poulinos Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 siemens κανονικο setup.μετα συνδεουμε το Linksys.του δινουμε Ip 192.168.1.200 και του κλεινουμε τον dhcp.συνδεουμε μετα το siemens me to linksys απο ethernet se ethernet.και συνδεομαστε κανονικα.συνδεεσαι ειτε ασυρματα ειτε με καλωδιο πανω στο linksys.το usb toy siemens ξεχασε το.θα παιζει αλλα δεν αξιζει.και οχι δεν θα χασεις σε ταχυτητα.αμα μπεις 192.168.1.1 θα μπαινεις στο siemens αμα μπαινεις 192.168.1.200 θα μπαινεις στο linksys.στο Λινκσυς μονο το ασυρματο θα πειραξεις τιποτε αλλο.στοιχεια δεν βαζχεις.απλα του αλλαζεις ip και κλεινεις dhcp.
IMAndreas Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Λοιπόν ακούστε κουλό τελίως.... Έχω συνδεδεμένα εδώ και καιρό το linksys πάνω στo siemens με απενεργοποιημένο το dhcp και δουλεύει μια χαρά...ούτε 1 διακοπή δεν μου έχει κάνει....αλλά στο ξεκάρφωτο πριν 2 μέρες έχει ανοίξει το φωτάκι του dsl στο linksys...πως γίνεται αυτο??
poulinos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 η καποιος εβαλε το τηλεφωνικο καλωδιο πανω στο Linksys η το Linksys κολλησε
IMAndreas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 όχι δεν έχει γίνει attach καμία συσκευή πάνω του ....έκανα rebout αλλά τίποτα δεν νιώθει.....
poulinos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 τοτε αν αναβει το dsl χωρις καλωδιο τοτε ο ρουτερ.............
IMAndreas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 το dsl είναι μόνιμα αναμένο....δεν αναβοσβήνει..:S
poulinos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 χωρις καλωδιο δεν θα πρεπε καν να αναβοσβηνει .η χαλασε το led η χαλασε ο ρουτερ σου αν επαναλαμβαων δεν εχει πανω καλωδιο
bandit4 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 siemens κανονικο setup.μετα συνδεουμε το Linksys.του δινουμε Ip 192.168.1.200 και του κλεινουμε τον dhcp.συνδεουμε μετα το siemens me to linksys απο ethernet se ethernet.και συνδεομαστε κανονικα.συνδεεσαι ειτε ασυρματα ειτε με καλωδιο πανω στο linksys.το usb toy siemens ξεχασε το.θα παιζει αλλα δεν αξιζει.και οχι δεν θα χασεις σε ταχυτητα.αμα μπεις 192.168.1.1 θα μπαινεις στο siemens αμα μπαινεις 192.168.1.200 θα μπαινεις στο linksys.στο Λινκσυς μονο το ασυρματο θα πειραξεις τιποτε αλλο.στοιχεια δεν βαζχεις.απλα του αλλαζεις ip και κλεινεις dhcp. Επανερχομαι μετα απο μηνες στην απαντηση σου Poulinos. Ειχα βολευτει με το siemens τοσο καιρο αλλα πλεον πρεπει να ενοργοποιηθει και το ασυρματο. Που κολλαω? Η γραμμη κανει τοσες αποσυνδεσεις (μονο μερικα δευτερα αντεχει και πεφτει αμεσως) με το linksys που δεν μπορω καν να μπω στο setup του linksys για να δωσω ip .200 και να απενεργοποιησω το dhcp. Με το siemens ολα μελι γαλα. Τι κανω τωρα? Καμια ιδεα?
poulinos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 η αποσυνδεσηση της γραμμης απο το ιντερνετ δεν εχει σημασια με το να μπεις στο μενου του ρουτερ.το μενου του ρουτερ ειναι τοπικα δεν ειναι στο ιντερνετ οποτε μπενεις κανονικα.δεν ειναι αναγκη καν να ειναι συνδεδεμενο με την γραμμη τηλεφωνου.
bandit4 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 και ομως...δεν μπορω να μπω... ειναι αναμενα τα led του power, του wireless και της γραμμης που ειναι το ethernet και τα αλλα 2 που πρεπει να αναβουν dsl και internet δλδ πεφτουν καθε λιγα δευτερολεπτα. και εγω αυτη την εντυπωση ειχα (πως μπαινεις στο μενου ανεξαρτητως ιντερνετ). δεν ξερω τι αλλο θα μπορουσα να κανω...
poulinos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 και ομως...δεν μπορω να μπω...ειναι αναμενα τα led του power, του wireless και της γραμμης που ειναι το ethernet και τα αλλα 2 που πρεπει να αναβουν dsl και internet δλδ πεφτουν καθε λιγα δευτερολεπτα. και εγω αυτη την εντυπωση ειχα (πως μπαινεις στο μενου ανεξαρτητως ιντερνετ). δεν ξερω τι αλλο θα μπορουσα να κανω... reset sta default και ξαναδοκιμασε.
IMAndreas Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Μετά από φορματ προσπαθώ να ξανακάνω port forwarding για το utorrent στο siemens μου. Όμως όταν παταω στο "εκτέλεση" cmd και ipconfig/all δεν μου βγάζει 2 DNS servers αλλά έναν με αριθμό 192,168,1,1 Εγώ να βάλω αυτό ή αυτούς που έχει στο site η forthnet?
parsifal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Αυτό που βλέπεις στο output της ipconfig σημαίνει πως το Ethernet interface του PC σου στέλνει τα ερωτήματα DNS στον router. Ο router με τη σειρά του τα προωθεί στους DNS servers του ISP σου, τις IP των οποίων μαθαίνει «αυτόματα» όταν γίνεται το PPP authentication. Το να έχεις ένα τέτοιο configuration είναι πιο ασφαλής τακτική σε σχέση με το να δηλώσεις «καρφωτά» τους DNS servers στα TCP/IP properties του Εthernet interface του PC, καθώς σε περίπτωση που για κάποιον λόγο ο ISP σου σηκώσει DNS σε άλλη/ες IP (προσωρινά, μόνιμα ή τους εναλλάσει για λόγους load-balancing/ανάλογα με τον BRAS στον οποίον συνδέεσαι) , ο router σου θα ενημερωθεί αυτόματα γι' αυτήν την αλλαγή. Εγώ χρησιμοποιώ αυτόν τον τρόπο εδώ και πάρα πολύ καιρό και δεν βλέπω κανένα άλλο μειονέκτημα. Ίσως σε κάποιους routers και ανάλογα με τον φόρτο που έχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή, το να χρησιμοποιείς τον router ως ενδιάμεσο DNS server να προσθέτει κάποιο latency, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μιλάμε για ψιλολόγια. Εκτός κι αν πια είναι τόσο ανεπαρκές το hardware του router ή τόσο προβληματικός ο κώδικας του DNS client και/ή server daemon/service που τρέχει στο embedded λειτουργικό σύστημα του router σου! Δε μπόρεσα όμως να καταλάβω πώς κολλάει το ερώτημά σου περί DNS με το port forwarding που προσπαθείς να κάνεις...
IMAndreas Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Αυτό που ρώτησα είναι το εξής....στο portforwarding λέει να πάμε εδώ και να βάλουμε μια στατικ που γουστάρουμε και πιο κάτω τους dns....όμως εμένα από το cmd δεν μου δείχνει dns άλλους εκτός από αυτό... Και το ερωτημάμου αφορά στο τι τιμές να βάλω στα 2 κενά dns (της πρώτης εικόνας....)
parsifal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Έτερον εκάτερον. Επειδή στο επάνω μέρος του παραθύρου με τις ρυθμίσεις TCP/IP πρέπει να βάλεις συγκεκριμένη IP (ώστε να γνωρίζεις τί IP έχει το PC σου για να κάνεις το port forwarding στο μενού του router) δε σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να δηλώσεις στο κάτω μέρος του παραθύρου «καρφωτά» τους DNS servers του ISP σου. Μπορείς να το κάνεις κάλλιστα με τον τρόπο που ανέφερα, δηλαδή να χρησιμοποιείς τον router σου ως DNS server του PC.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.