Προς το περιεχόμενο

"Καινα Δαιμονια"???

marios1957

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με προσοχη-ακροπατωντας σαν πανω σε αυγα-διερωταμαι για την καινουργια οψη της insomnia.<BR> Εξηγουμαι:Προς τι το κλειδωμα των πασης φυσεως "εικονικων παγκων",πανω στους οποιους διαφοροι συν-αυπνοι εχουν απλωσει την πραματεια τους?Τοσο πια η Νομικη Καλυψη μας εβαλε σε ρεγουλα?Αυτο θα επηρεασει και τις ανταλλαγες μας?Κιαν ναι,με ποιον τροπο?<BR> Εχω και πολλα αλλα ερωτηματα,αλλα θα φαω πολυ χωρο...Φτανουν αυτα.<P> Περιμενοντας εναγωνιως απαντησεις(και απο τους mods,plz1).<P><BR> Παντα φιλικα,Μαριος.<BR> shocked.gif" border="0

• Super Moderators
Δημοσ.

Ως υπεύθυνος της συγκεκριμένης ενέργειας (κλείδωμα των posts), θα προσπαθήσω να διευκρινήσω, με την επισήμανση ότι θα ακολουθήσει (εντός ολίγου) και post σχετικά με τους κανόνες στις Αγγελίες:<P>Η νομική κάλυψη για <B>απροκάλυπτα</B> παράνομο software είναι ελάχιστη έως και μηδενική. Να γίνω πιο συγκεκριμένος: Ο νόμος 2121/1993, όπως αυτός ισχύει σήμερα, αλλά και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα κάνουν τα πράγματα αρκετά αυστηρά. Επιπλέον, η νεώτερη νομοθεσία επί του θέματος (πνευματική ιδιοκτησία) έχει σκληρύνει αρκετά (βλ. αρμοδιότητες ΣΔΟΕ για την καταπολέμηση της πειρατείας). Με απλά λόγια, είναι αρκετά χοντρό να λες "Έχω κλεμμένο software και το πουλάω". Νομικά είναι παρόμοιο με το να πεις "Έχω ηρωίνη και την πουλάω" ή "Καλάσνικοφ σε καλή κατάσταση ζητάει ιδιοκτήτη". Το ηθικό του θέματος είναι μια άλλη συζήτηση και σίγουρα όχι της παρούσας. <P>Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι νέοι κανόνες δεν θα επηρρεάσουν τις ανταλλαγές ή την διάθεση/πώληση οποιουδήποτε αντικειμένου, αρκεί να μην διαφημίζεται/τονίζεται ο παράνομος χαρακτήρας του προς πώληση πράγματος. Ελπίζω να συμφωνούμε ότι posts που περιέχουν φράσεις όπως "Το νούμερο ένα <B>πειρατικό</B> site στην Ελλάδα" δεν μπορούν να είναι αποδεκτά. Στο κάτω-κάτω, σκοπός του site και των fora είναι (αν το καταλαβαίνω σωστά) η αλληλοβοήθεια μεταξύ των μελών και η ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων, όχι ο πλουτισμός ή η διαφήμιση (κι αν <A HREF="http://forum.insomnia.gr/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=11&t=000705" TARGET=_blank>αυτό</A> δεν είναι διαφήμιση, τότε δεν ξέρω τι είναι). Αν κάποιο μέλος θέλει να πουλήσει το <I>αμφίβολης προέλευσης</I> software που έχει μπορεί κάλλιστα να γράψει "Διαθέτω κάποια παιχνίδια/applications που θέλω να πουλήσω, παρακαλώ στείλτε email στο xxxxxx για να σας στείλω σχετική λίστα". Απλό, ανέξοδο και ακίνδυνο. Και καλαίσθητο*. Νομικά, δεν μπορώ εγώ να γνωρίζω αν αυτό το software είναι αυθεντικό ή όχι. Κι αν αυτό φαίνεται υποκριτικό, υπάρχει και σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου επί του θέματος.<P>Σκοπός μου δεν είναι να 'σπάσω' τα νεύρα κανενός ούτε να εισάγω καινά δαιμόνια στο forum αλλά να προστατέψω και τον Hal9000 <B>και κυρίως</B> το forum από... ανεπιθύμητες παρενέργειες. <P>Τα σχόλιά σας και οι παρατηρήσεις σας είναι, φυσικά, καλοδεχούμενες. Ουδείς αλάθητος. smile.gif" border="0<P>___________<BR>*Παρεπιπτόντως, μήπως πρέπει να αναβαθμιστεί και η αισθητική του συγκεκριμένου forum: Δεν είναι λίγο 'άσχημο' να παρατίθενται κατεβατά ολόκληρα από προγράμματα, εν είδει "εικονικού πάγκου". Το μόνο που λείπει είναι ο εικονικός τελάλης...<p>[ 01-12-2001: Message edited by: paredwse ]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...