m1cRo Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Έφτιαξα ένα προγραμματάκι που ανιχνεύει την κίνηση που αν γίνετε μπροστά στην webcam .Όταν ανιχνεύσει κίνηση απλά βγάζει ένα messagebox .Το πρόγραμμα είναι σε αρχικό στάδιο αν θέλει κάποιος να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτο . http://rapidshare.com/files/182191230/WebCamProject.exe.html
giorgos147 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Ωραίος φίλε!Ωραίο θα ήταν να γινόταν όταν ανίχνευε κίνηση να 1)το κατέγραφε στον υπολογιστή 2)να έστελνε ειδοποίηση με sms
m1cRo Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Ωραίος φίλε!Ωραίο θα ήταν να γινόταν όταν ανίχνευε κίνηση να1)το κατέγραφε στον υπολογιστή 2)να έστελνε ειδοποίηση με sms Ναι σωστά ,μάλλον θα το κάνω να στέλνει ένα mail με φωτογραφία μέσα
GrandGamer Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Πολύ καλό. Ναι θα ήταν καλύτερο αν το κατέγραφε στον Η/Υ και έστελνε μία ειδοποίηση.
ntaryl Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 καλησπερα Φιλε μου δωσε μερικες ινφο για το προγραμμα Γλωσσα ? και πως υλοποιηθηκε ? ενδιαφερον να πειραματιστω λιγακι
kid4computer Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Και μένα με ενδιαφέρει αλλα πρώτα απάντα τις ερωτήσεις του πάνω ()!!
m1cRo Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 καλησπερα Φιλε μου δωσε μερικες ινφο για το προγραμμα Γλωσσα ? και πως υλοποιηθηκε ? ενδιαφερον να πειραματιστω λιγακι Το έφτιαξα με code gear rad studio δηλαδή c++ builder .Είναι απλό παίρνει 2 διαδοχικές εικόνες από την κάμερα μετά τις συγκρίνει με έναν ειδικό τρόπο το όλο trick είναι στον τρόπο . http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms707216(VS.85).aspx
kid4computer Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Επειδή μου άρεσε σαν ιδέα και ξέρω (λίγη βέβαια c++) θα σου γράψω κάποιες παρατηρήσεις: 1) Δεν καταγράφει κίνηση όταν πχ.Εχω το κεφάλι μου ακίνητο αλλα κινάω τα μάτια , τη μύτη και το στόμα κτλ. 2)Δοκίμασα την απόσταση που ανιχνεύει κίνηση και είναι περίπου 2-2,5 μέτρα. 3) Μετα απο λίγο διάστημα (και πολλά πειράματα) άλλαξε η εικόνα και έδειχνε με εφέ αντίθεσης και στην συνέχεια με εφέ ανάγλυφου!! Αυτά απο μένα
m1cRo Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Επειδή μου άρεσε σαν ιδέα και ξέρω (λίγη βέβαια c++) θα σου γράψω κάποιες παρατηρήσεις: 1) Δεν καταγράφει κίνηση όταν πχ.Εχω το κεφάλι μου ακίνητο αλλα κινάω τα μάτια , τη μύτη και το στόμα κτλ. 2)Δοκίμασα την απόσταση που ανιχνεύει κίνηση και είναι περίπου 2-2,5 μέτρα. 3) Μετα απο λίγο διάστημα (και πολλά πειράματα) άλλαξε η εικόνα και έδειχνε με εφέ αντίθεσης και στην συνέχεια με εφέ ανάγλυφου!! Αυτά απο μένα E το έχω γράψει στην αρχή ότι είναι στα αρχικά στάδια ,επίσης θέλει λίγο διόρθωση ο αλγόριθμος υπολογισμού κίνησης gt αν το αλλάζω λίγο γίνετε πολύ ευαίσθητος και τότε καταλαβαίνει τα πάντα .Επίσης θέλει καλο φωτισμό για να δουλεύει καλύτερα .
kid4computer Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 E το έχω γράψει στην αρχή ότι είναι στα αρχικά στάδια ,επίσης θέλει λίγο διόρθωση ο αλγόριθμος υπολογισμού κίνησης gt αν το αλλάζω λίγο γίνετε πολύ ευαίσθητος και τότε καταλαβαίνει τα πάντα . Για δοκίμασε να τον αλλάξεις για να πιάνει την παραμικρή κίνηση για να κάνω και άλλα πειράματα (αν θες φυσικά ).
m1cRo Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Για δοκίμασε να τον αλλάξεις για να πιάνει την παραμικρή κίνηση για να κάνω και άλλα πειράματα (αν θες φυσικά ). Κοίταξε να δεις .Στην πραγματικότητα κάθε καινούριο frame "πουλαμβανεις" από την κάμερα είναι διαφορετικό ,οποτε σκέφτηκα τον εξής αλγόριθμο > if(firstScreen_!=NULL && secondScreen_!=NULL){ unsigned char *firstBuf=firstScreen_->getBitmap(); unsigned char *secondBuf=secondScreen_->getBitmap(); unsigned int size=secondScreen_->getBitmapInfo().bmiHeader.biSizeImage; unsigned int sum=0; for(unsigned int i=0;i<size;i++){ if(firstBuf[i]>secondBuf[i]){ sum=sum+((firstBuf[i])&0xF0-(secondBuf[i])&0xF0); }else{ sum=sum+((secondBuf[i])&0xF0)-((firstBuf[i])&0xF0); } } if(sum>9000000){ MessageBox(0,"Kinise","Kala",0); } Ο αλγόριθμος αυτός θέλει βελτίωση θέλει δηλαδή να υπολογίζω ποσο σκοτεινή είναι η εικόνα και ανάλογα να αλλάζω εκείνον τον αριθμό 90000 θέλει δουλειά ακόμα
afnman Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 By the way....αντι για messagebox μπορεις να κάνεις grabbing μερικα frames σε αρχειο. Eαν θες εχω σχεδον ετοιμο κωδικα να κανεις save ton buffer se bmp format. .......εμενα θα με ενδιεφερε προσωπικα πολυ ενα τετοιο προγραμμα
m1cRo Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 By the way....αντι για messagebox μπορεις να κάνεις grabbing μερικα frames σε αρχειο. Eαν θες εχω σχεδον ετοιμο κωδικα να κανεις save ton buffer se bmp format. .......εμενα θα με ενδιεφερε προσωπικα πολυ ενα τετοιο προγραμμα E δεν είναι πρόβλημα για εμενα να σώσω σε bitmap ,απλά το πρόγραμμα αποτελεί engine για τέτοιου είδους δουλειές .Επίσης σκέφτομαι να βάλω φίλτρα στην συνέχει για να λειτουργεί πιο καλά και να πιάνει παραμικρή κίνηση . άλλαξα τον αλγόριθμο για τον υπολογισμό της κίνησης και πλέων μετράω το ποσοστό τον bits που άλλαξαν ,αν και δεν είναι τόσο αποτελεσματικό ωστόσο αν εφαρμοστεί κάποιο φίλτρο στην εικόνα πιστεύω θα είναι πιο καλο στην συνεχεια . Αύριο θα σου ποστάρω αυτό με το file http://rapidshare.com/files/182821874/WebCamProject.exe.html
HellasVagabond Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 To WebCamMonitor δεν ειναι free αλλα κανει ολα οσα ζητατε.
m1cRo Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 afnman .Ορίστε η παραγγελια . http://rapidshare.com/files/183140769/WebCamProject.exe.html Παιδιά αν ξέρει κάποιος για τα φίλτρα παρακαλώ αν μπορεί να μου πει αλγοριθμους η τι να διαβάσω .Στο μέλλον θα ήθελα να φτιάξω ένα πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπου και φωνής .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.