soturin Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 στην ουσία φορτιστές κινητών θέλω να βάλω, να έχει και μια χρησιμότητα κατα την παρουσίαση
firewalker Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 5 volts υπάρχουν μεταξύ του κόκκινου και του μαύρου. Με θετικό πόλο το κόκκινο.
pavlos77 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Ωραίο πράγμα αυτό..Αν μου ήτα εύκολο θα έκανα και εγώ κάτι τέτοιο.
soturin Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 progress for now, το τέσταρα με το βραχυκύκλωμα και παίρνει μπρος (το ανεμιστεράκι τουλάχιστον) και μένει να δω το θέμα με τις συσκευές έχοντας το περιθώριο μαζί με τα άλλα και το γενικότερο concept, μπορώ να το παρουσιάσω και θεωρητικά. Οπότε δεν είναι κάτι τραγικό και να μην τα καταφέρω πρακτικά ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις, αν είναι κάτι που θέλει διευκρίνηση, please... σημειώστε το αν υπάρξουν κι άλλες απορίες θα επανέλθω
gtroza Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 (επεξεργασμένο) η κατασκευή πρέπει να είναι ό,τι πιο minimal, γιατί δεν έχω πολλά περιθώρια να το δω σε βάθος, έχοντας το περιθώριο μαζί με τα άλλα και το γενικότερο concept, μπορώ να το παρουσιάσω και θεωρητικά. Οπότε δεν είναι κάτι τραγικό και να μην τα καταφέρω πρακτικά έτσι "άρπα κόλλα" παρουσιάζετε τα θέματα οι αρχιτέκτονες ; :mrgreen: κατα την παρουσίαση καλή επιτυχία σότούρίν ! ακόμα ανοιχτά έμαθα είστε ! αυτά έχουν οι καταλήψεις :mrgreen::mrgreen: Μην πειράξω όπως είπες κάτι άσχετο εκεί μέσα οι ψύκτρες "χτυπάνε" εννοείται, κολλήσεις κλπ με το τροφοδοτικό εκτός ρεύματος δεν είναι μακέτα ! να ξανακλείσεις το κουτί firewalker πού το βρήκες το συρματάκι μου ; το έψαχνα ! μπορείς να βάλεις όλα τα σύρματα σε κλέμα και απο εκεί να πάρεις όσα χρειάζεσαι "σύνδεσε κι ένα πληκτρολόγιο "μούφα" και πές ότι το προγραμματίζεις* σε python ! θα τους εντυπωσιάσεις ! *να φανεί ότι το project είναι ανοιχτό σε νέες δυνατότητες . μη ξεχάσεις να μας βάλεις στη βιβλιογραφία-πηγές το απαιτεί η επιστημονική δεοντολογία . Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2009 από gtroza
soturin Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 έτσι "άρπα κόλλα" παρουσιάζετε τα θέματα οι αρχιτέκτονες ; :mrgreen: . Όχι άρπα κόλλα, αλλά δεν είμαστε και ηλεκτρολόγοι (δυο λόγια για το μάθημα: το θέμα του είναι επανάχρηση παλαιών αντικειμένων. Παλιά μπουκάλια να δεθούν να γίνουν βάρκα, συσκευασίες προϊόντων να συνθεθούν σε ένα φωτιστικό. Τέτοιες χαζομαρίτσες. Εγώ διάλεξω τον παλιό υπολογιστή, από τη μία κιόλας για να δείξω πώς δεν είναι ένα κουτί, αλλά ένα σύνολο πραγμάτων. Τον ανοίγω και κάνω διάφορες μικρές πατέντες με ό,τι βρίσκω μέσα. Πχ, ο μαγνήτης από το εσωτερικό ηχείο και η ψύκτρα του chipset γίναν μαγνητάκι ψυγείου, το floppy-drive, stand για να βάζεις κάποια χαρτιά, το υπόλοιπο κουτί θα γίνει ψησταριά :p:p Ε, ένα από αυτά θα είναι και το τι μπορεί να κάνει το τροφοδοτικό, απλά θα είναι λίγο cool να δουλεύει κι εκεί μπροστά) οι ψύκτρες "χτυπάνε"εννοείται, κολλήσεις κλπ με το τροφοδοτικό εκτός ρεύματος δεν είναι μακέτα ! να ξανακλείσεις το κουτί μην αγχώνεστε με το ρεύμα, το pc ήταν εκτός πρίζας 2-3 χρόνια και απευθείας τα αποσυναρμολόγησα μη ξεχάσεις να μας βάλεις στη βιβλιογραφία-πηγές το απαιτεί η επιστημονική δεοντολογία εννοείται ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:38 ---------- λοιπόν http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/68/AC_adaptor_polarity.png σε έναν μετασχηματιστή για 5V συσκευή, έχει το αριστερά σήμα (positive polarity), το καλώδιο το οποίο έχω ήδη κόψει είναι στην ουσία δύο καλώδιο, και το κάλυμα του ενός, έχει μια λευκή ρίγα. Τώρα ποιο είναι ποιο για να πάνε στα αντίστοιχου χρώματος καλώδια; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:52 ---------- έβγαλα άκρη με τα καλώδια με τη βοήθεια πολύμετρου, και φραπεδιέρα δουλεύει έχω και ένα καλώδιο από μετασχηματιστή 12V αλλά δε βρίσκω και δεν μπορώ να θυμηθώ τη συσκευή με δυο λόγια όμως, job is done, ευχαριστώ για τη βοήθεια ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:25 ---------- 1
Porg Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 παιδιά θέλω και εγώ να κάνω μια παρόμοια πατέντα, θέλω να συνδέσω ένα παλιό τροφοδοτικό απευθείας με 1 ή 2 ανεμιστηράκια υπολογιστή, τίποτα άλλο είναι κάτι εύκολο;δεν έχω ιδέα απο το σπορ
kostastnt Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Οικονομικα δεν συμφερει για μονιμη χρηση ειδικα τα παλια τροφοδοτικα με το τραγικο efficiency τους.. Καλυτερα παρε ενα πακ και δωσε ρευμα ετσι στους ανεμιστηρες.. Sent from my iPhone using Insomnia
Porg Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2013 τι είναι το πακ; για εναλλακτική και πιο εύκολο σκεφτόμουν να πάρω εξαεριστήρα μπάνιου και να το συνδέσω με κάποιο διακόπτη και πρίζα, υπολογίζω στα 15-20e να βγει αυτή η λύση απλός έχω δύο παλιά τροφοδοτικά και έλεγα αν δεν είναι μανούρα να τη βγάζω τζάμπα πάντως δεν θα δουλεύει πολύ, 20 λεπτά τη βδομάδα
.::NikoS::. Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Ενώνεις το πράσινο με ένα μαύρο καλώδιο στο 20πινο (ή 24πινο που πάει στην μητρική) και τότε το τροφοδοτικό ξεκινάει. Οπότε συνδεεις τους ανεμιστηρες σου απλά πάνω. Τι βύσμα έχουν; Αν είναι molex 4pins τότε απλά τους κουμπώνεις πάνω στο τροφοδοτικό στο αντίστοιχο βύσμα. Αν οι ανεμιστήρες έχουν βύσμα που πάει στην μητρική (3,4πινς μικρό) τότε το Κόκκινο του ανεμιστηρα πάει στο Κίτρινο του τροφοδοτικού και το μαυρο σε μαυρο. Τα υπόλοιπα του ανεμιστήρα δεν τα θες. (αν περισεύει κάνα κίτρινο, ή πράσινο) Άλλη λύση είναι να πάρεις κάτι τέτοιο http://shopday.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=5790#.UfL6nI0wrAo από οποιοδήποτε μαγαζί ηλεκτρονικών στη γειτονιά σου. Ζητάς μετασχηματιστή σε 12V συνεχές DC η λες τι θες να συνδεσεις και σου δινουν.
Porg Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Άλλη λύση είναι να πάρεις κάτι τέτοιο http://shopday.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=5790#.UfL6nI0wrAo από οποιοδήποτε μαγαζί ηλεκτρονικών στη γειτονιά σου. Ζητάς μετασχηματιστή σε 12V συνεχές DC η λες τι θες να συνδεσεις και σου δινουν. Έχω τον παρακάτω φορτιστή, είναι παρόμοιο με αυτό που λες; μπορώ να βάλω πάνω του ένα ανεμιστηράκι υπολογιστή; το άνοιξα και έχει ένα κόκκινο και ένα άσπρο καλώδιο http://www.volte-tel.gr/dsonew/smbdso.dll/pd?lan=el&pid=91143&ptype=11 - INPUT: AC 90V-240V - OUTPUT: DC 4V-12V - Max: 1000mAh
.::NikoS::. Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Το άσπρο είναι αντίστοιχο του μαύρου στην συγκεκριμένη περίπτωση. Πως κανονίζει την έξοδο του από 4 έως 12 βολτ; Έχει διακοπτάκι; Αν οχι, τότε ίσως δε δουλεύει ο ανεμιστήρας στα 12V αλλά σε λιγότερα. (αφού είναι φορτιστής μπαταρίας αν κανονίζει αυτόματα πόσα Volt να δώσει με βάση την μπαταρία που βάζεις, τότε με τον ανεμιστήρα πιθανότατα να μην δουλέψει σωστά) Δεν υπάρχει πάντως φόβος να γίνει κάνα μπουμ, οπότε αν θες το δοκιμάζεις.
coolerman Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2013 οταν μπορεσω θα ανεβασω φωτο απο μια προχειρη κατασκευη που εκανα απο σασι τροφοδοτικου/ανεμιστηρα 120mm /φορτιστη 12v απο ρουτερακι και διακοπτακι on/off.
Porg Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Πως κανονίζει την έξοδο του από 4 έως 12 βολτ; Έχει διακοπτάκι; Αν οχι, τότε ίσως δε δουλεύει ο ανεμιστήρας στα 12V αλλά σε λιγότερα. (αφού είναι φορτιστής μπαταρίας αν κανονίζει αυτόματα πόσα Volt να δώσει με βάση την μπαταρία που βάζεις, τότε με τον ανεμιστήρα πιθανότατα να μην δουλέψει σωστά) Όντως δουλεύει χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα, επειδή είναι μικρό και αρκετά παλιό το ανεμιστιράκι που είχα πρόχειρο θα δοκιμάσω και με δωδεκάρι μήπως είναι και θέμα ανεμιστήρα. Διακοπτάκι δεν έχει απλός φορτιστής κινητού είναι! Θα πάω να δω και για εξαεριστήρα μπάνιου σήμερα γιατί ίσως είναι πιο δυνατό απο τα ανεμιστηράκια υπολογιστή! Σε αυτή τη περίπτωση προσαρμόζω μια πρίζα και είμαι έτοιμος;
βιλλ29 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 καλησπερα..εχω κανει κατι παρομοιο..και θα ηθελα να βαλω ενα αμπερομετρο και ενα βολτομετροτο βολτομετρο νταξει ειναι ενα καλωδιακι για το συν και δειχνει τα βολτς..το αμπερομετρο που το συνδεω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα