Arxidamos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Χαιρετώ το forum... Βρίσκομαι σε αναζήτηση ενός laptop... Το χρειάζομαι κυρίως για την δουλειά μου δηλαδή εφαρμογές γραφειού (access-excel κλπ) και έπειτα για internet-surfing-downloading ταινίες κλπ... ε και κανένα παιχνιδάκι που και που.. όχι φυσικά κάνενα τρελό crysis .. Λίγο από όλα δηλαδή. Το budget φτάνει μέχρι τα 1000-1100ε το πολύ.. Από τα λίγα που είδα μου έμειναν τα εξής: HP Pavilion dv7-1150ev και HP Pavilion dv5-1160ev .. Η διαφορά τους είναι στον επεξεργαστή, ο 1150 έχει τον Ρ8600 ενώ ο 1160 τον Τ9400... Κλείνω περισσότερο προς τον 1160 λόγω επεξεργαστή κυρίως... Τι λέτε;; Οποιαδήποτε άλλη πρόταση ευπροσδεκτή! Ευχαριστώ
arkas2004 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 για τις αναγκες που εχεις μου φαινονται πολλα τα λεφτα που δινεις και με 449ευρω κανεις την δουλεια σου με ενα Lenovo c3000
Arxidamos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Μιας και θα είναι ο πρώτος φορητός που θα πάρω, έλεγα να πάρω κάτι καλό για να μου μείνει αρκετό καιρό...Γιαυτό και δίνω τόσα χρήματα... Επίσης μου πρότειναν ΗΡ λόγω αξιοπιστίας, δεν ξέρω εάν ισχυεί βέβαια... anyway περιμένω πρότασεις σας!
arkas2004 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Μιας και θα είναι ο πρώτος φορητός που θα πάρω, έλεγα να πάρω κάτι καλό για να μου μείνει αρκετό καιρό...Γιαυτό και δίνω τόσα χρήματα... Επίσης μου πρότειναν ΗΡ λόγω αξιοπιστίας, δεν ξέρω εάν ισχυεί βέβαια... anyway περιμένω πρότασεις σας! γιαυτα που θες και ενα μηχανημαμε 600-800ερω να παρεις θα μπορεις να το κρατησεις χρονια.εδω και 2000να διαθεσεις σε 2-3 χρονια οτι παιχνιδι βγαινει δεν θα μπορεις να το παιξεις.αρα κοιτα να παρεις κατι που να εχει καλο επεξεργαστη καλη ram αν και μπορεις πλεον να αναβαθμισεις γιατι σε λιγα χρονια για τις δουλειες που θα θες να κανεις αυτα θα μετρανε δεν αξιζει να δωσεις πολλα λεφτα.προσοπικη μου γνωμη παντα>> αυτα που πιστευω ειναι οτι θες με πολυ λιγοτερα λεφτα απο αυτα που διαθετεις και σε πολυ καλη τιμη 1)http://www.shop13.gr/hp-pavilion-dv5-1130ev-fw709ea-154-inch-p-4794.html 866ευρω 2)http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900440 794 ευρω. αν στο λαπτοπ δεν χρησιμοποιεις βαρεια προγραμματα θα σου προτινω το δευτερο που εχει πολυ καλο επεξεργαστη επειδη ασχολουμαι χρονια με λαπτοπ θα σου πω να αποφυγεις τις υπερβολες γιατι δινεις πολλα λεφτα και χανουν τα λεφτα τους πολυ γρηγορα
giannis k. Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Μιας και αναφερεστε στους επεξεργαστες, εχω μια μεγαλη απορια και θελω να ρωτησω κατι σχετικο παρακαλω.. Ας υποθεσουμε οτι εχουμε δυο ιδια μηχανηματα με ολα τα χαρακτηριστικα να ειναι ιδια, (πχ Ram 2GB, επεκτασιμη μεχρι 4, και ολα τα υπολοιπα ιδια), και εχουμε μονο δυο διαφορετικους επεξεργαστες: ο ενας P7350 στα 2.0GHz (σαν του φιλου arka απο πανω) και ο αλλος ενας T3200 στα 2.0GHz (σαν παρα πολλους που κυκλοφορουν) Ποια η ουσιαστικη/πρακτικη διαφορα τους?? Και, ειναι τοσο σημαντικη ωστε να σε κανει να προτιμησεις "εντονα" τον εναν αντι του αλλου?
Arxidamos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Μιας και αναφερεστε στους επεξεργαστες, εχω μια μεγαλη απορια και θελω να ρωτησω κατι σχετικο παρακαλω.. Ας υποθεσουμε οτι εχουμε δυο ιδια μηχανηματα με ολα τα χαρακτηριστικα να ειναι ιδια, (πχ Ram 2GB, επεκτασιμη μεχρι 4, και ολα τα υπολοιπα ιδια), και εχουμε μονο δυο διαφορετικους επεξεργαστες: ο ενας P7350 στα 2.0GHz (σαν του φιλου arka απο πανω) και ο αλλος ενας T3200 στα 2.0GHz (σαν παρα πολλους που κυκλοφορουν) Ποια η ουσιαστικη/πρακτικη διαφορα τους?? Και, ειναι τοσο σημαντικη ωστε να σε κανει να προτιμησεις "εντονα" τον εναν αντι του αλλου? Νομίζω πως απλά ο ένας είναι βασισμένος σε νεότερη τεχνολογία από τον αλλόν... Περισσότερη cache κλπ.. Χωρίς να είμαι σίγουρος όμως... Φιλε arkas2004, πέραν του υπερβολικού που λες, στο οποίο συμφωνώ και γλυκοκοιτάζω το πρώτο που μου πρότεινες, έχεις να κάνεις κάποιο σχόλιο για τους 2 που αναφέρω στο αρχικό post;
arkas2004 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 οπως σου ξαναειπα μια χαρα ειναι αλλα για αυτα που το θες ειναι πολλα λεφτα αφου δεν προκειται να φτασεις ουτε στο 50%των δυνατοτητων τους.εγω παντος θα σου προτεινα τον δευτερο.η αποφαση δικη σου -----Προστέθηκε 12/1/2009 στις 01 : 10 : 55----- Μιας και αναφερεστε στους επεξεργαστες, εχω μια μεγαλη απορια και θελω να ρωτησω κατι σχετικο παρακαλω.. Ας υποθεσουμε οτι εχουμε δυο ιδια μηχανηματα με ολα τα χαρακτηριστικα να ειναι ιδια, (πχ Ram 2GB, επεκτασιμη μεχρι 4, και ολα τα υπολοιπα ιδια), και εχουμε μονο δυο διαφορετικους επεξεργαστες: ο ενας P7350 στα 2.0GHz (σαν του φιλου arka απο πανω) και ο αλλος ενας T3200 στα 2.0GHz (σαν παρα πολλους που κυκλοφορουν) Ποια η ουσιαστικη/πρακτικη διαφορα τους?? Και, ειναι τοσο σημαντικη ωστε να σε κανει να προτιμησεις "εντονα" τον εναν αντι του αλλου? οι διαφορες δεν ειναι τοσο τρελες.και οι δυο επεξεργαστες ειναι καινουργοι.εκει που θα δεις διαφορες ειναι οταν θα χρησιμοποιησεις κανενα βαρυ προγραμμα αλλα και πολυ μην πιστευεις οτι θα δεις την μερα με την νυχτα απλα ο Τ7350 μπορει να ειναι γυρω στο 10-15%καλυτερος στο πως διαχειριζεται τα πραγματα.για τα βασικα(ιντερνετ,ταινιες και μουσικη) θα ειναι ιδιοι.στο multitasking θα εχουν διαφορες ομως επεξεργασια βιντεο και ηχου θα δεις διαφορα της ταξης του 15% σε ταχυτητες και χρονους -----Προστέθηκε 12/1/2009 στις 01 : 13 : 32-----
giannis k. Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 οι διαφορες δεν ειναι τοσο τρελες.και οι δυο επεξεργαστες ειναι καινουργοι.εκει που θα δεις διαφορες ειναι οταν θα χρησιμοποιησεις κανενα βαρυ προγραμμα αλλα και πολυ μην πιστευεις οτι θα δεις την μερα με την νυχτα απλα ο Τ7350 μπορει να ειναι γυρω στο 10-15%καλυτερος στο πως διαχειριζεται τα πραγματα.για τα βασικα(ιντερνετ,ταινιες και μουσικη) θα ειναι ιδιοι.στο multitasking θα εχουν διαφορες ομως επεξεργασια βιντεο και ηχου θα δεις διαφορα της ταξης του 15% σε ταχυτητες και χρονους -----Προστέθηκε 12/1/2009 στις 01 : 13 : 32----- Οποτε φιλε Arxidame, η γνωμη μου ειναι μην τρελαινεσαι και πολυ, διαφορες της ταξεως T7350 -- T8400 πρεπει να ειναι πραγματικα ασημαντες και ανεπαισθητες.. Και τα 3-4 μηχανηματα στα οποια εχετε αναφερθει μεχρι τωρα ειναι ολα με τους πιο τελευταιους επεξεργαστες. Υπερικανοποιητικα πραγματα δηλαδη.
arkas2004 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 αν δεν σε ενδιαφερουν τοσο τα παιχνιδια και θες ενα λαπτοπ δυνατο σε ισχυ που θα σου μεινει και θα μπορεις να το χρησιμοποιεις καθαρα για δουλεια για μερικα χρονια για ταινιες και multitasking >>>http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=1B9F834FB770494FB643753106943EE8&pa=EE5198654632E4489E26CC72A5F22116 προσφορα στα 899ευρω
ssurfer1 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 γεια σας,καινουργιος αν κ΄σας διαβαζω αρκετα. Ηρθε η ωρα να παρω κ΄γω ,οι αναγκες μου μικρες,διαχειριση φωτο, λιγο internet,κατεβασμα τραγουδιων κ΄λιγο gaming. Xρηματα εως 600Ε, αυτο που θελω ,λιγο αξιοπιστια μεγαλη ram(απότι διαβαζω χρειαζεται,οθονη 15-17΄)
giannis k. Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 γεια σας,καινουργιος αν κ΄σας διαβαζω αρκετα.Ηρθε η ωρα να παρω κ΄γω ,οι αναγκες μου μικρες,διαχειριση φωτο, λιγο internet,κατεβασμα τραγουδιων κ΄λιγο gaming. Xρηματα εως 600Ε, αυτο που θελω ,λιγο αξιοπιστια μεγαλη ram(απότι διαβαζω χρειαζεται,οθονη 15-17΄) Να "πιαστω" απο το θεμα της μεγαλης RAM που ζηταει ο ssurfer1 απο πανω, και να συνδυασω την εξης ερωτηση: Τι ειναι προτιμοτερο? Ενας επεξργαστης Core2Duo 2,50GHz και δυνατοτητα επεκτασης RAM μεχρι 4GB.... ?? Ή ενας επεξεργαστης Core2Duo 2.0GHz και δυνατοτητα επεκτασης RAM μεχρι 8GB.... ??
arkas2004 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Να "πιαστω" απο το θεμα της μεγαλης RAM που ζηταει ο ssurfer1 απο πανω, και να συνδυασω την εξης ερωτηση: Τι ειναι προτιμοτερο? Ενας επεξργαστης Core2Duo 2,50GHz και δυνατοτητα επεκτασης RAM μεχρι 4GB.... ?? Ή ενας επεξεργαστης Core2Duo 2.0GHz και δυνατοτητα επεκτασης RAM μεχρι 8GB.... ?? αν εχεις σκοπο να δουλευεις με windows 32bit (μεσος χρηστης)φυσικα το πρωτο αν σε ενδιαφερει και δουλεια ψαγμενη σε 64βιt λειτουργικου το δευτερο(επαγγελματιες) αλλα και το πρωτο με 4GB ΤΕΛΕΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
gzioupos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Για το επεξεργαστή που ρώτησες δες αυτό το site : http://www.intel.com/cd/channel/reseller/apac/eng/products/mobile/processors/core2duo_m/feature/index.htm Για τις συνηθησμένες διεργασίες όσο μεγαλύτερη cache τόσο πιο καλά.
giannis k. Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Να "πιαστω" απο το θεμα της μεγαλης RAM που ζηταει ο ssurfer1 απο πανω, και να συνδυασω την εξης ερωτηση: Τι ειναι προτιμοτερο? Ενας επεξργαστης Core2Duo 2,50GHz και δυνατοτητα επεκτασης RAM μεχρι 4GB.... ?? Ή ενας επεξεργαστης Core2Duo 2.0GHz και δυνατοτητα επεκτασης RAM μεχρι 8GB.... ?? αν εχεις σκοπο να δουλευεις με windows 32bit (μεσος χρηστης)φυσικα το πρωτοαν σε ενδιαφερει και δουλεια ψαγμενη σε 64βιt λειτουργικου το δευτερο(επαγγελματιες) αλλα και το πρωτο με 4GB ΤΕΛΕΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ναι ε? Νομιζα οτι θα μου ελεγες το αντιθετο.. Μαλιστα.. [Μια παρενθεση.... ενας επεξεργαστης AMD 2πυρηνος, τι λεει σε σχεση με εναν αντιστοιχο Intel 2πυρηνο? Ειναι καλοι οι AMD, γενικα? Ευχαριστω.. ]
arkas2004 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Ναι ε? Νομιζα οτι θα μου ελεγες το αντιθετο.. Μαλιστα.. [Μια παρενθεση.... ενας επεξεργαστης AMD 2πυρηνος, τι λεει σε σχεση με εναν αντιστοιχο Intel 2πυρηνο? Ειναι καλοι οι AMD, γενικα? Ευχαριστω.. ] απο θεμα επιδοσεων θα δεις οταν πας να κανεις πολλες δουλειες μαζι.π.χ. να ανοιξεις πολλα παραθυρα ταυτοχρονα.οσο για επιδοσεις θα μπορουσαμε να πουμε οτι οι κορυφαιοι και οι μετριοι Ιντελ δεν εχουν αντιπαλο ανω οι value for money προτασεις της AMD ειναι ισαξιοι με αυτουσ της Ιντελ.αν θες για απλες δουλειες μια χαρα ειναι και οι δυο,απλα σε κατι παραπανω θα δεις διαφορα με εναν Ιντελ αλλα πιο συγκεκριμενο πες μας τι ακριβως εννοεις σε Ιντελ και Αμδ για να τα συγκρινουμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.