Προς το περιεχόμενο

Συγκριση AMD με INTEL

d3m0n

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
το bios update πως θα το κανω??

θελω να πω ειναι κατι που απλα θα το κανω εγκατασταση στο pc μου η ειναι κατι προσθετο στην μητρικη μου???

Η asus εχει το EZflash. Απλως αντιγραφεις το καινουργιo bios που θα βρεις στο site της Asus σε ενα flash drive. Το συνδεεις στο pc, μπαινεις στο bios οπου εχει ενα section που λεγεται EZflash και ακολουθεις τις οδηγιες. ;)

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ε, ενταξει μην τα παραλεμε, δεν κοντραρουν οι phenom II τους i7. Ο 940 είναι ανταγωνιστικός του 9400, και τώρα που έπεσε και η τιμή στα 268 μπορούμε να έχουμε και απευθείας αντιπαράθεση. Οι i7 είναι σε άλλη κατηγορία...

H μητρική σου θεωρητικά τους υποστηρίζει. Απλά θα πρέπει να περιμένεις να βγεί κάποιο bios update για να μπορεσεις να εγκαταστησεις κάποιον phenom II

οντως ειναι λιγο υπερβολη αυτο που ειπωθεικε....

Δημοσ.

Πάντως για bios update σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές γράφουν ότι καλό είναι να έχεις πάντα τη τελευταία έκδοση. Λύνει πολλά προβλήματα ακόμα και αυτά που δεν μπορείς να φανταστείς και γενικάβοηθάει στην σταθερότητα του συστήματος χωρίς μπλε οθόνες και τέτοια. Απλώς παλιά έλεγαν να γίνεται από ειδικό αλλά τώρα με το live update του bios γίνεται αυτόματα χωρίς σχεδόν κανένα ρίσκο.

Ένα παράδειγμα που έτυχε σε εμένα:

Προσπαθούσα να κάνω overclocking στον P4 μου και δεν ανέβαινε πάνω από 15% το παράτησα και μετά από δυο-τρεις μήνες έκανα ένα bios update γιατί δεν αναγνώριζε ένα flashάκι και είπα να δοκιμάσω και λίγο oc και για πλάκα ανέβηκε στα 25% (με μόνη αλλαγή ήταν το fsb) χωρίς μπλε οθόνες και κούραση.

Δημοσ.

Παιδιά εγω αυτή τη στιγμή σωστό επεξεργαστή της AMD από όλες τις απόψεις βλέπω τον ATHLON 7750 BLACK EDITION. Πολυ καλή τιμή, πάει με το καλημέρα στα 3GHz και επιδόσεις σαν Intel E8300.

Νομίζω μια ισχύς αυτής της τάξης είναι νορμάλ για οποιαδήποτε χρήση εκτός και αν θέλεις να σπάς νούμερα στο 3DMARK ή να ρίχνεις δευτερόλεπτα στο Prime.

• Super Moderators
Δημοσ.

ο Q9650 πάει στην τιμή του Q9550...nice

(θυμάμαι κάποιον στον forum που αγόρασε πρόσφατα τον 9650 με την παλιά τιμή...ouch)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

1)

Stuck at 4GHz with the Phenom II X4 940..

http://www.anandtech.com/weblog/showpost.aspx?i=550

2)

Ideally, those planning on gaming with a $500 US graphics card capable of smooth gameplay at 2560x1600 with full in game graphics enabled, are likely going to do so. Therefore the Phenom II X4 940 does make sense, as it is able to almost match the performance of the world’s fastest processors. So then rather than spending $340 US on a Core 2 Quad Q9650, or $560 US for a Core i7 940 processor, why not just buy the Phenom II X4 940 for $230 US?

The answer is simple, because you can still buy the Core 2 Duo E8400 for $160 US, and at that price it was able to match the Phenom II X4 940 every step of the way. In fact, the E8400 was faster at 2560x1600 in Company of Heroes, Crysis Warhead, Left 4 Dead, and World in Conflict, while the Unreal Tournament 3 performance was a dead heat. In fact, the E8400 was only slower than the Phenom II X4 940 in Fallout 3 and Far Cry 2.

Furthermore, keep in mind while we have still had mixed results with Phenom II X4 940 overclocking, reaching just 3.60GHz, most Core 2 Duo E8400 processors will easily exceed this frequency

http://www.legionhardware.com/document.php?id=807&p=16

amd_rey.jpg
Δημοσ.

φιλτρο greeklish :X:mad:

http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3506&p=1

It’s not as balanced as the Core i7 920 or even Core 2 Quad Q9550 in a few games, but it does not embarrass itself either. In fact, we think it put up a very good fight and stood its ground with the Q9550. Compared directly to the Q9550, the Phenom II X4 940 is a strong competitor. It had better average frame rates in CrossFire mode than the Q9550 in three titles, tied in one, and finished behind the Q9550 by about 2%~7% in the other three games.

When it came to actual game play experiences, we thought the Phenom II 940 was clearly the better choice in Company of Heroes: Opposing Fronts and Crysis Warhead due to minimum frame rate advantages and fluidity of game play.(Σε οτι αφορα την εμπειρια κατα την διαρκεια του παιχνιδιου ο Phenom 2 ηταν ξεκαθαρα η καλυτερη επιλογη σε δυο παιχνιδια, Company of Heroes: Opposing Fronts και Crysis Warhead, λογο του καλυτερου ελαχιστου frame rate και της ομαλοτερης κινησης της εικονας.) In the five other titles, we could not tell any real differences in the quality of game play between the Phenom II 940 and Core 2 Quad Q9550. Except for Far Cry 2 where we could raise the graphic quality settings without affecting game play, the i7 platform was no different than our two other solutions.

Δημοσ.

ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΓΕ ΜΟΥ!!!

Το καλοκαίρι θέλω να βάλω 9550 ή 9650, αν πιάσουν τέτοιες τιμές, τότε θα βάλω και νωρίτερα...

Δημοσ.

Εχω περασει απο την AMD και δε ξαναπαιρνω ΠΟΤΕ.

Δε δινει βαρος στην αναπτυξη των chipset με αποτελεσμα να υπαρχουν προβληματα σταθεροτητας. Παλιοτερα υπηρχαν και προβληματα υπερθερμανσης. Δε ξερω τι παιζει τωρα.

Παντως για την ωρα η ΑMD εχει χασει τελειως τον πολεμο με την INTEL οσον αφορα τις επιδοσεις. Αυτο το αντιδραστικο "αγοραζω οτι ειναι εναντια στο ρευμα" το βρισκω τελειως χαζο.

-----Προστέθηκε 4/2/2009 στις 11 : 46 : 15-----

ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΓΕ ΜΟΥ!!!

Το καλοκαίρι θέλω να βάλω 9550 ή 9650, αν πιάσουν τέτοιες τιμές, τότε θα βάλω και νωρίτερα...

Φιλε αν μπορεις να περιμενεις λιγο, η αν εχεις 200-300 ευρω παραπανω παρε i7.

Μιλαμε πετανε. Βεβαια στα σημερινα παιχνιδια δε καταλαβαινεις μεγαλη διαφορα.

Αλλα σε αλλες εφαρμογες η διαφορα ειναι τεραστια.

Δημοσ.

Δεν παίζει i7, δεν θέλω να αλλάξω πλατφόρμα, μόνο CPU. Κι επειδή βαριές εφαρμογές πλην του AutoCAD (πού και πού) δεν τρέχω, αλλά games παίζω με το τσουβάλι, εκεί εστιάζω περισσότερο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...