Προς το περιεχόμενο

Format απο flashaki...;;;;;;;


delfini69

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Θέλω να κάνω format στο laptop μου, το πρόβλημά μου είναι πως o laptop δεν αναγνωρίζει το cd driver και έτσι δεν μπορώ να κάνω το format από το cd...To ότι δεν αναγνωρίζει το cd driver είναι μια άλλη ιστορία, αγνώστου προορισμου, πάνω σε αφτό το θέμα έκανα κατάργηση υλικού στη συνέχεια βρήκε ότι υπαρχει νέο υλικό αλλά πάλι δεν το αναγνώριζε...Τελοσπάντων, η λύση μου τώρα για το format είναι να το κάνω απο το flashaki, θέλω να ρωτήσω πως μπορώ να αντιγραψω το cd με τα windows στο flashaki;;;;;Αν κάνω open στο cd και τα περιοχόμενά του τα αντιγραψω στο flashaki μετα θα μπορώ να bootarw απο το flashaki κανονικα;; Εμένα προσωπικα μου φαίνεται λίγο απίθανο.....Μήπως υπάρχει κάποια λύση;;;;;;;;;;;;;;;

 

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων!!!!

Δημοσ.

μπορεις να βγάλεις τον σκληρο του λαπτοπ και να το βάλεις στο tower και απο εκει να τα κανεις μεσο wind

αυτο που λες με απλη αντιγ δεν γινετε απο τι ξερω ισως χροιαστει καποιο ιδικο προγραμμμα

εψαξες για drivers του cd μου φενετε λιγο περιεργο ακομα και αν έχεις τα βιστα να μην το αναγνωριζει

 

 

-----Προστέθηκε 10/1/2009 στις 02 : 57 : 12-----

 

 

το λογισμικο είναι αφεντικό?που εχεις στο λαπτοτπ γιατι εμενα δεν με αφεινε να μπω στο cd όταν με ειχαν ποιασει

Δημοσ.

Αν μιλάμε για xp γίνεται. (μπορεί εκεί να λέει για το asus eee αλλά ο οδηγός είναι γενικός. Η διαδικασία είναι πανεύκολη, εγώ έτσι έβαλα xp στο eee μου -plus καμιά 15αριά format :P - )

Δημοσ.
Αν μιλάμε για xp γίνεται. (μπορεί εκεί να λέει για το asus eee αλλά ο οδηγός είναι γενικός. Η διαδικασία είναι πανεύκολη, εγώ έτσι έβαλα xp στο eee μου -plus καμιά 15αριά format :P - )

 

Καλόοοοο :-D:-D :-D

Δημοσ.

Παιδιά δοκίμασα και με τους δύο τρόπους που προτείνετε οι οποίοι είναι κατατοπιστικότατοι αλλά παρόλα αυτά εισέπραξα δύο ωραιότατες μπλέ οθόνες (stop 0000007b αν θυμάμαι καλά το μήνυμα σφάλματος). Αν έχω κάνει λάθος σε κάποιο σημείο μάλλον είναι στη δημιουργία του φακέλου απ' τον οποίο θα περασθούν στο φλασάκι τα αρχεία εγκατάστασης. Έχω αυθεντικό cd ανάκτησης που ήρθε μαζί με το laptop. Απλώς κάνω copy-paste τα περιεχόμενα του CD σε έναν φάκελο C:/WINXPCD έτσι δεν είναι? Και τον χρησιμοποιώ ως source για να περαστούν στο φλασάκι τα αρχεία εγκατάστασης. Επειδή αυτό το σύστημα δε μου δουλεύει υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα αν πάω με εξωτερικό dvd-rw?

Δημοσ.
εισέπραξα δύο ωραιότατες μπλέ οθόνες

 

Έχω αυθεντικό cd ανάκτησης που ήρθε μαζί με το laptop.

 

τα links με τις οδηγίες που έδωσαν πιο πάνω ειναι οδηγίες για να βάλεις σε φλασάκι το κανονικό CD εγκατάστασης των Windows, όπως το πουλάει η microsoft (ή λίγο πειραγμένο με το nlite).

το "cd ανάκτησης/recovery cd", (νομίζω, γιατι δεν εχω κανει ποτέ τετοια ανάκτηση), δεν εχει ακριβως την ίδια μορφή -περιλαμβάνει εκτός απο λειτουργικό, και drivers/utilities του κατασκευαστή του laptop. ισως ειναι σε μορφή ghost image. Πιθανον δεν ειναι συμβατο με αυτη τη μέθοδο.

 

Με εξωτερικο dvdrw, αν καταφερεις να μπουτάρεις, και αν πάει η εγκατάσταση των xp ως το τέλος, (γιατι μπορει μεν να ξεκινησει αλλα να σκάσει κάπου στο 50% με μηνυμα "cannot find cdrom" ) .... δεν θα εχεις πρόβλημα :-) (εχει δύο "αν" η πρόταση). Δεν υπάρχει στάνταρ σε αυτό τον τρόπο. εξαρτάται απο το drive, τη μητρική, το cd, αν ειναι install cd ή recovery cd, κλπ.

 

 

αλλιώς Βρες ενα κανονικό windows cd, και προσπάθησε πάλι την δημιουργία του bootable flash stick. (σημ: υπάρχει ενα θέμα με την ενεργοποίηση. η αδεια χρήσης που έχεις για τα oem win δεν θα ισχύει με άλλο cd).

αν μπορεις να κανεις και integrate το SP3, και τους sata drivers, ακομα καλύτερα.

 

 

 

2ον.. τις μπλε οθονες που της ειδες; στη διαδικασια προετοιμασιας του usb flash ?

ή αφου το εφτιαξες πετυχημένα, έσκασαν στη διαρκεια τις εγκατάστασης windows?

Δημοσ.

Τις μπλε οθόνες μου τις πετάει όταν κάνω boot από το usb stick, κάνει boot κανονικά και αρχίζει να εγκαθιστά διάφορα αλλά μετά από 10 sec. πετάει μπλε οθόνη. Για το πέρασμα των αρχείων στο φλασάκι απ' ότι μπορώ να καταλάβω η διαδικασία γίνεται με επιτυχία, όπως αναφέρει και στα links. Αυτό που με παραξανεύει είναι το CD που μου δώσαν, γιατί πρόκειται για περίεργη περίπτωση είναι το classmatepc της intel το 7''. Γράφει μεν πάνω cd ανάκτησης αλλά όταν το έβαλα σε άλλο laptop για να περάσω τα αρχεία από το cd στο δίσκο και από εκεί στο φλασάκι μου έβγαλε την κλασσική οθόνη που σου βγάζει ένα cd καθαρής εγκατάστασης (εγκατάσταση, έλεγχος συμβατότητας, επιδιόρθωση κλπ.). Δεν ξέρω αν ένα cd ανάκτησης το κάνει αυτό, σκέφτομαι μήπως τελικά το μόνο που μου δώσαν ήταν ένα cd των windows xp χωρίς drivers. Μάλλον θα δοκιμάσω με εξωτερικό dvd-rw. Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Δημοσ.

Αν ξεκιναει η εγκατάσταση, πιστευω οτι η δημιουργία του στικ πήγε καλά.

αν το cd δεν εχει sata drivers, και άν χρειάζονται, μπορει να μην σ αφήνει να ξεκινήσεις (δεν βρισκω σκληρο δισκο), ή να διακοπεί στη μέση, αλλα ομαλά με μηνυμα (πχ δεν βρισκω το cd, το usb).

 

μπλέ οθόνη μπορει να σου πετάξει και για άλλους λόγους πχ . πρόβλημα στις μνήμες. δοκίμασε memtest.

έχω ενα pc με στημένα win και ελλατωματικη μνήμη. Στη συνηθη λειτουργία δεν υπάρχει πρόβλημα (επειδη τυχαία, δεν χρησιμοποιεί τις χαλασμένες περιοχές της μνημης),

ενώ αν χρησιμοποιείσω το tv tuner, ή να εγκαταστησω win, ή να μπουταρω με linux live cd, "σκάει" μπλε και άλλων χρωμάτων οθόνες :)

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας.

Έπεσε στα χέρια μου ένα eeepc901 κ δεν ήξερα πώς να το φορμάρω.

Ακολουθώντας τον οδηγό από τα link σας όλα πήγαν άψογα.

Κ να φανταστείτε ότι η δουλειά έγινε με μια microsd της nokia κ ένα usb card reader (αυτά τα μικρά της sandisk) μιας κ δεν έχω usb stick.

Κ πάλι ευχαριστώ :-)

Δημοσ.
μπορεις να βγάλεις τον σκληρο του λαπτοπ και να το βάλεις στο tower και απο εκει να τα κανεις μεσο wind

 

Πως λεγετε το προγραμμα αυτο που λες??wind?ετσι?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...