Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση

ratnuhlar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας και από εμενα.Θέλω να κάνω και εγώ αναβάθμιση και είπα να ζητήσω τη γνώμη σας.Καταρχάς κάρτα γραφικών (4870 saphire 512MB) και σκληρό δίσκο (640GB Seagate) έχω επιλέξει και δεν τα αλλαζω.Μνήμη RAM έχω στο μυαλό μου 4GB(2x2GB) Kingston 1066MHZ Hyperx αλλά αν προτείνετε κάτι άλλο όπως π.χ. το αντίστοιχο απο Corsair ευχαριστως να το ακουσω.Τροφοδοτικό σκεφτομαι για Thermaltake 500W h 550W αλλα επισης θελω να ακουσω τη γνωμη σας.Και τωρα το θεμα που με αποσχολει ειναι ο επεξεργαστης και κατα συνεπεια η mobo.Θελω εναν επεξεργαστη που να μην ζοριστει σε κανενα παιχνιδι(δεν μιλαμε για το πιο απαιτητικο παιχνιδι με full ολες τις ρυθμισεις) και να αντεχει καποια σχεδιαστικα προγραμματα(οχι ιδιαιτερα απαιτητικα , Autocad κυριως) αλλα τιποτα περισσοτερο.Μου ειναι αχρηστος ενας Core 2 quad η ενας Phenom II και ειμαι αναμεσα στους Core 2 duo και Phenom(οι 9850 και 9950 μου φαινονται το ιδιο "αχρηστοι").Οσο για τη μητρικη , προτιμω τις Gigabyte αλλα δεν θα ελεγα οχι σε Asus και δεν με ενδιαφερει το θεμα DDR3 , ενω με ενδιαφερει (αλλα δεν με καιει) το θεμα δευτερη PCI-E(για μελλοντικο Crossfire).Το ποσο που θελω να διαθεσω για κουτι-τροφοδοτικο-μητρικη-επεξεργαστη-μνημες ειναι 300-400.Ευχαριτω προκαταβολικα.

Δημοσ.

Sam, είσαι 50euro εκτός του ανώτερου σημείο στο budget. Επίσης, έχεις επιλέξει sli μητρική ενώ ο φίλος έχει GPU της ATI.

Να και κάτι από μένα, νομίζω πως θα σε καλύψει μια χαρά.

ASUS TA-863

CHIEFTEC CTP-500-12G GREEN SERIES 500W

Intel Core 2 Duo 7300 (s775, 2.66 GHz, Cache 3MB, Box)

DFI Blood Iron P45 T2RS (S775, DDR2, P45)

Geil Evo One 4GB DDR2-800 Ram Kit (2 x 2GB, PC2 6400, 4-4-4-12, GE24GB800C4DC)

Σύνολο 364euro. Μπορείς να εξαντλήσεις το budget σου, επιλέγοντας μεγαλύτερο τροφοδοτικό στην περίπτωση που το Xfire είναι ΑΜΕΣΗ προτεραιότητα, ή καλύτερο επεξεργαστή (E8400) για να έχεις περισσότερη cache για multitasking. Τα υπόλοιπα κομμάτια είναι solid, και δοκιμασμένα.

Δημοσ.

οκ -1 στη μητρικη που διαλεξα..το διoρ8ωνω με αυτη:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523303 ...ολα τα αλλα ειναι κομπλε...

-----Προστέθηκε 13/1/2009 στις 08 : 58 : 44-----

συνολικα 430 περιπου βγαινουν αλλα 8α εχει παρει κτ που τα αξιζει τα λεφτα του

-----Προστέθηκε 13/1/2009 στις 09 : 21 : 40-----

δες κ εδω...τον 9950 τον υποστηριζει η μητρικη

20090113091931kl0.png

w977.png

Δημοσ.

p_under εννοω οτι δεν προκειται να τρεξω καποια εφαρμογη η παιχνιδι που να αξιοποιει σε μεγαλο βαθμο εναν quad qore η εναν phenom ii οποτε με καλυπτουν πιο "απλοι" επεξεργαστες.

sam_@ πιστευεις οτι αξιζουν τα +50-60 ευρω για να παω απο τους μικρους Core 2 σε phenom 9850 η 9950 για τη χρηση που θελω το pc ? και αν υποθεσουμε οτι παμε σε εκεινα τα χρηματα τοτε διαλεγω Ε8400 η phenom 9850/9950 ?

kai Dante_80 ειναι h dfi αρκετα αξιοπιστη ?

p.s. γιατι και οι 2 επιλεξατε 800αρες μνημες και οχι 1066 ? δεν αξιζουν τα λιγα παραπανω χρηματα για 1066 ? (οι Geil εχουν πολυ καλα timings απο οτι ειδα αλλα δεν ειναι ασυγχρονες με τον Core 2 σε σχεση με τις 1066 ? )

Δημοσ.

p.s. γιατι και οι 2 επιλεξατε 800αρες μνημες και οχι 1066 ? δεν αξιζουν τα λιγα παραπανω χρηματα για 1066 ? (οι Geil εχουν πολυ καλα timings απο οτι ειδα αλλα δεν ειναι ασυγχρονες με τον Core 2 σε σχεση με τις 1066 ? )

Με λίγα λόγια, ΟΧΙ δεν αξίζουν την διαφορά τιμής. Ούτε φράγκο από αυτήν, ειδικά για την χρήση που θα κάνεις στο pc.

kai Dante_80 ειναι h dfi αρκετα αξιοπιστη ?

Θεωρώ πως η DFI βγάζει καταπληκτικά προϊόντα, και επίσης έχει και μια πολύ καλή κοινότητα υποστήριξης. Σε σχέση με την asus, την προτιμώ. Αν και, για να σου πω την αλήθεια, όλες οι σημερινές μητρικές είναι καλές, δεν έχουμε πλέον τα τραγικά προβλήματα αξιοπιστίας του παρελθόντος. Όπου και να πας, για απλή χρήση μια χαρά θα είσαι.

Δημοσ.

κοιτα με το υπολοιπο συστημα σου που απλος 8α γαμαει μανες δεν λεει να πας σε ε8400...ειναι πολυ καλος επεξ. αλλα καλυτερο να πας σε φενομ χ4 που ειναι πιο δυνατος για να εισαι κομπλε...τωρα για την ραμ δεν 8α δεις διαφορα στα παιχνιδια απο μια 800 και μια 1066...αυτες που σ προτια ειναι πολυ καλες σε σχετικα χαμηλη τιμη και με ψυχτρα πανω του.

-----Προστέθηκε 13/1/2009 στις 12 : 28 : 57-----

κοιτα και με λιγοτερα πας σε φενομ χ4 9750 που ειναι επισης πολυ καλος απο την σειρα χ4 της amd...σκεψου το...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...