PavelX Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Λόγω της αναξιοπιστίας των DVD και τις πτώσης των τιμών των σκληρών δίσκων αποφάσισα να κρατάω backups σε δίσκους. Αγόρασα λοιπόν μια εξωτερική θήκη (Ice Box) και αποφάσισα να βγάλω εκτός 2 IDE δίσκους που είχα στον υπολογιστή και να τους χρησιμοποιήσω ως εξωτερικούς backup. Επειδή δεν θέλω να έχω τους δίσκους χύμα στο δωμάτιο αφού γεμίσουν, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους προστατεύσω; Υπάρχουν ειδικές θήκες; Πιστεύω η καλύτερη λύση θα ήταν εκείνη η θήκη μέσα στην οποία πωλούνται, αλλά δεν μου περισσεύουν Καμιά ιδέα;
Fronimitis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Πέρα απο τα να τους προστατεύσεις απο πτώση,κάποιο υγρό,την σκόνη και την υψηλή θερμοκρασία τι άλλο μπορεί να φοβάσαι;Στην ντουλάπα του δωματίου σου ή σε ένα συρτάρι στο σπίτι σου δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.Τύλιξε τα και με κάτι και είσαι μια χαρά.Δεν θα κινδυνεύει απο κανένα απο αυτά που είπα.
alexzzz Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Ε και τα κλασσικά... όχι κάτω από a/c, δίπλα σε καλοριφέρ (έτσι για το γαμώτο, δεν νομίζω να παίζει πολύ ρόλο)
PavelX Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Τύλιξε τα και με κάτι και είσαι μια χαρά. Βασικά αυτό το κάτι θέλω να εντοπίσω. Κάπου είχα ακούσει/διαβάσει ότι το αλουμινόχαρτο κάνει μια χαρά. Ισχύει κάτι τέτοιο;
parsifal Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 http://www.awmn.net/forum/viewtopic.php?f=4&t=35204
caution Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Αλουμινόχαρτο (και για RAM κάνει) και σε ένα μέρος με σχετικά σταθερή θερμοκρασία και "δύσκολη" πρόσβαση...
PavelX Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Τότε μάλλον θα προτιμήσω την φθηνή λύση του αλουμινόχαρτου. Ευχαριστώ
oneofthem Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 εγώ που έχω πάρα πολλούς δίσκους που δεν χρησιμοποιώ σε μόνιμη βάση, δεν πειράζει που τους έχω στιβάξει έτσι?, αφού ούτως ή άλλως και στα μηχανήματα ο ένας πάνω στον άλλο είναι στις 3.5
p_under Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 εκτος απο πτωση που αναφερθηκε κ νερο κ ολα τα σχετικα δεν παθαινουν τιποτα..εΓω σε ενα ντουλαπι τα εχω ολα το ενα πανω στο αλλο δεν ταραζομαι...
kostasm77 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Τότε μάλλον θα προτιμήσω την φθηνή λύση του αλουμινόχαρτου. Ευχαριστώ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! το αλουμινόχαρτο, όπως και κάθε αγώγιμο υλικό, είναι κακή συσκευασία!!! Σε ενδεχόμενο στατικό ηλεκτρισμό (π.χ. επαφή με μαλλινη μπλούζα) μπορεί να περάσει ρεύμα και να κάψει κάποιο ηλεκτρονικό στοιχείο της πλακέτας ου δίσκου!!!!! Η καλύτερη συσκευασία είναι --> σε χοντρή πλαστική σακούλα (ώστε να μη σκίζεται) --> τυλιγμένο καλά ωστε να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο υγρασίας --> αν μπορείς να βρεις σιλικόνη που απορροφά την υγρασία (1 σακουλάκι), να το βάλεις κι αυτό μέσα στην ανωτέρω συσκευασία Όσον αφορά την αποθήκευση του πρέπει να γίνει σε ξηρό μέρος, όπου η θερμοκρασία να είναι >5οC και <35oC
p_under Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 αρα σε μια ντουλαπα τυλιγμενο με χαρτι ειναι κομπλε πιστευω...
PavelX Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Αυτό για το αλουμινόχαρτο ομολογώ δεν το γνώριζα. Θα ακολουθήσω τις υποδείξεις σας λοιπόν Thanks
kinq1 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Σε οποιοδήποτε μέσο κι αν αποθηκεύσεις τα δεδομένα σου, καλό θα είναι να μη παραμείνουν στον ίδιο χώρο με το κομπιούτερ. Καλύτερα να είναι σε άλλο δωμάτιο ή αν είναι δυνατό, και σε άλλο σπίτι. Σε περίπτωση μεγάλης καταστροφής πχ φωτιά, πλημμύρα, σεισμό, μπορεί να καταστραφεί και ο υπολογιστής και το backup, αν βρίσκονται στον ίδιο χώρο.
Jimmy_BlinD Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 στο τέλος θα χουμε 100tb σκληρούς και θα ψάχνουμε πλαστικές σακούλες να τους τυλίξουμε. πάντως εγω είχα κάψει δισκάκια παλιά με διάφορα προγράμματα με το σκεπτικό πως θα ναι διαχρονικά χρήσιμα και είδα πως έχουν βγει τόσα πολλά καλύτερα και άρχισα να τα πετάω σιγά σιγά. Οπότε τώρα φυλάω τα άκρως αναγκαία (μουσική,προγράμματα φορμάτ,drivers,αξεχαστα games κλπ)
Fronimitis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Σε οποιοδήποτε μέσο κι αν αποθηκεύσεις τα δεδομένα σου, καλό θα είναι να μη παραμείνουν στον ίδιο χώρο με το κομπιούτερ. Καλύτερα να είναι σε άλλο δωμάτιο ή αν είναι δυνατό, και σε άλλο σπίτι. Σε περίπτωση μεγάλης καταστροφής πχ φωτιά, πλημμύρα, σεισμό, μπορεί να καταστραφεί και ο υπολογιστής και το backup, αν βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Ρε φιλαράκι πιστεύεις ότι υπάρχει κανένας οικιακός χρήστης στον πλανήτη γη που αν καεί το σπίτι του ή υποστεί πλημμύρες ή σεισμό θα τον νοιάξει για το αν θα χάσει τα mp3 του ή τις φωτογραφίες του ή τα βίντεο του;Θα πρέπει να είναι τελείως καμμένος όμως....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.