Προς το περιεχόμενο

Ταχύτητα... για κλάμματα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Εχω adsl με forthnet. Μέχρι χθες η ταχύτητα της γραμμής στις μετρήσεις μου έδειχνε στο downloading πάνω απο 5mbs. Ξαφνικά το ιντερνετ άρχισε να σέρνεται και η ταχύτητα με τά απο πολλές μετρήσεις δεν ξεπρνά τα 320 kbs. Το παράξενο είναι πως και απο laptop που συνδέω ασύρματα συμβαίνει το ίδιο. Παρεπιπτόντως έχω το D-Link G624T. Υπόψιν ότι στο laptop έχω τα vista και στο desktop τα XP.

Τι μπορεί να συμβαίνει; κάποια ιδέα κανείς;;;

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κατέβαζες με 5 mb/s;;;Υπάρχει Έλληνας που κατεβάζει με τέτοια ταχύτητα;Εγώ μια φορά είδα 1 και κόντεψα να κατουρηθώ πάνω μου απο την χαρά μου.Πάρε τηλέφωνο τον πάροχο σου για τέτοια προβλήματα...'ισως να γίνονται εργασίες.

Δημοσ.

Φίλε μου, όχι βέβαια....

ο μετρητής που δείχνει τις ταχύτητες upload & download λέω πόσο έγραφε .... και τι γράφει τώρα... Το ανώτερο που έχω πιάσει στο κατέβασμα ειναι γύρω στα 750kb/s. Αλλα αυτό με μετρητή να δείχνει 6mb/sec. Τώρα που δείχνει αυτό που ΄δείχνει ειναι σαν να έχω μια απλή pstn γραμμή. Για downloading... δεν το συζητάω... άστο... Ομως το π΄ροβλημα δεν΄πρέπει να είναι στον πάροχο, γιατί το msn πχ, δουλευέι τέλεια... και κάμερα και φωνή... Μιας και έχω κάνει πολλύς ελέγχους για ιούς, trojan και λοιπά... πιθανολογώ μήπως εχω ενργοποιήσει κάτι στον router κατα λάθος....

....καμιά βοήθεια κανένας;;;;;;

Δημοσ.

Έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα κ εγώ από χτες. Οπότε φαίνεται οτι η Forthnet στην Αλεξ/πολη έκανε το θαύμα της πάλι....

Επίσης από χτες έχω πρόβλημα και με το skype που αρνείται πεισματικά να καλέσει σταθερούς αριθμούς σε δίκτυα εκτός ΟΤΕ. Δεν ξέρω αν κ αυτό είναι λόγο forthnet.

Δημοσ.
Κατέβαζες με 5 mb/s;;;Υπάρχει Έλληνας που κατεβάζει με τέτοια ταχύτητα;Εγώ μια φορά είδα 1 και κόντεψα να κατουρηθώ πάνω μου απο την χαρά μου.Πάρε τηλέφωνο τον πάροχο σου για τέτοια προβλήματα...'ισως να γίνονται εργασίες.

Για δες εδω και ετοιμασου για κατουρημα μεγαλε........... ;)

Δημοσ.

Εξηγησε το μου λίγο καλύτερα αυτό γιατί δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα καλά.Κατεβάζεις με 20?Βοήθα με και μένααααααααα!!!!!!!!!!

Δημοσ.

για του λόγου το αληθές...

TCP/Web100 Network Diagnostic Tool v5.2.1e

click START to begin

11/01/2009 13:13:53

Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done

running 10s outbound test (client to server) . . . . . 867.55Kb/s

running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 325.19kb/s

Your PC is connected to a Cable/DSL modem

για το 867 δεν παραπονιέμαι.... αλλα το άλλο θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον 5mb/s. Eδώ που τα λέμε κι αυτό λίγο είναι μιας και μεσα στον router βλέπω πως καρφώνει στα 12mb/s....

Alexnet... μιας και είμαστε και πατριωτάκια... κάνε μια μέτρηση και δημοσίυεσε την εδω σε παρακαλώ...

Δημοσ.

click START to test

11/01/2009 13:55:53

running 10s outbound test (client to server) . . . . . 566.96Kb/s

running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 1.00Mb/s

Information: Other network traffic is congesting the link

Εγώ καλά είμαι;

Δημοσ.

για χιλιάρα γραμμή, καλά είσαι.... για πιο μεγάλη... χάλια μαύρα!

πάντως εγώ υποτίθεται πως ειμαι στο ιδιόκτητο δίκτυο και με 24άρα παρακαλώ.... οπότε καταλαβαίνεις για τι χάλια μιλάμε τώρα....

Δημοσ.

Βασικα μη τρελαινεστε. Αυτα ειναι πρωινα speedtests, το απογευμα ακομη και εγω κατεβαζω με 2mbit. Για να εχετε ομως καλο ιντερνετ πρεπει το μηχανημα σας να ειναι καθαρο απο spywares και malwares επειδη ολα αυτα στελνουν στοιχεια στο Internet και καταναλωνουν τσαμπα πορους. Στην αρχη κατεβαζα με 16mbits, αλλα με κατι καλα tweaks το ειχα φτασει στα 22.800 και κλειδωνω σχεδον 24. Εξαρταται και με το ρουτερ βεβαια. Τα Linksys ειναι τα πιο γρηγορα και ευελικτα που εχω δουλεψει

Δημοσ.
για χιλιάρα γραμμή, καλά είσαι.... για πιο μεγάλη... χάλια μαύρα!

πάντως εγώ υποτίθεται πως ειμαι στο ιδιόκτητο δίκτυο και με 24άρα παρακαλώ.... οπότε καταλαβαίνεις για τι χάλια μιλάμε τώρα....

Στην On Telecoms είμαι και πιάνω (βλέποντας το μέσα απο το ρούτερ)

Up Stream : 979 (Kbps.)

Down Stream : 7936 (Kbps.)

Operation Data Upstream Downstream

Noise Margin 11 dB 9 dB

Attenuation 10 dB 21 dB

Tόσο χάλια είμαι ρε παιδιά;

Δημοσ.

click START to begin

11/01/2009 14:56:31

running 10s outbound test (client to server) . . . . . 866.25Kb/s

running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 372.94kb/s

Δημοσ.

Παντως και εγω με forthnet στη Λαρισα εχω προβλημα εδω και 3 μερες...το αστειο ειναι οτι πριν λιγο καιρο μου ηρθε ο πρωτος λογαριασμος και πηγα και τον πληρωσα στις 8 του μηνα.Εκεινο το βραδυ ειναι που αρχισε το προβλημα...και σκεφτηκα οτι 2 μηνες τωρα ηταν κατι σα να με καλοπιανανε (για να πω "καλα εκανα που εβαλα forthnet") και τωρα πια εγινα αλλος ενας πελατης :P

edit:το πιο αστειο ειναι σε τι ταχυτητα συγχρονιζει το ρουτερ....

Statistics Downstream Upstream

Line Rate 20170 Kbps 1021 Kbps

Attainable Line 22656 Kbps 1245 Kbps

Noise Margin 6.5 dB 13.1 dB

Line Attenuation 17.5 dB 8.3 dB

Output Power 18.2 dBm 12.4 dBm

φυσικα ολα αυτα ειναι καθαρα πλασματικα...ουτε κατα διανοια τετοιες ταχυτητες......70kbs μεγιστο εχω...

edit2:απο οτι βλεπω κανουν εργασιες αλλα καμια σχεση με Λαρισα...

H Forthnet, επιθυμεί να ενημερώσει τους συνδρομητές της ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ, θα πραγματοποιηθούν τεχνικές εργασίες στο δίκτυό του από την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 10 Ιανουαρίου, κατά τις ώρες 00:00 πμ. - 07:00 πμ στα Α/Κ Καλαμάτας, Αιγίου, Πύργου και Κορίνθου, όπου ενδέχεται να επηρεαστούν οι υπηρεσίες internet και τηλεφωνίας των συνδρομητών ιδιόκτητου δικτύου Forthnet.

Επίσης, εργασίες θα πραγματοποιηθούν:

-Το Σάββατο 10 Ιανουαρίου, κατά τις ώρες 00.00-06.00 π.μ. στο Α/Κ Αχαρνές, όπου ενδέχεται να επηρεαστούν οι υπηρεσίες internet των συνδρομητών Forthnet.

-Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου, κατά τις ώρες 00.00-06.00 π.μ. στα Α/Κ Γλυφάδας και Ασπρόπυργου, όπου ενδέχεται να επηρεαστούν οι υπηρεσίες internet των συνδρομητών Forthnet.

-Τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, κατά τις ώρες 00.00-06.00 π.μ. στο Α/Κ Αμπελόκηπων, όπου ενδέχεται να επηρεαστούν οι υπηρεσίες internet των συνδρομητών Forthnet.

Την Τρίτη 13 Ιανουαρίου, κατά τις ώρες 01:00 π.μ. - 06:00 π.μ. στο Α/Κ Σκαγιοπούλειο, κατά το διάστημα 06:00 π.μ. - 06:30 π.μ. στα Α/Κ Κνωσός, Αριάδνη, Θέρισσος και στις 7:00 π.μ στο Α/Κ Δάφνης, όπου ενδέχεται να επηρεαστούν οι υπηρεσίες internet και τηλεφωνίας των συνδρομητών ιδιόκτητου δικτύου Forthnet.

Δημοσ.

δικιά μου μέτρηση:

click START to begin

11/01/2009 17:11:14

running 10s outbound test (client to server) . . . . . 861.02Kb/s

running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 272.12kb/s

Information: Other network traffic is congesting the link

click START to re-test

μέτρηση Alexnet:

click START to begin

11/01/2009 14:56:31

running 10s outbound test (client to server) . . . . . 866.25Kb/s

running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 372.94kb/s

Απ ότι βλέπω και ο alexnet έχει τις ίδιες μετρήσεις με μένα. Αρα το πρόβλημα είναι τουλάχιστον τοπικό... και όχι μόνο δικό μου...

είναι μια παρηγοριά κι αυτό....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...