Προς το περιεχόμενο

Ιδιαίτερο θέμα με Linksys WAG200 - Siemens CL-110 - Forthnet

IMAndreas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας εδώ και καιρό είμαι συνδρομιτής στην forthnet και χρησιμοποιώ το Linsys WAG200 (wirless). Γενικά όμως έχω προβλήματα με τη συνδεσή μου, δλδ με πετάει κάθε 10 λεπτα ή το badwith ανεβοκατεβαίνει τρελά, δηλαδή την μια στιγμή έχω ταχύτητα μοντεμ 56Κ και την άλλη 4mbps...

Μετά από δοκιμές είδα ότι το Siemens CL-110 δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως πρόβλημα και συνδέεται με ψιλή και σταθερή ταχύτητα....άρα το πρόβλημα δεν είναι στην σύνδεση αλλά στο μόντεμ. Έχω το τελευταίο firmware update από το site της forthnet αλλά παρόλα αυτά φαίνεται πως η συσκευή δυσλειτουργεί (δεν έχει πρόβλημα σαν συσκευή γιατί το έχω αλλάξει από το κατάστημα που το πήρα).

Έχει κάποιος παρόμιο πρόβλημα? Γνωρίζει κανείς τι να κάνω?

Ευχαριστώ!

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

το siemens ειναι πιο σταθερο σε παραξενες γραμμες οπως και το speedtouch.αν θες βαλε το simens cl 110 να μπαινει νετ και το linksys να το μοιραζει.απλα στο linksys κανεις μονο ρυθμισεις για wireless και του κλεινεις τον dhcp απο την πρωτη καρτελλα και του δινεις ip 192.168.1.200.meta συνδεεις το σιεμενς πανω στο linksys και ολα οκ.αν μπεις 192.168.1.1 θα μπεις στο σιεμενς αν μπεις 1.200 στο Linksys για να ρυθμισεις το wireless

Δημοσ.
siemens μονο.το αλλο ειναι σαν να μην υπαρχει

Βασικα για να μην υπαρχει το αλλο ρουτερ ετσι οπως λεει ο πουλ........ πρεπει να του κλεισεις και το ΝΑΤ, γιατι σιγουρα θα κατσεις σε ιστορια port forward και θα πρεπει να κανεις double nating.......... εεεε οχι και οτι καλυτερο

Δημοσ.
Βασικα για να μην υπαρχει το αλλο ρουτερ ετσι οπως λεει ο πουλ........ πρεπει να του κλεισεις και το ΝΑΤ, γιατι σιγουρα θα κατσεις σε ιστορια port forward και θα πρεπει να κανεις double nating.......... εεεε οχι και οτι καλυτερο

Όχι, δεν παίζει κανένα ρόλο το NAT σε αυτή την περίπτωση. Με αυτό το setup, δεν υπάρχει mapping διευθύνσεων στο WAG καθώς δεν υπάρχει και κάποια εξωτερική IP. Οπότε NAT δε δουλεύει εξ' ορισμού.

Δημοσ.
Όχι, δεν παίζει κανένα ρόλο το NAT σε αυτή την περίπτωση. Με αυτό το setup, δεν υπάρχει mapping διευθύνσεων στο WAG καθώς δεν υπάρχει και κάποια εξωτερική IP. Οπότε NAT δε δουλεύει εξ' ορισμού.

Απο τη στιγμη που ειναι ενεργοποιημενο στο ρουτερ.......... δουλευει και εχει double nat........... και θα του κατσει ........... σιγουρα

Δημοσ.
Απο τη στιγμη που ειναι ενεργοποιημενο στο ρουτερ.......... δουλευει και εχει double nat........... και θα του κατσει ........... σιγουρα

διπλο νατ θα ειχε μονο αν το access point ειχε wan θυρα οποτε εκει θελει διπλο Port forward.Με αυτον τον τροπο ειναι απενεργοποιιημενα τα παντα.παιζει σαν ενα wireless switch.οποτε το νατ οτι και να το κανεις οσο θυμαμε απλα δεν αλλαζει τιποτα.einai adsl routers και τα 2 κανενα δεν εχει wan Υποδοχη.

Δημοσ.

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι κάνει το NAT. To linksys, σε αυτή τη συνδεσμολογία, δεν κάνει καμία μετάφραση διεύθυνσης. Όπως το λέει κι ο poulinos, σκέψου το σαν switch σε αυτήν την περίπτωση.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αντιμετωπιζω το ιδιο ακριβως προβλημα με τον topic starter. Πως θα γινει η συνδεσμολογια h/y, siemens και linksys? Το linsys εχει μονο ethernet και το siemens 1 usb & 1 ethernet. Ο μονος τροπος ειναι να συνδεσω το siemens με usb και το linksys με ethernet. Δεν θα χανει η συνδεση usb του siemens σε σχεση με το ethernet?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...