Προς το περιεχόμενο

Ο λόγος που δέν βάζω linux

ans_mc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα windows κατασκευαστηκά ειναι μούφα ,καθως η Μ$ επένδυσε πιο πολύ στην διαφιμηση και στην προωθηση τους παρα στο developing τους.

Γιατι τον πρώτο μηνα ολα τα συστηματα με win πετάνε μετα αρχιζουν τα βάσανα το συστημα κολάει, σερνεται θελει clean ups και αλλα τοσα.

633645981797450487-windows.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Μετά από 24 χρόνια ενεργής ενασχόλησης-ζωής με τους υπολογιστές, από Spectrum ως τα Windows κ το Linux...

Αν θες παιχνίδια πάρε παιχνιδομηχανή!

Αν έχεις όρεξη να μαθαίνεις κ να κάνεις δικό σου το PC σου, να θαυμάζεις τους κόπους σου, βάλε Linux.

Αν θες να πληρώνεις κ να πληρώνεις για να βλαστημάς βάλε Vista.*

Αν θες απλά ένα PC με σεμενεδακι πάνω στην οθόνη ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΠΟΤΕ!

Οποιος θεωρεί τον εαυτό του χρήστη υπολογιστή επειδή παίζει FIFA και FAR CRY 2...ας μην το σχολιάσω!

Εχω κουραστεί όλα αυτά τα χρόνια με τη βλακεία και την ανικανότητα των λεγόμενων χρηστών, που οτι κ να τους βάλεις μπροστά, μουλαρώνουν κ γκρινιάζουν, ότι πριν ήταν όλα καλύτερα.

Κ με εκείνους που δίχως λόγο κ αιτία προσπαθούν να εξοικειωθούν με κάτι νέο και διαφορετικό σε μια νύχτα.

Κ τα 2 λειτουργικά έχουν κ προσφέρουν τα ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ! Σχεδόν! Τέλειο σύστημα ούτε υπάρχει ουτε θα υπάρξει ποτέ! Πάντα θα αλλάζουν, θα βελτιώνονται και θα ζητάμε περισσότερα!

Αρκεί να ξέρεις τι κάνεις κ γιατί το κάνεις!

* Κ να μην ακούω περι τσάμπα windows γιατί οσονούπω με την ιντερνετική πλατφόρμα που φτιάχνουν...ο τσάμπας τελειώνει. Κ μετά να δούμε τι είναι ακριβό και τι φτηνό ή τσάμπα.

Αυτά,

Ευχαριστώ.-

Ωραίος φίλε μου!Και καλή διαμονή στο φόρουμ!

Καί ερχοντε μετα και λένε "τα 7 πετάνε" τα 7 ειναι ελαφρητερα απ τα χp" k.a. Γιατι τον πρώτο μηνα ολα τα συστηματα με win πετάνε μετα αρχιζουν τα βάσανα το συστημα κολάει, σερνεται θελει clean ups και αλλα τοσα.Για κρατηστε επι 2-3 μηνες τα 7 με καθημερινη χρηση και θα δείτε πως θα δουλεύουν.

1 μηνα τα εχω σχεδον,εχω βαλει και βγαλει τα μαλλιοκεφαλα μου σε drivers-software-games-ρυθμισεις,ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ οπως την πρωτη μερα που τα εγκατεστησα.(πρωτη φορα συμβαινει αυτο σε λειτουργικο της microsoft)LOL

γουιν γκραμπ λοαντερ......

λινουξ

γουορντ -χ-π ριπεαρ ,ρετζιστρι

κοπυ πειστ τζενερειτορς...

ντιβιντι....ππτ πντιεφ....

let me guess...δεν βρηκες τροπο ακομα να γραφεις αγγλικα στο linux? :P

Ρε αλάνια έχω ακούσει τόσα και τόσα για τα linux και σκέφτηκα να τα βάλω και εγώ.Βρήκα πάρα πολλά μειονεκτήματα.Πρώτον δέν είναι συμβατά με προγράμματα γνωστά και χρήσιμα όπωσ nero,powerdvd,microsoft office,msn, και πολλά αλλά.Δεύτερον με το που έβαλα linux δεν λειτουργούσε το modem του υπολογιστή εκεί κατάλαβα πως πρέπει να βάλω drivers και πού να τα βρώ;Τρίτον τα περισσότερρα παιζνίδια δνε παίζουν στα linux.Τέταρτον δεν έχω βρεί κανένα πολυμηχάνημα ή εκτυπωτή που να έχει drivers για linux και εμένα μου είναι απαραίτητος.Πέμπτον δέν έχω βρεί τρόπο στα linux να φτιάξω e-mail.Αν κάποιος απο εσάς ρε αλάνια ξέρει πωσ μπορώ να εξαλείψω αυτά τα προβλήματα ή έστω το πρόβλημα του internet ας μου απαντήσει εδώ η στο e-mail μου [email protected].Nα διευκρινίσω πωσ η έκδοση των linux που έχω ήταν τα ubuntu τα οποία τα έδινε δωρεάν ένα περιόδικο.

Με τις γνωσεις που βλεπω οτι εχεις ξεχνα τα τα Linux.

Για σενα ειναι τα VISTA. Ασε τα Linux για αυτους που ξερουν και μπορουν να τα εκτιμησουν.

Παω στοιχημα οτι δεν ξερεις καν τι ειναι το Λειτουργικο Συστημα και τι κανει.

Για σενα ειναι τα VISTA. Ασε τα Linux για αυτους που ξερουν και μπορουν να τα εκτιμησουν.

Το σίγουρο είναι πάντως πως ουτε εσύ ξέρεις! Άρχισε απο το να μάθεις πως προφέρεται! :)

Εγώ πάντως στο πισάκι μου που του εγκατέστησα πριν λίγες μέρες το openSUSE 11, δε χρειάστηκε να κάνω καμία ρύθμιση, δε χρειάστηκε να εγκαταστήσω κανέναν driver, παρά μόνο να περάσω τα "bad" gstreamer plugins για να βλέπω κανένα videάκι.

Αν έκανα το ίδιο σε windows XP, θα έπρεπε να μπαίνω ξεχωριστά στο κάθε site και να κατεβάσω:

Drivers GPU, drivers κάρτας ήχου, drivers Ethernet, DirectX, SP3, Flash Player, Winamp, Office, Nero και δεν ξέρω και γω τι. Και τα μισά πειρατικά.

Εδώ στο linux δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Ότι λείπει, εγκαθιστάται μέσω μιας εντολής. Δεν μου άρεσε ο Pidgin και κοίταξα στον γούγλη για άλλους messengers. Βρήκα τον emesene, και πήγα στην κονσόλα και πάτησα

>sudo yum install emesene

και ήμουν έτοιμος.

Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ο σκατά Firefox, για τον οποίον όμως δε φταίει το λειτουργικό. Από εκεί και πέρα, για κάποιες επαγγελματικές εφαρμογές (Photoshop, After FX και FL Studio) χρησιμοποιώ WinXP, κατ'ανάγκην. Εκτός από αυτά, δεν ένιωσα να μου λείπει κάτι άλλο. Αντίθετα, βρήκα μια ζεστή κοινότητα, και μπόλικο υλικό ν'ασχοληθώ (τερματικό κλπ).

Drivers GPU, drivers κάρτας ήχου, drivers Ethernet, DirectX, SP3, Flash Player, Winamp, Office, Nero και δεν ξέρω και γω τι. Και τα μισά πειρατικά.

Αυτό το όταν χρησιμοποιείς windows πρέπει να βάζεις αναγκαστικά πειρατικά προγράμματα δεν το έχω καταλάβει....

Το σίγουρο είναι πάντως πως ουτε εσύ ξέρεις! Άρχισε απο το να μάθεις πως προφέρεται! :)

Εγω φιλε γνωριζω Unix απο το 1998 και μαλιστα εχω προγραμματισει πολυ σε αυτο το λειτουργικο. Μαλιστα τωρα ασχολουμαι επαγγελματικα με μια εφαρμογη που εφτιαξα για Linux. Και δε μιλαω για γνωσεις χειρισμου μονο και καποιων scripts. Γνωριζω πολυ περισσοτερα απ'οτι νομιζεις και οχι μονο πρακτικα. Βγαζεις συμπερασματα απο το πουθενα.

Ωπα μαστορα!Δεν ειναι δικαιολογια αυτη.Και εγω δεν ηξερα την τυφλα μου απο linux και μετα απο κανα μηνα χρησης ενοιωθα σαν στο σπιτι μου.Αλλα εμαθα στηνοντας το απτην αρχη και οχι τις ετοιμες πα@@ριες που κατεβαζεις το iso το εγκαθιστας και μετα βγαινει ο καθενας σαν και σενα και το παιζει εξυπνος επειδη απλα εκανε setup το ubuntu και εμαθε να ανοιγει και 10 προγραμματα.

Αν έκανα το ίδιο σε windows XP, θα έπρεπε να μπαίνω ξεχωριστά στο κάθε site και να κατεβάσω:

Στο τέλος θα δούμε και σύγκριση με τα Win '95.

Το τελευταίο λειτουργικό της Microsoft είναι τα Vista και περιμένουμε τα 7 που ήδη είναι σε φάση beta.

Τι συγκρίνεις; Ένα OS του 2008 με ένα OS του 2002;

Τα Vista σε εμένα βρίσκουν όλο το hardware,αν όχι το update ένα κλικ είναι.

Και έχει καταργηθεί ο νόμος που σε υποχρεώνεις να βάζεις πειρατικά αν έχεις Windows.

Ωπα μαστορα!Δεν ειναι δικαιολογια αυτη.Και εγω δεν ηξερα την τυφλα μου απο linux και μετα απο κανα μηνα χρησης ενοιωθα σαν στο σπιτι μου.Αλλα εμαθα στηνοντας το απτην αρχη και οχι τις ετοιμες πα@@ριες που κατεβαζεις το iso το εγκαθιστας και μετα βγαινει ο καθενας σαν και σενα και το παιζει εξυπνος επειδη απλα εκανε setup το ubuntu και εμαθε να ανοιγει και 10 προγραμματα.

Δε το παιζω εξυπνος αλλα οταν καποιος δε μπορει να καταλαβει οτι αλλο εκτελεσιμο στα windows και αλλο στα Linux τι να του πεις?

Τα Linux δεν ειναι για καποιον μεσο χρηστη που δεν εχει χρονο και διαθεση να μαθει.

Δεν ειναι ολοι σαν και σενα που μπορουν να μαθουν μονοι τους. Ξερω κοσμο που εχει pc με ΧP επι 6-7 χρονια και δε ξερουν τα βασικα χειρισμου.

Για multimedia, παιχνιδια κτλ τα windows ειναι πιο ευκολα και απευθυνονται στον πολυ κοσμο.

Τα Linux δεν ειναι για καποιον μεσο χρηστη που δεν εχει χρονο και διαθεση να μαθει.

Θα συμφωνησω απολυτα εδω.Για αυτο κατεχει το 0,86 παγκοσμιως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...