Προς το περιεχόμενο

Συγκριση AMD με INTEL

d3m0n

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δεν παίζει i7, δεν θέλω να αλλάξω πλατφόρμα, μόνο CPU. Κι επειδή βαριές εφαρμογές πλην του AutoCAD (πού και πού) δεν τρέχω, αλλά games παίζω με το τσουβάλι, εκεί εστιάζω περισσότερο...

Τοτε παρε τον 8400 η 8500.

Δε χρειαζεσαι κατι γρηγοροτερο...

Δημοσ.

Καταρχην μαλλον εχεις παρει μια κακη εμπειρια που είχες κάποτε στο βάθος τυ χρόνου και την εχεις αναγαγει σε γενικο αξίωμα. Τιποτα απο αυτα που λες παρακάτω δεν ισχύει σημερα.

Εχω περασει απο την AMD και δε ξαναπαιρνω ΠΟΤΕ.

Δε δινει βαρος στην αναπτυξη των chipset με αποτελεσμα να υπαρχουν προβληματα σταθεροτητας.

Το 690G και ολη η σειρα 7χχ αποτελειται απο εξαιρετικα chipset με μοναδικη αδυναμια το καπως υποδεέστερο southbridge. Για παλιοτερα, απλως δεν εφτιαχνε chipset η AMD, με εξαιρεση οταν δεν ειχε υποστήριξη απο άλλες εταιριες κατα το λανσαρισμα νέων αρχιτεκτονικών.

Παλιοτερα υπηρχαν και προβληματα υπερθερμανσης.

Δε ξερω τι παιζει τωρα.

Στους αρχικους athlon αναφερεσαι? Δεν ισχύει κατι τετοιο σημερα και απ'οσο ξερω ηταν και μυθος την εποχη των athlon.

Παντως για την ωρα η ΑMD εχει χασει τελειως τον πολεμο με την INTEL οσον αφορα τις επιδοσεις. Αυτο το αντιδραστικο "αγοραζω οτι ειναι εναντια στο ρευμα" το βρισκω τελειως χαζο.

Δεν ισχυει αυτο που λες. Οι Phenom 2 σε πραγματικες εφαρμογες ειναι πολυ ανταγωνιστικοί των Core 2 45νμ.

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=3557964#post3557964

Δημοσ.

Στους αρχικους athlon αναφερεσαι? Δεν ισχύει κατι τετοιο σημερα και απ'οσο ξερω ηταν και μυθος την εποχη των athlon.

If you attempt to operate a CPU without heatsink at all, recent AMD CPUs will usually be permanently damaged within seconds, unless special protection circuitry is available on the motherboard. P4 CPUs will run excessively slow without cooler.

http://www.heatsink-guide.com/content.php?content=maxtemp.shtml

εγω που εχω athlon XP 2400+ απο περιεργεια σταματησα το fan του heatsink για 60 δευτερα και αρχισα να μυριζω κατι καμενο!!

αν ειχα ξηλωσει ολη την ψυκτρα θα ειχε πεθανει

απο τους athlon 64 και μετα μπηκε on-die thermal protection

Δημοσ.

εγω που εχω athlon XP 2400+ απο περιεργεια σταματησα το fan του heatsink για 60 δευτερα και αρχισα να μυριζω κατι καμενο!!

Σκοτώθηκε η γάτα…

Δημοσ.

Ok δηλαδη μετα απο αυτο το video λετε να μην παιρνουμε AMD επειδη στους Athlon XP αν βγαλεις τη ψυκτρα καιγονται... Παραξενο γιατι να καιγονται οταν δεν εχουν ψυκτρα??

Εχω ενα σερβερ με Athlon XP και δουλευει εδω και ενα χρονο χωρις να τον σβησω :-(

• Super Moderators
Δημοσ.

sorry αλλά βάζεις τέτοιο video από το Tom's Hardware? :o

απλά lol, δεν χρειάζεται να πούμε τι γνώμη έχει ο Tom για την Intel (και γιατί) ιδιαίτερα εκείνη την εποχή...

Δημοσ.

Λες να περιμένω παραπάνω, ας πούμε μέχρι τέτοια εποχή το 2010, ή να πάω όσο γίνεται με τον Duo και να αλλάξω πλατφόρμα μια και καλή?

Δημοσ.
Καταρχην μαλλον εχεις παρει μια κακη εμπειρια που είχες κάποτε στο βάθος τυ χρόνου και την εχεις αναγαγει σε γενικο αξίωμα. Τιποτα απο αυτα που λες παρακάτω δεν ισχύει σημερα.

Το 690G και ολη η σειρα 7χχ αποτελειται απο εξαιρετικα chipset με μοναδικη αδυναμια το καπως υποδεέστερο southbridge. Για παλιοτερα, απλως δεν εφτιαχνε chipset η AMD, με εξαιρεση οταν δεν ειχε υποστήριξη απο άλλες εταιριες κατα το λανσαρισμα νέων αρχιτεκτονικών.

Δεν ισχυει αυτο που λες. Οι Phenom 2 σε πραγματικες εφαρμογες ειναι πολυ ανταγωνιστικοί των Core 2 45νμ.

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=3557964#post3557964

Τους i7 δεν τους πιανει η AMD ουτε με το κυαλι....

Δημοσ.
sorry αλλά βάζεις τέτοιο video από το Tom's Hardware? :o

απλά lol, δεν χρειάζεται να πούμε τι γνώμη έχει ο Tom για την Intel (και γιατί) ιδιαίτερα εκείνη την εποχή...

μα δεν εχουν σημασια οι εμπαθειες. αφου οι athlon τοτε δεν ειχαν on-die thermal protection....

• Super Moderators
Δημοσ.
μα δεν εχουν σημασια οι εμπαθειες. αφου οι athlon τοτε δεν ειχαν on-die thermal protection....

και? λες και κάποιος μη άσχετος χρήστης το χρειάστηκε ποτέ...

ποιος ήταν καλύτερος btw? ο P4 ή ο Athlon XP ? :P

Δημοσ.

Δεν εχω ακουσει καποιον να εχει παρει P4 αντι για Athlon XP διοτι καιγονται οταν βγαλεις τη ψυκτρα τους.

Ειπαμε τωρα οι επεξεργαστες της Intel ειναι καλυτεροι και οτι οι Phenom συμφερουν οικονομικα, αν καποιος μπορει να δωσει παραπανω λεφτα και να εχει απο τα top συστηματα να παρει Intel φυσικα. Μην βρισκετε αφορμες να λετε οτι η AMD δεν ειναι καλη εταιρια, ο καθενας αγοραζει οτι θελει.

Δημοσ.

εγω το ανεφερα μονο και μονο επειδη καποιος ειπε οτι ηταν μυθος της εποχης.

θα μου βγει κανενα ματι με αυτα που διαβαζω :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...