Προς το περιεχόμενο

Προβληματικος driver σε ΑSUS P6T Deluxe (X58)

souza_t_alogaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοι φιλοι. Πριν μερικες μερες εκανα αναβαθμιση στον υπολογιστη μου. ΕΙχα βρει σε προσφορα στο You.gr τον i7-920 μονο με 209 ευρω και ειπα να κανω το μεγαλο βημα απο τον υπολογιστη του Γεναρη 2006 (D820-2,8 GHz - πρωτη γενια διπυρηνων). Αν και ειμαι επαγγελματιας της πληροφορικης την εβγαζα τοσο καιρο με το καρβουντιστηρι.

Τεσπα. Μετα απο λιγο ψαξιμο, και επειδη εχω απειρους σκληρους δισκους κατεληξα στο ΑSUS P6T Deluxe (X58). Δυστυχως το συγκεκριμενο motherboard εχει προβληματικους driver για τον ΑΤΑ controller και το e-sata με αποτελεσμα στα windows, οταν ειναι ενεργοποιημενος αυτος ο controller (Marvell 61xx RAID Controller) να μη μπορει το συστημα να κανει shutdown. Οταν πατησετε shutdown στα windows το m/b συνεχιζει να παρεχει ρευμα. Η οθονη ειναι ανοιχτη οπως και ολοι οι ανεμιστηρες κτλ.

Αυτο δεν ισχυει σε Ubuntu Linux οπου ολα δουλευουν τζιτζι.

Δειτε αυτο:

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?board_id=1&model=P6T+Deluxe&id=20081204163846578&page=1&SLanguage=en-us

Η λυση ειναι απενεργοποιηση απο το BIOS η το Device manager του Marvell 61xx RAID Controller με αποτελεσμα να μην εχετε σττο συστημα σας P-ATA και e-sata.

Kαι μιλαμε για μητρικη 300 ευρω!!!! Ελπιζω να λυθει μεσω μιας νεας εκδοσης BIOS η driver.

Για οσους δεν το ξερουν εχει ανακοινωθει απο την ΑSUS ΑSUS P6T Deluxe V2 το οποιο δεν εχει κυκλοφορησει ακομα. Η βασικη του διαφορα ειναι οτι δεν εχει SAS controller (-2 SATA).

ΥΣΤ. Να συμπληρωσω οτι οταν ειναι ενεργοποιημενος ο controller o 3oς πηρυνας ειναι παντα στο 80% απασχολημενος, ενω ο υπολογιστης ειναι ανενεργος.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

άρα δεν είναι προβληματική η μητρική αλλά ο driver...υπομονή λογικά θα βγάλουν νέα έκδοση

Δημοσ.

Οχι δεν εχω επικοινωνησει με την ASUS.

Φοβαμαι παντως οτι μπορει να ειναι προβληματικος ο controller και να μη σωνεται ουτε με BIOS ουτε με driver. Ηδη εχουν βγει 4 update του BIOS αλλα το προβλημα παραμενει.

• Super Moderators
Δημοσ.

αφού λες ότι σε Ubuntu δεν υπάρχει πρόβλημα πως είναι δυνατόν να φταίει ο controller? ο driver θα φταίει λογικά...

Δημοσ.

Αρχικά μια λύση:

Ok I solved my Problem.....everybody who has the problem with the PC not powering off after shutdown.

Try to deactivate the Marvell Storage Controller under Onboard Devices.

When your PC is shuting down correctly have a closer look on the jumpers off your IDE drives.

I had to change my 2 DVD Burners from Master & Slave to Cableselect and that was it.

asus-icons041.gif Edit sip-icon-re.gif

Για οσους δεν το ξερουν εχει ανακοινωθει απο την ΑSUS ΑSUS P6T Deluxe V2 το οποιο δεν εχει κυκλοφορησει ακομα. Η βασικη του διαφορα ειναι οτι δεν εχει SAS controller (-2 SATA).

Δεν ξέρω τι βύσματα έχει η μητρική, αλλά αν έχει SAS βύσματα, υπάρχει καλώδιο που μετατρέπει το 1 SAS σε 4 SATA.

Δημοσ.
Αρχικά μια λύση:

Ok I solved my Problem.....everybody who has the problem with the PC not powering off after shutdown.

Try to deactivate the Marvell Storage Controller under Onboard Devices.

When your PC is shuting down correctly have a closer look on the jumpers off your IDE drives.

I had to change my 2 DVD Burners from Master & Slave to Cableselect and that was it.

asus-icons041.gif Edit sip-icon-re.gif

Δεν ξέρω τι βύσματα έχει η μητρική, αλλά αν έχει SAS βύσματα, υπάρχει καλώδιο που μετατρέπει το 1 SAS σε 4 SATA.

Δυστυχως φιλε αν απενεργοποιησεις τον controller δεν δουλευουν οι IDE συσκευες.

Aυτο με το master και το slave δε δουλευει σε μενα.

Οσον αφορα τα SAS, οι υποδοχες πανω στη μητρικη ειναι πανομοιοτυπες με SATA.

Καθε SAS υποδοχη δεχεται 1 SAS η 1 SATA συσκευη. Οι SAS δισκοι δουλευουν μονο πανω σε SAS controller ενω οι SATA δισκοι δουλευουν και σε SAS.

Δημοσ.

Να επικοινωνήσεις με το support της ASUS και να αναφέρεις το πρόβλημά σου.

Επι της παρούσης είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις.

Δημοσ.
http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=179&l3=815&l4=0&model=2746&modelmenu=1 δεν χρειαζονται αυτα .να το παει πισω.την ξερουν την πατατα που κανανε και βγαλανε καινουργιο.

Και αν το παω πισω δηλ τι θα γινει?

Θα μεινω χωρις υπολογιστη για τοσο καιρο οσο χρειαζεται για να χασω ολες τις προθεσμιες στη δουλεια μου. Δε νομιζω να μου το αντικαταστησουν με αλλο μοντελο.

Εξαλου το V2 δεν εχει κυκλοφορησει ακομα ουτε ξερουμε αν λυνεται το προβλημα που με απασχολει.

Δημοσ.

To ότι βγαίνει νέα version της motherboard δεν σημαίνει τίποτε απολύτως. Αποτελεί ένδειξη και τίποτε παραπάνω.

Πρέπει να επικοινωνήσει με την ASUS και να ζητήσει τεχνική υποστήριξη.

Αναλόγως της απάντησής τους, θα πράξει αναλόγως.

Δημοσ.

Συντοπίτη να ρωτήσω εγώ κάτι? Δίσκους ide έχεις και χρειάζεσαι ενεργοποιημένο τον controler? Αν ναι, σιγά μωρέ, πούλα τους και πάρε sata να ξεμπερδεύεις. Αν μιλάς για συσκευές dvd-r, ακόμα πιο ανώδυνο.

Δημοσ.
Συντοπίτη να ρωτήσω εγώ κάτι? Δίσκους ide έχεις και χρειάζεσαι ενεργοποιημένο τον controler? Αν ναι, σιγά μωρέ, πούλα τους και πάρε sata να ξεμπερδεύεις. Αν μιλάς για συσκευές dvd-r, ακόμα πιο ανώδυνο.

Αγαπητε φιλε,

Η μητρικη εχει πανω 6 SATA και 2 SAS υποδοχες δηλαδη μπορω να βαλω πανω 8 συσκευες SATA. Εχω ηδη 4 σκληρους SATA (ξεφορτωθηκα εναν 250ρη δινοντας τον στην αδερφη μου). Βασικα φοβαμαι οτι και το SAS controller θα μου κανει νερα και θα μεινω στο τελος με 6 SATA μονο (εχω διαβασει ψαχνιντας για να λυσω το προβλημα μου διαφορα κουλα). Αν βαλω πανω 2 οπτικα drive (DVD-RW και DVD-ROM) δε θα μπορω να βαλω αλλον δισκο πανω παρα μονο αν αγορασω καρτα PCI to SATA. Συνηθως αγοραζω εναν δικο ανα εξαμηνο.

Αυτη τη στιγμη εχω 3 συσκευες IDE, εναν δισκο που δεν τον χρησιμοποιω 1 Plextor DVD-RW το οποιο εχω χρυσοπληρωσει και ειναι οτι καλυτερο εχω δει σε recorder και ενα DVD-ROM. Εχω δωσει ενα φορτηγο λεφτα για να παρω τη μπακατελα, γιατι να δωσω ακομα 50+20+? για τα 2 drive και εναν SATA controller?

Βιαστηκα πολυ τελικα απ'οτι καταλαβα. Επρεπε να περιμενω λιγο να στρωσουν τα bugs πριν σταξω το χιλιαρικο για μια απλη αναβαθμιση.

Οσον αφορα αυτο που λεει ο αλλος φιλος, κανονικα εγω δε πρεπει να απευθυνθω στο παλισιο απ'οπου το αγορασα? Νομιζω τα εισαγουν οι ιδιοι και η εγγυηση ειναι του καταστηματος και οχι καποιας αντιπροσωπειας.

Ευχαριστω για το ενδιαφερον.

ΥΣΤ. Δεν ειμαι Λαρισαιος

Δημοσ.

Με το να επικοινωνήσεις εσύ ο ίδιος με την ASUS θα μάθεις από πρώτο χέρι το τί συμβαίνει και το τί μπορεί να γίνει.

Φυσικά και θα πάς και στο μαγαζί.

Αλλά μπορεί με την επικοινωνία με την ASUS να βρεθεί λύση μέσω software ή ρυθμίσεων και να γλιτώσεις περαιτέρω ταλαιπωρία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...