Προς το περιεχόμενο

Χαμηλή ταχύτητα Conn-x μετά από αλλαγή router...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω conn-x στα 4mb και όσο είχα το Speedtouch 585i όλα ήταν μια χαρά. Είχα ακριβώς 4.1 ταχύτητα. Κάποια στιγμή αναγκάστηκα να το κόψω και όταν ενεργοποίησα ξανά τη σύνδεση υπήρχαν κάποια τεχνικά προβλήματα με το Speedtouch και χθες ήρθαν τεχνικοί από τον ΟΤΕ και μου άλλαξαν router και μου έδωσαν Baudtec. Από χθες είναι η πρώτη φορά που πιάνω χαμηλότερη ταχύτητα. Ενώ είναι στα 4mb η σύνδεσή μου, τώρα πιάνει το πολύ 2mb αν είμαι τυχερός. Τι μπορεί να φταίει και πού μπορώ να απευθυνθώ για να διορθωθεί το πρόβλημα? Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω ώστε να βελτιώσω την ταχύτητα μόνος μου?

Δημοσ.

Δε θα βγάλω πόρισμα ότι στάνταρ φταίει το router για την πτώση της ταχύτητάς σου.Μπορούν κάλλιστα να φταίνε και άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν με τη γραμμή σου.Το μόνο σίγουρο είναι ότι σου πήραν πίσω ένα πολύ καλό router και σου έδωσαν μια μούφα και μισή(κι εγώ Baudtec έχω).Αν ήξερες πόσο καλύτερο ποιοτικά είναι το Speedtouch από το Baudtec,θα τους είχες πλακώσει στις φάπες τους τεχνικούς που ήρθαν.

Πραγματικά δε μπορώ να φανταστώ γιατί έκαναν αυτή την αλλαγή...Αν γνωρίζει κάποιος να σου πει τι ενέργειες μπορείς να κάνεις,μήπως και το ξαναπάρεις πίσω ας μιλήσει,γιατί εγώ δε γνωρίζω.

-----Προστέθηκε 11/1/2009 στις 03 : 24 : 11-----

Επειδή μάλλον διάβασα πολύ στα γρήγορα το post σου και δεν έδωσα σημασία στο

υπήρχαν κάποια τεχνικά προβλήματα με το Speedtouch

Αν εννοείς ότι έβγαλε πρόβλημα το Speedtouch,τότε προφανώς κι έπρεπε να αλλαχτεί.Κατά τα λοιπά,ισχύει ότι είναι η μέρα με τη νύχτα το Speedtouch με το Baudtec.

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι πριν 1 μήνα η ταχύτητα δεν είχε κανένα πρόβλημα. Γι' αυτό το λόγο υποψιάζομαι κι εγώ το Baudtec γιατί όσο είχα το speedtouch δεν είχα πρόβλημα. Δεν μπορώ να φανταστώ κι άλλο λόγο γιατί πριν ένα μήνα να έχω full ταχύτητα και με το που μου αλλάζουν router να σέρνεται. Το μοναδικό πράγμα που έχει αλλάξει είναι το router. Οι γραμμές του τηλεφώνου και γενικά τα πάντα είναι το ίδιο.

Θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο...τα router έχουν κάποια εγγύηση? Το speedtouch το έχω 10 μήνες περίπου. Δεν έπρεπε να το αντικαταστήσουν με SpeedTouch αντί για BaudTec? Δεν έπρεπε να ρωτήσουν τουλάχιστον αν το θέλω το τελευταίο?

Κάτι άλλο...παίζει κατά την ενεργοποίηση της παλιάς σύνδεσης να μου άλλαξαν ταχύτητα?

Δημοσ.

Δες στο http://my.otenet.gr/ σε ποιο πρόγραμμα είσαι ή πάρε τηλ να σου πουν οι ίδιοι σε ποια ταχύτητα σ'έχουν.Πολλούς τους έχουν αλλάξει ταχύτητα χωρίς να ενημερώσουν.Κι αν είσαι στα 4mbps τελικά,δεν έχεις παρά να το δηλώσεις βλάβη.

Τα routers τα αλλάζουν με ό,τι έχουν διαθέσιμο στις αποθήκες τους τη δεδομένη στιγμή.Και συνήθως έχουν Sagem,Baudtec,Phillips.Πιο σπάνιο είναι το Spedtouch.Άσε που όταν έφεραν τα Speedtouch 585i v7 πριν λίγους μήνες,πλάκωσε ο κόσμος στα oteshop και τα τσίμπησε για να απαλλαχτεί απ'τις παραπάνω μουφίτσες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...