Dark_Sage Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Γεια σε όλους, σε πολλές σχολές πληροφορικής γινονται πολλές εργασιες προγραμματισμού και κάποιες φορες δημιουργούνται πραγματικα φοβερα προγραμματα. θα ήθελα να σας ρωτήσω πως μπορώ να προστατεύσω τις εργασίες μου... τι εννοω: θα ηθελα να βρω ενα license για να το βαζω στις εργασίες μου. δεν με καλύπτει το GPL επειδη αυτο που κυρίως επιθυμώ ειναι να μην χρησιμοποιηθεί μετα για πονηρούς σκοπούς η εργασία μου, π.χ να ειναι κομματι καποιου commercial πακέτου που να εκδοθεί μετα. δεν εχω προβλημα να χρησιμοποιηθει για εκπαιδευτικούς σκοπους... εμπορικούς δεν θέλω... δεν εχω πολυ εμπειρία απο πνευματικά δικαιώματα και license οποτε θέλω τα φώτα σας. ευχαριστώ.
GrandGamer Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Οι εργασίες σχολών προς παράδοση ανοίκουν αποκλειστηκά και μόνο στη σχολή. Οποιοσδήποτε προσπαθήσει να επωφεληθεί από μία τέτοια εργασία διώκεται ποινικά.
Αδμιν Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 commercial εννοεις commercial η commercial+closed-source?
Dark_Sage Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Οι εργασίες σχολών προς παράδοση ανοίκουν αποκλειστηκά και μόνο στη σχολή. Οποιοσδήποτε προσπαθήσει να επωφεληθεί από μία τέτοια εργασία διώκεται ποινικά. χαίρομαι που το ακουω αυτο αλλα μηπως θα μπορουσες να με παραπέμψεις σε καποιο λινκ να το διαβασω αναλυτικά αυτο που λες? commercial εννοεις commercial η commercial+closed-source? εννοω να παρει τον κωδικα μου και να τον βαλει σε καποιο προγραμμα μαζι με δικό του κώδικα και να διατεθεί προς πώληση το "πακετο" αυτο... αυτο περι commercial+closed-source δε το επιασα
HellasVagabond Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Οι εργασίες σχολών προς παράδοση ανοίκουν αποκλειστηκά και μόνο στη σχολή. Οποιοσδήποτε προσπαθήσει να επωφεληθεί από μία τέτοια εργασία διώκεται ποινικά. Εκτος ισως αν τον πουλησει η σχολη ?
GrandGamer Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 χαίρομαι που το ακουω αυτο αλλα μηπως θα μπορουσες να με παραπέμψεις σε καποιο λινκ να το διαβασω αναλυτικά αυτο που λες? Νομίζω ορίζεται από κάθε σχολή ξεχωριστά και δεν ισχίει σε όλες τις σχολές αλλά στις περισσότερες. Τώρα το τι ισχίει συγκεκριμένα στα δημόσια δεν γνωρίζω, πρέπει να ρωτήσεις κάποιον υπεύθυνο στη σχολή. Εκτος ισως αν τον πουλησει η σχολη ? Και αυτό ορίζεται μαζί με τα παραπάνω. Συνήθως, αν όχι πάντα, ορίζεται ότι οι εργασίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς λόγους.
WordUp Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Υπάρχουν οι Creative Commons licences, αλλά δεν ξέρω αν ισχύουν και για κώδικα. http://en.wikipedia.org/wiki/Creative_Commons H πιο κατάλληλη για σένα πρέπει να είναι η Noncommercial or NonCommercial (nc): Licensees may copy, distribute, display, and perform the work and make derivative works based on it only for noncommercial purposes.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.