aggelos1m Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=6703 ακολουθησε τις οδηγιες και εσαι ενταξει
PCharon Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Μου χρειάζεται επίσης να μετατρέψω DTS σε AC3 για λόγους χώρου, αλλά παρατηρώ ύστερα από τη μετατροπή πως ο ήχος έχει εμφανή διαφορά από τον αρχικό (χάνονται λεπτομέρειες και η ένταση). Τη μετατροπή την έκανα επιτυχώς με το eac3. Τί μπορεί να φταίει? Πρόβλημα με τη μίξη καναλιών/αλλαγή volume level/κακή επιλογή encoder (...)? *Να κατεβάσω άραγε το bitrate του DTS, είναι κακή ιδέα? (το δοκιμάζω τώρα) [edit] τελικά έκανα το (*) και είναι μια χαρά.
drk2276 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 δοκιμασε να βγαλεις τον ηχο με mkvextract και να τον μετατρεψεις σε wav με tranzgui . απο εκει και περα χρειαζεσαι ενα προγραμματακι να μετατρεπει wav σε ac3 (οπως το besweet).οποτε το εχω κανει με αυτο τον τροπο μου βγαζει σωστο αρχειο.
PCharon Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Ευχαριστώ που αναφέρθηκες. δοκιμασε να βγαλεις τον ηχο με mkvextract και να τον μετατρεψεις σε wav με tranzgui . απο εκει και περα χρειαζεσαι ενα προγραμματακι να μετατρεπει wav σε ac3 (οπως το besweet).οποτε το εχω κανει με αυτο τον τροπο μου βγαζει σωστο αρχειο. Αυτό το έκανα, επίσης έκανα και άμεση μετατροπή σε AC3 με άλλο τρόπο και βγήκε κανονικά η διάρκεια. Αλλά όπως είπα ο ήχος διαφέρει αισθητά σε ποιότητα από τον αρχικό DTS, αυτό ήταν το πρόβλημά μου! Τελικά τα κατάφερα, έκανα επανακωδικοποίηση του DTS από 1536 σε 768 kbpps και από 2,1 GB που ήταν το αρχικό αρχείο του ήχου μειώθηκε ακριβώς στο μισό οπότε χώρεσαν όλα μια χαρά. Επίσης στον ήχο μετά τη μετατροπή δεν παρατήρησα καμία υποβάθμιση, όπως γινόταν στο AC3! Σε αυτή τη λύση θα καταφεύγω από εδώ και πέρα.
drk2276 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 με πιο προγραμμα εκανες downsample στο bitrate ?
PCharon Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Μέσα από το GUI του eac3. Ο coder έχει proprietary user license.
G_Zisis Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Παιδιά,απ' όσο κατάλαβα απ' όσα λέτε,το dts είναι πιο ποιοτικό από το dolby digital.Είναι όντως έτσι?
PCharon Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δυστυχώς έχω σβήσει τα δείγματα, αλλιώς θα τα ανέβαζα κάπου. Τουλάχιστον στο δικό μου αρχικό 6κάναλο DTS, όταν έγινε AC3 η διαφορά ήταν ιδιαίτερα αισθητή. Όπως πολύ σωστά διάβασα μια φράση σε ξένο forum: "...Less muffled at low frequencies with better channel separation and sharper high notes." (^ακριβώς αυτό ένιωθα κι εγώ ακούγοντας τα δύο αρχεία το ένα μετά το άλλο)
G_Zisis Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Ο ήχος dts ήταν όμως hd ή κανονικός 5.1?Γιατί μετά από έρευνα στο ίντερνετ (όχι τώρα,πιο παλιά) κατάλαβα ότι η διαφορά στο κανονικό 5.1 ανάμεσα σε dd και dts απλά δεν υπάρχει.Το μόνο που παρατήρησαν μερικοί audiophiles είναι λίγο πιο δυνατή ένταση στον dts.Τίποτα παραπάνω,τίποτα παρακάτω. Αυτό όμως που με κάνει να παραξενεύομαι είναι το ότι βλέπω το dts πολύ περισσότερες φορές σε αρχεία mkv απ' ότι το dd.
Nikos F Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Μέσα από το GUI του eac3. Ο coder έχει proprietary user license. επειδη θελω να κανω ακριβως το ιδιο (dts downsampling ), μια πιο αναλυτικη βοηθεια θα την εκτιμουσα ιδιαιτερα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.