Kostas75 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Στο συγκεκριμένο παιχνίδι (Far Cry 2) ΜΟΝΟ και ενώ στο αρχικό menu όλα πάνε καλά, μετά όταν ξεκινάω να παίξω γεμίζει η οθόνη artifacts (χρωματιστές τελίτσες όλη η οθόνη αρχικά και μετά περίεργα πολύχρωμα τυχαία γεωμετρικά σχήματα!!), τόσο που φτάνουν σε σημείο εκενυριστικό και φυσικά είναι αδύνατον να παίξω έτσι!!! Έχω προσπαθήσει να το κάνω uninstall και πάλι install, αλλά τίποτα. Δοκίμασα επανεγκατάσταση των drivers της nVidia και επίσης μετέπειτα εγκατέστησα τους πρόσφατους drivers που βγήκαν (181.20), αλλά πάλι τα ίδια... Μάλιστα έτυχε (ήταν η ώρα που λένε!) να κάνω και fresh Windows Vista Ultimate x64 intallation (όλα από την αρχή εγκαταστάθηκαν) και μετά ξανά εγκατάσταση του game αλλά τίποτα. Σημειώνω ότι οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι το παίζω άνετα χωρίς κανένα πρόβλημα. Και έχω και "βαριά" παιχνίδια τύπου Crysis, Crysis Warhead, όπως και πολλά άλλα και παίζουν μια χαρά. Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει;;; Αν ναι, please help!! Δεν θέλω, ούτε πρόκειται να αλλάξω την 9800GX2 μου ακόμη (για ένα και μόνο παιχνίδι αποκλείεται!!!), είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη κάρτα σε όλα τα άλλα παιχνίδια!!
Mourgolikos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 H κάρτα σου έχει γνωστά προβλήματα με υπερθέρμανση στην vmem (μνήμη της κάρτας σου) της. Καλό θα ήταν να της βάλεις ramsinks. (Η θερμοκρασία που δείχνει στην κάρτα σου είναι του πυρίνα της, όχι των μνημών της) Από την άλλη αν την έχεις overclock "κατέβασε" την λίγο. Κάνε ένα stress test την κάρτα σου για artifacs με κάποιο πρόγραμμα. ATITool και αυτό εδώ freestone-group.com/video-card-stability-test δεν ξέρω άλλο για 64bit. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις από τις επιλογές του παιχνιδιού να ενεργοποίησεις Vsync και Triple Buffering, καθώς ο συνδυασμός αυτών των δύο μειώνει τις πιθανότητες για artifacts. Απενεργοποιείς το HDR.
DarkHero Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Ειναι θεμα drivers! τι λειτουργικο εχεις πανω!
Kostas75 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 H κάρτα σου έχει γνωστά προβλήματα με υπερθέρμανση στην vmem (μνήμη της κάρτας σου) της. Καλό θα ήταν να της βάλεις ramsinks. (Η θερμοκρασία που δείχνει στην κάρτα σου είναι του πυρίνα της, όχι των μνημών της) Από την άλλη αν την έχεις overclock "κατέβασε" την λίγο. Κάνε ένα stress test την κάρτα σου για artifacs με κάποιο πρόγραμμα. ATITool και αυτό εδώ freestone-group.com/video-card-stability-test δεν ξέρω άλλο για 64bit. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις από τις επιλογές του παιχνιδιού να ενεργοποίησεις Vsync και Triple Buffering, καθώς ο συνδυασμός αυτών των δύο μειώνει τις πιθανότητες για artifacts. Απενεργοποιείς το HDR. Ναι αλλά μόνο σε αυτό το παιχνίδι να έχει πρόβλημα και σε όλα τα άλλα (π.χ. Crysis με σχεδόν όλα Full!) να παίζει άψογα;;... -----Προστέθηκε 11/1/2009 στις 05 : 31 : 46----- Ειναι θεμα drivers! τι λειτουργικο εχεις πανω! Έχω τους τελευταίους drivers της nVidia και το λειτουργικό μου (όπως ανέφερα και στο αρχικό post) είναι τα Windows Vista Ultimate x64.
Mourgolikos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Ξέχασα να σου πω το κλασικό: "Βάλε το τελευταίο patch του παιχνιδιού" Επιδή η κάρτα σου στην ουσία είναι "δύο", ίσως για αυτό το FarCry2 σου κάνει κολπάκια. Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις και παλαιότερους drivers αλλά δεν ξέρω πως θα τα πάνε και με τα άλλα παιχνίδια σου.. Παίξε λίγο και με το control panel της nvidia ενεργοποιώντας απενεργοποιώντας φίλτρα και vsync. Πάντως αυτά τα artifacts είναι κατά 70% από υπερθέρμανση. Δοκίμασε κατώτερες ρυθμίσεις στο FarCry2 (έως και 1024*768 στα low), αν στο κάνει και στα χαμηλά τότε δεν είναι η υπερθέρμανση αλλά κάποια ρύθμιση από το cc της nvidia ή έστω ο driver δεν "έκατσε" καλά. Στα δύο μου posts σου είπα όλες τις πιθανές λύσεις, όρεξη να έχεις να δοκιμάζεις
Kostas75 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Μήπως ήρθε η ώρα (πάλι!) να αλλάξω κάρτα γραφικών λέτε;;... Γιατί αν υπερθερμαίνονται οι μνήμες και σε άλλα παιχνίδια γενικά αυτό είναι πρόβλημα. Τι να το κάνω αν έχω ένα "τέρας" επιδόσεων που δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω; Από την άλλη μεριά μέχρι στιγμής μόνο στο Far Cry 2 αντιμετοπίζω πρόβλημα, δεν έχω παρατηρήσει κάποιο θέμα σε άλλο παιχνίδι και αυτό με κρατάει από το να προχωρήσω σε αλλαγή ακόμη. Γενικά πάντως δεν θέλω, ούτε έχω και το χρόνο να κάθομαι με τις ώρες να ψάχνω για ρυθμίσεις ώστε επιτέλους να παίξει ένα παιχνίδι, θέλω να το εγκαθιστώ και απλά να παίζει αυτόματα όσο καλύτερα μπορεί με ότι έχω...
DarkHero Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Ακου εγω εχω την καινουρια και πολυ γνωστη για τις τρομακτικες επιδοσεις της ASUS 295 gtx . Λοιπον στα ΧP 64 BIT το crysis kai to warhead εχω artifact , πρασινη οθονη και τετοια. Λεω τι γινεται βαζω 3d mark 06 και ολα κομπλε κανενα προβλημα. Κανω format και βαζω vista 64 bit και ολα κομπλε κανενα προβλημα και ειμαι με τρελο oc 675/1450/1150 για καθε μερα! Λοιπον παιξε με τους drivers, βαλε παλιοτερους. Επισης βαλε να τρεξεις vantage kai 3d mark 08 εαν δεν εχεις εκει προβλημα τοτε κατι αλλο φταει , drivers σιγουρα μετα!
outlaw star Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 και πολυ γνωστη για τις τρομακτικες επιδοσεις της ASUS 295 gtx και που να δεις τις δικιές μου επιδόσεις.... :lol:
Kostas75 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Ακου εγω εχω την καινουρια και πολυ γνωστη για τις τρομακτικες επιδοσεις της ASUS 295 gtx . Λοιπον στα ΧP 64 BIT το crysis kai to warhead εχω artifact , πρασινη οθονη και τετοια. Λεω τι γινεται βαζω 3d mark 06 και ολα κομπλε κανενα προβλημα. Κανω format και βαζω vista 64 bit και ολα κομπλε κανενα προβλημα και ειμαι με τρελο oc 675/1450/1150 για καθε μερα!Λοιπον παιξε με τους drivers, βαλε παλιοτερους. Επισης βαλε να τρεξεις vantage kai 3d mark 08 εαν δεν εχεις εκει προβλημα τοτε κατι αλλο φταει , drivers σιγουρα μετα! Οπότε αν και οι επόμενες και οι τελευταίες κάρτες nVidia έχουν παρόμοια προβλήματα στο Far Cry 2 ή σε άλλα παιχνίδια τίθεται θέμα αξιοπιστίας των drivers της εταιρίας. Ρε μήπως να πάω να αγοράσω μία ATI 4870 (ή ακόμη καλύτερα 4870χ2!!) να βάλουμε τους πιο σταθερούς drivers (απ'ότι αποδεικνύεται) της ATI να τελειώνουμε;!;...
DarkHero Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 παρε GTX 295 και μετα ελα να μου πεις για ΑΤΙ....η καρτα ειναι αντε γεια! Απλα τωρα βγηκε η καρτα, εχει δρομο μπροστα της , θα βελτιωθει παρα πολυ αργοτερα!
Arxidamos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Βάλε riva tuner και atittool όπως προαναφέρθηκε και δες τι θερμοκρασίες σου δίνει τόσο σε idle όσο και σε full load κατάσταση, (στρεσάροντάς την με το atitool),αύξησε εάν θες και το ανεμιστήρι γύρω στο 50-60% εάν δεν σε ενοχλεί καλό θα κάνεις ...Δεν νομίζω να ισχυεί αυτό με τις μνήμες, μου φαίνεται τραβηγμένο σενάριο, αν ήταν έτσι θα στο έκανε στο Crysis /Crysis WH, αλλά πότε μην λες πότε... Για να είσαι 100% σίγουρος, αν ξέρεις καλά απο pc, πρόσπαθησε να ακουμπήσεις την κάρτα οταν βρίσκεται σε Load κατάσταση για να δεις κατά πόσο ζεστή είναι...ΠΡΟΣΟΧΗ όμως, αν δεν γνωρίζεις, καλύτερα έναν φίλο που γνωρίζει... Από κει και έπειτα, βάλε το νέο patch του παιχνιδιού,κάνε ένα καλό καθάρισμα απο drivers με το Driver Sweeper, και πέρνα τελευταίους οδηγούς που έβγαλε η NV (για 64bit μην ξεχνιέσαι)... αν είναι δυνατόν να αλλάζουμε κάρτες επειδή πρόκύπτει πρόβλημα σε 1 game.. chillout!
Kostas75 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 παρε GTX 295 και μετα ελα να μου πεις για ΑΤΙ....η καρτα ειναι αντε γεια! Απλα τωρα βγηκε η καρτα, εχει δρομο μπροστα της , θα βελτιωθει παρα πολυ αργοτερα! Και επαναλαμβάνω την ερώτηση με λίγο διαφορετικά λόγια: Τι να την κάνω την super κάρτα αν η υποστήριξη σε drivers είναι "μάπα το καρπούζι" και έχω artifacts σε παιχνίδια!! Θα πρέπει να τρελαίνομαι μήπως και βρω καμιά ρύθμιση που να παίζει το παιχνίδι χωρίς προβλήματα;; Να μου λείπει! Ούτε την διάθεση έχω για κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον ούτε το χρόνο.. Απ'ότι φαίνεται οι "Detonator" (ATI) είναι πιο σταθεροί από τους "Forceware" (nVidia) στα παιχνίδια. -----Προστέθηκε 14/1/2009 στις 12 : 23 : 53----- Βάλε riva tuner και atittool όπως προαναφέρθηκε και δες τι θερμοκρασίες σου δίνει τόσο σε idle όσο και σε full load κατάσταση, (στρεσάροντάς την με το atitool),αύξησε εάν θες και το ανεμιστήρι γύρω στο 50-60% εάν δεν σε ενοχλεί καλό θα κάνεις ...Δεν νομίζω να ισχυεί αυτό με τις μνήμες, μου φαίνεται τραβηγμένο σενάριο, αν ήταν έτσι θα στο έκανε στο Crysis /Crysis WH, αλλά πότε μην λες πότε... Για να είσαι 100% σίγουρος, αν ξέρεις καλά απο pc, πρόσπαθησε να ακουμπήσεις την κάρτα οταν βρίσκεται σε Load κατάσταση για να δεις κατά πόσο ζεστή είναι...ΠΡΟΣΟΧΗ όμως, αν δεν γνωρίζεις, καλύτερα έναν φίλο που γνωρίζει... Από κει και έπειτα, βάλε το νέο patch του παιχνιδιού,κάνε ένα καλό καθάρισμα απο drivers με το Driver Sweeper, και πέρνα τελευταίους οδηγούς που έβγαλε η NV (για 64bit μην ξεχνιέσαι)...αν είναι δυνατόν να αλλάζουμε κάρτες επειδή πρόκύπτει πρόβλημα σε 1 game.. chillout! Φίλε μου δεν άλλαξα φυσικά ακόμη κάρτα γραφικών, γιατί, όπως λες και εσύ, σιγά μη το κάνω για ένα και μόνο παιχνίδι. Αλλά γενικά υπάρχουν πολλές αναφορές για προβληματικούς drivers της nVidia με διάφορα παιχνίδια αν ψάξεις στο Internet και αυτό είναι τουλάχιστον εκνευριστικό τελικά. Και η ATI έχει προβλήματα αλλά τουλάχιστον οι άνθρωποι συνήθως τα λαμβάνουν υπόψιν τους και σε 1-2 releases των επόμενων drivers διορθώνουν το θέμα. Έχω περάσει και από ATI και έχω εμπειρία και από εκεί. Τελοσπάντων, αν παρατηρήσω έστω και σε ένα ακόμη καινούριο παιχνίδι πάλι artifacts, τότε ίσως αρχίσω όμως να σκέφτομαι σοβαρά την αλλαγή σε ATI πλέον.. Τώρα σχετικά με τις συμβουλές σου για το εν λόγο παιχνίδι, φυσικά και κατέβασα το τελευταίο patch και το εγκατέστησα αλλά πάλι τα ίδια. Φυσικά και έχω "ακουμπήσει" τη κάρτα όταν είμαι μέσα στο παιχνίδι και δεν μπορώ να πω ότι είναι και τόσο ζεστή! Μπορώ να σου πω ότι στο Crysis με όλα full ήταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πιο ζεστή και έκανε και πολύ περισσότερο θόρυβο ο ανεμιστήρας της κάρτας, παρ'όλα αυτά χωρίς artifacts εντέλει στο συγκεκριμένο super παιχνιδάκι!! Πιστεύω ότι κάτι παίζει με το συγκεκριμένο παιχνίδι σε συνδυασμό με την 9800GX2 ίσως ή και γενικά με κάποιες κάρτες nVidia( μήπως;;.. Τι να πω...
Arxidamos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Ωραία.. να σ πώ από PSU πώς πάμε; τραβάει ε; Επίσης, το game στο έφερε ο θείος;; αν ναι για δοκίμασε καμία άλλη έκδοση/p@tch ... Απόκει και έπειτα, τους 181.20 τους πέρασα και στην δικιά μου GTX280 και σε φίλους με 9800GX2/9800GTX+ χωρίς να παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα στην συμπεριφορά με τα games + του FC2..μάλλον κάποιο conflict παίζει..
fearwhatnow Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Γεια σας.Το προβλημα που αντιμετωπιζεις ειναι απο αυτα που εχω ψαξει ενδελεχως και αντιμετωπισα και εγω με την 8800gt.Καποια παιχνιδια οπως το test drive unlimited,το pes2008+2009,το farcry2,το gears of war και μερικα αλλα δεν τα πανε καλα με το memory clock οταν αυτο ειναι χρονισμενο σε Mhz μεγαλυτερα απο τα stock της καρτας.Αν λοιπον η καρτα σου ειναι π.χ. στα 950 κατεβασε τη στα 900 με riva tuner και το προβλημα θα λυθει αμεσως.Επισης φτιαξε ξεχωριστα profiles και ρυθμισε το ανεμιστηρακι στο 70% και πιο πανω αν θελεις οταν οι θερμοκρασια φτανει στους 80.Το προβλημα εχει συζητηθει εκτενως και σε ξενα forums και η αληθεια ειναι οτι ακομη και τωρα πολλοι δεν ακολουθουν τη λυση αυτη θεωρωντας το προβλημα των drivers και δεν ξερω και εγω τι αλλο. Συμπερασμα: Η λυση στο προβλημα ειναι η παραπανω,ειναι ευκολη και γλυτωνεις μια και καλη με τα artifacts!
Kostas75 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Ωραία.. να σ πώ από PSU πώς πάμε; τραβάει ε; Επίσης, το game στο έφερε ο θείος;; αν ναι για δοκίμασε καμία άλλη έκδοση/p@tch ... Απόκει και έπειτα, τους 181.20 τους πέρασα και στην δικιά μου GTX280 και σε φίλους με 9800GX2/9800GTX+ χωρίς να παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα στην συμπεριφορά με τα games + του FC2..μάλλον κάποιο conflict παίζει.. PSU έχω το Zalman 850 Watts. Πιστεύεις ότι μπορεί να φταίει και αυτό;;.. Θα μπορούσα να το πιστέψω πιο εύκολα αν είχα παρατηρήσει το πρόβλημα και σε άλλα παιχνίδια. Το θέμα με την έκδοση/p@tch το ψάχνω και εγώ αυτές τις μέρες! -----Προστέθηκε 15/1/2009 στις 01 : 50 : 02----- Γεια σας.Το προβλημα που αντιμετωπιζεις ειναι απο αυτα που εχω ψαξει ενδελεχως και αντιμετωπισα και εγω με την 8800gt.Καποια παιχνιδια οπως το test drive unlimited,το pes2008+2009,το farcry2,το gears of war και μερικα αλλα δεν τα πανε καλα με το memory clock οταν αυτο ειναι χρονισμενο σε Mhz μεγαλυτερα απο τα stock της καρτας.Αν λοιπον η καρτα σου ειναι π.χ. στα 950 κατεβασε τη στα 900 με riva tuner και το προβλημα θα λυθει αμεσως.Επισης φτιαξε ξεχωριστα profiles και ρυθμισε το ανεμιστηρακι στο 70% και πιο πανω αν θελεις οταν οι θερμοκρασια φτανει στους 80.Το προβλημα εχει συζητηθει εκτενως και σε ξενα forums και η αληθεια ειναι οτι ακομη και τωρα πολλοι δεν ακολουθουν τη λυση αυτη θεωρωντας το προβλημα των drivers και δεν ξερω και εγω τι αλλο.Συμπερασμα: Η λυση στο προβλημα ειναι η παραπανω,ειναι ευκολη και γλυτωνεις μια και καλη με τα artifacts! Χμ! Ενδιαφέρουσες οι προτάσεις σου! Θα προσπαθήσω να ασχοληθώ λίγο όταν έχω χρόνο. Απαράδεκτο πάντως το φαινόμενο που περιγράφεις στη κάρτα.. Έχω την έκδοση της MSI. Πιστεύεις αν είχα π.χ. Asus δεν θα είχα πρόβλημα; Δηλαδή μπορεί να φταίει και η ποιότητα ψυκτρών, fan κτλ. στην MSI έκδοση που στην Asus έκδοση να είναι καλύτερα;;...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.