Προς το περιεχόμενο

Eρώτηση για την openCL

reload13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχει καταλαβει κανεις αν για την openCL θα βγουνε drivers για τις καρτες γραφικων μας.Προσωπικα εχω τον αλουμινενιο i-mac με την ATI Radeon2600.

Και επισης εχει καταλαβει κανεις αν οντως θα προσφερει σε ταχυτητα και αποδοση (η openCL) οσο λενε (ή εχω καταλαβει εγω οτι λενε).

Γιατι το ενδεχομενο οτι πιθανον η καρτα γραφικων μου δεν υποστηριζει την openCL ,και ειδικα αν θα προσφερει τα αναμενομενα, με ταραζει.

Επισης να πω προκαταβολικα οτι ισως δεν εχω καταλαβει εγω σωστα κατι και το ερωτημα μου να ειναι ακυρο,αλλα ειπα να ρωτησω..

Δημοσ.

Το OpenCL είναι ένα framework που θα επιτρέπει στον προγραμματιστή να εκμεταλλευτεί και την επεξεργαστική δύναμη της κάρτας γραφικών για την εφαρμογή του.

Όλες οι εφαρμογές που έχουμε τώρα θα πρέπει να αναβαθμιστούν/ανανεωθούν για να κάνουν χρήση του OpenCL εκτός και αν χρησιμοποιούν libraries και frameworks που θα συνδέσει η Apple με το OpenCL (αν γίνει κάτι τέτοιο).

Θέμα drivers δε θα υπάρχει (όπως και ποτέ δεν υπήρχε). Το ποιές από όλες τις κάρτες γραφικών που έχουν χρησιμοποιηθεί στα macs θα υποστηρίζουν τη νέα τεχνολογία είναι άγνωστο ακόμα.

Δημοσ.

Οταν λες θεμα drivers δε θα υπαρχει?και οτι δεν υπηρχε ποτε?

Ξερω περιπου νομιζω τι ειναι και τι κανει το openCL απλα εχω την αισθηση οτι θα περα απο το λειτουργικο θα πρεπει να υποστηριζεται και απο καποια συγκεκριμενα χαρακτηριστικα απο τη καρτα γραφικων και νομιζω οτι θα μπορουσαν να χρειαστουν και drivers.Απλα δε το θεμα ειναι τελικα αν θα τυποστηριζεται η τεχνολογια ή αν ...:cry:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...