giorgosxristou Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 καλησπέρα σε όλους, θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να περιορίσω την ταχύτητα του ασυρματου δικτύου που μοιράζω και γενικά αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να δείχνει ταχύτητα,ποιος είναι μέσα ktlp ktlp επειδή δίνω σε 2 σπίτια στην πολυκατοικία θα ήθελα να ξέρω τι συμβαίνει. ευχαριστώ!
nske Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Το κομβικό σημείο είναι ο router στον οποίον συνδέονται. Αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να γνωρίζει τι γίνεται ή να επιβάλει περιορισμούς. Όμως το λογισμικό των συνηθισμένων embedded routers δε μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα. - Συνήθως δε μπορεί να επιβάλει περιορισμούς στο bandwidth - Στοιχεία κίνησης μπορεί να δίνει κάποια, δε ξέρω πόσο λεπτομερή, αλλά θα πρέπει να τα τραβάς μέσω SNMP ανά τακτά διαστήματα για να παράγεις στατιστικά και να έχεις ολοκληρωμένη κίνηση του τι γίνεται. Υπάρχουν προγράμματα για αυτό (google για SNMP+traffic+statistics και συνώνυμα), όμως η όλη διαδικασία θέλει το ψάξιμό της, ειδικά επειδή είναι απίθανο να βρεις documentation για τη MIB του router σου και θα χρειαστεί να τη σκαλίσεις. - Το ποιος είναι συνδεδεμένος στο ασύρματο δίκτυο θα μπορείς να το δεις από το administration interface του router. Από άποψη δυνατοτήτων ελέγχου και συλλογής-ανάλυσης πληροφοριών η καλύτερη λύση είναι μακράν ένα μηχάνημα με Linux ή *BSD σε θέση router. Για αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποιο παλιό PC ή κάποιο small-factor/single-board computer (π.χ. Soekris, ALIX ή Routerboard). Όμως θα χρειαστεί κάποιο χρόνο μέχρι το στήσεις και να το μάθεις. Απλό και έτοιμο embedded router που να κάνει αυτό που θέλεις δε ξέρω (αλλά δεν τα παρακολουθώ κι όλας). Βέβαια δες στο documentation του router σου μήπως και τυχαίνει να έχει τις δυνατότητες που θέλεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.