Προς το περιεχόμενο

Τοποθετηση VGA σε Μητρικη

PlancK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Ξεκινώντας για πρωτη φορα στο forum του insomnia θα ηθελα να ρωτησω το εξης:

Ειναι δυνατη η συνδεση της vga geforce gtx 260 σε απλες MoBo που δεχονται μεχρι και επεξεργαστη Pentium 4?

Και εξηγω:

1)Η gtx 260 εχει pci-e 2.0 x16 ,ενω απλες μητρικες οπως η ASUS P5N73-AM εχει pci-e x16. Θα εχω καποιο προβλημα?

2)Η ιδια ειναι ογκωδης καρτα γραφικων και υπερκαλυπτει αλλες θυρες ή στοιχεια της μητρικης (πχ: pci-e ,pci , connectors) , και δεν ξερω ακομη ή αν "βρισκει" σε αυτα και δεν μπορει να συνδεθει ( οσον αφορα τις παλιες φυσικα ) ...?

3)Εαν ο επεξεργαστης ειναι Pentium 4 2.0GHz , θα "αργει" την καρτα?

Τhanks

Δημοσ.
Καλησπερα,

Ξεκινώντας για πρωτη φορα στο forum του insomnia θα ηθελα να ρωτησω το εξης:

Ειναι δυνατη η συνδεση της vga geforce gtx 260 σε απλες MoBo που δεχονται μεχρι και επεξεργαστη Pentium 4?

Και εξηγω:

1)Η gtx 260 εχει pci-e 2.0 x16 ,ενω απλες μητρικες οπως η ASUS P5N73-AM εχει pci-e x16. Θα εχω καποιο προβλημα?

2)Η ιδια ειναι ογκωδης καρτα γραφικων και υπερκαλυπτει αλλες θυρες ή στοιχεια της μητρικης (πχ: pci-e ,pci , connectors) , και δεν ξερω ακομη ή αν "βρισκει" σε αυτα και δεν μπορει να συνδεθει ( οσον αφορα τις παλιες φυσικα ) ...?

3)Εαν ο επεξεργαστης ειναι Pentium 4 2.0GHz , θα "αργει" την καρτα?

Τhanks

Τυπικά μπαίνει. Το PciXpress2 είναι backwards compatible.

Tώρα για το αν καλύπτει άλλα μέρη της μητρικής, είναι πιθανό και εξαρτάται από την μητρική. Περισσότερο να ανησυχείς για το αν θα χωράει στο κουτί που έχει ένας P4 υπολογιστής.

Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής φυσικά και θα αργει την συγκεκριμένη κάρτα.

Και δεν λέμε για συνηθισμένο "bottleneck" της τάξης 10-20% χασούρας σε επιδόσεις λόγω Cpu.

Με τον συγκεκριμένο συνδιασμό θα χάσεις πολύ παραπάνω, και φυσικά κάνει τελείως ασύμφορη την τελική επιλογή.

Δημοσ.

Μαλιστα (οποτε δεν παιζει να μεινει ο pentium 4),

Μπορεις να μου προτεινεις καποιες πολυ φθηνες μητρικες που να μην υπαρχει προβλημα στην συνδεση ( γιατι για παραδειγμα βλεπω καποιες που εχουν ακριβως κατω απο την pci-e x16 τις pci ή παραδιπλα τα connectors για τους SATA κτλ. κ δεν ξερω τι γινεται)

Τωρα οσο για το αν χωραει, το κουτι που εχω ειναι μεγαλο.Η καρτα ειναι τοσο μεγαλη?

Δημοσ.

μα είναι δυνατόν cpu pentium 4 στα 2 ghz και ύπαρξη pci-express???!!μόνο agp νόμιζα ότι υπάρχουν!!!καλώς ήρθες στο forum φίλε μου αλλά άλλαξε τη γραμματοσειρά που χρησιμοποιείς γιατί βγάζει μάτια!

Δημοσ.

(για την γραμματοσειρα εχεις δικιο!!!)

Οντως δεν παει ... οποτε παει ο cpu.

Με την μητρικη και την τοποθετηση της vga gtx260 τι λες? καποια προταση για μητρικη?

Δημοσ.

80 ευρω για RAM και MotherBoard και αναλογα αν χρειαστει cpu. (Υπολογισε οτι στα χερια μου εχω την EVGA geforce gtx260 και μην σκεφτεσαι για κουτια, οθονες, psu κτλ)

Δημοσ.

80 ευρώ και για τα δύο..δε θα είναι και φοβερά.

Δε μπορείς να δώσεις και παραπάνω για επεξεργαστή;

Τώρα να έχουν προχωρήσει τόσο οι εποχές,και εσύ να βρίσκεσαι με p4...Αν μπορείς βέβαια.

Δημοσ.

Θα ειναι δυσκολο να στο εξηγησω ακριβως:

Κουτι θα φτιαξω το Σεπτεμβριο.Τωρα ομως εχω την καρτα γραφικων και το τροφοδοτικο και θελω να φτιαξω ενα πολυ φθηνο πακετακι (RAM,MoBo,cpu) και να τα βαλω...

Δινω 80euro για RAM κ Mobo ,και τωρα που δεν μπορω να εχω τον pentium4 για επεξεργαστη θα δωσω και αλλα λιγα για επεξεργαστη.

Περα οτι προσπαθω να βρω την χρυση τομη για την τιμη , αυτο που με καιει περισσσοτερο ειναι τι γινεται με την gtx 260 και τις απλες μητρικες καρτες . . .

Ελπιζω να βοηθησα

Δημοσ.
Θα ειναι δυσκολο να στο εξηγησω ακριβως:

Κουτι θα φτιαξω το Σεπτεμβριο.Τωρα ομως εχω την καρτα γραφικων και το τροφοδοτικο και θελω να φτιαξω ενα πολυ φθηνο πακετακι (RAM,MoBo,cpu) και να τα βαλω...

Δινω 80euro για RAM κ Mobo ,και τωρα που δεν μπορω να εχω τον pentium4 για επεξεργαστη θα δωσω και αλλα λιγα για επεξεργαστη.

Περα οτι προσπαθω να βρω την χρυση τομη για την τιμη , αυτο που με καιει περισσσοτερο ειναι τι γινεται με την gtx 260 και τις απλες μητρικες καρτες . . .

Ελπιζω να βοηθησα

E, άμα είναι έτσι, κούμπωσέ τα στο παρών σύστημα και ότι παίξει/υπομονή μέχρι Σεπτέμβρη...

Δεν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά και να πετάξεις τα πράγματα μετά από λίγους μήνες...

Στην τελική δοκίμασε, και αν δεν μείνεις ευχαριστημένος να παίξεις τα αυτονόητα το ξανασυζητάμε.

Επιδόσεις η GTX260 λόγω μητρικής (chipset / PciXpress απλή) δεν θα χάσει.

Το σοβαρό σου πρόβλημα είναι ο επεξεργαστής.

Δημοσ.

Έχεις μια ωραία κάρτα στα χέρια σου. Είναι κρίμα να τη θάψεις με δεύτερα πράγματα.

Νομίζω πως ίσως πρέπει να προσπαθήσεις να ανεβάσεις λίγο το ποσό που θα διαθέσεις προκειμένου να το ευχαριστηθείς. (περί ορέξεως βέβαια..)

Δημοσ.

Σας μπερδευω τελειως το ξερω και φταιω που δεν τα ειπα απο την αρχη.

Το "παρων συστημα" που λες, θα ειναι αυτο για το οποιο σας ζητω την βοηθεια . . . cpu , Ram , και τελικα αποδειχτηκε και επεξεργαστης...

Απλα οπως λεει ο liopyr θα προσπαθησω αρχικα να μην παρω επεξεργαστη και αν κολλαει τραγικα με τον pentium4 θα πρεπει να παρω και επεξεργαστη...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...