Προς το περιεχόμενο

Οθόνες των HP Pavillion...Πλανάται στο ταπεινό μου το μυαλό τεράστιο ερώτημα...

george_the_jack

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

george_the_jack εχεις απολυτο δικιο σε αυτο...

παντως πηγα σημερα στα μαγαζια,και οντως οι οθονες των pavillion ειναι........να μην το πω...απο πολυ εως και υπερβολικα πολυ θολες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θολες δεν ειναι..

Αν ειναι, τοτε κατι εχουν κανει λαθος στα καταστηματα..

Το προβλημα που εχουν οι οθονες των περισσοτερων pavilion ειναι οτι εχουν καπως ξεπλυμενα χρωματα..

Ουσιαστικα εχουν πιο "ψυχρα" χρωματα, οχι τοσο "ζεστα".

Σε καποιο βαθμο διορθωνεται αυτο απο το μενου της καρτας γραφικων.

Δημοσ.

Πάντως είναι παράξενο...Πολύ παράξενο! Ολόκληρη HP γιατί να καταδικάσει μια ολόκληρη σειρά προϊόντων της και μάλιστα την πιο εμπορική και δημοφιλή? Αναρωτήθηκα πολύ και ενήργησα και λίγο ως χωριάτης μέσα στο ΠΛΑΙΣΙΟ....Κάθισα στα γόνατα, ήρθα στο ύψος της οθόνης και το περιεργάστηκα. Μπήκα στο μενού της κάρτας γραφικών[το συγκεκριμένο μοντέλο φορά την GeForce 9600M GT] και πειραματίστηκα. By default ήταν όλα στο 50. Πείραξα το κοντράστ και το γκάμα και βελτίωσα αρκετά την κατάσταση αλλά πάλι....μετριότητα!

Δημοσ.
Γιωργο παρε το iron που λεγαμε και τελειωσε.....εξαλου το ειδες και μονος σου οτι το συγκεκριμενο μηχανακι της HP ειναι ψιλοαθλιο.....

Ναι, προς τα εκεί ρέπω και μάλιστα θα πάμε ίσως απόψε και μαζί να το τσιμπήσουμε! χαχαχαχαχα :-D

Δημοσ.
Ναι, προς τα εκεί ρέπω και μάλιστα θα πάμε ίσως απόψε και μαζί να το τσιμπήσουμε! χαχαχαχαχα :-D

Τι έκανες τελικά???

Ποιό πήρες???

Δημοσ.

Εγώ πάντως που πήγα πλαίσιο και σύγκρινα το hp dv7 με το αντίστοιχο 16,4ρι της sony, επειδή έμαθα από το φόρουμ ότι η sony έχει καλύτερη ποιότητα, έπαιξα με τις ρυθμίσεις και των δύο και από ότι είδα, η ποιότητα είναι σχεδόν ίδια. Επίσης έχουν ίδια γωνία θέασης. Απλά μπορεί να δεις θολούρα επειδή η οθόνη του hp είναι πιο glossy. Όντως αντανακλά πιο πολύ φως.Τελικά επειδή το Hp είχε καλύτερη κάρτα γραφικών και πλήκτρα (της sony απλά μου σπάσανε τα νεύρα (υποκειμενικό)) πήρα το dv7 και δεν το μετάνοιωσα. Και η ποιότητα είναι πολύ καλή, όχι χειρότερη από το sony.

ΑΠλά θέλει σωστή τοποθέτηση οθόνης για τις αντανακλάσεις.

Μετά από λίγη χρήση, στα 60hz, έχω μειώσει τη φωτεινότητα του hp στο 70%. Τώρα αν το πάω στο max , είναι όντως πολύ έντονη η φωτεινότητα και με ζαλίζει μετά από κάποιες ώρες.

SP: Σε email που έστειλα στο support της hp μου απάντησαν σε 2 εργάσιμες

Δημοσ.

Ατύχησα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαθεσιμότητα του συγκεκριμένου στο παράρτημα που συχνάζω. Με διαβεβαίωσαν ότι μέσα στο επόμενο διήμερο-τριήμερο θα είναι διαθέσιμο. Συγκεκριμένα για τη motherboard δε γνωρίζω αλλά τα σασί που χρησιμοποιεί το ΠΛΑΙΣΙΟ είναι της Clevo και κουμπώνει πάνω τους μόνο επώνυμα μέρη. Όσων αφορά τον επεξεργαστή, είναι ο Intel Core2 Duo T6400 στα 2.00 Ghz, Μνήμη L2 Cache (MB)2...Είναι πιστεύω επαρκέστατος ό,τι και αν δοκιμάσεις να τρέξεις και σήμερα και...'αύριο'! Ωστόσο, υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης και αν χρειαστεί, στο μέλλον πετάς πάνω τον P9500 που είναι ο τελευταίος και πλέον δυνατός διπύρηνος...Τότε μάλιστα θα τον φορέσεις πιθανότατα με..ψωροδίφραγκα (πχ σε 2 χρόνια από σήμερα). Νομίζω ότι το συγκεκριμένο notebook είναι ό,τι καλύτερο σήμερα από απόψεως value/money. Εν συγκρίσει με το ΗΡ έχει μεγαλύτερη μπαταρία (8cell έναντι 6), ασύγκριτα καλύτερη οθόνη, μνήμες τελευταίας γενιάς DDR3, 2 χρόνια εγγύησης έναντι ενός, χαμηλότερη θερμοκρασία αισθητά κατόπιν ψηλαφήσεως :P

Δημοσ.

Σε ρωτάω γιατί λόγω δουλειάς μου έφερε μια κοπέλα να δω το lap top της. Η μητρική του ήταν VIA και το είχε αγοράσει από το Πλαίσιο. Turbo-X Όσον αφορά τις οθόνες από όσο ξέρω όλες κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο απλώς αλλάζει το κρύσταλο. Σε δύο χρόνια πάντως δεν νομίζω ότι αξίζει να αλλάξεις επεξεργαστή από τη στιγμή που δεν μπορείς να αλλάξεις κάρτα γραφικών.

Δημοσ.

Πριν από μια ώρα ξήλωσα την οθόνη από το Pavillion dv6541 μου (τώρα βρήκε το αναθεματισμένο να χαλάσει,3 μήνες μετά την λήξη της εγγύησης :devil: )

Προς εκπλήξεως μου,μέσα είχε ένα LG-Phillips LP154W01,panel που βρίσκεις και σε αρκετά Toshiba και LG laptops,τα οποία όμως δείχνουν καλύτερα από το Pavillion.Ίσως να μην φταίει μόνο η οθόνη.

Τέλωσπάντων,αυτή τη στιγμή χρειάζομαι ένα καινούριο WXGA 15.4" panel,και να ξαναπεράσω τo ίδιο μοντέλο δεν είναι και η πρώτη μου προτίμηση (υπάρχουν πολλές συμβατές).Καμιά ιδέα στο τί μάρκα να κοιτάξω;

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καί μιάς και ο λόγος περί οθονών(εκει περιορίστηκε τελικά) και όχι εν γένει γιά το σύνολο των ηλεκτρονικών τού λάπτοπ όπου η HP είναι ένα αξιόπιστο όνομα, θα σας πώ ότι το μεγαλύτερο λάθος και η πιό μεγάλη απάτη μπορεί ακριβώς να συμβεί στο τομέα της οθόνης.Και αυτό γιατί είναι καθαρά υποκειμενικό και έχει να κάνει και με τις ατέλειες της όρασης.Ήτοι δεν βλέπουμε όλοι το ίδιο πράγμα.

Θα σας πώ ένα περιστατικό να καταλάβετε.

Όλοι ξέρουμε και είναι κοινός τόπος ότι η SONY παράγει τις καλύτερες οθόνες (στη τεχνολογία των crt οθονών, ήταν κορυφαία η eizo). Συζητώντας με ένα φίλο μου που εργαζόταν σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων μου ειπε το εξής.

Κάποια στιγμή ο κόσμος αγόραζε μόνο ή σχεδόν μόνο sony οθόνες από το κατάστημα.Έρχεται λοιπόν ο προϊστάμενος τού τμήματος πωλήσεων και κάνει παρατηρήσεις στούς πωλητές γιατί δεν προωθούν και τις άλλες μάρκες.Τα παιδιά είπαν ότι ο κόσμος έρχεται και χωρίς πολλά πολλά αγοράζει sony.Τότε λοιπόν ο υπεύθυνος προϊστάμενος λέει στους πωλητές να μειώσουν εντελώς τη θερμοκρασία λευκού στις οθόνες sony σχεδόν δηλαδή στους 5000 oK και ταυτόχρονα να ανεβάσουν στις άλλες οθόνες τη θερμοκρασία στους 9000! Επίσης να μειώσουν αρκετά και το contrast στις sony.

Αποτέλεσμα? Εκείνο το απόγευμα πούλησαν τόσες τηλεοράσεις από τις άλλες μάρκες, όσες δεν είχαν πουλήσει όλη τη βδομάδα!

Γι αυτό σας λέω.Δεν έχω ιδαίτερη προτίμηση(λατρεία) σε κάποιο λάπτοπ(ξέρω εξ άλλου ότι αν υπερτερει κάποιο σε ένα τομέα τότε ενδεχομένως να υστερεί σε κάποιο άλλο οπότε δύσκολο να βρείς το τέλειο μηχανάκι), αλλά μου φαίνεται περίεργο κοτζάμ hp να αυτοκαταδικάζεται παράγοντας κακές οθόνες.

Γιά να πω σε όσους δεν ξέρουν ότι η θερμοκρασία του λευκού είναι υπεύθυνη γιά την "θερμότητα ή ψυχρότητα" των χρωμάτων και βέβαια η υψηλή θερμοκρασία λευκού δείχνει πιό μεγάλη λαμπρότητα αλλά αλλάζει κατά πολύ τη φυσικότητα των χρωμάτων μετατοπίζοντας όλο το φάσμα προς την περιοχή τού μπλέ. Έτσι λοιπόν ο αδαής πελάτης αγόραζε από το κατάστημα έπειτα βέβαια και από την πάρλα των πωλητών, την οθόνη που του έκανε κλικ με την πρώτη ματιά.

Να σημειώσω και ας με διαψεύσει κάποιος αν έχω λάθος, ότι όλοι υπερασπιζόμαστε με θέρμη τις επιλογές μας ακόμη και αν βλέπουμε ότι κάναμε λάθος. Θέλω να ρωτήσω δηλαδή πόσοι ψηφίσατε άλλη μάρκα λάπτοπ έκτός από αυτή που έχετε, γιατί ενδεχομένως είδατε ότι δεν σας ικανοποιεί το μηχανάκι σας? Μιλώ γιά την σχετική ψηφοφορία που συνεχίζεται εδώ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τι στο καλό ρε παιδιά από τη ...λαϊκή πάτε και ψωνίζεται τα pavilion σας και έχουν μάπα οθόνη?Εγώ αγόρασα αυτό dv7-2220ev και μα την πίστη μου η οθόνη τα σπάει!

όσο γιά την ποιότητα κατασκευής συνολικά, απλά espresso!

Μήπως αγοράζετε λάπτοπ του πεντακοσάρικου?

Έπειτα κάποιος απορεί γιατί η hp κάνει τόσες πολλές πωλήσεις.

Προσωπικά αγόρασα το παραπάνω μοντέλο έπειτα από παρότρυνση του καθηγητή μου στη σχολή ο οποίος σε ερώτησή μου μού απάντησε.Μην το ψάχνεις. HP = θρύλος! Έχει βλέπετε γερό κόλλημα με την συγκεκριμένη εταιρεία.Μού είπε δε ότι ο εναγκαλισμός της με την COMPAQ ενώ της αύξησε τα κέρδη της έκανε κακό στο όνομα.(Οξύμωρο αυτό και δεν το πολυκατάλαβα)

Όσο γιά τις γωνίες θέασης δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος λόγος.Πέντε μοίρες πάνω πέντε μοίρες κάτω αυτά είναι γιά να κοροϊδεύουν οι εταιρείες τοιύς ανίδεους.Θα κάτσεις μποτέ να δουλέψεις το λάπτοπ απο τις 170 μοίρες!:shock:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...