Προς το περιεχόμενο

Αντιγραφή Bad Sector απο τον ενα δισκο σε αλλο

Mas_Bass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα,

έχω το εξής πρόβλημα: στο γυμναστήριο που πηγαίνω χρησιμοποιούν ένα πρόγραμμα αρχειοθετησης πελατών το οποίο έχει ένα ιδιαίτερο κλείδωμα: Με το installation του πάει και μαρκάρει ένα συγκεκριμένο (ή και περισσότερους sector στο σκληρό κι όταν ξεκινάει το πρόγραμμα τσεκάρει αν υπάρχουν bad sectors εκει και αν δεν τους βρει δεν συνεχίζει. Η εταιρεία που το έβγαλε (ελληνική) έχει κλείσει από το 2001-2002 και δεν μπορεί να βρεθεί κανείς από εκείνους που το έφτιαξαν τότε (ούτε κι έστειλαν ένα ξεκλειδωμα ή οδηγίες στους πελάτες τους πριν κλείσουν). Το πρόγραμμα είναι γραμμένο σε Clipper, τρέχει σε DOS, κι απ οτι μου ειπαν αυτο το κολπο με το κλείδωμα αρχειων χρησιμοποιωντας bad sectors το εκαναν πολλοι τοτε...

Το θέμα είναι οτι τωρα αν παθει κατι ο σκληρος στον οποιο τρεχει, απλά την έκατσε ο τύπος γιατί δεν μπορεί να περάσει το πρόγραμμα σε νέο PC αν δεν έχει μαρκάρει εκείνο τον συγκεκριμένο sector για να ξεκινάει. Αυτό που ψάχνω είναι αν ξέρει κάποιος κάποιο πρόγραμμα που τσεκάρει πόσους bad sectors έχει ένας σκληρός, που βρίσκονται και πόσο χώρο πιάνουν (αυτο το κανουν πολλοι) και (το πιο δυσκολο) ενα προγραμμα που να μαρκαρει συγκεκριμενους sectors που του λεω εγω σαν bad. Αν καποιος εχει οποιαδηποτε ιδεα πειτε μου.

Δημοσ.

Δηλαδή χτυπάει επίτηδες bad sectors στον δίσκο; Εγώ θα τους έκανα μήνυση απ' ευθείας. Μόνο Έλληνες θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Γνωρίζω για κλείδωμα στα δισκάκια με τις ταινίες με χτυπημένα sectors αλλά στον σκληρό, πρώτη φορά.

Μάλλον κάτι άλλο παίζει. Δεν νομίζω να μπορεί ένα πρόγραμμα να χτυπάει ηθελημένα τον δίσκο.

Πάντως, για το θέμα μας, κάνε ένα image όλον τον δίσκο και πιστεύω να είσαι εντάξει.

Μπορείς να το κάνεις με το symantec ghost ή το acronis true image.

Καλά είναι να το κάνεις σαν ολόκληρο τον δίσκο και όχι μόνο ένα partition σε έναν άλλο δίσκο (ή έστω disk copy).

Δημοσ.

Δεν το κανει το Ghost, δεν παιρνει τους bad sectors. Γενικά, τα imaging progs δεν αντιγραφουν bad sectors απο σκληρους δισκους (σε CD/DVD ομως το κανουν για να αντιγραφουν games κλπ), μονο τα data.

Στην ουσία δεν χτυπουσε τιποτα, απλα μαρκαρε τους sectors σαν bad, αν πηγαινες με καποιο disk editor και τον ξεμαρκαρες θα δουλευε κανονικα και θα έγραφε και σε εκεινο το σημειο...

Δημοσ.

Υποτίθεται ότι προγράμματα όπως το MHDD και το Victoria μπορούν να κάνουν αυτό που θες.

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κανένα από τα δύο γι' αυτόν το σκοπό και δε μπορώ να το επιβεβαιώσω. Θα συνιστούσα πολλή περίσκεψη και προσοχή, αν αποφασίσεις να «παίξεις» μαζί τους...

Δημοσ.

ετσι κ αλλιως το ολο testing θα γινει σε κατι δισκους 10GB που μου ξεμειναν απο xbox upgrades οποτε. Τα MHDD και Victoria κανουν διαγνωστικά απ οτι ειδα και δεν μαρκαρουν. Το ενδιαφερον ειναι οτι το True Image που αναφερατε πιο πριν μπορει να κανει replicate και τα bad sectors οποτε θα το δοκιμασω εκεινο πρωτα και θα σας πω. Ευχαριστω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...