Προς το περιεχόμενο

Απορίες για Flash

eliascm21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω αρχίσει να ασχολούμαι με flash, και έχω διάφορες απορίες. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. Έχουμε και λέμε:

Πρώτον

Θέλω να φτιάξω μία παρουσίαση σε flash, σε στιλ powerpoint. Αυτό που έκανα ήταν να φτιάξω ορισμένα Layer, και σε κάθε frame του timeline να αντιστοιχήσω και μία διαφάνεια. Τις διαφάνειες τις αλλάζω είτε μέσω ενός invisible button είτε μέσω ενός actionscriptάκι που βρήκα που κάνει pause κάποια δευτερόλεπτα σε κάθε διαφάνεια-frame.

Είναι αυτός ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να κάνει κανείς παρουσίαση μέσα από το flash?

Έχετε καμιά άλλη ιδέα?

Δουλεύω στο flash CS3, το οποίο στο file-->new απότι έχω δει υπάρχει και ξεχωριστή επιλογή flash slide presentation. Προσπάθησα να το δουλέψω αλλά δεν κατάφερα να βρω ούτε πως αλλάζει κανείς διαφάνειες... :-( Έψαξα για κανά tuturial στο internet αλλά δεν βρήκα τίποτα.

Γνωρίζει κανείς το συγκεκριμένο θέμα?

Δεύτερο

Θέλω να κάνω ένα κυλιόμενο μήνυμα στο οποίο να περνάνε οι αριθμοί ας πούμε από το 1 έως το 15000 (κάτι σαν banner). Φαντάζομαι θέλει αρκετή ActionScript, την οποία όμως μαθαίνω τώρα :-(

Είναι εύκολο αυτό που θέλω? Καμιά βοήθεια?

Τρίτο

Στο flash 8 (που αρχικά έμαθα) μπορούσες να δώσεις actionscript σε ένα button κάνοντας απλά δεξί κλίκ πάνω του και επιλέγοντας actions. Στο CS3 απότι έχω καταλάβει δεν μπορείς να γράψεις actionscript άμεσα πάνω στο button. Τι γίνεται με αυτό? Ποιός είναι ο εναλλακτικός τρόπος?

Τέταρτο

Έχετε να προτείνεται κανένα καλό site με έτοιμα actionscript καλούδια ή γενικά για το πως να κάνεις πράγματα στο flash? πχ έχω βρει ένα καλό εδώ

Ευχαριστώ πολύ :-D

Δημοσ.

Κανείς ρε παιδιά ? :-(

Άλλη μία απορία:

Θέλω να κάνω link σε διάφορα αρχεία flash (.fla) κάποιο symbol. Δηλαδή όλα τα αρχεία να κοιτάνε ένα symbol το οποίο θα βρίσκεται σε άλλο αρχείο (το share.fla ας πούμε), έτσι ώστε όταν μετατρέψω το symbol στο share.fla, να αλλάξει αυτόματα και στα άλλα αρχεία (πχ flash1.fla flash2.fla κτλ).

Πως το κάνω αυτό? :-)

Δημοσ.

Δυστυχώς έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που ασχολήθηκα με AcitonScript. Δεν ξέρω αν υπάρχει πιο αποτελεσματικός τρόπος. Πάντως υπάρχουν πάρα πολά tutorials, δες στο www.learnflash.com το οποίο εμένα με είχε βοηθήσει πάρα πολύ. Επίσης το lynda.com έχει πολύ κατατοπιστικά tutorials αλλά είναι με πληρωμή (εκτός αν έχεις κανένα "θείο"..... λέμε τώρα).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...