De@th L0rd Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 http://www.lge.com/products/model/detail/m2394d.jhtml Εδώ δείχνει την LG 16:10 πάντως.Εμπιστεύομαι το site της LG για ευνόητους λόγους.Βουρ για αυτή.Όταν το πλαίσιο δείξει διαθεσιμότητα...
Mourgolikos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δεν σε προβλιματίζει το 1920χ1080 της ;(Μπορεί μερικά παιχνίδια να έχουν πρόβλημα αφού τα η συνήθης ανάλυση εδώ είναι 1920χ1200. 120pixels λιγότερα ίσως δημιουργήσουν προβλήματα παραμόρφωσης.) Ο λόγος 1920/1080 δεν είναι ίσος με 16/10 (1,78 != 1,6) Βέβαια ίσως η μέγιστη ανάλυση της είναι 16/9, ενώ οι μικρότερες μπορεί να είναι 16/10.
De@th L0rd Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Tα περισσότερα παιχνίδια έχουν ανάλυση 1920χ1080 όταν πάς για wide 1080p.Δεν τίθεται θέμα παραμόρφωσης στα παιχνίδια γιατί κάνουν render & fit τη συγκεκριμένη περιοχή που βλέπεις.Εδώ δεν έχουν πρόβλημα σε οθόνη 4 : 3 κ 5 : 4.Σε πειρατικά βίντεο μόνο παίζει να έχεις παραμόρφωση που τραβάνε με ότι να ναι aspect ratio.
jimmis74 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Παίδες θα σας πω κι εγώ την άποψη μου για την LG M2394D την οποία και αγόρασα χθες, μιλάμε για μια εκπληκτικά κομψή οθόνη, με πλήρες μενού διαμόρφωσης εικόνας, ήχου, ρυθμίσεων κλπ. πολύ καλή εικόνα, τέλεια χρώματα, ευρεία εικόνα στα 16:9, με ένα μειονέκτημα κατά την γνώμη μου, αν αποφασίσετε να την αγοράσετε για να τη χρησιμοποιήσετε κυρίως σαν τηλεόραση τότε να ξέρετε πως στις γρήγορες κινήσεις, π.χ. σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα , δείχνει να υστερεί σε σχέση με τις κανονικές LCD τηλεοράσεις, παρουσιάζοντας την εικόνα κάπως σαν γρήγορο καρέ-καρέ.
De@th L0rd Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Παίδες θα σας πω κι εγώ την άποψη μου για την LG M2394D την οποία και αγόρασα χθες, μιλάμε για μια εκπληκτικά κομψή οθόνη, με πλήρες μενού διαμόρφωσης εικόνας, ήχου, ρυθμίσεων κλπ. πολύ καλή εικόνα, τέλεια χρώματα, ευρεία εικόνα στα 16:9, με ένα μειονέκτημα κατά την γνώμη μου, αν αποφασίσετε να την αγοράσετε για να τη χρησιμοποιήσετε κυρίως σαν τηλεόραση τότε να ξέρετε πως στις γρήγορες κινήσεις, π.χ. σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα , δείχνει να υστερεί σε σχέση με τις κανονικές LCD τηλεοράσεις, παρουσιάζοντας την εικόνα κάπως σαν γρήγορο καρέ-καρέ. Δηλαδή έχει ghosting ; Πάει δεν τη παίρνω με τη καμία.Φαντάσου στα παιχνίδια τι θα κάνει.Χέστηκα για τα μενού και τις διασυνδέσεις αν θυμίζει ανανέωση 18 ms.Αυτή η λεπτομέρεια που λές καταστρέφει όλη την οθόνη έτσι και συμβαίνει πραγματικά... -----Προστέθηκε 20/1/2009 στις 10 : 33 : 31----- Η μλκια είναι ότι τώρα πρέπει να πάω αναγκαστικά σε 24"....Με βλέπω για κανα εξάμηνο ακόμα χωρίς οθόνη...Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...
coreygaylas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 πωωωω ρε τοσες μερες ψαχνω και εγω παρομοια οθονη και δεν μπορω να βρω γαμωτο ολες ιδιες ειναι στα details πρεπει να ψαχτεις σε φορουμς και reviews -_- ειμαι αναμεσα σε αυτες τις 3 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169511 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169352 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169356 τεινω προς τη δευτερη αλλα... εαν η δευτερη εχει ghosting, διαλέγω πρώτη... αν η τρίτη δεν έχει πρόβλημα να τη λειτουργω 1680χ1050 στο desktop + εχει καλυτερη ποιότητα, διαλέγω τρίτη... ακουω αποψεις/εμπειριες
jimmis74 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δηλαδή έχει ghosting ; Πάει δεν τη παίρνω με τη καμία.Φαντάσου στα παιχνίδια τι θα κάνει.Χέστηκα για τα μενού και τις διασυνδέσεις αν θυμίζει ανανέωση 18 ms.Αυτή η λεπτομέρεια που λές καταστρέφει όλη την οθόνη έτσι και συμβαίνει πραγματικά... Φίλε μου δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα, όμως επειδή από τη στιγμή που την αγόρασα πρέπει να τη χρησιμοποιήσω και κυρίως να μη μετανιώσω που την αγόρασα, μετά από λίγο ψάξιμο λοιπόν διαπίστωσα πως όταν λαμβάνει ψηφιακό σήμα συμπεριφέρεται άψογα και εξηγώ, παρακολουθούσα ποδοσφαιρικό αγώνα σε αναλογικό κανάλι, π.χ. Alpha ή ΝΕΤ, στη περίπτωση αυτή η εικόνα έμοιαζε να κάνει "καρέ-καρέ", όταν παρακολουθώ αγώνα μέσω του NovaSport ή του Sport+ που εκπέμπουν ψηφιακά η εικόνα είναι τέλεια χωρίς κανένα εκνευριστικό "καρέ-καρέ" ή ghosting όπως το αναφέρεις. Συμπέρασμα όταν λαμβάνει ψηφιακό σήμα πόσο μάλλον αν τη συνδέσεις με υπολογιστή για Games τότε πιστεύω πως δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.
De@th L0rd Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Φίλε μου δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα, όμως επειδή από τη στιγμή που την αγόρασα πρέπει να τη χρησιμοποιήσω και κυρίως να μη μετανιώσω που την αγόρασα, μετά από λίγο ψάξιμο λοιπόν διαπίστωσα πως όταν λαμβάνει ψηφιακό σήμα συμπεριφέρεται άψογα και εξηγώ, παρακολουθούσα ποδοσφαιρικό αγώνα σε αναλογικό κανάλι, π.χ. Alpha ή ΝΕΤ, στη περίπτωση αυτή η εικόνα έμοιαζε να κάνει "καρέ-καρέ", όταν παρακολουθώ αγώνα μέσω του NovaSport ή του Sport+ που εκπέμπουν ψηφιακά η εικόνα είναι τέλεια χωρίς κανένα εκνευριστικό "καρέ-καρέ" ή ghosting όπως το αναφέρεις.Συμπέρασμα όταν λαμβάνει ψηφιακό σήμα πόσο μάλλον αν τη συνδέσεις με υπολογιστή για Games τότε πιστεύω πως δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Α και να διορθώσω ένα λάθος μου το καρέ καρέ δεν λέγεται ghosting. Μάλλον το διόρθωσες με αυτό που λές σήμερα κ το αναλογικό σήμα.Ποιός ξέρει τι σήμα θα παίρνεις απο την κεραία...και μάλλον κακή ποιότητα σήματος ευθύνεται γι αυτό.Γίνεται να δοκιμάσεις με DVD?Kάποιο με γρήγορες σκηνές αν γίνεται!
jimmis74 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Α και να διορθώσω ένα λάθος μου το καρέ καρέ δεν λέγεται ghosting. Μάλλον το διόρθωσες με αυτό που λές σήμερα κ το αναλογικό σήμα.Ποιός ξέρει τι σήμα θα παίρνεις απο την κεραία...και μάλλον κακή ποιότητα σήματος ευθύνεται γι αυτό.Γίνεται να δοκιμάσεις με DVD?Kάποιο με γρήγορες σκηνές αν γίνεται! Νομίζω πως ήμουν ξεκάθαρος, όταν βλέπεις στην οθόνη εικόνα που προέρχεται από ψηφιακή πηγή όπως DVD, Δορυφορική, επήγεια ψηφιακή τηλεόραση, αποκωδικοποιητή NOVA, και PC η εικόνα είναι απλά ...τέλεια. Θα σου δώσω κι ένα παράδειγμα για να είμαι απόλυτα κατανοητός, τον ίδιο ποδοσφαιρικό αγώνα τον παρακολουθούσα απευθείας από τον ALPHA και μου έκανε αυτό το "καρέ-καρέ" που αναφέρω, ενώ όταν έβλεπα τον ALPHA και τον ίδιο αγώνα μέσω του αποκωδικοποιητή Nova τότε η εικόνα ήταν τέλεια.
kybos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Θα σου δώσω κι ένα παράδειγμα για να είμαι απόλυτα κατανοητός, τον ίδιο ποδοσφαιρικό αγώνα τον παρακολουθούσα απευθείας από τον ALPHA και μου έκανε αυτό το "καρέ-καρέ" που αναφέρω, ενώ όταν έβλεπα τον ALPHA και τον ίδιο αγώνα μέσω του αποκωδικοποιητή Nova τότε η εικόνα ήταν τέλεια. Κακό σήμα δίνει η κεραία... ευτυχώς γιατί έχω παραγγείλει την 22''...
jimmis74 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Κακό σήμα δίνει η κεραία... ευτυχώς γιατί έχω παραγγείλει την 22''... Όχι φίλε μου δε δίνει κακό σήμα η κεραία μου, η εικόνα που έχω σε όλα τα κανάλια είναι "τζάμι", άλλωστε έχω κι άλλη TFT-LCD τηλεόραση στο σπίτι, της Samsung 32" στην οποία δε βλέπεις σε καμία περίπτωση αυτό το φαινόμενο του "καρέ-καρέ", όμως όπως προανέφερα είναι τηλεόραση και όχι Monitor-TV όπως είναι η LG. Το "πρόβλημα", όπως μου το εξήγησε έμπειρος ηλεκτρονικός που εμπιστεύομαι απόλυτα την άποψη του, είναι πως γενικότερα τα Monitor-TV και όχι μόνο η LG για την οποία μιλάμε, δεν έχουν πολύ καλή κωδικοποίηση εικόνας από αναλογικό σήμα, με λίγα λόγια είναι θέμα αποκωδικοποιητών που ενσωματώνουν τα Monitor-TV οπότε και δεν μπορούν να αποδώσουν τέλεια εικόνα από αναλογικό τηλεοπτικό σταθμό. Άλλωστε μη ξεχνάς ότι μιλάμε για Monitor-TV και όχι για "καθαρή" τηλεόραση...
coreygaylas Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 δηλαδη για να καταλαβω...ειναι εξαιρετικη αγορα εκτως απο την αναλογικη Tv που διαθετει, ετσι?????? αυτο διορθονεται με προσθηκη εξωτερικης κεραιας?
De@th L0rd Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Όχι απλά έχει χάλια tv tuner όπως πχ στις φθηνές κάρτες τηλεόρασης PCI. Το καλό tv tuner έχει μεγάλο κόστος στη γραμμή παραγωγής.Έτσι κι αλλιώς το αναλογικό θα είναι νεκρό σε μερικά χρόνια.Jimmy γίνεται να την δοκιμάσεις με ένα DVD με γρήγορες σκηνές έτσι για 100% σιγουριά;
jimmis74 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Όχι απλά έχει χάλια tv tuner όπως πχ στις φθηνές κάρτες τηλεόρασης PCI. Το καλό tv tuner έχει μεγάλο κόστος στη γραμμή παραγωγής.Έτσι κι αλλιώς το αναλογικό θα είναι νεκρό σε μερικά χρόνια.Jimmy γίνεται να την δοκιμάσεις με ένα DVD με γρήγορες σκηνές έτσι για 100% σιγουριά; Από το στόμα μου το πήρες, πράγματι σε λίγα χρόνια, ελπίζω πολύ σύντομα, η εκπομπή αναλογικού σήματος από τα κανάλια θα αποτελεί άγνωστη λέξη, το μέλλον είναι ψηφιακό. Πάντως για να μη παρεξηγηθώ σας λέω το εξής, δεν μετάνιωσα σε καμία περίπτωση για την αγορά μου, όσο για το καρέ-καρέ στις γρήγορες σκηνές δεν είναι ιδιαίτερα έντονο, απλά σε σχέση με μια "καθαρή" τηλεόραση γίνεται αντιληπτό. Τέλος από DVD με σύνδεση scart ή HDMI η εικόνα είναι άριστη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.