Προς το περιεχόμενο

Διακοπή ενοικίασης κατοικίας

deminho11

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται αν θέλω να ξενοικιάσω... έχω υπογράψει συμβόλαιο 2 ετών και έχω δώσει εγγύηση ενοίκιο ενός μήνα. Σε περίπτωση που ξενοικιάσω χάνω την εγγύηση ή θα πρέπει να πληρώσω την διάρκεια του συμβολαίου?

offtopic Έχω κάνει και λάθος στον τίτλο αλλα δεν ξέρω πως αλλάζει!!!

Δημοσ.
Ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται αν θέλω να ξενοικιάσω... έχω υπογράψει συμβόλαιο 2 ετών και έχω δώσει εγγύηση ενοίκιο ενός μήνα. Σε περίπτωση που ξενοικιάσω χάνω την εγγύηση ή θα πρέπει να πληρώσω την διάρκεια του συμβολαίου?

Μην σε παραμυθιάζουν.Ειδοποίησέ τον κανα μήνα πριν,πες του τις ώρες που θα είσαι σπίτι για να στέλνει υποψήφιους ενοικιαστές και πάτσισε τον τελευταίο μήνα με την εγγύηση.

Τόσο απλά.B)

Δημοσ.

Η εγγύηση δεν έχει σχέση με το ενοίκιο. Αυτή την παίρνεις πίσω αφού ο ιδιοκτήτης ελέγξει το σπίτι και δει ότι δεν υπάρχουν καταστροφές.

Δημοσ.
Η εγγύηση δεν έχει σχέση με το ενοίκιο. Αυτή την παίρνεις πίσω αφού ο ιδιοκτήτης ελέγξει το σπίτι και δει ότι δεν υπάρχουν καταστροφές.

Απ' όσους ξέρω,ο μόνος είμαι που και σαν ενοικιαστής αλλά και σαν ιδιοκτήτης (πια...) έχω πατσίσει τα νοίκια με την εγγύηση;:rolleyes:

Δημοσ.

Προσωπικα δεν εχω δωση εγγυηση, απλα τον τελευταιο μήνα θα δωσω κανονικα το ενοικιο αντι να το γλιτωσω. Τωρα όσον αφορα το άλλο θεμα, αν ο ιδιοκτητης ειναι "γατονι" και το παει δικαστικα, εισαι υποχρεωμενος να του πληρωσεις ολα τα νοικια που απομενουν μεχρι να ληξει το συμβολαιο. Δυστυχως. Το επαθε φιλος μου.

Δημοσ.
Προσωπικα δεν εχω δωση εγγυηση,

"Διά λόγου" έχετε κάνει συμβόλαια;Είναι συγγενείς σας;

απλα τον τελευταιο μήνα θα δωσω κανονικα το ενοικιο αντι να το γλιτωσω.

Aφού δεν έχετε δώσει εγγύηση,τί θα γλυτώσετε;

Τωρα όσον αφορα το άλλο θεμα, αν ο ιδιοκτητης ειναι "γατονι" και το παει δικαστικα, εισαι υποχρεωμενος να του πληρωσεις ολα τα νοικια που απομενουν μεχρι να ληξει το συμβολαιο. Δυστυχως. Το επαθε φιλος μου.

Σας είπαν;Όλα τα υπόλοιπα ενοίκια;Θα ήθελα να μου συστήσετε αυτόν τον ενοικιαστή...

lol.

Δημοσ.

αυτό που γνωρίζω είναι ότι την εγγύηση την παίρνεις πίσω, μόνο όταν φύγεις με τη λήξη του συμβολαίου. αν φύγεις πριν τη λήξη, απλά φεύγεις... πληρώνοντας κανονικά μέχρι και το μήνα που έχεις μείνει.

Δημοσ.

αν του καθυστερησης τα νοικια .... και του πεις πως εχεις τσακωθει με τους γονεις σου (αν αυτοι σε συντηρουν) ή οτι σε απελυσαν και πως θελεις να χαμηλωσεται το ενοικιο ή αλλιως θα χρειαστει να βρεις ενα μικροτερο σπιτι .... μαλλον θα σε διωξει ο ιδιος !

Δημοσ.

Μην αγχωνεσαι.Το εχω κανει 3 φορες ως φοιτητης.Απλα την μια πηρα μεταγραφη και μεσα σε ενα εξαμηνο εφυγα χωρις να μου πει κανενας τπτ.Το συμβολαιο ειναι για να μην μπορει να σε διωξει ο ιδιοκτητης μεσα απο το σπιτι εσυ οποτε θελεις φευγεις.Και αυτα που λενε να του το πεις κανενα μηνα πιο πριν ειναι επειδη εισαι καλος ανθρωπος και τον βοηθας να βρει καινουργιο ενοικιαστη χωρις επιπλεον χρονο!Απλα επειδη πληρωσες εγγυηση την χανεις κιολας:)

Και κατι ακομα δλδ αν παθεις ενα τροχαιο π.χ. η κατι βρε αδερφε και χρειαστει να φυγεις απο το σπιτι τι θα πρεπει να πληρωνω το νοικι και να μην ειμαι μεσα?Δυσκολαααααααααααα!!!

Δημοσ.

ολα αυτα που λετε ειναι για ολες της γενικες περιπτωσεις ενοικιων,στη συγκεκριμενη εφοσων υπεγραψε για μινιμουμ 2 χροννια,εχει συμβολαιο για 2 χροννια

Δημοσ.

Φοιτητής είμαι και νοικιάζω μέσα στην πόλη της Χίου ένα δυάρι και επειδή θα πάρω μάλλον αυτοκίνητο λέω να ψάξω για κάτι μεγαλύτερο λίγο πιο έξω απο την πόλη...

Μπορώ να του το πώ και 3 μήνες νορίτερα, δεν είναι κάτι που θα κάνω άμμεσα απλώς "σκέφτομαι" να το κάνω και απλά θέλω να ξέρω τί υποχρεώσεις έχω απέναντί του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...