Προς το περιεχόμενο

Ο λόγος που δέν βάζω linux

ans_mc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγω θα μιλησω με στατιστικα!! http://marketshare.hitslink.com/operating-system-market-share.aspx?qprid=8

ΛΟΛ.Ειναι τοοοοοοοσο ευχρηστο και συμβατο to linux που το χρησιμοποιει το 0.85% παγκοσμιως?Τι λε ρε παιδι μου...!

Συμβατό είναι, εύχρηστο παίζεται.

Γιατί νοιώθεις την ανάγκη να μας δείξεις αριθμούς για να μας πείσεις οτι αυτό που χρησιμοποιείς είναι καλύτερο; Δεν σου φτάνει που το πιστευεις;

Και από πότε είναι κάτι καλό επιδή το κάνει ο πολύς ο κόσμος; Επίσεις παραβλέπεις οτι το sharemarket των Windows πάει μόνο προς τα κάτω. Να τα Mac να λίγο το Linux, να και η Toshiba σκεύτεται συμφωνία με την Sun για το Solaris στα laptop της. Και σε πολλά μέρη του κόσμου οι δημόσιες υπηρεσίες βάζουνε Linux ή κάποιο άλλο FOSS OS. Εγώ βλέπω μια αλάγη στο πως σκεύτεται ο χρήστης πλέον. Και δεν ενοώ μόνο ο απλός χρήστης, διότι και μια κυβέρνηση χρήστης είναι (και σαν sidenote, εγώ θα ήθελα να μην πληρώνει το Ελληνικό δημόσιο λευτά τσάμπα στην Microsoft ενώ η δουλιά γίνεται μια χαρά και με το Linux-άκι).

Η μήπως απλά trolla-ρεις;

καλο το linux αλλα αν δε παιζει παιχνιδια της Blizzard τι να το κανω.

Σερφαρισμα και ταινιες βλεπω και με τα windows

Της Blizzard είναι από αυτά που οαίζουνε σχετικά καλά. Ικανοποιητικά, αν σκευτείς οτι γίνονται προσομοίωση. Κάποια προγράμματα έχουνε Linux έκδοση μέσω winelib (όπως το Bibble) και κάποια σου εγκυώνται πως παίζουνε καλά (όπως το uTorrent).

Έχω παίξει και Half-Life 2 σε Linux σε πρόσφατο hardware, αλλά σερνότανε. Κάποιοι λένε οτι πήγαινε καλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Μιας και θεωρω τον εαυτο μου σε ουδετερο στρατοπεδο ( ειχα windows τοσα χρονια , αλλα λογω πανεπιστημιου γνωρισα πολυ καλα τα UNIX και πλεον εχω εδω και 3-4 μηνες και τα ubuntu πλεον ) να πω και τα δικα μου. :P

Συμφωνω οτι αν ξερεις τι κανεις , τα Linux ειναι το καλυτερο OS. Το φτιαχνεις οπως θες και κανει οτι θες.

Αλλα δεν ειμαστε ολοι με μεταπτυχιακο στα λειτουργικα συστηματα. Γι αυτο μη λετε οτι απλα θελει "ψαξιμο". Καλο το googling , αλλα δε σου μαθαινει σε μια μερα τι ρολο βαραει το Makefile και τι παει να πει compile κτλ. Και ενας που ασχολειται μονο με msn και warcraft, δε προκεται ποτε να τα μαθει αυτα.

Να πω τα δικα μου προβληματα που οσο κι αν "εψαξα" , σοβαρη λυση δε βρηκα.

- υποστηριξη για ATI καρτες. Βαζεις τα ubuntu για εγκατασταση σε καινουργια ΑΤΙ καρτα , και ξεκιναει με ... μαυρη οθονη. Πρεπει ισως να μυρισεις τα δαχτυλα σου οτι πρεπει να ξεκινησεις σε "safe graphics mode" , ή να πατησεις Alt-F1 κτλ κτλ.

Ναι ξερω , δε φταινε τα linux, φταιει η ΑΤΙ/AMD.

Oπως και να εχει , αν δεν εχεις nvidia , ξεχνα τα linux , αυτο διαπιστωσα.

Και nvidia να εχεις βεβαια , το vsync αμφιβαλω οτι θα το εχεις. Και το hardware acceleration για h264 , μπηκε σε Linux μολις τωρα ,τον δεκεμβρη. Πολυ μετα τα παραθυρια...

- 5.1 ηχο απο μια ακριβοτατη soundblaster που εχει και η κουτση μαρια , την X-Fi.

Τι διαφορετικους players δοκιμασα , τι alsamixer, oss4 , οτι και να κοιτουσα , δε βρηκα πως να ακουσω μια ταινεια με 5.1 ηχο. Απαραδεκτο απλα .

- Λενε πολλοι , τι nero και office κτλ , εχει καλυτερα προγραμματα στα λινουξ. Στις περισσοτερες κατηγοριες ναι, εχει αξιoλογες λυσεις , σε καποιες ομως δεν εχει τιποτε απολυτως. Πχ , να μου πει καποιος εναν σοβαρο usenet downloader , οπως τα newsleecher και newsbin. Το κλιμπιντο ειναι για σφαλιαρες.

Και για το alt-ctrl-del που πολλοι το λενε και γελανε , και τα ubuntu δε πανε πισω.

Μεγαλο παραδειγμα ο πιο γνωστος browser , ο firefox.

Σερνεται απιστευτα σε scrolling , και αν ανοιξεις 4-5 tabs με τπτ flashoδιαφημισεις μεσα , τα εχει φτυσει.

Που στα vista τρεχει πολυ πιο ανετα.

Βεβαια ειδα και πολλα θετικα στις διανομες που δοκιμασα ( ubuntu 8.10 και Mint6 δοκιμασα , και για ιδιαιτερους λογους πηγα να βαλω και mythdora αλλα εφαγα τα μουτρα μου :P ).

Αναγνωρισαν σχεδον οτι συσκευη ειχα , και usb , και πολυμηχανηματα κτλ κτλ. Που στις παλαιοτερες εκδοσεις που δοκιμαζα δε το κανανε , γι αυτο και σε μια μερα γυρνουσα σε win.

Επισης τα compiz κολπα μου ριξαν το σαγονι στην αρχη. Κανουν τα vista να φαινονται πρωτογονα.

Γενικα μου αρεσαν πολυ τα ubuntu και προσπαθω να τα στησω οπως θελω για να αντικαταστησω πληρως τα vista. Αλλα δυστηχως ολο καπου κολλαω οπως αναφερω πιο πανω.

Αξιζει παντως τον κοπο να μαθεις ενα sudo apt-get για να δεις τι προσφερουν.

Στην τελικη , βαλτε και τα δυο και με ενα dual-boot μπαινεις σε οποιο OS θες...

@we_will_rise

18)ααα και για να μην ξεχνιομαστε αν θελεις να εντυπωσιασεις με τα κολπα που μπορεις να κανεις στην επιφανεια εργασιας και ολα αυτα τα εφε σιγουρα ισε χρονια μπροστα...αν παλι θελεις να προσπαθησεις να κανεις διαφορα εφε και μετα να χρειαστεις reset....δικο σου ζητημα..

18)Το γ@μ|σ3ς και ψόφησε !

θεός... γελάω ακόμα...!

Φίλε blackjim, είναι το linux, το ubuntu.

Οι ΑΤΙ/ΑΜD έχουν θεματάκια. Η AMD δουλεύει με εντατικούς ρυθμούς στο θέμα των drivers και ευελπιστούμε να φτάσει γρήγορα το επίπεδο της nvidia

Για την creative (που έχει και η κουτσή Μαρία- έλεος) , να μας πει ποιες κάρτες της έπαιζαν στα vista, που έπρεπε να περνάνε hack-αρισμένους driver οι χρήστες για να αποκτήσουν μισή λειτουργικότητα. Αν η creative βγάζει win-only hardware, σου φταίει το linux?

Για το λογισμικό στην κατηγορία που αναφέρεις δε γνωρίζω να σου απαντήσω, αλλά νομίζω ότι γενικεύεις επικίνδυνα. Το λογισμικό για Linux είναι υπερπλήρες και αξιολογότατο, κατά περιπτώσεις δε είναι ανώτερο από το αντίστοιχο για win.

Το performance bug του firefox είναι γνωστό, αλλά πάλι ρίχνεις την ευθύνη στο linux (δεν καταλαβαίνω γιατί). Ο firefox δεν είναι integrated στο λειτουργικό, όπως ο IE στα win. Υπάρχουν αρκετοί άλλοι browsers ελαφριοί και αξιόπιστοι.

gdp77

ubuntu h kubuntu h ubuntu se 2???

παντως το Mandriva σαν στυλ τα σπαει!!!

Blackjim

επειδη δουλευω τον οπερα σε λινουξ...ο μοζιλα εφυγε οπως μπηκε...ανοιγω και 27 ταμπς αν θελεις χωρις προβλημα....

Φίλε blackjim, είναι το linux, το ubuntu.
Μου φαινονται πολλοι οι πιγκουινοι εμενα μαλλον :P

Παντως ετσι εχω δει να το γραφουν, στον πληθυντικο , και μου εμεινε ετσι. Τα linux , τα windows , τα Mac κτλ

gdp77

ubuntu h kubuntu h ubuntu se 2???

παντως το Mandriva σαν στυλ τα σπαει!!!

Δεν κατάλαβα... Με ρωτάς τι να προτιμήσεις;

Αν ναι, τότε σου προτείνω να τα δοκιμάσεις όλα και να βάλεις αυτό που σου ταιριάζει. Προσωπικά έχω αποφασίσει υπέρ του Ubuntu για πολλούς και διάφορους λόγους.

Μιας και θεωρω τον εαυτο μου σε ουδετερο στρατοπεδο ( ειχα windows τοσα χρονια , αλλα λογω πανεπιστημιου γνωρισα πολυ καλα τα UNIX και πλεον εχω εδω και 3-4 μηνες και τα ubuntu πλεον ) να πω και τα δικα μου. :P

Συμφωνω οτι αν ξερεις τι κανεις , τα Linux ειναι το καλυτερο OS. Το φτιαχνεις οπως θες και κανει οτι θες.

Αλλα δεν ειμαστε ολοι με μεταπτυχιακο στα λειτουργικα συστηματα. Γι αυτο μη λετε οτι απλα θελει "ψαξιμο". Καλο το googling , αλλα δε σου μαθαινει σε μια μερα τι ρολο βαραει το Makefile και τι παει να πει compile κτλ. Και ενας που ασχολειται μονο με msn και warcraft, δε προκεται ποτε να τα μαθει αυτα.

Να πω τα δικα μου προβληματα που οσο κι αν "εψαξα" , σοβαρη λυση δε βρηκα.

- υποστηριξη για ATI καρτες. Βαζεις τα ubuntu για εγκατασταση σε καινουργια ΑΤΙ καρτα , και ξεκιναει με ... μαυρη οθονη. Πρεπει ισως να μυρισεις τα δαχτυλα σου οτι πρεπει να ξεκινησεις σε "safe graphics mode" , ή να πατησεις Alt-F1 κτλ κτλ.

Ναι ξερω , δε φταινε τα linux, φταιει η ΑΤΙ/AMD.

Oπως και να εχει , αν δεν εχεις nvidia , ξεχνα τα linux , αυτο διαπιστωσα.

Και nvidia να εχεις βεβαια , το vsync αμφιβαλω οτι θα το εχεις. Και το hardware acceleration για h264 , μπηκε σε Linux μολις τωρα ,τον δεκεμβρη. Πολυ μετα τα παραθυρια...

- 5.1 ηχο απο μια ακριβοτατη soundblaster που εχει και η κουτση μαρια , την X-Fi.

Τι διαφορετικους players δοκιμασα , τι alsamixer, oss4 , οτι και να κοιτουσα , δε βρηκα πως να ακουσω μια ταινεια με 5.1 ηχο. Απαραδεκτο απλα .

- Λενε πολλοι , τι nero και office κτλ , εχει καλυτερα προγραμματα στα λινουξ. Στις περισσοτερες κατηγοριες ναι, εχει αξιoλογες λυσεις , σε καποιες ομως δεν εχει τιποτε απολυτως. Πχ , να μου πει καποιος εναν σοβαρο usenet downloader , οπως τα newsleecher και newsbin. Το κλιμπιντο ειναι για σφαλιαρες.

Και για το alt-ctrl-del που πολλοι το λενε και γελανε , και τα ubuntu δε πανε πισω.

Μεγαλο παραδειγμα ο πιο γνωστος browser , ο firefox.

Σερνεται απιστευτα σε scrolling , και αν ανοιξεις 4-5 tabs με τπτ flashoδιαφημισεις μεσα , τα εχει φτυσει.

Που στα vista τρεχει πολυ πιο ανετα.

Βεβαια ειδα και πολλα θετικα στις διανομες που δοκιμασα ( ubuntu 8.10 και Mint6 δοκιμασα , και για ιδιαιτερους λογους πηγα να βαλω και mythdora αλλα εφαγα τα μουτρα μου :P ).

Αναγνωρισαν σχεδον οτι συσκευη ειχα , και usb , και πολυμηχανηματα κτλ κτλ. Που στις παλαιοτερες εκδοσεις που δοκιμαζα δε το κανανε , γι αυτο και σε μια μερα γυρνουσα σε win.

Επισης τα compiz κολπα μου ριξαν το σαγονι στην αρχη. Κανουν τα vista να φαινονται πρωτογονα.

Γενικα μου αρεσαν πολυ τα ubuntu και προσπαθω να τα στησω οπως θελω για να αντικαταστησω πληρως τα vista. Αλλα δυστηχως ολο καπου κολλαω οπως αναφερω πιο πανω.

Αξιζει παντως τον κοπο να μαθεις ενα sudo apt-get για να δεις τι προσφερουν.

Στην τελικη , βαλτε και τα δυο και με ενα dual-boot μπαινεις σε οποιο OS θες...

Για την ΑΤΙ έχεις δίκιο εν μέρει.Λένε ότι ο 9.1 θα διορθώσει αρκετά πραγματάκια.Είδωμεν.

Για το 5.1 ήχο ρίξε μια ματιά εδώ.Η ρύθμιση γίνεται πολύ πιο εύκολα μέσω pulseaudio.

Επειδή μου αρέσουν και εμένα τα μαθηματικα και τα νούμερα θα μιλήσω και εγώ με στατιστικά

έρευνα

Η καλύτερη απάντηση στο συγκεκριμένο troll. Απλά έγραψες!!! king-033.gif

Ναι μεν τρολλαρω αλλα τουλαχιστον τα εχω δοκιμασει,εχω ψαχτει παρα πολυ και εφτασα σε ενα επιπεδο να κανω τις βασικες καθημερινες δουλειες χωρις να χρησιμοποιω X.Και μετα απο ενα καλοκαιρι στο χωριο(λολ)και με το μηχανημα(αφου το linux δεν αξιζει κατι καλυτερο) και το λειτουργικο της υπογραφης μου,εβγαλα τα συμπερασματα μου.Και μετα απο ολο αυτο το ψαξιμο ειδα οτι ολα αυτα που επρεπε να μαθω να κανω σε linux και ενα σωρο εντολες,τα κανω σε windows με δυο κλικ.Τελος.

So windows 7 will be the death of linux!Nice! ΛΟΛ!!

-----Προστέθηκε 14/1/2009 στις 02 : 54 : 19-----

γιατι δεν υπαρχουν οδηγοι για την καρτα wifi μου :

asus speed N pci wl-130n

Δεν προκειται να σου απαντησει κανεις φιλε μου γιατι linux sucks and nobody cares!Ουτε κανε οι εταιριες!Ποιος θα κατσει να ασχοληθει με το 0.85%.ΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

Ρε παιδιά αυτή η συζήτηση μου θυμίζει πολιτικά!

Απο την μία οι φανατικοί των windows και απο την άλλοι οι linuxαδες!

Πραγματικά τι πάμε να κάνουμε τώρα, να δούμε πιο λειτουργικό είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ???

Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι υπάρχει καλύτερο λογισμικό!Υπάρχει μόνο ιδανικότερο για κάθε χρήστη.

Το παιδί που το ξεκίνησε όμως αυτό το θέμα έχει μια ευθύνη για αυτό...Ο τίτλος είναι αυτός που έκανε τον κάθε φανατικό των windows να μπεί για πρώτη φορά στην υποκατηγορία του linux και να τα "χώσει".

Ναι μεν τρολλαρω αλλα τουλαχιστον τα εχω δοκιμασει,εχω ψαχτει παρα πολυ και εφτασα σε ενα επιπεδο να κανω τις βασικες καθημερινες δουλειες χωρις να χρησιμοποιω X.Και μετα απο ενα καλοκαιρι στο χωριο(λολ)και με το μηχανημα(αφου το linux δεν αξιζει κατι καλυτερο) και το λειτουργικο της υπογραφης μου,εβγαλα τα συμπερασματα μου.Και μετα απο ολο αυτο το ψαξιμο ειδα οτι ολα αυτα που επρεπε να μαθω να κανω σε linux και ενα σωρο εντολες,τα κανω σε windows με δυο κλικ.Τελος.

-----Προστέθηκε 14/1/2009 στις 02 : 54 : 19-----

Δεν προκειται να σου απαντησει κανεις φιλε μου γιατι linux sucks and nobody cares!Ουτε κανε οι εταιριες!Ποιος θα κατσει να ασχοληθει με το 0.85%.ΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

Έχω έναν P@120Mhz με 32 mb ram.Μόλις βγούν τα 7 έλα να το πάρεις να δοκιμάσεις και να βγάλεις και για τα 7 τα συμπεράσματά σου.

Άστο.Μην κουράζεις το μυαλουδάκι σου με τόσες άχρηστες εντολές.Το linux δεν είναι για όλους.Άστο για αυτούς που μπορούν.

Tritonas00

Πράγματι είσαι troll.

Και μάλιστα μια συνιθισμένη περίπτωση, μεγάλα λόγια, ασαφης και αόριστος στα επιχειρήματα σου, υποκριτής.

Σταμάτα να μας γεμίζεις με σκουπίδια.

Ευχαριστώ.

Ρε παιδιά αυτή η συζήτηση μου θυμίζει πολιτικά!

Απο την μία οι φανατικοί των windows και απο την άλλοι οι linuxαδες!

Το θέμα είναι ότι ο "φανατικός linuxάς" τουλάχιστον αιτιολογείται με την έννοια ότι αυτό που χρησιμοποιεί έχει και ένα ιδεολογικό γαμημένο υπόβαθρο. Ο "φανατικός windows" είναι παράδοξο καθώς είναι καταναλωτής κυρίως και αυτό που χρησιμοποιεί δεν του ανήκει ουσιαστικά.

Για αυτό και με τσατίζουν οι linuxάδες που προτάσουν ως πρώτο επιχείρημα το "είναι τζάμπα". Είναι ελεύθερο επίσης, μην ξεχνιόμαστε.

Το θέμα είναι ότι ο "φανατικός linuxάς" τουλάχιστον αιτιολογείται με την έννοια ότι αυτό που χρησιμοποιεί έχει και ένα ιδεολογικό γαμημένο υπόβαθρο. Ο "φανατικός windows" είναι παράδοξο καθώς είναι καταναλωτής κυρίως και αυτό που χρησιμοποιεί δεν του ανήκει ουσιαστικά.

Για αυτό και με τσατίζουν οι linuxάδες που προτάσουν ως πρώτο επιχείρημα το "είναι τζάμπα". Είναι ελεύθερο επίσης, μην ξεχνιόμαστε.

Βασικά ρε φίλε λογικό είναι αυτός που λές για τον "φανατικό linuxa" γιατί είμαι σίγουρος ότι όσοι ξέρουν linux πάρα πολύ καλά έχουν και καλές γνώσεις όσο αναφορά τους υπολογιστές και όσο αναφορά το hardware και όσο αναφορά το software.Δέν γίνεται να απαιτείς όμως απο τον αρχάριο που λέει ότι εγώ υποστηρίζω τα windows γιατί είναι πιο απλά και γιατί αφού τα linux δεν έχουν τόση απήχηση δεν είναι και καλά.Μιλάτε διαφορετικές γλώσσες...

Επίσης για τον "τσαμπέ" linuxa έχω να πώ ότι και αυτό για μένα είναι λογικό...Με την τελευταία εξάπλωση του linux και επειδή οι περισσότεροι χρήστες τους είναι αστέρια στους υπολογιστές όλοι οι αρχάριοι και αυτοί που το παίζουν "μούρη" νόμιζαν ότι βάζοντας linux θα γινόταν και αυτοί αστέρια χωρίς να κάνουν τπτ. Το αποτέλεσμα είναι πολύ πλέον να βρίζουν τα linux επειδή δεν είναι windows.Όσοι το κρατάνε για "μούρη" και η μόνη χρήση που του κάνουν είναι να το ανοίγουν για να το δείχνουν στους άλλους δεν ξέρουν κάτι άλλο εκτός απο το ότι είναι δωρεάν...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...