Προς το περιεχόμενο

format απο vista σε xp

euler

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω ενα λαπτοπ φουτζιτσου και θελω να βγαλω τα βιστα που εχει και να βαλω τα xp μπας και σωθω.υπαρχει καποιος συγκεκριμενος τροπος?ξερω να κανω φορματ αλλα μηπως θελει καποια αλλη διαδικασια λογω του οτι τα βιστα ειναι πιο καινουρια απο τα χρ??

Δημοσ.

όχι είναι πολύ εύκολο εάν ξέρεις πώς γίνετε φορμάτ με τα xp θα το ξέρεις!!Δεν έχει διαφορά αφού windows είναι και τα δυο!!

Δημοσ.

τα βιστα ειναι υποwindows

κανονικα βαζεις το cd των wind και κανεις φορματ στον σκληρο με τα vista και μπαινουν κανονικα

αν δεν μπορουν να τα διαγραψουν γιατι υπ είναι αυτος

πολύ απλα βάζεις το cd των βιστα να κανει το φορματ μονο και μετα τα wind

Δημοσ.

Εγώ πάντως επειδή έκανα την ίδια διαδικασία χτες...(φορμάτ στο δίσκο που έχει τα Vista και εγκατάσταση των Xp) διαπίστωσα ότι έπρεπε να βάλω τον SATA Controller από το bios σε Compatible mode ( η προεπιλεγμένη ρύθμιση ήταν AHCI...ή κάπως έτσι) διότι κράσαρε όταν, αφού φόρτωνε τους οδηγούς για τις συσκευές, προσπαθούσε να με βγάλει στην οθόνη που επιλέγεις που θα γίνει η εγκατάσταση των Windows. Εντωμεταξύ...αν έβαζα τον Controller σε Compatible mode...και δοκίμαζα να ξεκινήσω τα Vista...τζίφος!...Τι να πω...Φυσικά τώρα έχω άλλο θέμα...γιατί μάλλον δεν έκατσαν καλά τα Windows και αργεί χαρακτηριστικά να ξεκινήσει το pc. Λέτε να πρέπει να ξανακάνω φορμάτ?

Υ.Γ: Παρατήρησα και ότι είχαν και ένα κρυφό τμήμα του δίσκου (γύρω στο 1,5GB)....Να το σβήσω λέτε?

Δημοσ.

Μην το σβήσεις !!!!!....Χρησιμεύει νομίζω στο recovery των vista από το dvd επαναφοράς που θα πρέπει να έχεις φτιάξει με το ειδικό προγραμμα που έρχεται προεγκατεστημένο με τον φορητό....κάποιες εταιρείες δεν υποστηρίζουν για την εγγύηση του φορητού άλλο λειτουργικό εκτός των βίστα...τι μάρκα είναι ο φορητος ??

Δημοσ.

Απο την αρχή δεν με ενδιέφερε η εγγύηση...οπότε όπως καταλαβαίνεις...το έχω ήδη σβήσει...Το θέμα για μένα τώρα είναι άλλο...γιατί αργεί τόσο πολύ να ανοίξει...μετά από φορμάτ!

Δημοσ.

να ρωτησω και εγω κατι πανω σε αυτο...

πριν πολλους μηνες πηγα να κανω format στο laptop της φιλης μου που ειχε vista και εγω θα της εβαζα XP.

οταν πηγε να "bootαρει" το cd των xp μου εβγαλε ενα μηνυμα του bios,τωρα δε θυμαμαι ακριβως,οτι και καλα δεν αφηνει να γινει αυτο το boot και τελικα δεν ετρεξε το cd και δεν εγινε το format.....

πριν λιγο καιρο παλι μου εγινε κατι αναλογο στο laptop ενος φιλου,πηγα να "bootαρω" live dvd linux και εβγαλε παρομοιο μηνυμα!

και οι δυο ειχαν HP laptop και καπου διαβασα,δε ξερω αν αληθευει,οτι οντως η HP τα "κλειδωνει"τα laptop της να μη μπορεις να βαλεις τιποτα αλλο εκτος απο vista!

Επισης διαβασα οτι τωρα με τα XP sp3 μπορει και να σου επιτρεψει το format....

ουτε γι'αυτο ειμαι σιγουρος.

Αληθευουν αυτα που σας ειπα?και αν ναι πως μπορω να κανω format και να περασω xp στo laptop της φιλης μου?

Δημοσ.
ν πως μπορω να κανω format και να περασω xp στo laptop της φιλης μου?

Καλημέρα...εγώ όπως διάβασες έκανα εγκατάσταση τα ΧΡ (μια με SP2 και άλλη μια με SP3 ενσωμματομένα)...Αυτό που ρύθμισα για να γίνει η εγκατάσταση ήταν στο bios...έβαλα τον SATA CONTROLLER σε Compatible mode (Βέβαια το λάπτοπ είναι Toshiba...φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο θα υπάρχει και στο δικό σου λάπτοπ). Απλά τώρα όπως προανέφερα...αργεί χαρακτηριστικά να εκκινήσει τα XP...Αγνωσται αι βουλαί του PC! ;)

Δημοσ.

σχετικα με αυτο που λες

"αργεί χαρακτηριστικά να εκκινήσει τα XP"

μηπως ειναι θεμα drivers?οταν εισαι μεσα στα XP σου "κολλαει" και εκει?

σε ρωταω γιατι υποτιθεται πως αν θα βαλω τα XP θα τα βαλω για καλυτερα οχι για να εχω προβλημα!

Δημοσ.

Από ότι αντιλαμβάνομαι έχει να κάνει με το ότι τα ΧΡ δεν υποστηρίζουν άμεσα sata συσκευές, αλλά μέσω κάποιας εξομοίωσης.

Και εγώ έχω τρεις ημέρες που άλλαξα τα dvd record που είχα από ATAPI σε SATA και δεν μπορούν ξεκινήσουν τα ΧΡ, μόνο σε Slave mode μπορούν να δουν τις συσκευές σαν master με τίποτα και δεν ξέρω τι να κάνω.

Δημοσ.
εχω ενα λαπτοπ φουτζιτσου και θελω να βγαλω τα βιστα που εχει και να βαλω τα xp μπας και σωθω.υπαρχει καποιος συγκεκριμενος τροπος?ξερω να κανω φορματ αλλα μηπως θελει καποια αλλη διαδικασια λογω του οτι τα βιστα ειναι πιο καινουρια απο τα χρ??

Δεν διαφερει η διαδικασια, απλα για να εγκαταστησεις xp στο λαπτοπ σου, πρεπει να εχεις δισκακι xp με sata controller.

Διαφορετικα, κατα την εγκατασταση των xp, αν θυμασαι, οταν ειναι στο σταδιο που σου λεει windows is loading files, σε εκεινη τη φαση, αν εχεις κανοννικη εγκατασταση xp, πρεπει να φορτωσεις τα RAID.

Επειδη μαλλον σε μπερδεψα γιατι τα εγραψα ακαταλα-vist(a)-ικα, αναλυτικα μπορεις να το δεις εδω.

Το nlite για τη δημιουργια της εγκαταστασης, μπορεις να το βρεις εδω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...