makedonas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 έχω ένα laptop καινούριο ACER 5920G το οποίο έχει VISTA. Εδώ και κάτι μέρες δεν μπουτάρει Βγάζει μια μπλε οθόνη με κινέζικα. Δεν έγραψα cd όταν εγκαταστάθηκαν τα VISTA αρχικά και δεν ξέρω πως να τα επιδιορθώσω.Μου είπαν ότι στο ένα παρτίσιον υπάρχει recovery των VISTA αλλα δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνω.
TheBus Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Πρώτα, επειδή το μηχάνημα σου δεν ξεκινά,πρέπει να σου βγάζει λίγο πριν φορτώσουν τα windows επιλογές για να διαλέξεις safe mode κλπ. Εκεί πρέπει να έχει και μια επιλογή "Last known good configuration". Για διάλεξε τη μια φορά να δεις αν θα αλλάξει κάτι. Από εκεί και πέρα: Τα vista είναι εγκατεστημένα από την acer; Αν ναι, τότε λογικά όσο περνάς την οθόνη του bios πρέπει να φορτώσεις το boot menu (δεν θυμάμαι με πιο πλήκτρο φορτώνει). Εκεί σου δίνει κανονικά δικαίωμα να διαλέξεις σκληρό δίσκο ή κάποιο άλλο μέσο για να κάνει boot το μηχάνημα. Λογικά εκεί πρέπει να έχει επιλογή η acer που αποσκοπεί σε διαδικασία recovery. Τουλάχιστον αυτό το έχω κάνει σε παλιότερα λαπτοπ acer. Διαφορετικά αν τα vista εγκαταστάθηκαν από ξεχωριστό δισκάκι, νομίζω ότι οπωσδήποτε χρειάζεται αυτό το δισκάκι
makedonas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Πρώτα, επειδή το μηχάνημα σου δεν ξεκινά,πρέπει να σου βγάζει λίγο πριν φορτώσουν τα windows επιλογές για να διαλέξεις safe mode κλπ. Εκεί πρέπει να έχει και μια επιλογή "Last known good configuration". Για διάλεξε τη μια φορά να δεις αν θα αλλάξει κάτι.Από εκεί και πέρα: Τα vista είναι εγκατεστημένα από την acer; Αν ναι, τότε λογικά όσο περνάς την οθόνη του bios πρέπει να φορτώσεις το boot menu (δεν θυμάμαι με πιο πλήκτρο φορτώνει). Εκεί σου δίνει κανονικά δικαίωμα να διαλέξεις σκληρό δίσκο ή κάποιο άλλο μέσο για να κάνει boot το μηχάνημα. Λογικά εκεί πρέπει να έχει επιλογή η acer που αποσκοπεί σε διαδικασία recovery. Τουλάχιστον αυτό το έχω κάνει σε παλιότερα λαπτοπ acer. Διαφορετικά αν τα vista εγκαταστάθηκαν από ξεχωριστό δισκάκι, νομίζω ότι οπωσδήποτε χρειάζεται αυτό το δισκάκι Μου βγ'αζει μια οθόνη με επιλογές για επιδιόρθωσει.Πατάω ΟΚ να κάνει αλλά πάλι τα ίδια. Σε μια άλλη επιλογή που βγάζει μια μαύρη οθόνη και γράφει Χ:\windows\system32> τι να γράψω? Υπάρχει περίπτωση να είναι ιός?
becausE Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Βάλε LINUX (ναι αυτό το post είναι χιουμοριστικό)
makedonas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Βάλε LINUX (ναι αυτό το post είναι χιουμοριστικό) παίζεις με τον πόνο μου?
manosvar Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Σε Safe mode μπορείς να μπεις; Αν ναι πήγαινε : Δεξί κλικ στο "Ο υπολογιστής μου", Ρυθμίσεις συστήματος για προχωρημένους, Για προχωρημένους, Εκκίνηση και αποκατάσταση - Ρυθμίσεις, και βγάλε το τσεκ από το "Αυτόματη επανεκκίνηση". Αυτό το κάνεις για να μην κάνει επανεκκίνηση στη μπλε οθόνη. Κάνε post τι λέει στην οθόνη και βλέπουμε. Ερώτηση κρίσεως , το γράμμα συστήματος στο βγάζει χ ; (απο το χ:\windows\system32).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.