Massiv0r Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δοκιμασα αρκετες φορες με βαση τις πληροφοριες απο ενα παλιο Thread μου αλλα δεν καταφερα τιποτα... Το F - Stab μου: ># /etc/fstab: static file system information. # # <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass> proc /proc proc defaults 0 0 /host/ubuntu/disks/root.disk / ext3 loop,errors=remount-ro 0 1 /host/ubuntu/disks/boot /boot none bind 0 0 /host/ubuntu/disks/swap.disk none swap loop,sw 0 0 /media/HD - Warehouse ntfs defaults,umask=007,gid=46 0 Ο δισκος που θελω να ναι στον αυτοματο ειναι ο ntfs (με βαση τα Windows,ειναι στο D: ) με ονομα HD - Warehouse. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Μηπως να εβαζες ονομα χωρις κενα; ΥΓ. Τωρα θυμηθηκα οτι πρεπει να φτιαξω και εγω το fstab μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Ονομα χωρις κενα, ntfs-3g για filesystem, "defaults,locale=el_GR.UTF-8" για επιλογες, και σου λειπει ενα μηδενικο ακομα κατω απο το "pass". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Ναι, αυτό πρέπει να είναι λογικά. Στο fstab, οι white characters (spaces, tabs) χρησιμοποιούνται ως delimiters... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Massiv0r Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Επειδη δοκιμαζω αλλα δεν καταφερνω να το φτιαξω οπως λετε,μπορειτε σας παρακαλω να μου το edittarete στο Code και να το Postarete οπως θα πρεπε να 'τανε ? Δεν εχω και πολλες γνωσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Εκτος απο το mountpoint, θες και το device που θα γινει mount σε αυτο. Απορω πως δεν το ειδαμε τοσα ατομα. Εννοειται δεν βαζεις κενα στα ονοματα και αφηνεις μια κενη γραμμη στο τελος του αρχειου, λογω περιορισμων του fstab. Το δικο μου πχ >/dev/sda1 /mnt/windows ntfs-3g defaults,locale=el_GR.UTF-8 0 0 Αναλυτικα: - /dev/sda1 = το device (σκληρος και partition αυτου) που ελεγα παραπανω. Το βρισκεις με "sudo fdisk -l". - /mnt/windows = το mountpoint μεσα στο οποιο θα γινει το mount. Πρεπει να υπαρχει ηδη ο φακελος. - ntfs-3g = το συστημα αρχειων στο οποιο ειναι φορμαρισμενο το partition. - defaults,locale=el_GR.UTF-8 = επιλογες που αφορουνε το πως γινεται το mount. Εμενα μου αρκουνε οι default επιλογες για γραφη, αναγνωση, εκτελεση κλπ. Το locale ειναι για να βλεπω τα αρχεια με ελληνικα ονοματα. - 0 0 = δεν ξερω τι ακριβως ειναι, αλλα εχουν να κανουν με τον ελεγχο του filesystem. Μιας και δεν προκειται για το /home ή το /, ή καποιον υποφακελο τους, ας ειναι 0. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Massiv0r Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 >/dev/sdb1 /media/Warehouse ntfs-3g defaults,locale=el_GR.UTF-8 0 0 Βαζω αυτο και δεν με αφηνει να κανω ουτε χειροκινητα mount Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Ο φακελος Warehouse (με W κεφαλαιο) υπαρχει μεσα στο /media? Το /dev/sdb1 ειναι σωστο? Ποσταρε το "sudo fdisk -l" αν ειναι. Και υποθετω οτι αφησες μια κενη γραμμη στο τελος του fstab. Δωσε ενα >sudo umount -a && sudo mount -a και πες τι σφαλματα βγαζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Χμμμ, έχεις εγκαταστήσει το ntfs-3g... ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Massiv0r Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δεν υπαρχει μεσα στο /media ... εδω τα αλλα και ναι απο οσο θυμαμαι αφησα μια. >umount: /host: device is busy. (In some cases useful info about processes that use the device is found by lsof(8) or fuser(1)) umount: /dev/shm: device is busy. (In some cases useful info about processes that use the device is found by lsof(8) or fuser(1)) umount: /dev: device is busy. (In some cases useful info about processes that use the device is found by lsof(8) or fuser(1)) umount: /var/run: device is busy. (In some cases useful info about processes that use the device is found by lsof(8) or fuser(1)) umount: /: device is busy. (In some cases useful info about processes that use the device is found by lsof(8) or fuser(1)) >Disk /dev/sda: 80.0 GB, 80026361856 bytes 81 heads, 63 sectors/track, 30629 cylinders Units = cylinders of 5103 * 512 = 2612736 bytes Disk identifier: 0x00032bc8 Device Boot Start End Blocks Id System /dev/sda1 * 1 30630 78150712+ 7 HPFS/NTFS Disk /dev/sdb: 80.0 GB, 80026361856 bytes 255 heads, 63 sectors/track, 9729 cylinders Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes Disk identifier: 0xde23de23 Device Boot Start End Blocks Id System /dev/sdb1 1 9729 78148161 7 HPFS/NTFS -----Προστέθηκε 13/1/2009 στις 10 : 16 : 48----- Τελικα εφτιαξα ενα απλο Folder "Warehouse" στο media το εκανα Mount εκει και ολα καλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Αν ειναι δυναμον! Παιδευεσαι τοση ωρα για ενα mount και τελικα δεν υπαρχει ο φακελος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.