jonhh Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Ξέρει κανείς πώς δουλεύει το εργαλείο αυτό? έχω να κάνω το εξής ερώτημα: Χρησιμοποιώντας το εργαλείο Wireshark (http://www.wireshark.org/) πάρτε ένα trace «κατεβάσματος» μέσω του φυλλομετρητή (browser) σας μιας σελίδας (π.χ. http://www.in.gr). Με ποια σειρά ζητά ο φυλλομετρητής σας από τον διακομιστή (web server) τα διάφορα αντικείμενα (html σελίδα, εικόνες, javascripts, css). Τι συμπεράσματα βγάζετε για τον τρόπο που λειτουργεί γενικά ένας φυλλομετρητής; Αποθηκεύστε αυτό το trace file. Αλλά δεν ξέρω κάν πως να αρχήσω... Ότι βοήθεια είναι σωτήρια.
nske Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Το επίσημο documentation του wireshark το κοίταξες καθόλου ή μπα; Η άσκηση σου λέει να κάνεις capture, μέσω του Wireshark (ένα packet capturing program, ή αλλιώς "sniffer"), το traffic που ανταλλάσσεται κατά την επίσκεψη σε ένα http site. Άρα θα τρέξεις το Wireshark, θα του πεις σε ποιο network interface θέλεις να κάνεις attach και θα του βάλεις τα απαραίτητα φίλτρα ώστε να σου "πιάσει" μόνο το http traffic προς το site το οποίο θα χρησιμοποιήσεις για την άσκηση (π.χ. destination port 80, destination host http://www.in.gr). Αφού το κάνεις αυτό θα του πεις να βάλει το interface σε "promiscuous mode" και να αρχίσει το capturing. Το πώς θα το κάνεις αυτό από το interface του προγράμματος εξηγείται στο documentation. Μετά θα επισκευθείς το site που θέλεις με έναν web browser και, μόλις φορτώσει η σελίδα, θα σταματήσεις το capturing από το wireshark. Θα δεις τους headers από το traffic που συνέλαβε, αυτό δηλαδή που αφορούσε την επίσκεψή σου στο site. Στη συνέχεια σου λέει να αποθηκεύσεις αυτό traffic σε ένα dump file (απλό, απλά θα βρεις την επιλογή από το πρόγραμμα), να το εξετάσεις και να κάνεις κάποιες παρατηρήσεις για τον τρόπο που λειτουργεί το HTTP και πώς φαίνεται ότι ερμηνεύει ο browser την HTML (π.χ. τις αναφορές σε εξωτερικά αντικείμενα). Το τι ακριβώς περιμένει να ακούσει ο καθηγητής, εξαρτάται από το μάθημα και την ύλη. Αν έχεις πρόβλημα να κάνεις κάποιες παρατηρήσεις, δεν έχεις πρόβλημα με το wireshark αλλά με το HTTP και την HTML (οπότε θα πρέπει να διαβάσεις σχετικά με αυτά).
jonhh Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Το επίσημο documentation του wireshark το κοίταξες καθόλου ή μπα; Η άσκηση σου λέει να κάνεις capture, μέσω του Wireshark (ένα packet capturing program, ή αλλιώς "sniffer"), το traffic που ανταλλάσσεται κατά την επίσκεψη σε ένα http site. Άρα θα τρέξεις το Wireshark, θα του πεις σε ποιο network interface θέλεις να κάνεις attach και θα του βάλεις τα απαραίτητα φίλτρα ώστε να σου "πιάσει" μόνο το http traffic προς το site το οποίο θα χρησιμοποιήσεις για την άσκηση (π.χ. destination port 80, destination host http://www.in.gr). Αφού το κάνεις αυτό θα του πεις να βάλει το interface σε "promiscuous mode" και να αρχίσει το capturing. Το πώς θα το κάνεις αυτό από το interface του προγράμματος εξηγείται στο documentation. Μετά θα επισκευθείς το site που θέλεις με έναν web browser και, μόλις φορτώσει η σελίδα, θα σταματήσεις το capturing από το wireshark. Θα δεις τους headers από το traffic που συνέλαβε, αυτό δηλαδή που αφορούσε την επίσκεψή σου στο site. Στη συνέχεια σου λέει να αποθηκεύσεις αυτό traffic σε ένα dump file (απλό, απλά θα βρεις την επιλογή από το πρόγραμμα), να το εξετάσεις και να κάνεις κάποιες παρατηρήσεις για τον τρόπο που λειτουργεί το HTTP και πώς φαίνεται ότι ερμηνεύει ο browser την HTML (π.χ. τις αναφορές σε εξωτερικά αντικείμενα). Το τι ακριβώς περιμένει να ακούσει ο καθηγητής, εξαρτάται από το μάθημα και την ύλη. Αν έχεις πρόβλημα να κάνεις κάποιες παρατηρήσεις, δεν έχεις πρόβλημα με το wireshark αλλά με το HTTP και την HTML (οπότε θα πρέπει να διαβάσεις σχετικά με αυτά). Σευχαριστώ φίλε αλλά τελικά βρήκα τη λύση. Ηταν τσεκαρισμενο μια επιλογή στα options του capture και γιαυτό δεν μου έβγαζε τπτ. ΤΗΧΧ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.