_spirit_ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Θέλω να φτιάξω ένα νέο desktop για βαριά χρήση (επεξεργασία εικόνας, προγραμματισμός κτλ) και πού και πού κανένα παιχνιδάκι (τύπου nfs και fs). Θα τρέχει και windows και linux. Πώς σας φαίνονται τα παρακάτω; CoolerMaster Haf 932 Black, 139 ευρώ Intel Core I7-920 (s1366, 2.66 GHz, Cache 8MP, Box) , 275 ευρώ Asus P6T Deluxe (s1366, DDR3, X58) , 290 ευρώ GEIL GV36GB1333C9TC DDR3 6GB (3X2GB) VALUE PC10600 1333MHZ TRIPLE CHANNEL KIT, 145ευρώ (Το επόμενο δίμηνο θα πάρω μάλλον άλλη μια τέτοια τριπλέτα) SAPPHIRE RADEON HD4870 1GB DDR5 PCI-E TV-OUT RETAIL , 235 ευρώ (αυτήν την στιγμή έχω 17αρα οθόνη, τέλη του επόμενου μήνα υπολογίζω να πάρω 22αρα ή 24άρα οθόνη) Σκληρός δίσκος: Υπάρχει ένας WD 640 ήδη που θα τον βάλω πάνω και σκέφτομαι για ακόμα έναν ίδιο Raid 0-1 δεν νομίζω πώς θα κάνω, μιας και στον ένα δίσκο θέλω να βάλω linux και στο άλλο windows και λογικά δε γίνεται raid) WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA, 56 ευρώ DVR-RW: LG GH22LS30 DVDRW + / - (Bulk, Sata 22X, LS, Black) , 20 ευρώ Floppy με card reader: TEAC 3.5" Μαύρο (IDE) με 7 in 1 Card Reader, 25 ευρώ MSI PC60G-F WIRELESS 11G TURBO G PCI CARD , 20ευρώ ENERMAX EPR625AWT PRO82+ 625W, 94 ευρώ ή Enermax PSU EMD625AWT MODU82 + 625W 114,49 Σύνολο με τοακριβό τροφοδοτικό 1320 ευρώ. Προτείνετε να αλλάξω κάτι και να παραμείνω στην ίδια τιμή, άντε το πολύ 1350!!! Προτάσεις όσον αφορά την κάρτα γραφικών, δεκτές, μιας και αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα σε ati και nvdia, κυρίως όσον αφορά την υποστήριξη linux. Διαβάζω βέβαια ότι πλέον η ATI βελτιώνεται και έχει καλούς drivers... Ευχαριστώ
pabou13 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 καλυτερα αυτο το τροφοδοτικο γι'αυτα τα χρημματα
drm Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Ένας Phenom / Core Quad και μία 4850 είναι υπεραρκετά για οποιεσδήποτε γλώσσες προγραμματισμού (ανοιχτές όλες μαζί κιόλας) και δεν θα έχουν πρόβλημα και στο photoshop - εκτός και εάν έχεις να κάνεις με πάρα πολυ μεγάλες εικόνες... Από εκεί και πέρα τα λεφτά είναι δικά σου...
_spirit_ Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 καλυτερα αυτο το τροφοδοτικο γι'αυτα τα χρημματα Ok, thanks, το σκεφτόμουν κι αυτό αλλά νομίζω ότι η enermax είναι πιο αξιόπιστη σαν εταιρεία. Ένας Phenom / Core Quad και μία 4850 είναι υπεραρκετά για οποιεσδήποτε γλώσσες προγραμματισμού (ανοιχτές όλες μαζί κιόλας) και δεν θα έχουν πρόβλημα και στο photoshop - εκτός και εάν έχεις να κάνεις με πάρα πολυ μεγάλες εικόνες... Από εκεί και πέρα τα λεφτά είναι δικά σου... Βασικά, δε δουλεύω photoshop, αλλά δουλεύω matlab και ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί opengl, c++ και tcl/tk. Τα datasets που δουλεύω είναι πολύ μεγάλα και απαιτείται ισχύ (ταυτόχρονη επεξεργασία πολλών εικόνων). Σκέφτομαι ακόμα και 4870Χ2, να φανταστείς. Λεφτά δεν περισεύουν, απλά θέλω να έχω ένα γρήγορο/αξιόπιστο σύστημα που δε θα αγκομαχάει.
pabou13 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Ok, thanks, το σκεφτόμουν κι αυτό αλλά νομίζω ότι η enermax είναι πιο αξιόπιστη σαν εταιρεία. H συγκεκριμενη σειρα (Τoughpower) ειναι απο τις πιο αξιοπιστες που εχουν φτιαχτει απο την Thermaltake. Tα Toughpower κατασκευαζoνται στο ιδιο εργοστασιο (C.W.T) που κατασκευαζoνται και τα Corsair (εκτος της σειρας ΗΧ η οποια φτιαχνεται απο την Seasonic)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Σκέφτομαι ακόμα και 4870Χ2, να φανταστείς. nah, δεν αξίζει...μια χαρά είσαι με την 4870
_spirit_ Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Ευχαριστώ για τις συμβουλές, περιμένω αύριο το rig για το pc (cpu, mobo, psu, dvd-rw και floppy/card reader) και ελπίζω την αν όχι αύριο έστω την Παρασκευή να παραλάβω (κουτί, gpu, pci wireless και μνήμες). Άλλαξα το τροφοδοτικό σε αυτό PC Power & Cooling 750W Silencer Black και αντί για την sapphire Ati 4870 1gb πήρα την Gigabyte έκδοση, μιας και η πρώτη εξαντλήθηκε. Ελπίζω όλα να πάνε καλά, θα σας πω τις εντυπώσεις μου μόλις το "στήσω".
Dante80 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Πάντως πρέπει να το αναφέρω αυτό, το τροφοδοτικό που διάλεξες είναι εντελώς αναντίστοιχο με την πραγματική κατανάλωση που θα έχει το σύστημα σου, ακόμα και σε ακραίες συνθήκες που φυσικά δεν θα φτάσεις ποτέ λόγω χρήσης. Αφού το πήρες όμως, μεγειές, καλοφάγωτα όλα...^^
_spirit_ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Πάντως πρέπει να το αναφέρω αυτό, το τροφοδοτικό που διάλεξες είναι εντελώς αναντίστοιχο με την πραγματική κατανάλωση που θα έχει το σύστημα σου, ακόμα και σε ακραίες συνθήκες που φυσικά δεν θα φτάσεις ποτέ λόγω χρήσης. Αφού το πήρες όμως, μεγειές, καλοφάγωτα όλα...^^ Thanks Dante, σκέφτηκα το τροφοδοτικό θα είναι μια επένδυση και ότι αργότερα θα μου επιτρέπει μελλοντικές αναβαθμίσεις, όπως την προσθήκη 2ης κάρτας γραφικών κτλ,κτλ. Επίσης στο μηχάνημα θα βάλω 3 δίσκους τελικά. Ε, τα έβαλα σε ένα online πρόγραμμα όλα όσα (ΘΑ) έχω στο μηχάνημα και μου βγήκαν πάνω από 750 watt. Σίγουρα βέβαια θα καταναλώνει πολύ ρεύμα το άτιμο, αλλά φαντάζομαι δεν καταναλώνει πάντα 750watt αλλά μόνο όσα απαιτείται να δώσει, (ή λέω βλακείες και θα πληρώνω τσάμπα κερατιάτικα στη ΔΕΗ Ξέρω, ρωτάω αργά.
Dante80 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3413 http://archive.atomicmpc.com.au/forums.asp?s=2&c=7&t=9354&p=0 Μάλλον σε κορόιδεψαν man. To σύστημά σου, με 3 δίσκους και σε βαριά επεξεργασία θα δυσκολευτεί τρομερά να περάσει τα 350watt πραγματικής κατανάλωσης...για Xfire, πρόσθεσε περίπου 100watt...δλδ 450 σύνολο. Έχε υπόψιν σου επίσης, πως αυτά τα νούμερα είναι πολύ δύσκολο να τα πιάσεις με κανονική χρήση, και αναφέρονται σε 100% stress ταυτόχρονα δίσκων, μνήμης, CPU και GPU... Μην χαλιέσαι πάντως, το PCP&P είναι ποιοτικότατο τροφοδοτικό, το οποίο εννοείται πως θα σε καλύψει απόλυτα για πολλά χρόνια.
tmjuju Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Καλή διασκέδαση και καλό μεράκι! Από σπόντα … και εγώ είχα μπλέξει με Matlab αυτές τις μέρες…
_spirit_ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3413http://archive.atomicmpc.com.au/forums.asp?s=2&c=7&t=9354&p=0 Μάλλον σε κορόιδεψαν man. To σύστημά σου, με 3 δίσκους και σε βαριά επεξεργασία θα δυσκολευτεί τρομερά να περάσει τα 350watt πραγματικής κατανάλωσης...για Xfire, πρόσθεσε περίπου 100watt...δλδ 450 σύνολο. Έχε υπόψιν σου επίσης, πως αυτά τα νούμερα είναι πολύ δύσκολο να τα πιάσεις με κανονική χρήση, και αναφέρονται σε 100% stress ταυτόχρονα δίσκων, μνήμης, CPU και GPU... Μην χαλιέσαι πάντως, το PCP&P είναι ποιοτικότατο τροφοδοτικό, το οποίο εννοείται πως θα σε καλύψει απόλυτα για πολλά χρόνια. Ωραία, την "πάτησα", με "κορόιδεψε" η σελίδα, (δεν το παίρνω προσωπικά). http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp. Αυτό εδώ χρησιμοποίησα και άφησα και τον επεξεργαστή στο 90% load κτλ, ώστε in any case να είμαι καλυμένη. Well, δεν πειράζει όμως, θα είναι τουλάχιστον ποιοτικό και πιστεύω πώς όπως λες και εσύ θα με καλύψει για πολλά χρόνια. Καλή διασκέδαση και καλό μεράκι!Από σπόντα … και εγώ είχα μπλέξει με Matlab αυτές τις μέρες… Thanks, καλό κουράγιο και σε σένα, η Matlab δεν είναι τπτ (βέβαια αν ξέρεις και αντικειμενοστραφή προγραμματισμό απλά καταντάει εκνευριστική!)
Dante80 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Χμ...περίεργο μου φαίνεται...ορίστε το σύστημά σου σε loads.. Για να βρεις πάνω κάτω την πραγματική κατανάλωση, πολλαπλασίασε το προτεινόμενο νούμερο (560) με το μέσο efficiency που δίνει για το τροφοδοτικό (το standard είναι 80% efficiency @100%load) και θα δεις πως η κατανάλωσή σου προβλέπεται να είναι 450watt max. Και αυτό, με 2 κάρτες γραφικών, και full load παντού... Πάντως όπως σου είπα δεν πειράζει, το τροφοδοτικό που επέλεξες είναι λίγο τσουχτερό, αλλά από τα καλύτερα seasonic της αγοράς...δες το σαν επένδυση.
_spirit_ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Χμ...περίεργο μου φαίνεται...ορίστε το σύστημά σου σε loads.. Για να βρεις πάνω κάτω την πραγματική κατανάλωση, πολλαπλασίασε το προτεινόμενο νούμερο (560) με το μέσο efficiency που δίνει για το τροφοδοτικό (το standard είναι 80% efficiency @100%load) και θα δεις πως η κατανάλωσή σου προβλέπεται να είναι 450watt max. Και αυτό, με 2 κάρτες γραφικών, και full load παντού... Πάντως όπως σου είπα δεν πειράζει, το τροφοδοτικό που επέλεξες είναι λίγο τσουχτερό, αλλά από τα καλύτερα seasonic της αγοράς...δες το σαν επένδυση. Xmm, ευχαριστώ για τον κόπο που έκανες (well, είχα βάλει και 3 dimms μνήμης ακόμα, και ένα dvd rom, και κάτι pci, ε μαζεύονται, (ίσως μάλιστα να είχα βάλει και 2 4870x2!!! (εντάξει, απειροελάχιστη πιθανότητα να τη βάλω ποτέ απάνω, αλλά λέμε τώρα)). Δεν ήξερα όπως ότι πρέπει να πολλαπλασιάσω το αποτέλεσμα με το efficiency του psu.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.