Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για High Definition PC

aladdin7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν εχω την GTX260 με DVI-HDMI και μου βγαζει χειροτερη εικονα απο τα προαναφερθεισα StandAlone HD Players τι αλλο μενει να πουμε ? Μιλαω εκ πειρας και οχι με θεωριες.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ μιλάω και με τα 2. =p

Σοβαρά τώρα, onboard nVIDIA 8300 με σύνδεση HDMI-HDMI σε μία Philips 42" και από την άλλη ένα Philips BDP7200 με σύνδεση HDMI-HDMI στην ίδια TV. Σε όσες Blu-ray ταινίες έχω δει μέχρι τώρα (όχι πολλές, ο εξοπλισμός είναι φίλου), δε μπόρεσα να διακρίνω διαφορά στην ποιότητα. Αλλά πάλι, μπορεί να είμαι "moving pictures-blind" (κατά το "tone-deaf"). Τί να πω... ;

Δημοσ.
Εγω τα ριχνω σε 55αρα και ισως γιαυτο να βλεπω πιο ευκολα διαφορες.

Για πες μερικές από τις διαφορές. Μήπως μπορέσουμε να καταλάβουμε τι γίνεται.

Δημοσ.
Εγω τα ριχνω σε 55αρα και ισως γιαυτο να βλεπω πιο ευκολα διαφορες.

O topic starter εχει 37αρα τηλεοραση, ποιος ο λογος να μιλαμε για 55αρα :-)

+1 στον parsifal

Δημοσ.
Για πες μερικές από τις διαφορές. Μήπως μπορέσουμε να καταλάβουμε τι γίνεται.

Καλυτερα , πιο ζωντανα χρωματα και αρκετα πιο smooth και sharp εικονα.

Το οτι εχει 37αρα σημαινει πως πρεπει να σκασει περισσοτερα χρηματα και να παρει κατι που θα αναπαραγει χειροτερα ταινιες επειδη απλα ισως να μην δει μεγαλη διαφορα ?

Δημοσ.
Καλυτερα , πιο ζωντανα χρωματα και αρκετα πιο smooth και sharp εικονα.

Το οτι εχει 37αρα σημαινει πως πρεπει να σκασει περισσοτερα χρηματα και να παρει κατι που θα αναπαραγει χειροτερα ταινιες επειδη απλα ισως να μην δει μεγαλη διαφορα ?

Μήπως τρέχει κάτι με το codec setup σου στο PC;

Δημοσ.

Αναρωτιεμαι αν εχεις βαλει ποτε αυτα που σου λεω διπλα διπλα για να δεις τι θελω να σου πω. Πιστευω πως οχι οποτε ειναι ανωφελο να μιλαμε.

Οσο για αυτο που λες για το αν ξερω να σεταρω σωστα τους codecs στο PC μου το αφηνω απεξω.

Δημοσ.

Εάν θέλεις ευκολία και να ξενοιάσεις με τη μία χωρίς να πολυασχοληθείς πήγαινε σε WD (πχ. να το βάλεις όπως εγώ σε μία 46άρα στο υπνοδωμάτιο για να βλέπω κάνα 1080 πριν κοιμηθώ).

Εάν θέλεις πλήρη ελευθερία στην παραμετροποίηση φτιάξε ένα φτηνό HTPC. Στην μία 50άρα στο σαλόνι έχω πετάξει ένα HTPC με μεταχειρισμένο c2d κλοκαρισμένο στα 3ghz και με ένα φτηνό ΜΒ με ενσωματωμένο HDMI. Φυσικά με καθαρό debian, όπου τον φόρτο αναλαμβάνει κατά κύριο λόγο η CPU, η αναπαραγωγή γίνεται εξαίσια από smplayer και το κόστος δεν ανέβηκε πάνω από τα 300 γιουράκια εκ των οποίων τα 110 είχε το κουτάκι.

Σχετικά με γενικολογίες του τύπου "καλύτερη ποιότητα εικόνας" εάν δεν ακούσω επιχειρήματα στηριζόμενα σε μετρήσιμες παραμέτρους και όχι στη διαίσθηση του θεατή, απλά θα πω το placebo του δήθεν hi-fiντελίστα.

Υ.Γ.: Ακόμα κ σε προβολέα (τον καινούργιο δεκάρι της SONY) το debianάκι πετάει σε 110"

Υ.Γ.2: Μπορώ να ανεβάσω κ screenshot από το HTPC με το φορτίο του CPU κάποια στιγμή που θα κατέβω στο σαλόνι

Δημοσ.
Αναρωτιεμαι αν εχεις βαλει ποτε αυτα που σου λεω διπλα διπλα για να δεις τι θελω να σου πω. Πιστευω πως οχι οποτε ειναι ανωφελο να μιλαμε.

Οσο για αυτο που λες για το αν ξερω να σεταρω σωστα τους codecs στο PC μου το αφηνω απεξω.

Ούτε εσύ τα έχεις βάλει εκτός αν έχεις 2 55άρες TV οπότε σου εύχομαι να τις εκατοστήσεις. Είναι ανώφελο να μιλάμε γιατί υποστηρίζεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις κάνει εσύ κάτι λάθος και ότι το standalone είναι standard καλύτερο από το htpc ή ακόμα και κανονικό pc με δυνατή κάρτα γραφικών.

Εγώ ρώτησα όχι κακοπροαίρετα αλλά για να καταλάβω επειδή δε μου φαινόταν λογικό και ΟΚ αν τελικά είχες δίκιο θα το δεχόμουν.

Αλλά είσαι ότι να ναι οπότε άστο.

Δημοσ.

To HTPC (AMD 780G) και το standalone (popcorn a110) που δοκίμασα εγώ δεν παρατήρησα να έχουν ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ διαφορά στην εικόνα. Τέλεια και στα δύο σε αναπαραγωγή blu-ray στα 24Hz σε 52'' οθόνη.

Η διαφορά είναι στον ήχο. Το popcorn μπορεί να δώσει HD ήχο (bitstream σε ανάλογο ενισχυτή) ενώ το HTPC (κανένα PC δεν μπορεί) όχι.

Στην τιμή είναι περίπου τα ίδια.

Δημοσ.
...απλά θα πω το placebo του δήθεν hi-fiντελίστα...

Δήθεν δεν λες τίποτα. Με σωστές ρυθμίσεις, έναν c2d της κακιάς ώρας και την 4670 έχεις 1080p με σχεδόν άριστη ποιότητα. Και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο με μηχανηματάκια των 200-500 ευρώ και ψευτο1080άρια rip είναι δήθεν high endεντας και purίστας της πλάκας .&-

Δημοσ.

Λοιπον εχουμε και λεμε γιατι το θεμα κατανταει βαρετο, ειδικα οταν καποιοι ΔΕΝ εχουν στην διαθεση τους καποια απο τις συσκευες που αναφερω και αρα αερολογουν.

1ον ) MindTrapper , τι περιμενεις να σου δειξω ? Μετρησεις ? Δεν εχω μηχανημα που κανει μετρησεις γιατι ΔΕΝ ειναι η δουλεια μου να κανω μετρησεις. Οταν εχω στο AV1 το EGREAT M32B και στο AV2 εχω το HTPC και αλλαζοντας απο το ενα στο αλλο και παιζοντας την ιδια ταινια βλεπω διαφορες τι αλλο δλδ να σου πω ? Σου λεω αυτο που βλεπω τωρα αν δεν σαρεσει η απαντηση οκ μην την δεχεσαι.

2ον ) Dimitris_, πως γινεται και παιζεις Blu-Ray στο HTPC και στο PopCorn Hour A110 να μου το μαθεις και εμενα το κολπακι....Τωρα αν εχεις Blu-Ray στο HTPC και συγκρινεις αυτο με MKV Rip τοτε παω πασο και δεν αξιζει καν να το σχολιασω.

3ον ) Caution , για να καταλαβω δλδ στο HTPC τι παιζεις ακριβως αν οχι ψευτο 1080p Rip οπως λες οτι παιζουν αλλοι στα Multimedia Players ? Κατσε γιατι εσυ θα μας τρελανεις με αυτα που λες.

Εν ολιγοις παιδακια ο καθενας μπορει να βγαλει το HTPC οτι ειναι τελειο, λογικο γιατι ποιος θελει να παραδεχτει πως εδωσε περισσοτερα και ελαβε λιγοτερα...Κανεις...Αυτο ομως δεν αλλαζει την πραγματικοτητα και αυτη ειναι πως το HTPC χρησιμευει μονο αν θελεις να παιζεις και παιχνιδακια στην μεγαλη τηλεοραση η γενικα αν δεν εχεις οθονη και χρησιμοιεις την τηλεοραση σου. Περα απο αυτο μην συγκρινετε ανομοια πραγματα.

Δημοσ.

3ον ) Caution , για να καταλαβω δλδ στο HTPC τι παιζεις ακριβως αν οχι ψευτο 1080p Rip οπως λες οτι παιζουν αλλοι στα Multimedia Players ? Κατσε γιατι εσυ θα μας τρελανεις με αυτα που λες.

Δεν σκοπεύω να σε τρελάνω, απλά δεν έχεις καταλάβει τι λέω.

Επαναδιατυπώνω:

-Τα "ψευτο 1080p Rip" δεν είναι ικανά ("/αρκετά") για να αναδείξουν διαφορές μεταξύ media player/HTPC.

-Τα media players των 200-500 ευρώ δεν προσφέρουν καλύτερη εικόνα από ένα σωστό HTPC γιατί δεν εκτελούν κάποια αξιόλογα post proccessing filters ώστε να κερδίσει σε ποιότητα το τελικό θέαμα

-Τα ακριβότερα media players σαφώς και μπορούν να κερδίσουν τον VLC ;)

Αυτά λέω.

Δημοσ.

Οταν δλδ εγω γυριζω απο AV1 σε AV2 και βλεπω διαφορες αυτο πως το δικαιολογεις ? Υποψην πως εχω χρησιμοποιησει απο CoreAVC και PowerDVD 8 μεχρι το FFDshow και τα απλα Built In του VLC και GOM.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...