Radiatedsoul Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δηλαδη για να καταλαβω, πες οτι δεν εχω πινακιδες και παω και τρακαρω με ενα αλλο αμαξι χωρις να φταιω. Θα ερθει το ανακριτικο της τροχαιας για να δουνε ποιος φταιει ετσι ωστε να κανει θετικη δηλωση για την ασφαλεια του να πληρωσει δηλαδη. Και θελεις να μου πεις οτι αν δεν εχω πινακιδες το ανακριτικο θα μου πει οτι εισαι οκ θα σε πληρωσει ο αλλος που εχει κανονικα πινακιδες και ειναι νομιμος? Δε ξερω , εμενα τραβηγμενο μου φαινεται αυτο. Εσυ με ποια στοιχεια εβγαλες αυτο το συμπερασμα? Εμενα σου ειπα μου το ειπε τροχονομος και ηταν μαλιστα και καποιας ηλικιας, δε μπορει να μου ελεγε μπαρουφες. Μου το ειπε το 2004-5 περιπου δε ξερω αν αλλαξε κανενας νομος απο τοτε. Πλατανε , ουτε εμενα με εγραψε επειδη δεν ειχα πινακιδες, δε με σταματησε στην ουσια, απλα οπως εβγαινα απο το στενο να μπω σταδιου, ηταν αυτος εκει και με παρατηρησε χωρις την μπροστινη πινακιδα και πιασαμε κουβεντα. Δε μπορεις ομως απο το γεγονος οτι δε με εγραψε να βγαλεις συμπερασμα για το τι θα γινει αν εμπλακεις σε ατυχημα χωρις να εχεις πινακιδες. Καποιος νομικος ισως ξερει σιγουρα να μας πει, αλλα και καποιος που του εχει τυχει κατι αναλογο. Αυτο για την αιτιοτητα μπορεις να πεις χαλαρα οτι "το αμαξι δεν ειχε πινακιδες επειδη του αφαιρεθηκαν με σκοπο την προληψη ατυχηματος. Απο την στιγμη που το μετακινεις χωρις πινακιδες ειναι αυτοματως σαν να δημιουργεις ατυχημα, οποτε φταις απο την στιγμη που το εβαλες μπροστα και το μετακινησες ασχετως τι εγινε αργοτερα και ποιος βρεθηκε στον δρομο σου." Οσο για αυτο που λες για τις ασφαλιστικες εταιριες, τι δουλεια εχουν οι ασφαλιστικες με αυτα? ΜΟΝΟ το ανακριτικο της τροχαιας ειναι υπευθυνο να πει ποιος φταιει και ποιος οχι, αν πει το ανακριτικο οτι φταις τελειωσε φταις και πληρωνει η ασφαλιστικη σου.
Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Καποιος νομικος ισως ξερει σιγουρα να μας πει Ο Paredwse ειναι νομικος !!!!!!
Radiatedsoul Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Ναι με προλαβες την ωρα που εκανα εδιτ ,κατι καταλαβα οτι ειναι νομικος με τον τροπο που μιλησε. Το αλλαζω και λεω ΜΟΝΟ το ανακριτικο της τροχαιας ειναι υπευθυνο να πει ποιος φταιει και ποιος οχι, αν πει το ανακριτικο οτι φταις τελειωσε φταις και πληρωνει η ασφαλιστικη σου. Το ανακριτικο παει επιτοπου και βγαζει αποφαση οριστικη και δεν αλλαζει. Αρα ο μονος που ξερει ειναι ενας απο την τροχαια. Ουτε ασφαλιστικες ουτε νομικοι.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δηλαδη για να καταλαβω, πες οτι δεν εχω πινακιδες και παω και τρακαρω με ενα αλλο αμαξι χωρις να φταιω.Θα ερθει το ανακριτικο της τροχαιας για να δουνε ποιος φταιει ετσι ωστε να κανει θετικη δηλωση για την ασφαλεια του να πληρωσει δηλαδη. Και θελεις να μου πεις οτι αν δεν εχω πινακιδες το ανακριτικο θα μου πει οτι εισαι οκ θα σε πληρωσει ο αλλος που εχει κανονικα πινακιδες και ειναι νομιμος? Δε ξερω , εμενα τραβηγμενο μου φαινεται αυτο. Εσυ με ποια στοιχεια εβγαλες αυτο το συμπερασμα? Εμενα σου ειπα μου το ειπε τροχονομος και ηταν μαλιστα και καποιας ηλικιας, δε μπορει να μου ελεγε μπαρουφες. Μου το ειπε το 2004-5 περιπου δε ξερω αν αλλαξε κανενας νομος απο τοτε. Παρ'το λογικά. Ποιά η συμβολή της έλλειψης πινακίδων στην πρόκληση ατυχήματος; Καμία. Αν βγω από κόκκινο και πέσω επάνω σου, είτε έχεις πινακίδες είτε όχι, δεν έχει σημασία στην υπαιτιότητα: φταίω εγώ. Αν σου το είπε έτσι ο τροχονόμος, λυπάμαι αλλά είναι άσχετος και μπουρδολόγος. Ότι το ανακριτικό της Τροχαίας θα σε γράψει αν δεν έχεις πινακίδες είναι βέβαιο. Αλλά για το ατύχημα υπαιτιότητα έχει αυτός που κάνει βλακεία και παραβιάζει τον ΚΟΚ κατά τις ουσιαστικές του διατάξεις (παραβιάζει ερυθρό σηματοδότη, παραβιάζει προταιρεότητα κλπ), όχι αυτός που δεν έχει πινακίδες, η έλλειψη των οποίων είναι τυπικό αδίκημα... [...] Αυτο για την αιτιοτητα μπορεις να πεις χαλαρα οτι "το αμαξι δεν ειχε πινακιδες επειδη του αφαιρεθηκαν με σκοπο την προληψη ατυχηματος. Απο την στιγμη που το μετακινεις χωρις πινακιδες ειναι αυτοματως σαν να δημιουργεις ατυχημα, οποτε φταις απο την στιγμη που το εβαλες μπροστα και το μετακινησες ασχετως τι εγινε αργοτερα και ποιος βρεθηκε στον δρομο σου." Όχι, δεν μπορείς να το πεις αυτό. Η αφαίρεση πινακίδων δεν είναι προληπτικό μέτρο αλλά κατασταλτικό. Η πλέον συνηθισμένη περίπτωση για την αφαίρεση πινακίδων από κάποιο όχημα είναι η παράνομη στάθμευση. Το ότι αφαιρέθηκαν λοιπόν πινακίδες επειδή πάρκαρα παράνομα δεν σημαίνει ότι προλαμβάνεται ατύχημα... Οσο για αυτο που λες για τις ασφαλιστικες εταιριες, τι δουλεια εχουν οι ασφαλιστικες με αυτα? ΜΟΝΟ το ανακριτικο της τροχαιας ειναι υπευθυνο να πει ποιος φταιει και ποιος οχι, αν πει το ανακριτικο οτι φταις τελειωσε φταις και πληρωνει η ασφαλιστικη σου. Περιμένεις δηλαδή το ανακριτικό της Τροχαίας να βγάλει απόφαση υπαιτιότητας; Αν ναι, μάλλον δεν έχεις βρεθεί ποτέ σου σε σύγκρουση όπου να επιλήφθηκε η Τροχαία - και σου εύχομαι ολόψυχα να μην βρεθείς. [...]ΜΟΝΟ το ανακριτικο της τροχαιας ειναι υπευθυνο να πει ποιος φταιει και ποιος οχι, αν πει το ανακριτικο οτι φταις τελειωσε φταις και πληρωνει η ασφαλιστικη σου. Το ανακριτικο παει επιτοπου και βγαζει αποφαση οριστικη και δεν αλλαζει. Αρα ο μονος που ξερει ειναι ενας απο την τροχαια. Ουτε ασφαλιστικες ουτε νομικοι. ΟΚ, καιρός λοιπόν να καταργήσουμε τα δικαστήρια, αφού βγάζει οριστική απόφαση η Τροχαία. Προφανώς δεν γνωρίζεις. Δεν είναι κακό. Κακό είναι να είσαι απόλυτος και να νομίζεις ότι γνωρίζεις.
Radiatedsoul Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δεν ειμαι απολυτος , την εμπειρια μου κατεθεσα και εφερα μερικα επιχειρηματα , κοντρα στα δικα σου, συνηθισμενα πραγματα ξερεις. Εξαλλου οτι και να ισχυει δε με ενδιαφερει γιατι εχω τρια αυτοκινητα, μου παιρνουν τις πινακιδες απο το ενα κυκλωφορω με το αλλο για να εχω το κεφαλι μου ησυχο 10 μερες ειναι περνανε γρηγορα.
Typhoon Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Ο paredwse έχει δίκαιο, την ευθύνη την έχουν κατά κύριο λόγω οι ασφαλιστικές και αν διαφωνείς με την "ετυμηγορία" τους, θα πρέπει να κινηθείς δικαστικά και να πάρεις το ρίσκο σου. Η τροχαία και να έρθει (πια εκτός αν υπάρχει τραυματισμός ή παρεμπόδιση κυκλοφορίας δεν ασχολείται καν η αστυνομία) απλώς θα βεβαιώσει το συμβάν και θα πάρει καταθέσεις από τους οδηγούς και τυχόν μάρτυρες. Όχι πως η αναφορά της τροχαίας δεν έχει καμία αξία, τουναντίων, αλλά αν η ασφαλιστική θέλει, μπορεί να μην τη δεχτεί. Μετά είναι δικό σου θέμα αν θα το πας δικαστικά, αλλά αν το κάνεις σίγουρα η έκθεση της αστυνομίας μετράει υπερ σου. 'Ολα αυτά μου έχουν τύχει με τύπισσα που με τράκαρε και ενώ κάλεσα αστυνομία και ασφαλιστική, αυτή έφυγε γιατί είχε κάτι πολύ σημαντικό να κάνει (μου έδωσε τα στοιχεία της βέβαια, αλλά ήταν κλασσική ξανθία ανίδεη, δεν ήξερε ούτε που είχε το δίπλωμα και την άδεια, αν τα είχε μαζί της, κλπ, κλπ). Η ασφαλιστική φωτογράφησε το αμάξι και κράτησε τα στοιχεία μας και το όργανο συμπλήρωσε την αναφορά την οποία υπέγραψα μόνο εγώ (μιας και η άλλη έφυγε) και ένας φορτηγατζής που είχα για μάρτυρα. Μου είπε όμως ο αστυνομικός ότι δεν αποδυκνείει τίποτα η αναφορά του, ειδικά από τη στιγμή που δεν είναι όλοι οι εμπλοκόμενοι παρώντες να την υπογράψουν. Και αρχικά η ασφαλιστική της σφύριζε αδιάφορα, αλλά τελικά πλήρωσαν 10 μέρες πριν το δικαστήριο.
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Εκανα αναφορα για το θεμα στο www.katagelies.gr επικοινωνησε μαζι μου μια δημσιογραφος του Ελευθερου Τυπου και αυριο θα υπαρχει αρθρο στην εφημεριδα σχετικα με τα parkink μαϊμου της Ερμου.
Freakster Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Μπράβο κ. Γιάννη! Ίσως αν όλοι αντιμετώπιζαν τις σάπιες καταστάσεις με διάθεση να τις αλλάξουν.. Ίσως..
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Ξεχασα να αναφερω οτι απο το γραφειο του Δημαρχου Αθηναιων με πηρε ο Αντιδημαρχος σε σχετικα θεματα Κος Παπαδακης και μου ειπε οτι ειχαν ζητησει και την συνδρομη της Τροχαιας για να συλαβει τους παρκαδορους αλλα δεν πηγε. Για το θεμα της καταστασης που επικρατει στα νυχτερινα κεντρα μου ειπε οτι εχουν κανει ανφαορα στα οικεια αστυνομικα τμηματα και στο Υγειονομικο και περιμενουν την συνεργασια τους.Μου ειπε οτι ασχολειται με ιδιαιτερο ζηλον ο Δημαρχος.
Hamurabi Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Παιδια επειδη τυχαινει να το ξερω απο πρωτο χερι το θεμα, να σας ενημερωσω οτι ο Paredwse εχει απολυτο δικιο.
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Ξερετε ποσο ειναι το προστιμο ρε παιδια και για ποσο καιρο τις παιρνουν ????Η ιστορια εχει ως εξης: Ειχε παει χθες η κορη μου στο κεντρο starz στο Θησειο στην Πλ.Αγ.Ασωματων. Εκει οι ανθρωποι του μαγαζιου παιρνουν τα αυτοκινητα των πελατων και τα παρκαρουν στην πλατεια. Δινουν ενα καρτελακι για την παραλαβη.Κοστος 10 ευρω για ολη την διαρκει του προγραμματος (Ρουβας -Μαγγιρες). Απο οτι νομιζα μαλλον νοικιαζαν απο τον δημο τον χωρο αυτο...Αμ...δε..... Χθες βραδυ κατα τις 12 μπουκαρε η δημοτικη Αστυνομια και αφαιρεσε ολες τις πιανκιδες !!!! Οι ανθρωποι απο οτι ειπαν στην κορη μου και τους αλλους αυτο συναιβαινε για πρωτη φορα γιατι ...τα ειχαν βρει με τους υπευθυνους του Δημου και ολα γινοντουσαν σιωπηρα πριν !!!! Ειπαν να μην ανησυχουν και οτι μεχρι σημερα το μεσημερι θα τους ειχαν παρει πισω τις πινακιδες. Μαζεψαν και τα χαρτακια με τις κλισεις για να τα ...τακτοποιησουν. Σημερα ομως το πανε για Δευτερα χωρις η τηλεφωνητρια του μαγαζιου να μπορει να δωσει αλλες αξηγησεις !!! Φυσικα και δεν θα κατσω με σταυρωμενα χερια αλλα αν τελικα πληρωσουμε ποσο παει για παρκαρισμα σε πλατεια και αφαιρεση πινακιδων και για ποσο καιρο τις παιρνουν ??? :cry::cry: Σχετικα χθεσινα δημοσιευματα : http://indy.gr/newswire/o-kaklamanis-katafere-na-metatrepsei-ton-pezodromo-tis-ermoy-se-organomeno-parkingk http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=7135399 http://press-gr.blogspot.com/2008/12/blog-post_9462.html http://anoihtipoli.gr/anakoinoseis/2008/copy_of_i-anoichti-poli-sto-dimotiko-symboylio http://www.bloka.com/phpBB3/viewtopic.php?f=44&t=9303 http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4497258&ct=1
Dreamweaver Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Σήμερα στο κέντρο μου σήκωσαν το αμάξι και πήραν τις πινακίδες επειδή εκεί πού είχα παρκάρει δεν υπήρχε επαρκές οδόστρωμα να περάσει λεωφορείο. Θα παραβλέψω το γεγονός ότι επιτρέπουν σε ένα τόσο στενό δρομάκι (όπου παρκάρουν κι από τις δύο πλεύρες) να πραγματοποιείται δρομολόγιο λεωφορείων και θα σταθώ στο ότι πρέπει να πληρώσω παράβολο 65 ευρώ στην εφορία για τη μεταφορά του αυτοκινήτου από γερανό του ΟΑΣΑ σε χώρο στάθμευσης, όπου πλήρωσα και 10 ευρώ. Μου φαίνεται απιστευτο να πληρώσω την κλήση 20 ευρώ (40 κανονικά, αν τη πληρώσω εντός 10 ημερών 20) και να πάρω τις πινακίδες σε 10 μέρες. (αν και μου είπαν ότι μπορώ να τις πάρω το άλλο Σάββατο) ενώ πρέπει να πληρώσω 65 για τη μεταφορά. Πολλά δεν είναι; Μπορώ να ζητηήσω κάποια μείωση; Όποιος έχει κάποια παρόμοια εμπειρία παρακαλώ να βοηθήσει.
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Σήμερα στο κέντρο μου σήκωσαν το αμάξι και πήραν τις πινακίδες επειδή εκεί πού είχα παρκάρει δεν υπήρχε επαρκές οδόστρωμα να περάσει λεωφορείο. Θα παραβλέψω το γεγονός ότι επιτρέπουν σε ένα τόσο στενό δρομάκι (όπου παρκάρουν κι από τις δύο πλεύρες) να πραγματοποιείται δρομολόγιο λεωφορείων και θα σταθώ στο ότι πρέπει να πληρώσω παράβολο 65 ευρώ στην εφορία για τη μεταφορά του αυτοκινήτου από γερανό του ΟΑΣΑ σε χώρο στάθμευσης, όπου πλήρωσα και 10 ευρώ. Μου φαίνεται απιστευτο να πληρώσω την κλήση 20 ευρώ (40 κανονικά, αν τη πληρώσω εντός 10 ημερών 20) και να πάρω τις πινακίδες σε 10 μέρες. (αν και μου είπαν ότι μπορώ να τις πάρω το άλλο Σάββατο) ενώ πρέπει να πληρώσω 65 για τη μεταφορά. Πολλά δεν είναι; Μπορώ να ζητηήσω κάποια μείωση; Όποιος έχει κάποια παρόμοια εμπειρία παρακαλώ να βοηθήσει. Ακριβως τα ιδια επαθα και πληρωσα πριν ενα μηνα φιλε μου...Δεν γινεται να μην πληρωσεις.Οταν πληρωσεις δοκιμασε να ας στην Τροχαια στον Διοικητη μηπως οπως εγω παρες τις πινακιδες πιο νωρις. Σου αφησαν χαρτακι σε τι κατασταη πηραν το αυτοκινητο ??Που σε εγραψαν ?? Διαβασε εδω http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=299086
Dreamweaver Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Ναι, κάτι είχαν αφήσει. Δηλαδή αν πάω από Δευτέρα η Τρίτη με παράβολο και την απόδειξη πληρωμής της κλήσης παίζει να μου δώσουν τις πινακίδες; Υ.Γ. Στη Μποτάση είχα παρκάρει.
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Ναι, κάτι είχαν αφήσει. Δηλαδή αν πάω από Δευτέρα η Τρίτη με παράβολο και την απόδειξη πληρωμής της κλήσης παίζει να μου δώσουν τις πινακίδες; Υ.Γ. Στη Μποτάση είχα παρκάρει. Ειναι καθαρα θεμα Διοικητου.Εγω θα τις επαιρνα σε 4 μερες αλλα ελειπε ο Διοικητης για τους αγροτες που ειχαν ερθει απο Κρητη και τις πηρα την 6η μερα.Και ηταν και αλλοι εκει που τις πηραν νωριτερα απο οτι ελεγε το χαρτι για 20 μερες. Στο χαρτι που σου εδωσαν τι ελεγε εκει που γαρφει Κατασταση οχηματος κατα την παραλαβη ??? Σε εμενα αν διαβασες ειδες τι μαμακιες εγραφαν. Η Μποτση στα Εχαρχεια δεν ειναι ???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.