Προς το περιεχόμενο

Προβληματικος driver σε ΑSUS P6T Deluxe (X58)

souza_t_alogaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αγαπητε φιλε,

Η μητρικη εχει πανω 6 SATA και 2 SAS υποδοχες δηλαδη μπορω να βαλω πανω 8 συσκευες SATA. Εχω ηδη 4 σκληρους SATA (ξεφορτωθηκα εναν 250ρη δινοντας τον στην αδερφη μου). Βασικα φοβαμαι οτι και το SAS controller θα μου κανει νερα και θα μεινω στο τελος με 6 SATA μονο (εχω διαβασει ψαχνιντας για να λυσω το προβλημα μου διαφορα κουλα). Αν βαλω πανω 2 οπτικα drive (DVD-RW και DVD-ROM) δε θα μπορω να βαλω αλλον δισκο πανω παρα μονο αν αγορασω καρτα PCI to SATA. Συνηθως αγοραζω εναν δικο ανα εξαμηνο.

Αυτη τη στιγμη εχω 3 συσκευες IDE, εναν δισκο που δεν τον χρησιμοποιω 1 Plextor DVD-RW το οποιο εχω χρυσοπληρωσει και ειναι οτι καλυτερο εχω δει σε recorder και ενα DVD-ROM. Εχω δωσει ενα φορτηγο λεφτα για να παρω τη μπακατελα, γιατι να δωσω ακομα 50+20+? για τα 2 drive και εναν SATA controller?

Βιαστηκα πολυ τελικα απ'οτι καταλαβα. Επρεπε να περιμενω λιγο να στρωσουν τα bugs πριν σταξω το χιλιαρικο για μια απλη αναβαθμιση.

Οσον αφορα αυτο που λεει ο αλλος φιλος, κανονικα εγω δε πρεπει να απευθυνθω στο παλισιο απ'οπου το αγορασα? Νομιζω τα εισαγουν οι ιδιοι και η εγγυηση ειναι του καταστηματος και οχι καποιας αντιπροσωπειας.

Ευχαριστω για το ενδιαφερον.

ΥΣΤ. Δεν ειμαι Λαρισαιος

OK φίλε, δεκτά. Τότε θα συμφωνήσω με τον φίλο παραπάνω που λέει να επικοινωνήσεις εσύ με την asus. Δε λέω, μια χαρά κατάστημα το Πλαίσιο, αλλά σαν το αυτοπροσώπως, τίποτα. Και εγώ είμαι σίγουρος, ότι θα βρεθεί λύση. Έχω χρόνια που έχω κολλήσει με asus, δε θα προδωθείς.

ΥΓ βυ'σνή θύελλα, (εσύ) ΙΧΑ!!!! :-)

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εμένα έχει πρόβλημα με το boot. Αν αλλάξω μια οποιαδήποτε ρύθμιση στο bios και μετά κανω επανεκκίνηση δεν γίνεται τιποτα. Τα λαμπάκια είναι αναμένα, οι σκληροί γυρίζουν, το ίδιο και οι ανεμιστήρες, αλλά η οθόνη δεν παίρνει σήμα. Αν κλείσω το τροφοδοτικό και το ξαναναψω, τοτε bootάρει κανονικά.

Επίσης αν τον έχω κλειστό για μερικές ώρες και μετά πάω να τον ανάψω (coldboot) τότε συμβαίνει πάλι το ίδιο. Πρέπει πάλι να κλεισω-ανοιξω το τροφοδοτικό για να κάνει post.

Αν όμως τον κλείσω για 5-10' και μετά τον ανάψω, τότε μπαίνει κανονικα.

Μυστήρια πράγματα. Μετά απο επικοινωνία με την kingston και το asus forum, απέκλεισα τις μνήμες και τροφοδοτικό από την λίστα των υπόπτων.

Μένει μόνο η υπόθεση της μή σωστής γείωσης της μητρικής. (αν και νομίζω ότι γειώνεται από το τροφοδοτικό, αλλά τεσπα)

Αυριο θα πάρω τηλ. στην υποστήριξη της asus να δώ τι γίνεται.

Δημοσ.

Εμένα πάλι, ρε παιδιά το P6T Deluxe, με i7 920, και ενεργοποιημένο τον controller, καθώς υπάρχουν στο σύστημα και 1 δίσκος ide, και μια 2η συσκευή dvd-rw ide (υπάρχει άλλη μία sata), και υπάρχει επίσης και εξωτερικός δίσκος esata.. όλα δουλεύουν μια χαρά...

το λειτουργικό είναι vista ultimate 64bit

Δημοσ.
Εμένα πάλι, ρε παιδιά το P6T Deluxe, με i7 920, και ενεργοποιημένο τον controller, καθώς υπάρχουν στο σύστημα και 1 δίσκος ide, και μια 2η συσκευή dvd-rw ide (υπάρχει άλλη μία sata), και υπάρχει επίσης και εξωτερικός δίσκος esata.. όλα δουλεύουν μια χαρά...

το λειτουργικό είναι vista ultimate 64bit

Μπορει να φταιει το γεγονος οτι οταν εγκατεστησα τα windows ειχα πανω μια συσκευη μονο και μετα εβαλα τη 2η. Εχεις περασει τους drivers της Marvell?

Παντως στα windows 7 και στα Ubuntu 8.10 Desktop δεν εχω αυτο το προβλημα.

Σε παρακαλω πολυ φιλε αν μπορεις τσεκαρε στο task manager το 6ο thread ("πυρήνα") οταν ειναι ανενεργος ο υπολογιστης. Στη γραφικη μου βγαζει 80%+ οταν ειναι ενεργοποιημενος ο controller.

Ολα αυτα συμβαινουν σε XP SP3 Pro 32 και Vista SP1 Ultimate 64

-----Προστέθηκε 12/1/2009 στις 01 : 44 : 38-----

Εμένα έχει πρόβλημα με το boot. Αν αλλάξω μια οποιαδήποτε ρύθμιση στο bios και μετά κανω επανεκκίνηση δεν γίνεται τιποτα. Τα λαμπάκια είναι αναμένα, οι σκληροί γυρίζουν, το ίδιο και οι ανεμιστήρες, αλλά η οθόνη δεν παίρνει σήμα. Αν κλείσω το τροφοδοτικό και το ξαναναψω, τοτε bootάρει κανονικά.

Επίσης αν τον έχω κλειστό για μερικές ώρες και μετά πάω να τον ανάψω (coldboot) τότε συμβαίνει πάλι το ίδιο. Πρέπει πάλι να κλεισω-ανοιξω το τροφοδοτικό για να κάνει post.

Αν όμως τον κλείσω για 5-10' και μετά τον ανάψω, τότε μπαίνει κανονικα.

Μυστήρια πράγματα. Μετά απο επικοινωνία με την kingston και το asus forum, απέκλεισα τις μνήμες και τροφοδοτικό από την λίστα των υπόπτων.

Μένει μόνο η υπόθεση της μή σωστής γείωσης της μητρικής. (αν και νομίζω ότι γειώνεται από το τροφοδοτικό, αλλά τεσπα)

Αυριο θα πάρω τηλ. στην υποστήριξη της asus να δώ τι γίνεται.

Υπαρχει τηλεφωνικη υποστηριξη στην Ελλαδα?

Δημοσ.

Στο task manager με ενεργοποιημένο τον controller όλα είναι οκ...

οι οδηγοί που πέρασα είναι αυτοί από το cd της μητρικής...

και εγώ πάντως όταν πέρναγα τα vista ήταν συνδεμένο πάνω στον controller μόνο το 1 dvd-rw. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης και αφού πέρασα και service pack 1, σύνδεσα τον ide σκληρό δίσκο.

Δημοσ.

Εγώ το έλυσα το πρόβλημα. Απλά σύνδεσα το ups κατευθείαν πάνω στην πρίζα και όχι στο πολύμπριζο.

Ήταν όντως πρόβλημα με την γείωση.

Δημοσ.

Έχουμε κανένα νέο ???

Καλά όλοι εδώ που έχουν πάρει το deluxe μονό ένας έχει πρόβλημα ????

Δηλαδή οι υπόλοιποι δουλεύουν σωστά ?????

Δημοσ.
Εγώ το έλυσα το πρόβλημα. Απλά σύνδεσα το ups κατευθείαν πάνω στην πρίζα και όχι στο πολύμπριζο.

Ήταν όντως πρόβλημα με την γείωση.

Αυτο το θεμα που λες νομιζω εχει να κανει με το γεγονος οτι αν δεν γειωσεις σωστα το τροφοδοτικο πολλες φορες πατας το κουμπι του κουτιου και το m/b δε ξεκιναει. Δε νομιζω οτι εχει να κανει με το γεγονος οτι δεν κανει πληρες shutdown.

Δημοσ.

Παραξενο!!!!

Ξαφνικα στα ΧΡ κλεινει κανονικα. ΣΤα VISTA το προβλημα παραμενει...

-----Προστέθηκε 15/1/2009 στις 01 : 31 : 03-----

Ρε παιδια δε ξερω τι να πω. Περασα ξανα τα Ubuntu γιατι ειχε δημιουργηθει καποιο προβλημα, και χωρις να κανω καμια σοβαρη αλλαγη στα Windows XP & VISTA που ειχαν το προβλημα, αυτο εξαφανιστηκε μονο του!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Οσον αφορα το windows update το εχω ρυθμισει ετσι ωστε να μη γινεται αυτοματη εγκατασταση.

Μεχρι και ο 3ος πυρηνας που δουλευε σταθερα στο 80% χωρις να τρεχει καμια εφαρμογή τωρα ειναι ΟΚ.

ΥΣΤ. Τωρα που το θυμηθηκα. Εκανα ενα chkdsk το οποιο βρηκε προβληματακια στο File System και των 2 λειτουργικων. Αποκλειεται ομως να ηταν αυτη η λυση.

Δημοσ.
Έχουμε κανένα νέο ???

Καλά όλοι εδώ που έχουν πάρει το deluxe μονό ένας έχει πρόβλημα ????

Δηλαδή οι υπόλοιποι δουλεύουν σωστά ?????

Εμένα δουλεύουν όλα ρολόι!:-D

Δημοσ.
PEBKAC ftw? :o

σίγουρα πάντως όχι πρόβλημα της μητρικής :P

Πολυ ευστοχο....

Αν κοιταξεις λιγο στο ιντερνετ θα δεις οτι παρομοια προβληματα εχουν πολλοι με αυτην την μητρικη.

• Super Moderators
Δημοσ.
Πολυ ευστοχο....

Αν κοιταξεις λιγο στο ιντερνετ θα δεις οτι παρομοια προβληματα εχουν πολλοι με αυτην την μητρικη.

μάλλον με τους drivers έχουν και όχι με την μητρική, γιατί δεν είναι δυνατόν να σου παρουσιάζεται το πρόβλημα μόνο με ένα συγκεκριμένο λειτουργικό...αν είχε πρόβλημα η μητρική θα υπήρχε παντού...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...