Προς το περιεχόμενο

Δίκη συντελεστών θεατρικού έργου με την κατηγορια της "βλασφημιας"

cosmosfera

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
... πούστης και πρεζάκιας....

ρε φιλε...συγνώμη που ρωταω...περασες απο τεχνικο Μυτιλήνης??? ειναι ιστορικη ατακα εκει περα...

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ειμαι Ελληνας Χριστιανος Ορθοδοξος κ εχω καταφερει να ποινικοποιησω τη ζωγραφικη, το θεατρο, τη λογοτεχνια που δεν ειναι του γουστου μου, εχω καταφερει να εκχυδαισω ολες τις αλλες θρησκειες (γιατι βεβαια θα πεσει φωτια να μας καψει αν ανεγερθει τζαμι στη γειτονια), εχω καταφερει να διωξω απ την Εκκλησια ''δηθεν'' χριστιανους που εβλεπαν τη θρησκεια με εναν πιο δημοκρατικο τροπο και της προσεδιδαν πιο ανθρωποκεντρικο χαρακτηρα (του σατανα ατομα), εχω διαμαρτυρηθει για το Χ.Ο. που πρεπει να βρισκεται εναντια σε καθε δημοσιο εγγραφο (ΝΟΥΜΕΡΟ 1 προβλημα της ελληνικης κοινωνιας κ ΜΟΝΟ γ αυτο εχω κατεβει κ εχω διαδηλωσει), φριττω στη σκεψη οτι θα κατεβασουν τις εικονες απο τα σχολεια ωστε αυτα να παψουν να ειναι χωροι προσηλυτισμού, στις εκλογες ψηφιζω ΠΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΝΘΙΜΟ (η τη δεξια του κυριου).

Μονο η γαμ%&*#$νη η επιστημη μου χει γλυτωσει(αναθεμα σε οσους δεν καψαν το Γαλιλαιο) αλλα που θα μου παει εκτρωσεις, γενετικη, κλωνοποιησεις κτλ θα τις αφορισω κ αυτες στο πυρ το εξωτερον!

Κ φυσικα η ανταμοιβη μου θα ναι μια θεση στα συννεφα του παραδεισου θα βλεπω τους υπολοιπους να καιγονται στη κολαση κ εκεινη τη στιγμη θα χω ανταμοιφθει για τους κοπους μου!!!

Αν γινόμουνα ποτέ πρωθυπουργός, θα έδινα ένα εισιτήριο σε κάθε Έλληνα για να ζήσει λίγο στο εξωτερικό και να ξεκολήσει από τον απομονωτισμό του. Το ότι ο Έλληνας είναι ΄λαλάκας και έχει ξεσκίσει όλους τους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένης και της εκκλησίας, δεν φταίει η θρησκεία για αυτό. Φτάιει ο έλληνας και η λαλακισμένη σκέψη του!

Στην Ελλάδα το 80% της ενέργειας του πολιτικού κόσμου αναλώνεται στα ρουσφέτια και στο background activity. Ακολουθούν περίπου 3-4 εκατ κομματικοποιημένοι Έλληνες.....

Έχω δει με τα μάτια μου μητέρα να έχει βάλει τα παιδιά της στη σειρά και να λέει: Ο τάδε κύριος που μας έφερε πεσκέσι ,για να βολέψουμε το παιδί του στο στρατό, είναι καλός άνθρωπος γιατί αναγνωρίζει τη βοήθεια που του προσφέραμε. Ο δείνα όμως , που δε μας έφερε καλό δώρο, δεν αναγνωρίζει τη βοήθεια που του προσφέραμε και είναι αχάριστος και ανεπρόκοπος!

..και γαμώ τις διαπαιδαγωγίσεις κύριοι ε?? Μια κλασική ελληνίδα εργαζόμενη στο δημόσιο προς το παιδί της!! Και μετά μας φταίει η θρησκία και οι θεσμοί........

Δημοσ.

Εγώ κατά την γνώμη μου αφού υπάρχουν ΝΟΜΟΙ που είτε μας αρέσει είτε όχι πρέπει να τηρούνται αν αυτή η Θεατρική ομάδα πράγματι έκανε αυτά που λέγονται στην καταγγελία πρέπει να τους αποδωθούν κηρώσεις...........πιστεύω πάντως πως κανένας από εδώ(ουτε κι εγώ)έχουμε δεί το έργο και οι περισσότεροι:-) απλά υποστηρίζουμε τα πολιτικά και Θρησκευτικά πιστεύω μας......

Δημοσ.
Εγώ κατά την γνώμη μου αφού υπάρχουν ΝΟΜΟΙ που είτε μας αρέσει είτε όχι πρέπει να τηρούνται αν αυτή η Θεατρική ομάδα πράγματι έκανε αυτά που λέγονται στην καταγγελία πρέπει να τους αποδωθούν κηρώσεις...........πιστεύω πάντως πως κανένας από εδώ(ουτε κι εγώ)έχουμε δεί το έργο και οι περισσότεροι:-) απλά υποστηρίζουμε τα πολιτικά και Θρησκευτικά πιστεύω μας......

και εγώ με την σειρά μου αμφιβάλω αν έχουν δει το έργο και οι 100 υπερχριστιανοί που πήγαν "να τους κάψουν".

Οι νόμοι καλό είναι να τηρούνται, γι αυτό και φτιάχτηκαν άλλωστε. Το λεπτό σημείο είναι πως "βλασφημία" θεωρείται οποιαδήποτε αμφισβήτηση της θεϊκής υπόστασης, της αλήθειας αν θέλεις που κρύβει η όποια θρησκεία. Έχω κάθε δικαίωμα να πιστεύω πως ο χριστός και ο βούδας ήταν δυό απατεώνες, οι μεγαλύτεροι της ανθρώπινης ιστορίας μαζί με μερικούς ακόμα, και να αμφισβητώ την θεϊκή τους υπόσταση. Επίσης νομίζω πως έχω δικαίωμα το πιστεύω μου να το κάνω και έργο. Δεν ξέρω αν στο έργο βρίζουν τα θεία, προσβάλουν, βλασφημούν γενικά, δεν το είδα. Αν το κάνουν, κατακριτέοι. Βάζω στοίχημα πάντως πως πολλοί από τους χριστιανάρες που πήγαν να "διαμαρτυρηθούν" έχουν γαμήσει λεκτικά πολλάκις και τον θεό τους, και την παναγία τους, και τον χριστό τους, και μια τεράστια γκάμα αγίων...

Δημοσ.

Βασικά έτσι είναι στην ζωή. Σε οτιδήποτε πάει να προχωρήσει υπάρχει και απο ένα εμπόδιο. Απλά οι θρησκείες χώνουν την μύτη τους στα περισσότερα. Τέχνη, επιστήμη και πάει λέγοντας. Και νομοθετούνται και οι απόψεις τους.

• Super Moderators
Δημοσ.
[...] πιστεύω πάντως πως κανένας από εδώ(ουτε κι εγώ)έχουμε δεί το έργο και οι περισσότεροι:-) απλά υποστηρίζουμε τα πολιτικά και Θρησκευτικά πιστεύω μας......

Έχει σημασία το περιεχόμενο αυτού του έργου; Ή του οποιουδήποτε έργου ή κειμένου; Τι σημαίνει δηλαδή αυτό, ότι υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του λόγου αρκεί αυτός ο λόγος να συμφωνεί με τον δικό μας;

Αυτό που προσωπικά υπερασπίζομαι είναι το δικαίωμα του καθενός να λέει, να γράφει και να πιστεύει αυτό που θέλει χωρίς περιορισμούς. Κάποια άποψη φυσικά θα προσβάλλει κάποιους άλλους. Αυτό δεν μπορεί να είναι κριτήριο για να απαγορεύσουμε σε αυτή την άποψη να εκφράζεται. Μην ξεχνάμε ότι η ελευθερία του λόγου δεν υπάρχει για την άποψη με την οποία συμφωνούμε αλλά για την άποψη που απεχθανόμαστε. Μόνο έτσι έχει νόημα η ελευθερία.

Δημοσ.

αυτοί όλοι οι δήθεν Χριστιανοί αντί να πηγαίνουν στα θέατρα , να πάνε στα δικαστήρια να κατεβάσουν τα ευαγγέλια και τις ορκωμοσίες

Δημοσ.

Δεν νομίζω πως οι συντελεστές του έργου διέπραξαν κάποιο έγκλημα.

Το έργο αυτό δεν προβάλεται δημοσίως,για να το δεις πληρώνεις το εισητήριό σου,που σημαίνει ότι όποιος πηγαίνει να το παρακολουθήσει,πηγαίνει εν γνώση του και φυσικά με τη θέλησή του.Πως λοιπόν επικαλούντε δημόσια προσβολή προς το χριστιανισμό?

Και πολύ αμφιβάλλω για το αν ακούγοντε βλσαφημίες προς τα άγια πρόσωπα της χριστιανικής θρησκείας.Οι 100 "μάρτυρες" που εισέβαλλαν στο θέατρο και διέκοψαν την παράσταση θεωρούν το έργο αυτό καθ'αυτό προσβολή για την θρησκεία τους.

Και όσοι είχαν πληρώσει το εισητήριό τους και πήγαν να περάσουν μια ψυχαγωγική πες βραδιά,τους αποζημιώσανε? Τους ρωτήσαν αυτούς αν δίνουνε δεκάρα για τις παπαρολογίες τους?

Βέβαια είναι ξεκάθαρο ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αποτελούν το χειρότερο δυνατό δείγμα αυτού που λέμε χριστιανού,διότι οι πράξεις τους παραπέμπουν σε μεσαιωνικές καταστάσεις και αντιλήψεις.Αν είχαν την δυνατότητα θα τους αποκεφαλίζανε επί τόπου έναν έναν,και θα καμαρώναν για αυτό.

Πρότασή μου είναι να κατέβουν απ'τα χωριά τους,και να ανοίξουν κανά βιβλίο μπας και ξεστραβωθούν γιατί με την αμορφωσιά και τον προσυλιτισμό μόνο μπροστά δε πάμε.

Δημοσ.
Πειραζει που ουτε στην υποθεση, ουτε στο βιντεο δεν ειδα κατι βλασφημο?

Οχι οτι μετραει και πολυ η αποψη μου καθως δεν εψαχνα και για να βρω κατι να με σοκαρει.

Ξαναδες το,οι φούστες είναι πάνω απ' τον αστράγαλο,blasphemy !

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...