Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Λοιπον, ας θεσω κι εγω το θεματακι μου... Εστησα ενα pc με τα εξης χαρακτηριστικα: Motherboard Asrock A780GXE/128MB CPU Athlon X2 6000+ 3ghz (TDP 125W) onboard vga Ati HD3200 (με κολλημενα στο die απο τα μαστορια της Asrock 128MB dedicated ddr3 ram). 2x1gb ddr2 800Mhz ram Εβαλα στον επεξεργαστη την Thermalright Ultra 120 extreme μαζι με ενα αθορυβο ανεμιστηρακι και λιγη Arctic Silver παστουλα. Μετα ενεργοποιησα το Cool 'n' Quiet (ριχνει τη cpu απο τα 3Ghz στο 1 και το vcore απο 1,4 σε 1,1 οταν ειναι idle) και πηγα να δω θερμοκρασιες... Και επαθα την πλακα μου! Δειτε κι εσεις: Core1 Core2 Οπως θα παρατηρησατε, ο δευτερος πυρηνας εχει idle ~18 βαθμους, ενω και σε full load μολις και μετα βιας φτανει τους 39 (ενω και ο πρωτος πυρηνας μετα βιας φτανει τους 44). Ειναι δυνατον να συμβαινει αυτο? Μη ξεχναμε οτι εχουμε να κανουμε με επεξεργαστη με TDP 125 ολοκληρα βατ! Γιατι εχουν διαφορα 5 βαθμων σε load και 10 βαθμων σε idle οι 2 πυρηνες? Μπορω να τον δουλεψω και Passive? Να σημειωσω πως τα: Everest 4.60, CoreTemp 0.99.3 και OCCT 2.0.1, καθως και το bios δειχνουν ακριβως τις ιδιες θερμοκρασιες. Τα φωτα σας.
Vatos_locos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 κάνε το απλό τεστ αν το δωμάτιό σου έχει κάτω από 18*C εκείνη την ώρα τότε ναι αν όχι απλά δεν γίνετε τα έχουμε πει αρκετές φορές PS δεν χρειάζετε να ανοίγουμε thread για ψύλλου πήδημα
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Ειχε 18,2 βαθμους συμφωνα με ενα ψηφιακο θερμομετρο του National Geographic Πανο. Λες αν ειχε 20 να ρωταγα? Απλα μου εκανε εντυπωση γιαυτο ρωτησα. Μπορει σε idle με Cool n quiet να ριχνει τη θερμοκρασια η ψυκτρα σε ιση με του περιβαλλοντος? Α και σε ποιο ''απλο τεστ'' αναφερεσαι? Αν ειναι να το κανω -> αν και νομιζω οτι το ''απλο τεστ'' ειναι να μετρησω θερμοκρασια δωματιου που ηδη τη ξερω λολ! Περιμενω τα φωτα σας (και btw η 4850 σου εχει μουφα-μνημες Μια που δοκιμασα ενος φιλου πηγε μεχρι 1147 χωρις artifacts και modding, και χωρις καν cooler πανω στις μνημες)
Vatos_locos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 ε δεν παίζει να έγινε τότε λάθος μετράνε τα προγράμματα και όχι δεν γίνετε με αέρα να είσαι ίσα με την θερμοκρασία περιβάλλοντος στην καλύτερη πρέπει να είσαι 20 βαθμούς πάνω με νερό πλησιάζεις την θερμοκρασία περιβάλλοντος αλλά και πάλι δεν είσαι ίση όλα αυτά σε idle btw η 4850 μου είναι 1Gb version πάρτε με τον φίλο σου μια τέτοια και πες μου πόσο θα πάει
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 ε δεν παίζει να έγινε τότε λάθος μετράνε τα προγράμματα και όχι δεν γίνετε με αέρα να είσαι ίσα με την θερμοκρασία περιβάλλοντος στην καλύτερη πρέπει να είσαι 20 βαθμούς πάνω με νερό πλησιάζεις την θερμοκρασία περιβάλλοντος αλλά και πάλι δεν είσαι ίση όλα αυτά σε idle btw η 4850 μου είναι 1Gb version πάρτε με τον φίλο σου μια τέτοια και πες μου πόσο θα πάει Ολα μετρανε λαθος (και μαλιστα το ιδιο ''λαθος'')? Και το BIOS λαθος? (σημ: εκανα και update BIOS). Καποιο αλλο προγραμμα να δοκιμασω? Btw οταν πιανω τη ψυκτρα (κατω κατω, στην αρχη των heatpipes) σε idle ειναι κρυα, ενω και σε load ειναι ισα ισα χλιαρη. -PS: Α δε το ηξερα οτι ειχες 1giga edition
Vatos_locos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 τα προγράμματα λένε ότι λέει και το bios τέλος αυτό αν το bios δεν έχει σωστά καλιμπραρισμένο αισθητήρα τότε μετράει λάθος γιατί απλά δεν είναι μέσα στο cpu μπορεί να είναι από κάτω του ή δίπλα του είναι από παλιά αυτό το πρόβλημα με τους αισθητήρες core temp αν τον δει που υποτίθεται διαβάζει μέσα από το die αλλά αν έχει περίεργους σενσορες και λέει τα ίδια παλι απίθανο είναι να είναι τόσο χαμηλά μόνο και μόνο με βάση τους νόμους της φυσικής δεν αμφιβάλω να είναι κρύα η ψύκτρα και εμένα το block όταν ο cpu είναι στους 50 είναι κρύο δεν έχει να λέει κάτι αυτό
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 μόνο και μόνο με βάση τους νόμους της φυσικής Ναι αλλα ειμαστε στο οριο. 18 @ idle (και ο ενας πυρηνας μονο), με 18 στο δωματιο. Ουτε 20 αλλα ουτε και 16.. Και μη ξεχνας οτι σε idle με το cool n quiet on το TDP πεφτει στα 37W. Ενω δε φαινεται κιολας να εχει κολλημενο sensor, αφου σε load ανεβαινουν σωστα οι θερμοκρασιες (και στους 2 πυρηνες), εστω κι αν ειναι και παλι χαμηλα. Κι επισης η μητρικη ειναι σχετικα καινουρια (μεσα 2008 παρουσιαστηκε), δε νομιζω να ειναι τοσο βλακες οι της Asrock να βαλανε τον Sensor οπου να ναι Kαμια αλλη ιδεα?
Vatos_locos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 ναι είναι ass-rock και απλά δεν γίνετε να είσαι τόσο χαμηλά και νερό να έχεις τέλος είτε το θες είτε όχι βάλε θερμόμετρο πάνω του και θα το δεις οτι δεν γίνετε να έχεις θερμοκρασία ίση με το περιβάλλον το λες και μόνος σου 37Watt θερμότητα δεν είναι 18*C που να χτυπιέσαι κάτω
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Ok, εστω οτι εχει κολλημενο/λαθος καλιμπραρισμενο dts ο ενας πυρηνας, αν το βαλω passive να εμπιστευτω τη θερμοκρασια του αλλου πυρηνα? Και παλι 27 βαθμοι λιγοι δεν ειναι? (και ~43 load) @125W???
Vatos_locos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2009 try & buy βρες και κανένα θερμόμετρο με υπέρυθρες και δοκίμασε να δεις πρέπει να έχει το e-shop κάτι φτηνιάρικα
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Καμια αλλη αποψη παρακαλω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.