thanosdr Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Θελω να παρω φορητο και ειμαι αναμεσα σε ενα dell Latitude με ενσωματωμενη καρτα γραφικων και σε ενα dell studio με αυτονομη καρτα γραφικων 256 ΜΒ. Οι καρτες γραφικων ειναι αυτες που αναφερονται στον τιτλο. Το ερωτημα ειναι. Επαγγελματικο ή καλη καρτα γραφικων; Ποιοι ειναι οι περιορισμοι που θα εχω με την ενσωματωμενη καρτα γραφικων; Θα μπορω να παιξω κανενα παιχνιδι; Οχι τιποτα τρελλα απαιτητικο. Υπαρχουν καποια προβληματα που πρεπει να προβλεψω; Η αυτονομη καρτα γραφικων μου δινει πολυ περισσοτερες δυνατοτητες ή ειναι απλα καλυτερη; Απο ψυχαγωγια θα ηθελα να βλεπω ταινιες και να μπορω να παιξω κανενα παιχνιδι. Τον θελω για αντικατασταση ντεσκτοπ και για αυτο πιστευω οτι ενα επαγγελματικο θα ειναι καλυτερο για την εντονη χρηση που θα του κανω. Κυριως ιντερνετ και autocad θα χρησιμοποιω. Το επαγγελματικο κοστιζει 100 ευρω περισσοτερο και εχουν και τα 2 απο 3 χρονια εγγυηση. Αν η ενσωματωμενη καρτα γραφικων ειναι πολυ πιθανον να με περιορισει στο μελλον, παιρνω το studio. Αλλιως παω σε Latitude λογω ποιοτητας. Περιμενω την βοηθεια σας. Ευχαριστω εκ των προτερων
michalis2610 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 H 3450 όπως μπορείς να δεις και στην παρακάτω λιστα είναι ελάχιστα ισχυρότερη από την ενσωματωμένη 4500 http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html οπότε είτε πας για το Latitude είτε κοιτάς αλλού. Ρίξε μια ματιά και σε αυτό πριν καταλήξεις σε συνδιασμό με το παραπάνω link.
AzaZyL Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Κοίτα καλά τον πίνακα. Δεν έχουν και μικρή διαφορά.. Η 3450 έχει διπλάσια ταχύτητα απο την 4500..
Nikosgiann Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 η μερα με τη νυχτα 3450>>4500mhd 3450: Pipelines 40 Core Speed * 500 MHz Shader Speed * 500 MHz Memory Speed * 700 MHz Transistors 181 Million technology 55nm 4500mhd: Pipelines 10 Core Speed * 533 MHz Shader Speed * 533 MHz Memory Speed * - technology 65 nm
michalis2610 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Πάιδες λάθος, το μάτι μου επεσα από βιασύνη στην 109. ATIRadeon HD 3200
Draculina Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Η διαφορά στις κάρτες δεν είναι αμελητέα όπως είπαν τα παιδιά... Το latitude όμως δεν συγκρίνεται με το studio, (ok το studio ειναι ένα καλό πλαστικό multimedia λαπτοπ, με γυαλιστερή οθόνη...) αλλά αμα πιάσεις το latittude, με το κρύο μεταλλικό case θα καταλάβεις... Για ταινίες, auτocad 2D, ιντερνετ εισαι καλυμμένος απόλυτα με την ιntel, για παιχνιδάκια δεν ξέρω, τα παιδιά που το κατέχουν καλύτερα ας πουν... Για πολύωρη χρήση η ματ οθόνη του latitude θα σώσει τα ματάκια σου... Τελος, η λύση του Μιχάλη παραπάνω (lenovo r61) είναι πάρα πολύ καλή για ποιοτικό μηχανημα με καλύτερη κάρτα από την ιntel και αξίζει να την εξετάσεις ....
arkas2004 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 H 3450 όπως μπορείς να δεις και στην παρακάτω λιστα είναι ελάχιστα ισχυρότερη από την ενσωματωμένη 4500 http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html οπότε είτε πας για το Latitude είτε κοιτάς αλλού. Ρίξε μια ματιά και σε αυτό πριν καταλήξεις σε συνδιασμό με το παραπάνω link. +1 ΠΡΟΤΑΣΗ οσο για τις καρτες εχουν διαφορα αλλα μονο στα παιχνιδια θα την δεις.αλλα σε 1-2 χρονια θα ειναι ισοδυναμα και θα σου μεινει μονο επεξεργαστης αρα κοιτα σε κατι με καλο επεξεργαστη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.