχ η μετατροπη videos και η συμπερηφορα του pc..επειδη εχω ζησει και με διπυρινο amd athlon 3.2ghz ομολογω πως ο 4πυρινος εχει διαφορα ειδικα σε vista..επισης υπαρχουνε μερικα παιχνιδακια που εκμεταλευονται 4 πυρηνες και θα βγουνε κι αλλα στο μελλον οπως ειναι φυσικο..

Δημοσ.

Ωραία αυτά που λέτε, αλλά ακόμα δεν δείξατε πού είναι το έξυπνο στην αγορά ενός quad όσον αφορά το gaming σε σχέση με ένα dual.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως αναλογία μεταξύ κόστους και απόδοσης.

Εν ολίγης, στο τέστ με τους νέους drivers της ΑΤΙ βλέπουμε έναν Ε8400 3GHz 155 ευρώ να στέκεται πλάι στον Q9650 3GHz των 400 ευρώ.

Δηλαδή ο Ε8500 3.16GHz των 170 ευρώ θα τα ρίχνει ελαφρώς στον προαναφερόμενο Quad.

Δηλαδή, να δώσω παραπάνω λεφτά για τον quad, για να έχω χαμηλότερη απόδοση στα παιχνίδια (μιας και θα πάρουμε στα 2,66GHz), εως ότου έρθει εκείνη η μέρα που θα έχουμε full optimization για 4-πυρήνες.

Δεν είναι πιό λογικό να πάρω τον Ε8500 ώστε να έχω τη μέγιστη δυνατή απόδοση για τα παιχνίδια του σήμερα και όταν αργότερα, λογικά μετά από κάνα χρόνο, γίνει αυτό το multithreading optimization, να πάρω με τα μισά λεφτά το καλύτερο quad που υπάρχει?

Διότι αυτό μου φαίνεται πιό έξυπνη αγορά από αυτό που προτείνετε.

Για πείτε....

PS: freestyoler, για βίντεο playback hd και μετατροπές έχω άλλο υπολογιστή (Ε2200)

Δημοσ.

Εγω εχω τον Ε8400 στα 3.0 (οπως ειναι δηλαδη) και παιζω σε αναλυση 1920χ1080 χωρις κανενα προβλημα ...Βεβαια 8α συμφωνησω με τον προλαλλησαντα οτι στις αναλυσεις μεγαλυτερες απο ενα σημειο (το αναφερει παλι ο προλαλλησαντας) το μεγαλο φορτιο το τρωει η καρτα γραφικων οποτε ειτε παρεις 2πλο πυρινο ειτε παρεις cuad δεν 8α δεις σημαντικη διαφορα...Εγω ειμαι gamer αρκετο καιρο...Λιγοτερο ομως απο σενα,συμφωνα με αυτα που διαβασα στο πρωτο post σου, και επειδη δουλευω απο μικρος μαζι με τον αδερφο μου οταν βλεπαμε οτι το συστημα μας δεν επαιζε τα παιχνιδαι που 8ελαμε να παιξουμε αξιοπρεπως αναβα8μιζαμε το pc με την λογικη να παιξουμε το παιχνιδι που μας τα χαλουσε και συν κανενα game που 8α βγει στο μελλον...Εν ολιγοις με τον διπλοπυρινο δεν 8α χεις προβλημα...Με τον quad παλι το ιδιο αλλα μπορει να εχεις εξασφαλισει το trend της εποχης....Οι i7 οντως εινια φρεσκοι ακομα...Αλλα δεν μπορεις να λες οτι οποιος πηρε Quad την πατησε κτλ κτλ...Γιατι οποιος πηρε Quad προφανως δεν 8α 8ελει το συστημα του να παιζει μονο games...Αυριο περνω το νεο μου συστημα με Quad Q4000 και δεν κλαιω τα λεφτα μου...Δεν ξερω αν 8α αποδειχ8ει δοκιμη αγορα για την περιοδο αλλα ειμαι σιγουρος για την χρηση που το 8ελω 8α με βγαλει ασπροπροσωπο.Και μετα παμε να ψαχτουμε για i7 η i5 στα επομενα χρονια...Δωσε βαση λοιπον στην καρτα γραφικων και στην ο8ονη σαν gamer παρα στον επεξεργαστη...Δεν νομιζω να ευχαριστιεσαι κανενα game σε 40 o8oνη...Eγω εκανα το λα8ος και επαιζα DOTA στην 32αρα...2 μερες αντεξα...Η 40αρα ειναι ο,τι πρεπει για PES αλλα οχι για ολα τα games κατα την αποψη μου...Δωσε λεφτα για μια 24 και για 4870 1gb γνωμη μου...

Εdit ορ8ογραφια..ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΑΣΑΠΗ

Δημοσ.

Αυτό που είπα για αυτούς που την πάτησαν με τους quad έχει να κάνει καθαρά και μόνο για gaming.

Δηλαδή αναφερόμουν σε αυτούς που αγόρασαν τον q6600 όταν πρωτοβγήκε πριν από 2 χρόνια 300 ευρώ και δεν είδαν απολύτως καμία μα καμία διαφορά στα παιχνίδια σε σύγκριση με τον αντίστοιχης συχνότητας dual-core και ακόμα και τώρα δεν βλέπουν τίποτα...

Ίσως τώρα αυτοί που αγοράσουν τώρα 4-πύρηνο να επωφεληθούν στα παιχνίδια. Τώρα όμως, όχι πριν 1 ή 2 χρόνια. Διότι εκείνοι απλώς πετάξαν πολλά λεφτά τζάμπα και βερεσέ.

Μιλάμε πάντα για gaming.

PS: Με τη 40-άρα έχω βρεί τη χαρά μου. Δεν νομίζω να την αλλάξω με μικρότερη :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...