parsifal Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Profiles λέγονται τα sets ρυθμίσεων του Firefox (και γενικά όλων των προγραμμάτων της Mozilla). Δημιουργώντας και ενεργοποιώντας ένα νέο profile, είναι σαν να ξεκινάς με φρεσκοεγκατεστημένο Firefox. Η διαδικασία αυτή είναι ο απόλυτος τρόπος, κατά το Firefox troubleshooting, για να αποκλείσεις ότι φταίνε οι τρέχουσες ρυθμίσεις του Firefox για οποιαδήποτε προβλήματα κατά το browsing. Στο link που σου έδωσα, περιγράφεται η διαδικασία δημιουργίας και χρήσης ενός νέου profile.
clonos1 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 θα το δοκιμάσω αλλά θα χαθούν οι Σελιδοδίκτες μου αν το κάνω;
parsifal Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Οι σελιδοδείκτες σου θα συνεχίσουν να συμπεριλαμβάνονται στο τωρινό σου profile. Άρα, τελειώνοντας τη δοκιμαστική εκτέλεση του Firefox με το φρέσκο profile που θα δημιουργήσεις, μπορείς να κλείσεις τον Firefox και να τον ξαναεκκινήσεις με το παλιό profile. Όλες οι ρυθμίσεις θα έχουν παραμείνει αναλλοίωτες.
clonos1 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Σ' Ευχαριστώ πολύ. Με το νέο profile εμφανίζονται κανονικά τα πάντα όπως και στον Internet explorer αλλά όταν γυρίζω στο παλιό profile πάλι τα ίδια τι να κάνω;
parsifal Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Τί θέλεις να κρατήσεις από το παλιό profile; Μόνο τα bookmarks; Μπορείς να τα κάνεις export από το παλιό profile και import στο καινούργιο...
clonos1 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Πως κάνω export; Επίσης στο παλιό είχα και τις παρακάτω επεκτάσεις customizeGoogle και PDF Download 2.1.0.0 Μ' αυτά τι γίνετε; Αλήθεια τι μπορεί να ευθυνόταν;
parsifal Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Υπάρχουν προγράμματα με τα οποία μπορείς να πάρεις backup επιλεκτικά ορισμένα από (ή όλα) τα στοιχεία ενός profile (Preferences, bookmarks, add-ons μαζί με τις ρυθμίσεις τους κλπ) και να τα επαναφέρεις σε ένα νέο profile. Π.χ. ένα τέτοιο είναι το MozBackup. Αν πρόκειται όμως μόνο για bookmarks και δυο-τρία add-ons, προσωπικά δε θα έμπαινα στον κόπο. Απλά εγκαθιστάς εκ νέου τα add-ons στο νέο profile και τέλος. Τα bookmarks μπορούν να γίνουν import/export από το μενού Bookmarks > Organize Bookmarks...
clonos1 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Και πάλι σ' ευχαριστώ. Ήμουν έτοιμος να στραφώ στον Internet explorer και πίστεψε με δεν το ήθελα καθόλου. Αλήθεια που μπορώ να βρω ένα βοήθημα για τον Mozilla στα Ελληνικά. Διαπιστώνω ότι έχει λειτουργίες που δεν φανταζόμουν καν. Το δύσκολο είναι να τις εκμεταλλευτώ λόγω άγνοιας ύπαρξής τους.
parsifal Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Στα Ελληνικά; Χλωμό. Κατά καιρούς, Ελληνικά περιοδικά Πληροφορικής βάζουν σχετικά ένθετα ή άρθρα, αλλά για online περιεχόμενο δεν έχει πάρει κάτι το μάτι μου.
clonos1 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Έτσι για την ιστορία τι μπορεί να έφταιγε;
parsifal Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δε μου 'ρχεται κάτι στο μυαλό. Τα όσα έγραψαν τα παιδιά πιο πάνω για να τσεκάρεις ήταν σωστά, αλλά εφόσον δεν έδωσαν αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι τυχαίο glitch στα configuration files του Firefox, κάποιο corruption τους ή οτιδήποτε άλλο. Βέβαια, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, σε ρώτησαν: Μήπως έχεις κανένα plug in που το εμποδίζει??? Απάντησες: Δεν έχω προσθέσει τίποτα ότι είχε από μόνος του. Αλλά λίγο παρακάτω, παραδέχτηκες ότι: Επίσης στο παλιό είχα και τις παρακάτω επεκτάσεις customizeGoogle και PDF Download 2.1.0.0 Μ' αυτά τι γίνετε; Θα μπορούσε να ευθύνεται κάποιο από αυτά (improbable, αλλά όχι impossible). Τα κάνεις disable και βλέπεις...
clonos1 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Κάνοντας backup μετέφερα και τις επεκτάσεις που αναφέρεις αλλά δεν ευθυνόταν αυτά. Μέχρι και τις πρόσθετες λειτουργίες είχα απενεργοποίησει. Τέλος πάντον τώρα είναι όλα εντάξει. Μπορώ να κρατήσω απ' ότι κατάλαβα και τα δυο profile έτσι δεν είναι;
parsifal Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Ναι, μπορείς. Πέρα από τον αποθηκευτικό χώρο που απαιτείται, η διατήρηση του παλιού profile δεν εμπλέκεται πουθενά στη λειτουργία του Firefox με το νέο profile ούτε μειώνει με οποιονδήποτε τρόπο τις επιδόσεις.
clonos1 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Και πάλι ευχαριστώ. -----Προστέθηκε 11/1/2009 στις 07 : 33 : 04----- Αλήθεια τώρα το πρόσεξα τη φωτογραφία που έχεις δίπλα στο όνομά σου δεν τη βλέπω.
Antwni Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Έτσι το έχει κάνει ο Parsifal!:-)!!Νομίζω ότι αυτό που γράφει μέσα είναι αυτή η foto!!:cool:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.