Προς το περιεχόμενο

Msi 4850 θορυβος απο πυκνωτη?

gbras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Εβαλα χτες στο συστημα μου την παραπανω καρτα και τωρα ακουγεται ενας υψισυχνος ηχος ο οποιος οταν παιζω με τα παραθυρα διακοπτεται αλλα αν δεν κανω κατι ειναι συνεχης. Το εχει παρατηρησει κανεις αλλος στην καρτα γραφικων του? Υπαρχει περιπτωση να ειναι και απο το τρφοδοτικο ( Thermatake 550w) αλλα δε νομιζω...

Να σημειωσω οτι οταν εχω μαυρο η σκουρο τελος παντων background δεν ακουγεται αυτος ο ηχος...

Δημοσ.

Δεν έχεις CRT οθόνη να υποθέσω... Και ναι, υπάρχει περίπτωση να τσιρίζει το τροφοδοτικό αλλά αυτό με το σκούρο φόντο κάρτα γραφικών μυρίζει. Στίσε αυτί προσεκτικό και δοκίμασε την κάρτα σου και σε ένα άλλο σύστημα ;)

Δημοσ.

Τα πηνία κάνουν θόρυβο, όχι οι πυκνωτές (πολύ σπάνια).

Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάτι το ανησυχητικό.

Συνήθως τσιροκοπάνε τα πηνία στα τροφοδοτικά (υπολογιστών, τηλεοράσεων), τα πηνία των υπερυψηλών τάσεων καθώς και τα πηνία στα inverters των LCD τηλεοράσεων.

Άνοιξε το κουτί και άκουσε από πού ακριβώς ακούγεται το σφύριγμα.

Δημοσ.

Έχω ένα παρόμοιο θεματάκι κι εγώ, γι' αυτό δεν άνοιξα topic...

Η κάρτα γραφικών μου Gigabyte 8800GT παρουσιάζει ένα σχετικά έντονο φύσημα μόνο όταν τρέχω το scan for artifacts του Ati Tools, ευτυχώς χωρίς να μου βγάζει artifacts... ενώ με το που αρχίσει το scanning αρχίζει και η ανηφόρα στη θερμοκρασία, από 45idle χτυπάει και 65 βαθμούς άνετα...

Γνωρίζει κανείς για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό το φύσημα;

Το φύσαμο προέρχεται 100% από την κάρτα γραφικών και όχι από το τροφοδοτικό. Σε παιχνίδια (NFS undercover, GTA IV κ.α. αντίστοιχα ή και χαμηλότερα) δεν έχω παρατηρήσει κάποιο φύσημα, ενώ η θερμοκρασία μετά από 2-3 ώρες GTA IV είναι κάτω από 60 βαθμούς.

Δημοσ.
Καλησπερα,

Εβαλα χτες στο συστημα μου την παραπανω καρτα και τωρα ακουγεται ενας υψισυχνος ηχος ο οποιος οταν παιζω με τα παραθυρα διακοπτεται αλλα αν δεν κανω κατι ειναι συνεχης. Το εχει παρατηρησει κανεις αλλος στην καρτα γραφικων του? Υπαρχει περιπτωση να ειναι και απο το τρφοδοτικο ( Thermatake 550w) αλλα δε νομιζω...

Να σημειωσω οτι οταν εχω μαυρο η σκουρο τελος παντων background δεν ακουγεται αυτος ο ηχος...

Ηλεκτρολυτικός Πυκνωτής από το τροφοδοτικό. Και το δικό μου (HC Windmill) τον ίδιο ακριβώς θόρυβο κάνει. Με το που τον κουνάω λίγο σταματάει!!!Το θέμα είναι ότι για τη χωρητικότητά τους (1000mf στα 200V) ανάλογα και τα watts του τροφοδοτικού βέβαια, είναι σχετικά μικροί σε μέγεθος και απ' ότι έχω ακούσει πολύ δύσκολα θα βρεις ίδιους για να τους αλλάξεις.

Δημοσ.

Φίλε μου, οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές δεν σφυρίζουν. Αν σφυρίξουν τότε σημαίνει ότι έχουν χαλάσει. Ή δεν πατάνε επάνω στη πλακέτα καλά (ψυχρή κόλληση)

Αυτά που μπορεί να σφυρίζουν και το κύκλωμα να συνεχίζει να δουλεύει σωστά είναι οι κεραμικοί πυκνωτές και τα πηνία.

Αν το πηνίο δεν είναι σφραγισμένο, βάλτου λίγο βερνίκι νυχιών και τέλειωσε το πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και για τους κεραμικούς πυκνωτές.

Αν τώρα θές να αλλάξεις κάποιο πυκνωτή ή πηνίο, ο farnell τα έχει όλα, φυσικά σε τσιμπιμένες τιμές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...