Προς το περιεχόμενο

Τι σημαίνει "συσκεασία retail";

GiannisMetal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα! noob απορία, αλλά τί σημαίνει όταν ένα προϊόν είναι σε συσκευασία "retail";

θα παραγγείλω ένα πληκτρολόγιο σε retail, και δεν ξέρω τί ακριβώς είναι...

Δημοσ.

Η retail συσκευασια έχει κανονικό κουτί με τις πληροφορίες του προιόντος, περιέχει εγχειρίδια χρήσης και παραπάνω εξτρα (καλώδια, cd κτλ), ενώ οι dsp και oem (κοινώς bulk) συσκευασίες συνήθως δεν έχουν πολλά παραπάνω πράγματα εκτός από το ίδιο προιόν.

• Moderators
Δημοσ.

Να προσθεσω οτι αν ειναι κατι που χρειαζεται drivers για να λειτουργησει, η bulk συσκευασια περιεχει και το απαραιτητο cd με drivers.

Δημοσ.

Όπως επίσης μπορεί και να διαφοροποιείται η εγγύηση του προιόντος ανάλογα με την συσκευασία, με μεγαλύτερες εγγυήσεις σε χρονική διάρκεια στις retail συσκευασίες απ' ότι στις bulk.

Δημοσ.

Σε Retail η εγγυηση ειναι παντα μεγαλυτερη καθως το καθε προιον αντιμετωπιζει σημαντικα λιγοτερες κακουχιες απο οτι σε OEM... Εξαλλου μιλαμε για Συσκευασια με Κουτι VS Ναιλον σακουλακι.

Δημοσ.

οι bulk συσκευασιες βγαινουν με αρχικο στοχο τις μεγαλες εταιριες-επιχειρησεις που εχουν πολλους υπολογιστες και κανουν μαζικες αναβαθμισεις να μην εφοδιαζονται με τονους κουτιων και αχρηστα εγχειριδια και καλωδια extras!

Ετσι και δεν πανε για πεταμα ολες οι κενες συσκευασιες αλλα και ειναι και ποιο οικονομικα!! ;);)

Δημοσ.
Το γιατι το κανουν ειναι δευτερευων, εδω συζηταμε το τι σημαινει συμφωνα παντα με την ερωτηση.

Το τι σημαινει απαντηθηκε ηδη και διελευκανθηκε!

θεωρεις ακυρο αυτο που εγραψα σε σχεση με το ποστ? η απλα ηθελες να μου την πεις?:devil:

Δημοσ.
οι bulk συσκευασιες βγαινουν με αρχικο στοχο τις μεγαλες εταιριες-επιχειρησεις που εχουν πολλους υπολογιστες και κανουν μαζικες αναβαθμισεις να μην εφοδιαζονται με τονους κουτιων και αχρηστα εγχειριδια και καλωδια extras!

Ετσι και δεν πανε για πεταμα ολες οι κενες συσκευασιες αλλα και ειναι και ποιο οικονομικα!! ;);)

Απλα ακυρο ειδικα οταν στο τελος υπαρχουν πολλα θαυμαστικα χωρις λογο που δινει την εντυπωση πως φωναζεις.

Δημοσ.

εντάξει ρε παιδιά, μην τσακώνεστε κιόλας.

η κάθε εταιρία έχει ένα σκοπό, και αυτός είναι το κέρδος.

και στο κάτω κάτω, εγώ θέλω συσκευασμένο το προϊόν που αγοράζω για να είμαι σίγουρος, και ας δώσω 1 ευρώ παραπάνω.

• Moderators
Δημοσ.

Αν ομως πουχου μια bulk συσκευη DVD-RW κοστιζει 20€ και η αντιστοιχη Retail της (που σου δινει...βιβλιο οδηγιων εγκαταστασης και μια προσοψη παραπανω) κοστιζει 35€ τι θα προτιμουσες? ;)

Δημοσ.
Αν ομως πουχου μια bulk συσκευη DVD-RW κοστιζει 20€ και η αντιστοιχη Retail της (που σου δινει...βιβλιο οδηγιων εγκαταστασης και μια προσοψη παραπανω) κοστιζει 35€ τι θα προτιμουσες? ;)

εδώ είναι μεγάλη η διαφορά...

αλλά εντάξει, είναι πολύ πιο διασφαλισμένη η ποιότητα για κάτι σε κουτί παρά χύμα.

όταν μιλάμε βέβαια για 20 με 35 ευρώ, η προτίμηση είναι ξεκάθαρη βέβαια, αφού μιλάμε για σχεδόν διπλάσια τιμή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...