Προς το περιεχόμενο

Ο λόγος που δέν βάζω linux

ans_mc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1) προβλήματα με Rendering στις οθόνες (έχω την 8800 gtx, και είναι σαν να μην έχω καν)

Η nVidia γραφει τους drivers.

2) Πρέπει να είσαι τρελά ευρύπρωκτος για να δει όλο το hardware !!!

Οι κατασκευαστες ειναι αυτοι που πρεπει να δινουν drivers (Εγκατεστησα linux σε 6 διαφορετικα pc, ολα επαιξαν αμεσως. Δεν λεω οτι δε συμβαινει, αλλα οτι οσο περναει ο καιρος το προβλημα εξαλειφεται)

3) sudo apt get k3b (να φανταστώ κανα δισεκατομμύριο repositories) instead of ένα double click στο installer.exe

Νομιζω οτι θα ηταν καλο να συζητησουμε σε αλλο θεμα τα πλεονεκτηματα ενος Package Management System και της χρησης ενος Package Manager εναντι των standole installers. Και δεν βλεπω να ειναι πιο δυσκολο να εγκαθησταν προγραμματα μεσω repository ειτε γραφικα ειτε με εντολες.

4) γενικά gnome-terminal, sucks

xterm, konsole, τοσα terminal emulators υπαρχουν.

5) 15 χρόνια δουλειά σε υπολογιστή με windows, και με το Linux νιώθεις ότι πρώτη φορά πιάνεις η/υ στα χέρια σου...

Δεν φταιει το Linux για αυτο.

αλλά ο κόσμος είναι χτισμένος πάνω σε windows, οπότε λίγο χαμηλά την μπάλα...

Και ο κοσμος ειναι αδικος, δεν πρεπει να προσπαθησουμε να τον κανουμε καλυτερο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Οχι να βαλει λειτουργικο που πρεπει να μαθει εντολες για να περασει εναν απλο driver.

ενοεις να βαλει λειτουργικο που πρεπει να κανει 2 κλικ για να βαλει drivers?Γιατι μερικοι στα xp και vista ουτε να τους κατεβασουν δεν ξερουν ενω στο linux με 2 κλικ τελειοσες..

@we_will_rise

1) Drivers για nvidia, απο την ιδια την nvidia, υπαρχουν και ειναι εφαμιλλοι των αντιστοιχων "αδερφων" τους για windows. Αμα δεν ξερεις πως μπαινουν ή πως λεγονται, ρωτα.

2)Ναι, αλλα μην ξεχνας οτι το linux θα δει το 95+% του hardware με τη μια και θα το ρυθμισει αναλογα. Τα windows θα ειναι θαυμα αν δουνε εστω την καρτα δικτυου με τη μια.

Εχω βαλει linux σε αρκετα pc, και το μονο προβλημα που συναντησα ηταν σε ενα laptop με μια μυστηρια ασυρματη καρτα, που οι drivers της μπηκανε μεσω ndiswrapper.

3) Αν δεν σου αρεσει το τερματικο για να κανεις εγκατασταση προγραμματων, υπαρχουν και frontends οπως τα synapctic, shaman, yast κλπ.

Καλα, δεν λεμε για εξαρτησεις που πρεπει να πληρουνται για την εγκατασταση ενος προγραμματος, οπως το νεοτερο soundforge που θελει .net framework. Και για μενα που ξερω ειναι υποθεση 30 δευτερολεπτων να το βρω και να το βαλω, για καποιον σαν τον αδερφο μου που δεν ξερει?

4) Αν το προβλημα σου ειναι το τερματικο γενικα, οκ απο εμενα. Καλως ή κακως το linux τρεχει "γυρω απο ενα τερματικο". Οι δυνατοτητες και οι χρησεις του ειναι απειρες. Μπορει να παθει κατι το pc σου και να μεινεις μονο με το τερματικο για να το φτιαξεις, αλλα σιγουρα θα διορθωνεται.

Μπορεις να κανεις το ιδιο στα windows που χωρις gui ειναι αναπηρα, ακομα και μεσω του dos?

5) Βγαζοντας εμενα απεξω ως εμπειρο πλεον, ο αδερφος μου απο τοτε που γυρισα σε linux δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα με το χειρισμο τους. Θα μου πεις, αυτος θα το στησει? Οχι, αλλα αυτος πρεπει να μαθει να το "οδηγει".

Αυτα. Καπου εδω πιστευω οτι ταιριαζει η εκφραση RTFM μαζι με το αναλογο smiley, αλλα δεν το βρισκω.

Συμφωνω απολυτα με τον tritonas00, μεινε καλυτερα με τα windows.

Ναι βάλε το kde 4 που δεν είναι ακριβώς kde4 αλλά θα ήθελε πολύ να γίνει kde 4...[/quote']Οχι να βαλει λειτουργικο που πρεπει να μαθει εντολες για να περασει εναν απλο driver.

Επειδή σε βλέπω το λες και το ξαναλές,το kde4 όταν βγήκε,σου θύμιζε μήπως λίγο τα Vista; :lol:

Μην πεδεύεσται άδικα, (S)Vista = Mac OS X wannabe, Win 7 = Linux wannabe, και προφανώς γι αυτό τα 7 είναι και πιο ελαφριά από τα (S)Vista.

Ρε αλάνια έχω ακούσει τόσα και τόσα για τα linux ...

Σε δουλεύανε. Πρώτη φορά ειναι;

Πλακα μας κανεις?

Τον ορο "binary incompatible" τον εχεις ακουσει? Ειναι φυση αδυνατο να τρεξεις .exe, , WINDOWS executables δηλαδη, σε LINUX γιατι αυτο που υπαρχει "κατω απο το καπο" και θα αναλαβει την εκτελεση ενος executable ειναι εντελως διαφορετικο.

βλέπεις τι εννοώ;

@random

Εκανα κατι λαθος? Πιστευω οτι με την παρομοιωση μου το εξηγησα με τον καλυτερο δυνατο τροπο!

Αν εννοεις για το "πλακα μας κανεις?", ε τοτε τι να πω.

Ειναι ενας ακομα 1337 (leet, απο το elite) windows user που πηγε να εγκαταστησει τα αγαπημενα του προγραμματα απο windows στο linux και διαπιστωσε εντρομος οτι δεν μπαινουν! Αρα κατι στραβο παιζει με το linux, αφου αυτα τα προγραμματα δουλευουν σε windows.

Για να μην πω και το αλλο ακραιο που ακουσα. Να εχει πχ το linux firefox, και να παει να κατεβασει αυτον για windows και να τον εγκαταστησει στο linux και να μην μπανει, οποτε κατι αλλο τον "μπλοκαρει"!!!

Το πόσο δύσκολο είναι να μάθεις κάτι νέο, είναι αντιστρόφως ανάλογο με την διαθεση σου να προσπαθήσεις. Εδώ και 6 μήνες περίππου, διεξάγω ένα μικρό πείραμα:

Μετα από το 100οστό Windows crash/format/reinstall, "έπεισα" (ή το κάνεις ή δε σε ξαναβοηθάω) τον ξαδερφό μου να δοκιμάσει το Ubuntu (linux διανομή). Ως τότε είχε βασικές γνώσεις χειρίσμού Windows (όσο χρειάζεται για να κολλήσει κανεις trojan κτλ). Την εγκατάσταση την έκανε μόνος του με καθοδήγηση απο το τηλέφωνο. Σήμερα:

1) Έχει βρει εναλλάκτικες για όλα του τα προγράμματα (MSN, Media Player, Subtitle Workshop, Winamp, DVD rippers κτλ) και μάλιστα ΝΟΜΙΜΕΣ (free)

2) Έχει ενα PC γρηγορότερο αφου λείπουν τα άχρηστα που σου πουλάνε προστασία στα Windows (Internet Security, Antivirus, Firewall) (δε θα μπω στο ότι τα υλικό του το εκμεταλεύεται καλύτερα το Linux)

3) Με φίλο το Google και σύμμαχο το τεράστιο Ubuntu community, δε με πρήζει πια.

Να μην παραξηγηθώ: Δεν είμαι κατά των Windows (το HTPC μου XP τρέχει). Ο καθένας τρέχει το λειτουργικό που τον εξυπηρετεί.

Αν θες Photoshop & Premier χρειάζεσαι MAC.

Αν θες παιχνίδια, Windows.

Αν θες να κάνεις Internet Browsing, email, να ακους μουσική και όλα αυτα με ασφάλεια και ΝΟΜΙΜΑ (και να μάθεις και 1-2 πράγματα στην πορεία), το Linux είναι υπέροχο!

δεν σου φταιει ποτε ο ενισχυτης της κιθαρας σου οταν μπορεις να παιξεις ρουβ@ αλλα οχι σατριανι.....ψαξε αλλου.....

να γιατι δεν θελω να βλεπω την λεξη γουιν ουτε στον γκραμπ λοαντερ......

1)γιατι ειναι πανω στην βιομηχανια υποταγης συνειδησεων

2)γιατι τα χειριζεται ο καθε φιλος που με ρωταει πως μπορει να δημιουργησει λογαριασμο στο facebok

3)υπολογιστης δεν σημαινει ποντικι.....

4)υπολογιστης δεν σημαινει ps3 xbox ktl

5)γιατι δεν ειναι ωραιο να σε ψαρευουν ουτε να σε εξαρτανε

6)γιατι δεν εισαι παρανομος στα κατεβασματα(λινουξ)

7)δεν κινδυνευεις σχεδον ποτε απο ιους κτλ κτλ(λινουξ)

8)δεν αισθανεσαι οτι οσο περναει ο καιρος σερνεσαι και βρωμιζεις τοσο που θελεις επιγοντως <<διαμορφωση>>

9)δεν χρειαζεσαι alt-ctrl-del και αμα πιασει

10)μπλε οθονη στα λινουξ βλεπεις μονο στην εναρξη (των mandriva)

11)το ιντερνετ ειναι σαν κατι <<κακο>> που το κοιταζεις επιφυλακτικα

12)μου την σπαει να κανει 17 ωρες να ανοιξει το γουορντ γιατι χωρις λογο ειναι gb....(βεβαια υπαρχουν και <<ανοιχτες>> επιλογες)

13)δεν χρειαζεται να κανεις αναβαθμιση το υλικο του υπολογιστη σου καθε 2 χρονια(λινουξ);) μηπως ειπα πολλα??

14)βαριεμαι να ψαχνω καθε 3 μηνες την καινουργια σπασμενη εκδοση του εσε και του ντοκτορα...και εφαρμογες -χ-π ριπεαρ ,ρετζιστρι κτλ κτλ.....

15)βαριεμαι τις οδηγιες περι κοπυ πειστ και των τζενερειτορς...

16)καθως επισης να βρισκω τις $€^*^€ εκδοσεις των καθε <<δυνατων>>αιζο εφαρμογων...μπορεις και με μια εντολη....

17)με το που κανεις την εγκατασταση των λινουξ γραφεις κατευθειαν ντιβιντι....διαβαζεις αμεσως ππτ και πντιεφ....

18)ααα και για να μην ξεχνιομαστε αν θελεις να εντυπωσιασεις με τα κολπα που μπορεις να κανεις στην επιφανεια εργασιας και ολα αυτα τα εφε σιγουρα ισε χρονια μπροστα...αν παλι θελεις να προσπαθησεις να κανεις διαφορα εφε και μετα να χρειαστεις reset....δικο σου ζητημα..

αυτα και αλλα....μην το παρεις προσωπικα....αφορμη ειναι....γενικα μιλωνας

Πολύ σημασία του δίνετε και κάθεστε και απαντάτε.

Ανεξαρτήτως αν μιλάει για linux ή κωπηλασία, ο τύπος πήγε γιούργια έκανε κάτι και νόμιζε ότι όλα θα ναι όπως τα περιμένει και τα θέλει.

"Παίδες άκουσα πολλά για την αγγλία. Αλλά πήγα εκεί και κανείς δεν μιλούσε ελληνικά, κοιμόντουσαν από τις 11 είχε κρύο κι έβρεχε."

Ακούς κάτι, δεν ρωτάς τίποτα γι αυτό, πας να το χρησιμοποιήσεις, δεν κάνει ό,τι περίμενες άρα είναι κακό ή απλά δεν μου κάνει. Αυτό είναι συνειρμός της πλάκας

5) 15 χρόνια δουλειά σε υπολογιστή με windows, και με το Linux νιώθεις ότι πρώτη φορά πιάνεις η/υ στα χέρια σου...

Παιδιά, καλό το opensource, καλό το νόμιμο-τζάμπα αλλά ο κόσμος είναι χτισμένος πάνω σε windows, οπότε λίγο χαμηλά την μπάλα...

Φίλε εγώ δεν θα σου μιλήσω για τα τεχνικά,τα παιδιά που απάντησαν ξέρουν καλύτερα απο εμένα...

Απλά μία παρατήρηση...με το Linux δεν νιώθεις ότι πρώτη φορά πιάνεις pc στα χέρια σου,πραγματικά πιάνεις πρώτη φορά linux pc στα χέρια σου.Είναι κάτι τελείως διαφορετικό το οποίο έχει απλά λίγες ομοιότητες με τα windows.Η πρόταση δεν βγάζει νόημα.Είναι σαν να μου λές, το τένις είναι καλύτερο απο το ping pong γιατι εγώ έπαιζα τένις 30 χρόνια και μόλις έπαιξα ping pong με νικούσαν παιδάκια 8 χρονών...

δεν σου φταιει ποτε ο ενισχυτης της κιθαρας σου οταν μπορεις να παιξεις ρουβ@ αλλα οχι σατριανι.....ψαξε αλλου.....

να γιατι δεν θελω να βλεπω την λεξη γουιν ουτε στον γκραμπ λοαντερ......

1)γιατι ειναι πανω στην βιομηχανια υποταγης συνειδησεων

2)γιατι τα χειριζεται ο καθε φιλος που με ρωταει πως μπορει να δημιουργησει λογαριασμο στο facebok

3)υπολογιστης δεν σημαινει ποντικι.....

4)υπολογιστης δεν σημαινει ps3 xbox ktl

5)γιατι δεν ειναι ωραιο να σε ψαρευουν ουτε να σε εξαρτανε

6)γιατι δεν εισαι παρανομος στα κατεβασματα(λινουξ)

7)δεν κινδυνευεις σχεδον ποτε απο ιους κτλ κτλ(λινουξ)

8)δεν αισθανεσαι οτι οσο περναει ο καιρος σερνεσαι και βρωμιζεις τοσο που θελεις επιγοντως <<διαμορφωση>>

9)δεν χρειαζεσαι alt-ctrl-del και αμα πιασει

10)μπλε οθονη στα λινουξ βλεπεις μονο στην εναρξη (των mandriva)

11)το ιντερνετ ειναι σαν κατι <<κακο>> που το κοιταζεις επιφυλακτικα

12)μου την σπαει να κανει 17 ωρες να ανοιξει το γουορντ γιατι χωρις λογο ειναι gb....(βεβαια υπαρχουν και <<ανοιχτες>> επιλογες)

13)δεν χρειαζεται να κανεις αναβαθμιση το υλικο του υπολογιστη σου καθε 2 χρονια(λινουξ);) μηπως ειπα πολλα??

14)βαριεμαι να ψαχνω καθε 3 μηνες την καινουργια σπασμενη εκδοση του εσε και του ντοκτορα...και εφαρμογες -χ-π ριπεαρ ,ρετζιστρι κτλ κτλ.....

15)βαριεμαι τις οδηγιες περι κοπυ πειστ και των τζενερειτορς...

16)καθως επισης να βρισκω τις $€^*^€ εκδοσεις των καθε <<δυνατων>>αιζο εφαρμογων...μπορεις και με μια εντολη....

17)με το που κανεις την εγκατασταση των λινουξ γραφεις κατευθειαν ντιβιντι....διαβαζεις αμεσως ππτ και πντιεφ....

18)ααα και για να μην ξεχνιομαστε αν θελεις να εντυπωσιασεις με τα κολπα που μπορεις να κανεις στην επιφανεια εργασιας και ολα αυτα τα εφε σιγουρα ισε χρονια μπροστα...αν παλι θελεις να προσπαθησεις να κανεις διαφορα εφε και μετα να χρειαστεις reset....δικο σου ζητημα..

αυτα και αλλα....μην το παρεις προσωπικα....αφορμη ειναι....γενικα μιλωνας

1)και τα παντελόνια επίσης !

2)ενώ ΟΛΟΙ οι Linuxάδες ξέρουν ;;;

3)Μόλις ρεζίλεψες τον Von Neumann

4)Αν το πεις μπροστά σε 20 15χρονα σε παραδέχομαι

5)ποιος σε ψαρεύει ;;

6)Τα ίδια κατεβάζεις και στα 2

7)Με avast και Windows Firewall, είσαι πλήρως καλυμμένος!

8)Εγώ έχω XP εδώ και 4 χρόνια απείραχτα, με καθημερινή 6ωρη χρήση

9)φυσικά, αφού υπάρχει η φιλικότατη Konsole !!!!!!!

10)Αντ'αυτού βλέπεις συνεχώς, errors, δεν ακούς ήχο, δεν βλέπεις wifi, δεν εκτυπώνεις.....

11)"μπορούσες να σκεφτείς κάτι καλύτερο"

12)Χωρίς λόγο ; Τι να κάνουν δλδ ; Για να έχει παραπάνω εργαλεία θα πει ότι κάποιοι τα ζητάνε

13)τόσο περίπου σου παίρνει για να βρεις drivers, συγγνώμη modules, για να δει αυτό που ήδη έχεις

14)γι'αυτό βάζεις το Avast και είσαι κυριλέ !

15)και δεν βαριέσαι να ψάξεις σε ινδιάνικα site για να δεις πως να παίξεις manager μέσω wine ?

16)1 εντολή που ξέρουν εσύ και άλλοι 1000 άνθρωποι στον κόσμο ;

17)αλλά δεν ακούς/σερφάρεις/εκτυπώνεις !

18)Το γ@μ|σ3ς και ψόφησε !

Φιλικά....

Πριν αρχισουμε παλι τα ιδια, παρακαλω να κλειδωθει το θεμα και να μεινουμε ο καθενας με οποιο λειτουργικο εχει, γιατι προφανως ο ιδιος το εχει επιλεξει για καποιους λογους.

Αυτα, δεν γραφω αλλο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...