zoranb Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Θυμάμαι εκείνες τις παλιές εποχές που όταν ο δίσκος εμφάνιζε προβλήματα το check disk ήταν όλα τα λεφτά. Τώρα τί αντίστοιχο υπάρχει? (Εκτός Norton το οποίο είναι απίστευτα αδηφάγο για τους πόρους το συστήματός μου!)
mangai Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δεν ξέρω αν είναι αυτό που θέλεις είναι όμως κάτι που όλοι πρέπει να ξέρουν ....http://ubcd.sourceforge.net/
zoranb Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Ευχαριστώ αλλά μάλλον όχι, εγώ ψάχνω για κάτι πιό πρόσφατο, κάτι που σίγουρα να κάνει τη δουλειά μέσα από τα windows!
parsifal Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 ...κάτι που σίγουρα να κάνει τη δουλειά μέσα από τα windows! Ποια «δουλειά» εννοείς ακριβώς; Διόρθωση σφαλμάτων σε επίπεδο filesystem ή σε πιο χαμηλό επίπεδο (bad sectors); Κατά τη γνώμη μου, οι «παλιές εποχές» στις οποίες αναφέρεσαι στο πρώτο post έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και τα εργαλεία του παρελθόντος δεν είναι τόσο χρήσιμα όσο νομίζαμε κάποτε. Πλέον δεν έχουμε να κάνουμε με floppy disks που αποδείχθηκαν ιστορικά ένα αναξιόπιστο μέσο αποθήκευσης, τώρα έχουμε USB sticks και memory cards. Οι σκληροί δίσκοι χαρακτηρίζονται από καλύτερη ποιότητα κατασκευής και κυρίως, εφοδιάζονται με μηχανισμούς που αποτρέπουν την εμφάνιση κρίσιμων σφαλμάτων (sector reservoirs, S.M.A.R.T., εξελιγμένα firmware κλπ). Τα filesystems ωρίμασαν, έγιναν ασφαλέστερα και πιο ανθεκτικά σε σφάλματα, τουλάχιστον το NTFS αν μιλάμε για Windows λειτουργικά συστήματα. Όσοι παλιοί χρήστες κάποτε έπιναν νερό στο όνομα utilities όπως π.χ. το Norton Disk Doctor, πλέον τα έχουν ξεχάσει και δεν τα χρειάζονται. Το περιστασιακό filesystem error μπορεί να διορθωθεί στις περισσότερες των περιπτώσεων με ένα chkdsk /f σε command prompt. Ο σκληρός δίσκος που θα εξαντλήσει το sector reservoir του και θα αρχίσει να εμφανίζει σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος bad sectors θα πρέπει να θεωρείται αναξιόπιστος και να γίνεται RMA ή να αντικαθίσταται με νέο, αν είναι εκτός εγγύησης.
zoranb Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Ναι σε επίπεδο file system εννοώ και ναι αναπολώ τις στιγμές εξυγείανσης με το disk doctor! Έχω παλιό μηχάνημα (1GHz Athlon, ThunderBird), με παλιούς δίσκους συνεπώς θέλω παλιά προγράμματα ή όχι?
zoranb Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Tα norton 360 δεν έχουν disk repairing tools? Μόνο defrag νομίζω είδα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.