the_valliant Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Γεια σας παίδες. Ενας φίλος μου (που προσπαθώ να προσυλητίσω στο φόρουμ ) έχει το εξής πρόβλημα: προσπάθησε να εγκαταστήσει το Ubuntu (τελευταία έκδοση) σε φορητό που είχε προεγκατεστημένα τα Vista (μαύρη ώρα και κακιά), ωστόσο κάτι δεν πήγαινε καλά και τον έβγαζε σε prompt mode (απ' ό,τι μου είπε, δεν το είδα με τα μάτια μου). Καμία ιδέα γιατί; Μετά δοκίμασε να βάλει το Fedora και ενώ όλα πήγαν κατ'ευχήν (φτιάχτηκε το boot loader κλπ) και μπορούσε να μπουτάρει όπου ήθελε, όταν πήγε να εγκαταστήσει κάποιο driver στο Fedora χάλασε το MBR των Vista !!! Ποια είναι η καλύτερη δωρεάν διανομή για εγκατάσταση σε φορητό που έχει ήδη τα Vista; Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση. Κι επειδή το Ubuntu το είχε δει σε live CD και του άρεσε, υπάρχει λύση στο πρώτο πρόβλημα ώστε να τα βάλει στο φορητό του; Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Τι κάρτα γραφικών έχει το laptop και τι ακριβώς έγινε όταν πήγε να κάνει την εγκατάσταση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
the_valliant Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Τι κάρτα γραφικών έχει το laptop και τι ακριβώς έγινε όταν πήγε να κάνει την εγκατάσταση? Κι εμένα εκεί πήγε το μυαλό μου και τον ρώτησα. Δεν θυμάμαι ποια ήταν, θα κάνω edit αργότερα να σου πω. Ωστόσο κάτι δεν μου καθόταν καλά: τόσο η ΑΤΙ όσο και η nVidia βγάζουν generic drivers και γι'αυτό το λόγο είναι εύκολο στους developers των διανομών Linux να περιλαμβάνουν κάθε φορά τους πιο πρόσφατους στις διανομές τους, αλλά κι αν ακόμα δεν το κάνουν να είναι σίγουροι ότι και η προηγούμενη έκδοση των drivers θα καλύπτει την οποιαδήποτε κάρτα (εκτός ίσως από κάποιες δυνατότητες). Κι όμως... για να μη φορτώνει GUI τι άλλο μπορεί να είναι; Θα δω και θα σου πω ούτως ή άλλως. EDIT: Λοιπόν η κάρτα γραφικών του είναι η ΑΤΙ 3470 Hybrid X2 256 MB. Αυτό που συνέβαινε στην εγκατάσταση, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι : αφού προχωρούσε η εγκατάσταση και εμφανιζόταν και "η γραμμή που πηγαινοέρχεται" έκανε να φορτώσει κάτι, μάλλον το γραφικό περιβάλλον, η οθόνη μαύριζε για λίγο και εμφανιζόταν ένα περιβάλλον σαν το DOS με γραμμή εντολών όπου περίμενε να γράψεις κάτι. Τι άλλο εκτός από drivers κάρτας γραφικών μπορεί να είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Παντως το MBR δεν μπορει να χαλασει απο driver. Αν καταλαβα καλα φταιει ο driver της ΑΤΙ. Μπορει με ενα livecd να αλλαξει τον driver απο xorg.conf με ενα text editor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
the_valliant Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Παντως το MBR δεν μπορει να χαλασει απο driver. Αν καταλαβα καλα φταιει ο driver της ΑΤΙ. Μπορει με ενα livecd να αλλαξει τον driver απο xorg.conf με ενα text editor Χμμμ... είμαστε και οι δύο αρχάριοι, αλλά θα προσπαθήσουμε να βρούμε πως γίνεται αυτό που συστήνεις. Ευχαριστώ εκ μέρους του! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.