m1cRo Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Επειδή σε λίγο πρέπει να ψάξω στην αγορά εργασίας για να κάνω πρακτική θέλω λοιπόν να ρωτήσω ,ποσο στο περίπου θα μου πληρώνουν στην πρακτική με προϋπόθεση ότι θέλω να δουλέψω ως προγραμματιστής ?.Επίσης με πιο μισθό ξεκινάει ένας νέος προγραμματιστής ??
StavrosD Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Ο μισθός του προγραμματιστή παίζει σε πολύ μεγάλο εύρος. Αρχικά, άλλος ο μισθός κάποιου που κάνει και άλλος ο μισθός κάποιου από ΤΕΙ και άλλος από πανεπιστήμιο (μιλάω πάντα για τον ελάχιστο μισθό). Στην πορεία τα χαρτιά δεν έχουν σημασία, αλλά η όρεξη, η γνώσεις, και η τύχη (η κατάλληλη ευκαιρία την κατάλληλη στιγμή). Ένας τυπικός μισθός είναι γύρω στα 800-1200 ευρώ για αρχή, σε πολύ καλές θέσεις περνάει τις 2000 και στο εξωτερικό φτάνουν πάνω από 4000 ευρώ τον μήνα (μικτά πάντα). Συνήθως οι μεγάλοι μισθοί είναι σε θέσεις με σύμβαση, δηλαδή σε πληρώνουν με την δουλειά και μόλις τελειώσεις φεύγεις. Κάτι που οι περισσότεροι αγνοούν είναι ότι υπάρχουν πολλές ειδικότητες που τις λανθασμένα ονομάζονται προγραμματιστές. Ψάξε στο ίντερνετ για: system analyst Software programmer Application designer Database designer Software developer Computer scientist Software engineer κτλ
afnman Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Λοιπον επειδη ημουν εγω στην 8εση σου πριν 6 μήνες και επειδη μαλλον εισαι και απο ΤΕΙ....θα σου πω για το τι λεφτα επαιρνα εγω σαν ασκούμενος....αρχικα 350 ευρο ειναι αυτα που υποχρεωνται να μου δωσουν αλλα επειδη τους εβγαζα δουλεια επαιρνα και bonus πηγαινα στα 500ευρω....Aπο εκει και περα εαν σε δουν οτι εισαι καλος σε αυτο που κανεις και οτι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το γουσταρεις υπαρχουν πιθανοτητες να σε κρατησουνε ακομα λιγο και ΕΑΝ δεν εχεις παει στρατό με κανονικο βασικο μισθο.....Λοιπον ο βασικος μισθος για τα ΤΕΙ ειναι περιπου 750κατι + 13% επιδομα πτυχιου και 18% για τα ΑΕΙ.....Επισης κατι ασχετο η διαφορα επιδοματος ΑΕΙ και TEI ειναι τις ταξεως 50ευρο περιπου υστερα απο 30 χρονια δουλειας.. ...... Aυτο σημαινει οτι μην περιμενεις να βγαλεις μονο απο τα χαρτια σου....αλλα απο τα εξ ελευθεριας του εργοδοτη σου....good luck.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.