Προς το περιεχόμενο

δίσκος η σασμάν?

kebinB

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

επείδη δεν έχω και μεγάλη ιδέα περι αυτοκινήτων.

σημερα αφου γυρνουσα σπίτι μου η ταχύτητες νέκρωσαν. ο συμπλέκτης νιωθεις απο οτι μου φένεται αλλά δεν δεν χεται καμία ταχύτητα.

βγάζω αλάρμ, και ξαφνικά ανεβάζει θερμοκρασία, το σβήνω αναβει το βερντιλατερ και μέτα το ανάβω η θερμοκρασία ολα οκ.

το αυτοκίνητο ειναι ενα mini cooper tou 02. τώρα βρίσκεται αδαμίδη και εχει ο θεος το αλλο πρωι.

Δημοσ.
επείδη δεν έχω και μεγάλη ιδέα περι αυτοκινήτων.

σημερα αφου γυρνουσα σπίτι μου η ταχύτητες νέκρωσαν. ο συμπλέκτης νιωθεις απο οτι μου φένεται αλλά δεν δεν χεται καμία ταχύτητα.

βγάζω αλάρμ, και ξαφνικά ανεβάζει θερμοκρασία, το σβήνω αναβει το βερντιλατερ και μέτα το ανάβω η θερμοκρασία ολα οκ.

το αυτοκίνητο ειναι ενα mini cooper tou 02. τώρα βρίσκεται αδαμίδη και εχει ο θεος το αλλο πρωι.

Βασικά παίζει και να έχει τσιμπίσει φλατζούλα, συνήθως δεν είναι σωστό να το σβήσεις γιατί το νερό που εγκόβίζεται στον κινητήρα είναι περισσότερο απο το κανονικό ζεστό και μπορέι να σου κάνει την ίδια ζημιά, μιας και η τρόμπα νερού δεν δουλεύει.

Τώρα για τις ταχύτητες δεν μπορώ να καταλάβω τί φταίει. Το δούλεψες κανονικά το αυτοκίνητο μετά?

Δημοσ.

ο δισκος συνηθως φθειρεται απο φυσιολογική φθορά, οποτε δεν μπορει ετσι ξαφνικά να σε αφησει (εκτος ειδικων περιπτωσεων οπως να ξεκολησει το φερμουιτ κα)

Εννοεις οτι πατας συμπλεκτη, μπαινουν η ταχυτητες , αφηνεις τον συμπλέκτη και δεν φευγει; ή ότι δεν μπαινει καθόλου η ταχυτητα. αν ειναι το δευτερο δοκιμασε και με σβηστή τη μηχανη να δεις αν τις παίρνει (που εχει λιγοτερη αναγκη απο αποσυμπλεξη)

Δημοσ.

Ποιο σασμάν "φοράνε" αυτά τα μοντέλα; Της BMW;

Πολλά μπορεί να φταίνε. Με ποιο απλό τον πίρο από το έμβολο του συμπλέκτη, έλλειψη υγρών στον συμπλέκτη κ.τ.λ.

Τώρα για την απότομη αύξηση της θερμοκρασίας, μπορεί να κόπηκε κάποιος ιμάντας και να σταμάτησε η αντλία νερού, ή να κόλλησε ο θερμοστάτης κλειστός.

Αύριο θα μάθεις.

Δημοσ.
η θερμοκρασια που λες οτι ανεβηκε δεν κολαει με δισκο ομως

Μπορεί να κολλάει αν είναι φθαρμένος ο δίσκος το αμάξι πατινάρει με αποτέλεσμα η μηχανή να ζορίζετε περισσότερο για να αποδώσει με αποτέλεσμα να ανεβάζει θερμοκρασία.

Δημοσ.
Μπορεί να κολλάει αν είναι φθαρμένος ο δίσκος το αμάξι πατινάρει με αποτέλεσμα η μηχανή να ζορίζετε περισσότερο για να αποδώσει με αποτέλεσμα να ανεβάζει θερμοκρασία.

Aπο τη στιγμή όμως που θα κυκλοφορούσε νερό στον κινητήρα, δεν είναι φυσιολογικό να φτάσει στο "τέρμα"... Όσο και ζόρισμα να είχε το βερδιλατερ θα δούλευε και θα έψυχε το νερό. Και σε αυτά είναι υδραργιρικά....

Φίλε μου σου προτείνω να προσέξεις για καμια-δυό βδομάδες το νερό στο ψυγείο, αν δεις οτι έχει απώλειες μάλλον την έχεις τσιμπήσει την φλατζούλα, επίσης αν ανοίξεις την τάπα των λαδιών και δείς ένα "ανοιχτό καφέ" χρώμα τότε έχει περάσει νερό στα λάδια απο καμμένη φλάτζα.

Αυτό που σου εύχομαι είναι να μην έχεις πάθει τίποτα...

Υ.Γ. Τί χρονολογίας είναι το αυτοκίνητο και πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει?

Δημοσ.

he has the point.

του 2002 είναι. 126.000 KM

Δημοσ.

Οχι, οταν πατιναρει ο δισκος, ενα πολυ μικροτερο ποσοστο των δυναμεων πεφτει στον κινητηρα. Στην ουσια, ειναι σαν ο κινητηρας να προσπαθει να σπρωξει ενα αμαξι που παταει στον παγο.

Για να ανεβασει θερμοκρασιες ο κινητηρας σε αυτην την περιπτωση, πρεπει ο οδηγος να μη νιωθει απο οδηγηση, στροφαροντας τον κινητηρα στα κοκκινα για μεγαλα χρονικα διαστηματα για να κινηθει το αμαξι.

Σε περιπτωση πατιναρισματος, οι στροφες αυξανονται δυσαναλογα της ταχυτητας του αυτοκινητου Σε ελαφριες περιπτωσεις πατιναρει μετα απο αλλαγη για μερικα δευτερολεπτα μεχρι να ζεσταθει οτι εχει μεινει απο το δισκο και να γινει σωστη συμπλεξη. Σε βαριες περιπτωσεις, η συμπλεξη ειναι συνεχεια μη ιδανικη, με αποτελεσμα η αισθηση και οι ενδειξεις του στροφομετρου να ειναι σαν ενος συνεχους σπιναρισματος.

Θελω να πιστευω οτι ο φιλος που ποσταρε το τοπικ εχει ενα διαφορετικου ειδους προβλημα (στο κιβωτιο π.χ., μεγαλες τριβες η χαλασμενα γραναζια), διαφορετικα αν οδηγουσε συνεχεια στο πατιναρισμα χωρις να εχει παρει χαμπαρι, οφειλει να παραδωσει το διπλωμα του οικειοθελως στο κοντινοτερο του καταστημα της Τροχαιας.

Δημοσ.

Στα 126.000 χλμ είναι λογική η αντικατάσταση του δισκοπλατό. Μπορέι να κρατήσει και περισσότερο αλλα πάνω κάτω σε αυτά τα χιλιόμετρα γίνεται η αλλαγή... Είναι η πρώτη αλλαγη δισκοπλατό στο αυτοκίνητο? Αν όχι τότε κάποιο λάθος κάνεις στην οδήγηση σου (πχ ακουμπάς "ελαφρά" το πόδι πανω στον συμπλέκτη την ώρα που οδηγάς με αποτέλεσμα να φθείρεται πιοι γρήγορα)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...